Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטלפון אצלי מחובר למערכת השמע ברכב דרך ה Bluetooth של הרכב. שיחות אני שומע ברמקולים של הרכב. כאשר אני משתשמש בניווט, ההנחיות הקולות לא נשמעות כל עוד הרדיו של הרכב פועל והטלפון מחובר למערכת שמע ב Bluetooth. לפי ההנחיות, בחרתי ב WAZE באופציה של "השתמש תמיד ברמקול המכשיר" אבל זה לא עוזר. לא שומעים הנחיות קוליות. ברגע שאני מנתק את ה Bluetooth או מכבה את מערכת השמע הכל בסדר. הטלפון הוא GALAXY S4. הרכב הוא פוקוס סטנדרטי. האם משהוא נתקל בבעיה ויודע על פתרון?

אגב, ברכב של אישתי מותקנת מערכב Bluetooth פשוטה ושם גם שהנייד שלי מסונכרן, אני שומע הנחיות ניווט דרך הטלפון והכל תקין.

אשמח לרעיונות איך להתגבר על הבעיה.

תודה

פורסם

אצלי ברכב (פיג'ו 208 ) אפשר להפעיל או לכבות עבור כל התקן בלוטות' שני פרופילים - האחד דיבורית והשני סטרימינג אודיו. כשאני מכבה את פרופיל הסטרימינג עבור המכשיר שלי, ההתראות של Waze חוזרות להישמע מהרמקולים של הטלפון. אם סטרימינג מופעל, הן עוברות תמיד למערכת של הרכב וצריך להיות במצב בלוטות' כדי לשמוע אותן. תנסה למצוא אם יש לך הגדרות דומות.

פורסם

זו בעיה מאוד נפוצה בהרבה מאוד מכוניות חדשות עם דיבוריות בלוטות'. יש איזשהו פרופיל (פעם שמעתי דיבורים על A2DP, לא יודע אם זה זה או לא) שצריך להיות במערכת כדי שהיא תוכל לשדר במקביל שמע דרך הבלוטות' כאשר אתה מאזין לרדיו או למקור שמע אחר. לצערי הרב, מהכמה עשרות מכוניות שנהגתי עליהן בתקופה האחרונה, אני לא זוכר אפילו אחת שבה זה עבד כמו שצריך. בניגוד אגב למערכת רגילה (רדיו דיסק) של קלריון שהייתה לי ועשתה את זה מצויין.

הפתרון הוא (בערך) כמו שאמר Arcane, רק שהוא צריך להיעשות מצד הטלפון שלך. כנס לתפריט בלוטות', בחר בבאפשרויות של ההתקן המבוקש (בפורד זה אמור להיות MyTouch), ושם בטל את האופציה של "הזרמת מדיה" (או פשוט Media אם הטלפון שלך באנגלית). זה אמור לבטל את האפשרות של הזרמת מדיה מהטלפון למערכת הסטריאו ואז הוויז יאלץ להשמיע את ההוראות דרך הרמקול של הטלפון.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
זו בעיה מאוד נפוצה בהרבה מאוד מכוניות חדשות עם דיבוריות בלוטות'. יש איזשהו פרופיל (פעם שמעתי דיבורים על A2DP, לא יודע אם זה זה או לא) שצריך להיות במערכת כדי שהיא תוכל לשדר במקביל שמע דרך הבלוטות' כאשר אתה מאזין לרדיו או למקור שמע אחר. לצערי הרב, מהכמה עשרות מכוניות שנהגתי עליהן בתקופה האחרונה, אני לא זוכר אפילו אחת שבה זה עבד כמו שצריך. בניגוד אגב למערכת רגילה (רדיו דיסק) של קלריון שהייתה לי ועשתה את זה מצויין.

הפתרון הוא (בערך) כמו שאמר Arcane, רק שהוא צריך להיעשות מצד הטלפון שלך. כנס לתפריט בלוטות', בחר בבאפשרויות של ההתקן המבוקש (בפורד זה אמור להיות MyTouch), ושם בטל את האופציה של "הזרמת מדיה" (או פשוט Media אם הטלפון שלך באנגלית). זה אמור לבטל את האפשרות של הזרמת מדיה מהטלפון למערכת הסטריאו ואז הוויז יאלץ להשמיע את ההוראות דרך הרמקול של הטלפון.

