Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב בכותרת, מטופל במוסך רון בדר"כ.

הרכב עבר טיפול קטן (שמן + פילטר שמן) לפני 5K ק"מ.

היום כשיצאתי מהעבודה הבחנתי בשלולית שמן ענקית מתחת לרכב, בדקתי במדיד וראיתי שהרכב פשוט ריק משמן לחלוטין. נראה שהנזילה מגיעה מצד שמאל של המנוע (כשעומדים עם הפנים לכיוון המנוע) - בצד של רצועת הטיימינג.

יש למישהו רעיון לגבי הנזילה? מאיפה? למה? כמה התיקון יכול לעלות?

אשמח לכל רעיון או הצעה.

הרכב נגרר לביתי בנתניה מכיוון שכל המוסכים סגורים כבר, על הדרך קניתי 4 ליטר שמן ומחר בבוקר אנסה למלא אותו ולהגיע למוסך (אזור התעשייה של נתניה נמצא 3 ק"מ נסיעה מביתי, אמור להיות בסדר). לצערי מוסך רון רחוק לי הפעם ולא נראה שאוכל להגיע עד לשם.

תודה,

מקס

פורסם

מחלה נפוצה בשנים האלו בתוצרת VAG - קרטר שמן פגיע.

לי אישית נסדק קרטר בשביל עפר (גררתי למוסך רון ממרחק של 60 ק"מ) וגם לחברים זה קרה לפחות פעם אחת.

עקרונית הרכב לא נמוך בכלל, אבל הקרטר עצמו מאוד פגיע.

מחיר של קרטר יכול להגיע ל 500 ש"ח+עבודה, אם יש לך זמן למצוא מפירוק (לנקות אותו לפני ההרכבה) ולהרכיב לבד - אתה יכול לצאת בנזק של 200 ש"ח.

פורסם (נערך)

הרגע סיימתי במוסך והתיישבתי ליד המחשב.

דור, רק היום הבנתי עד כמה הקרטר פגיע. אני נוהג מאוד בזהירות ובכבישים מהירים בדר"כ, היום ראיתי שכל הקרטר מלא בשריטות ומכות קטנות, אני לא מבין איך זה קרה כי הקרטר אכן לא יושב נמוך מדי. כנראה זה פגיעות מפי האטה כאלה ואחרים למרות שאני נוטה לעלות עליהם בעדינות עד כמה שאפשר.

לא גררתי מלכתחילה למוסך רון כי המקרה קרה ב-21:00, אני גר בנתניה והאפשרות היחידה מבחינת נוחות הייתה לגרור הביתה ולראות בבוקר מה קורה.

לגבי השאלה של מה עשיתי עם השמן שנזל, אז.. כלום. זה קרה בחניון תת קרקעי של החברה שבה אני עובד, נזל משהו כמו 2 ליטר שמן, המאבטח של המתחם שבדיוק הסתובב בחניון אמר לי לא להתעסק עם זה.

היום בבוקר בדקתי שמן, היה קצת מעל הקו התחתון במדיד (מוזר שלא היה ריק לגמרי), מתחת לרכב הייתה שלולית שמן, אבל קטנה בהרבה ממה שהייתה אתמול בעבודה. מילאתי כליטר שמן שהיה אצלי ברכב למקרה חירום ונסעתי למוסך הקרוב לביתי בנתניה.

אחרי שהרכב עלה על ליפט הסתבר שיש סדק של 1 ס"מ בערך בקרטר, איך הוא הגיע לשם אני לא יודע... הנסיעות שלי הן בין עירוניות בעיקר וגם אתמול בבוקר נסעתי לעבודה דרך כביש 2 + 5, לא שטח, באמפרים או לא יודע מה. לאחר בדיקה עם מוסך של צ'מפיון, אגן שמן חדש עולה כ 2700 ש"ח לפני מע"מ + חודש עד שיגיע (דואר אוויר), גם המחיר וגם תקופת ההמתנה נשמעה לי הזויה ולכן המוסך שבו טיפלתי הציע לי להלחים את הסדק, זה מה שעשיתי בסופו של דבר ויצאתי עם נזק מזערי למדי.

צירפתי תמונה של האגן שמן לפני הפירוק.

20141125_073645.jpg

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
פורסם

2,700 ש"ח + מע"מ? פששש חתיכת הגזמה. מישהו שם ממש לא בא לו להתעסק בחלפים והוא דופק מחירים כדי להכריח אותך לא לקנות אצלו.

בכל מקרה המחיר שהזכרתי הוא +/- מה ששלמתי אצל רון.

קשה להבחין בסדק בתמונה, אך אם זה רק סדק קטן - אני לא רואה סיבה למה לא לעשות הלחמה/ריתוך איכותי אצל בעל מקצוע טוב.

• ספונסר פורום
פורסם

אגן השמן של פותח השרשור עשוי מפח שלא כמו אגן השמן של הגולף SDI שהוא מאלומיניום .

בכל מקרה מנסיון שלי הלחמת אגן מפח לא תמיד מצליחה ויתכנו נזילות בעתיד .

במקרה כזה אם ההית אצלי ההיתי מציע לך אגן שמן משומש שכולל הכל היה יוצא לך

בסביבות 1000 שח .

בכל מקרה למי שנתקע בלילה בעתיד אז ניתן לגרור את הרכב למוסך כי יש שם חניה חופשית

ועל דלת המוסך יש את מספר הנייד שלי כדי לתאם היכן להשאיר את המפתח .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם (נערך)

שאלה לרון,

האם ברכב הנ"ל יש חיישן של לחץ\כמות שמן? הנורה קיימת בלוח המחוונים (נדלקת כשאני פותח סוויץ') אבל לא ראיתי אותו היום כשפירקו את האגן שמן..

אם כן, היכן החיישן הזה נמצא ואיך יכול להיות שהוא לא גרם לנורה להדלק אתמול והיום בבוקר למרות שהמון שמן נשפך מהרכב?

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
פורסם

צודק, אחרי חיפוש קצר בגוגל מצאתי שנורית הבקרה של כמות השמן היא בצבע צהוב והיא לא קיימת בדגם שלי. נורית הבקרה של לחץ השמן היא בצבע אדום והיא כן קיימת כמובן.

• תוכן חדש...