Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה עם ה-A1 שבמבצע? גם שם אין ממש אבזור או תחושת פרימים אבל יש סמל של אאודי אם זה מה שעושה לך את זה.

לא מסכים.

לא יודע לגבי אבזור, אבל היא מרגישה לגמרי כמכונית פרמיום קטנה.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא מסכים.

לא יודע לגבי אבזור, אבל היא מרגישה לגמרי כמכונית פרמיום קטנה.

ברנו קליאו 2012 שיש לי יש יותר אבזור מאשר באודי A1 הזאת! (ברמת הגימור הנמוכה) זה ביזיון.

אין שליטה מההגה, אין בקרת שיוט, אין כלום. זה לא אבזור לרכב ב130 אלף ש"ח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני משער גם שהלאון והקליאו תהיינה חסכוניות מהוולוסטר לדוגמה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הוולוסטר לפני החלפה - בקוריאה כבר הציגו פייסליפט והיא בטח תגיע לישראל עוד איזה חצי שנה (לא משהו מבוסס, אבל מנסיון זה בדרך כלל ככה).

הג'וק בכלל עוד שעה וחצי צריכה לעוף כבר, מדברים על תחילת שיווק של החדשה (גם כן פייסליפט) עוד מנובמבר האחרון. הייתה אמורה להגיע אפילו לפני הקשקאי וזה האחרון כבר מתגלגל בכבישים לא מעט. חוץ מזה. הג'וק היה מכוער בטירוף כשרק הציגו אותו (לפני כמעט 5 שנים) ועכשיו הוא גם מכוער וגם מאוס נורא.

הקליאו אחלה אוטו. לא מרגישה כמו סופר מיני טיפוסית וקופצנית. מרגישה דיי יציבה ומאוד מפתיעה לטובה. הבעיה הכי גדולה שלה זה הפלסטיקים המבריקים הזולים והמטומטמים שפייר או ז'אן פול או מי שזה לא יהיה החליטו לשים על ההגה בדיוק איפה שנמצאות הידיים שלך. הקטע הוא שהעור על ההגה ממש נעים. הנדסה צרפתית במיטבה...

הלאון לדעתי היא אחת העסקאות הכי טובות בשוק היום. לגבי נורות ה-LED. זה ממש, אבל ממש, לא סתם ליופי ולא "נראה נדיר". זה מאיר יותר חזק ויותר טבעי, פחות מאמץ את העיניים ושומר אותך הרבה יותר עירני בנהיגת לילה ארוכה. לדעתי, אם יש את האופציה לשים את הנורות האלה על מכונית, זה חובה. חוויה אחרת לחלוטין (ההרגשה זהה גם לנורות קסנון אגב).

א-ב-ל!!! ה-DSG7, שפולקסווגן טוענים שכבר תוקן וכל הבעיות שלו נפתרו, עדיין ממשיך להציג נתוני אמינות מאוד מאוד לא חיוביים. רק אתמול היו שני שרשורים ממש אחד מעל השני (בפורום הטכני) שדיברו על תקלות בגיר הזה.

אם אתה יכול, לך על גרסת ה-1.4 בלי לחשוב פעמיים. ה"רתיעה" מגיר ידני תעלם לך אחרי 15 דקות של נהיגה. בכל מכונית מודרנית ההילוכים נכנסים חלק ובלי שום מאמץ, הקלאץ' יותר רך ממזרון ים שירד ממנו האוויר ויש Hill Hold שעוזר לך לא להראות כמו דביל מוחלט בזינוקים בעליה. בתכל'ס, הדבר הידני היחיד שנשאר לך לעשות זה להזיז את מוט ההילוכים ולדרוך בעדינות על הקלאץ' (רצוי לא בסדר הזה). כל ה"מיומנות" של נהיגה על תיבה ידנית כמעט ולא נדרשת היום.