אם אבטל את הפונקציה של "הזרמת מדיה", האם שיחות ימשיכו להישמע דרך מערכת השמע של הרכב? בדקתי בטלפון שלי ושתי האופציות של "המדיה" ושל ה "שיחות" לא מופעלות, כלומר אין V שם שמאפשר את הפונקציות. האם צריך לסמן V במצב "שיחות" ?

פורסם

כן, שיחות הטלפון ימשיכו להיות מועברות לדיבורית, כל עוד ה-V ליד "שיחות" יהיה מסומן.

קח בחשבון שאם תרצה להזרים שירים מהטלפון לדיבורית, תצטרך להפעיל את האופציה של "הזרמת מדיה".

ה-Vים יהיו מסומנים רק כשהטלפון מחובר לדיבורית.

תכנס לרכב, תפעיל את הדיבורית ותדווח.

פורסם

לדעתי הכי פשוט כנס לWAZE עצמו ובהגדרות של הWAZE ובחר "השמע התראות דרך הרמקול של המכשיר".

ככה תמשיך לקבל שיחות דרך בלוטוס , אבל את הניווט תשמע דרך רמקול המכשיר במקביל לרדיו.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

הוא אמר שזה מסומן, ולא עובד. גם אני תקלתי בהרבה מכוניות שבהן גם כשהאופציה הזו מסומנת היא עדיין לא עובדת כמו שצריך.

פורסם

לא עובד? זה מוזר מאוד אולי זה תלוי בגרסא של המכשיר שלו כי בסופו של דבר המכשיר קובע מאיפה להשמיע את ההתראה ולא הרכב.

אצלי בטלפון בכל רכב שהחלפתי זה עבד בסדר.

אם כבר אני מכיר בעיה נפוצה אחרת, שלמרות שהוויז מחובר לבלוטוס הוא מצליח להשמיע דרכו, זה קורה בעיקר באייפון.

אנסה לחשוב על פתרון יצירתי.

פורסם

הבחור אומר "

ההנחיות הקולות לא נשמעות כל עוד הרדיו של הרכב פועל".

מן הסתם שזה ככה, ברגע שתבחר בלוטוס הוא ישמיע רק את הוויז אבל ללא רדיו, ברגע שתבחר רדיו הוא ישמיע רדיו אבל ללא הבלוטוס.

הרעיון הוא למצוא פתרון שהמכשיר גם ישמיע את ההוראות הקוליות (לא משנה מאיפה) וגם ישמיע את השיחות דרך המערכת של האוטו.

ברגע שהוא מכבה את הבלוטוס הכל כנראה עובד בצורה תקינה , אך השיחות לא מגיעות לדיבורית.

לכן צריך כנראה אפליקציה צד שלישי שיודעת לנתב את השמע לרמקול של המכשיר בצורה תקינה (בניגוד לאופציה המובנת בWAZE).

בטוח יש כזו אפליקציה מאוחר יותר אני אבדוק ונמצא פתרון.

*בנוסף ממליץ לשלוח לWAZE בעמוד הפייסבוק או צור קשר באתר שלהם פירוט של הבעיה שקיימת שהכפתור לא מגיב, לצרף סוג מכשיר שברשותך + גרסת המכשיר.

יקח כמה ימים והם יוציאו עדכון שיסדר את זה.

פורסם

אם תחבר את הסלולרי לדיבורית אחרי שהתחלת את הניווט ונעזרת בספיקר של המכשיר, לא תהיה בעיה. מניסיון עם המערכת SONY בפוקוס 13.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

חברים, בצעתי את הצעתו של spire והניווט הקולי עובד מהטלפון. נפלא, סבלתי כשנתיים מהבעיה ולא ברור לי למה לא חשבתי קודם להתייעץ בפורד. נפלא שיש במי להיעזר. תודה לכולם.

ננסה לעבור לשלב הבא, האם יש דרך לשמוע את ההנחיות הקוליותבמערכת השמע של הרכב? ביטול האופציה בטלפון של " השמע תמיד ברמקול המכשיר" לא עוזר. אשמח לרעיונות.

פורסם

רק ע"י סימון "הזרמת מדיה" וביטול הסימון של "השתמש תמיד ברמקול המכשיר" (או איך שזה לא כתוב שם) בטלפון והעברה במערכת השמע של הרכב לניגון מהבלוטות'. לצערי כמו שאמרתי קודם לא נפגשתי עדיין במערכת מובנית שיודעת לעבור אוטומטית מרדיו לבלוטות' וחזרה כאשר אתה מנווט.

• תוכן חדש...