עוד נקודה לזכות הגיר הידני היא מערכות ה-Start&stop. אני לא יודע אם בלאון 1.4 היא קיימת (אין לי כח לבדוק) אבל אני יודע שב-1.2 היא קיימת. בעוד שבמכונית אוטומטית המנוע "חוזר לחיים" עם עזיבה של הברקס וגורר אחריו בעיטה לא נעימה של שילוב מהיר של ההילוך וזינוק מהיר מהמקום, בגיר ידני המנוע מוער ברגע שאתה לוחץ על הקלאץ', מה שמשאיר לך זמן לשלב להילוך ולצאת מהמקום בנינוחות ונעימות שגורמת לזה שמכעט ולא תרגיש שהמנוע בכלל היה מכובה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
ישבת באוטו הזה? אבזור או לא אבזור, הוא בקלאס אחר משאר הסופר מיני. רק המיני של ב.מ.וו יכולה לו.

אין ספק שזאת ליגה אחרת, אבל האבזור מבזה את המחיר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בזה אתה צודק (אם כי יש מקום להבהיר שהאוטומטית במבצע מגיעה עם אבזור חביב). רק בגלל האבזור המביש הזה הלכתי על המיני והאמת, עכשיו אני כבר לא מסתכל לאחור.

:idea:
פורסם
הוולוסטר לפני החלפה - בקוריאה כבר הציגו פייסליפט והיא בטח תגיע לישראל עוד איזה חצי שנה (לא משהו מבוסס, אבל מנסיון זה בדרך כלל ככה).

הג'וק בכלל עוד שעה וחצי צריכה לעוף כבר, מדברים על תחילת שיווק של החדשה (גם כן פייסליפט) עוד מנובמבר האחרון. הייתה אמורה להגיע אפילו לפני הקשקאי וזה האחרון כבר מתגלגל בכבישים לא מעט. חוץ מזה. הג'וק היה מכוער בטירוף כשרק הציגו אותו (לפני כמעט 5 שנים) ועכשיו הוא גם מכוער וגם מאוס נורא.

הקליאו אחלה אוטו. לא מרגישה כמו סופר מיני טיפוסית וקופצנית. מרגישה דיי יציבה ומאוד מפתיעה לטובה. הבעיה הכי גדולה שלה זה הפלסטיקים המבריקים הזולים והמטומטמים שפייר או ז'אן פול או מי שזה לא יהיה החליטו לשים על ההגה בדיוק איפה שנמצאות הידיים שלך. הקטע הוא שהעור על ההגה ממש נעים. הנדסה צרפתית במיטבה...

הלאון לדעתי היא אחת העסקאות הכי טובות בשוק היום. לגבי נורות ה-LED. זה ממש, אבל ממש, לא סתם ליופי ולא "נראה נדיר". זה מאיר יותר חזק ויותר טבעי, פחות מאמץ את העיניים ושומר אותך הרבה יותר עירני בנהיגת לילה ארוכה. לדעתי, אם יש את האופציה לשים את הנורות האלה על מכונית, זה חובה. חוויה אחרת לחלוטין (ההרגשה זהה גם לנורות קסנון אגב).

א-ב-ל!!! ה-DSG7, שפולקסווגן טוענים שכבר תוקן וכל הבעיות שלו נפתרו, עדיין ממשיך להציג נתוני אמינות מאוד מאוד לא חיוביים. רק אתמול היו שני שרשורים ממש אחד מעל השני (בפורום הטכני) שדיברו על תקלות בגיר הזה.

אם אתה יכול, לך על גרסת ה-1.4 בלי לחשוב פעמיים. ה"רתיעה" מגיר ידני תעלם לך אחרי 15 דקות של נהיגה. בכל מכונית מודרנית ההילוכים נכנסים חלק ובלי שום מאמץ, הקלאץ' יותר רך ממזרון ים שירד ממנו האוויר ויש Hill Hold שעוזר לך לא להראות כמו דביל מוחלט בזינוקים בעליה. בתכל'ס, הדבר הידני היחיד שנשאר לך לעשות זה להזיז את מוט ההילוכים ולדרוך בעדינות על הקלאץ' (רצוי לא בסדר הזה). כל ה"מיומנות" של נהיגה על תיבה ידנית כמעט ולא נדרשת היום.

עוד נקודה לזכות הגיר הידני היא מערכות ה-Start&stop. אני לא יודע אם בלאון 1.4 היא קיימת (אין לי כח לבדוק) אבל אני יודע שב-1.2 היא קיימת. בעוד שבמכונית אוטומטית המנוע "חוזר לחיים" עם עזיבה של הברקס וגורר אחריו בעיטה לא נעימה של שילוב מהיר של ההילוך וזינוק מהיר מהמקום, בגיר ידני המנוע מוער ברגע שאתה לוחץ על הקלאץ', מה שמשאיר לך זמן לשלב להילוך ולצאת מהמקום בנינוחות ונעימות שגורמת לזה שמכעט ולא תרגיש שהמנוע בכלל היה מכובה.

זה מצד אחד ההודעה שהכי עזרה לי ומצד שני גם הכי בלבלה...

כי לא נהגתי על ידני 3 שנים ולא הייתי גם מומחה גדול לידני אףפעם אבל גרמת לזה להראות כלכך פשוט כאן וכך אני לא אפספס גם את גרסאת הfr באחלה מחיר....

ומצד שני גם עשית רושם טוב לקליאו שאותה אני יכול לרכוש את הדגם החדש עם גג פנורמי ב20 אלף פחות וזה מה שמבלבל אותי עכשיו כי הם שניהם נראות מעולה לטעמי ונוחות הנסיעה שלהם גם... רק שהקליאו נראת יותר חיה מבפנים ופחות סולידית מהלאון שאיכות החומרים שלו רק מרגישים טובים יותר

פורסם

הפעם הראשונה שאני התיישבתי מאחורי ההגה של מכונית ידנית הייתה 6 שנים אחרי שסיימתי את לימודי הנהיגה שלי. לא מכחיש, האוטו נכבה לי כמה פעמים בנסיעה הביתה (שהייתה בערך קילומטר וחצי). אבל בפעם השניה הכל כבר הרגיש הרבה יותר טבעי והיום (לפני שבוע ליתר דיוק) חזרתי שוב למכונית ידנית אחרי עוד שלוש שנים בהם הנסיון שלי עם מכוניות ידניות התסכם בכללי בשבוע בערך.

הקליאו אחלה אוטו. בלי שום אבל, כמעט, אולי ובערך. ואין ספק ש-20 אלף שקל זה לא מעט כסף (יותר ממה שעולה האוטו שאני מוכר כרגע). אבל כפי שנאמר כבר, הלאון היא רמה אחת מעל. היא חזקה יותר, איכותית יותר, וגם גדולה ומרווחת יותר. אני אישית יותר מתחבר לעיצוב הסולידי שלה, אם כי גם את העיצוב המגניב וה"פאנקי" של הקליאו אני מאוד מחבב. נהגתי לפני שנה בערך בקליאו הרגילה עם מנוע 0.9 טורבו וגיר ידני ולפני שבוע בערך על גרסת הסטיישן עם מנוע 1.2 טורבו וגיר כפול מצמדים. ההתנהגות, נוחות הנסיעה והתחושה בנסיעה בה היא מאוד "בוגרת", "שלמה" ושאר דימויים שתכל'ס לא אומרים כלום. היא גם דיי נוחה, לדעתי אפילו קצת יותר מהלאון, שעל הג'אנטים הגדולים יותר (אני נהגתי על ה-1.2 טורבו עם "חבילת השקה" שכללה ג'אנטים 17 אינץ') מרגישה נוקשה יחסית.

בסופו של דבר, אני חוזר ל-20 אלף שקלים, שהם כאמור הפרש לא קטן. שתיהן מכוניות טובות, חד משמעית ואני חושב שתוכל להחליט רק אחרי שתעשה נסיעת מבחן על שתיהן. תראה מי מהן יושבת עליך יותר טוב ותחליט עם בא לך להוציא את האקסטרה כסף על הלאון, או שהקליאו מספקת אותך. רוצה את דעתי? במיוחד עם פנסי ה-LED המצויינים, הלאון שווה את ההפרש (בגרסת 1.4 ידנית). אבל זה לא הכסף שלי אז קל לי לדבר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני דווקא חולקת על spire בדעה שלי על הקליאו. מנסיעת מבחן שיצא לי לעשות על הרכב, נוחות הנסיעה לא הרשימה אותי בלשון המעטה. הרכב הרגיש לי מאוד קופצני ולא "בוגר". כמובן שזה תלוי מאוד בנקודת היחוס. אני השוואתי אותה נטו לרכב העיקרי שלי בתקופת נסיעת המבחן (פונטו איבו), אולי spire יצא מנקודת מבט יותר אובייקטיבית. דבר אחד שאני מסכימה איתו ב150% זאת הביקורת על הפלסטיקים (בסה"כ הגיוני לצפות את ההגה בעור שמרגיש מאוד איכותי ונעים ואז לכסות את איזור האחיזה בפלסטיק זול. שלא נדבר על שאר ה"הברקות" על הקונסולה).

לגבי הלאון. לחבר טוב יש אחת כזאת בליסינג, ככה שיצא לי להכיר את הרכב די טוב (אומנם לא מאחורי ההגה). מערכת הstar&stop קיימת ועובדת נהדר, יותר מזה, לפעמים היא גם מכסה על זריקת קלאץ' ומעירה את המנוע בלחיצת קלאץ' אחת. הרכב מרגיש טוב מבפנים. אומנם בהתחלה הוא מאוד נוקשה, אבל עם הזמן קצת מתרכך. כמו שאתה יכול להבין, מדובר בליסינג ולכן לא ננהג באופן חסכוני, אבל צריכת הדלק שמציג מחשב הדרך לא רעה בכלל (לא פחות מ1:9 ובדר"כ 1:10 ומעלה).

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לדעתי הלאון החדשה הכי מתאימה וחסכונית בדלק. הייתי ממליץ לעשות נסיעת מבחן על ה1.4 ידנית... אם לחזור לגיר ידני (עם כל הבאסה שבצבר) לא בשבילך

אז לך פשוט על ה1.2 האוטומאטית, בטוח שבשני המקרים תצא מבסוט (עם ה1.4 הידנית קצת יותר :lol: )

פורסם

סבבה אני אעשה נסיעת מבחן על הfr הידנית נראה איך הולך

ומקקסימום אני אקח אוטו ופשוט הוסיף לו חישוקים ולדים ב12 אלף חוץ מזה חיצונית אין כזה הבדל גדול ...

רק לגבי הצבע איזה צבע אתם חושבים יפה יותר?? התלבטתי בין האפור כהה מטאלי ללבן מטאלי... בגלל שיש גג פנורמי ולדים

פורסם
אפור.

גם הלב שלי יותר נוטה לאפור...

יש לי חבר בעל אאודי איי3 חדשה והוא אמר לי שיש מצב שאני אקנה מהם רכב ב130 אלף ויום למחרת הם ימכרו אותו ב110 בצמפיון מוטורס ולדעתו כדי לי לחכות למבצע ולא לקנות אותו במחירון הרגיל שלהם.. יש אמת בדברים?!

פורסם

למה אפור ? בהחלט מחזק את מי שצעק פה על מיני ידנית כתומה עם שני פסים. 135 א"₪ על הכביש ובהחלט בעלת אפקט שופוני וגם הנאה בהנעה ( וכוללת מספר פינוקים)

• תוכן חדש...