Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד פרוייקט מעניין מבית E&A AUTOSPORT והפעם רכב הפרוייקט הינו במוו M1 מנוע 3000 ,306 כ"ס , הנעה אחורית -גיר ידני.

מנהיגת מבחן ראשונית על הרכב גם כסטנדרט ,אני חייב לציין שמדובר ברכב כיפי לנהיגה ,עמוס במומנט ,הגה מדוייק וזנב שובב .

אבל אם אפשר יותר מזה-למה לא....?

אחרי שיחה עמוקה ויסודית עם בעל הרכב והבנת כוונותיו ,הוחלט לקחת את הרכב "קצת קדימה" כאשר היעד הוא לעבור את רף 500 כ"ס מבלי לשנות את מכלולי המנוע המקורי.

בכדי לעשות זאת ערכנו בדיקה יסודית ורשימת קניות מדוייקת הכוללת :

הח" צנרת הירידה מהטורבו (down pipe) ,החלפת מצנן הביניים המקורי (intercooler ) לאחד גדול יותר מתוצרת FORGE-MOTORSPORT , הח" מגדשי הטורבו (יש שניים ) למשופרים מתוצרת LUBA-MOTORSPORT ולקינוח קיט יניקת אוויר.

את ההספק החדש והמשופר ,תנהל תוכנת ניהול המנוע של GIAC כמובן .

מגדשי הטורבו:

10580014_715446818502647_1169207997630260409_n.jpg

הקולר החדש :

FMINTBM.jpg

צינורות ה DOWN PIPE :

bmw.jpg

בכדי להעביר את ההספק העצום הזה לגלגלים ,הוחלף המצמד המקורי באחר משופר מתוצרת SPEC תוך שימת דגש על דוושה רכה ואיכות ללא פשרות .

1488988_718913391489323_7033127758832414424_n.jpg

ולעבודה :

בחינה קצרה של דרכי הגישה למגדשי הטורבו הביאה אותנו להחלטה להוריד את המנוע והגיר כיחידה אחת ולהחליף את מגדשי הטורבו ואת המצמד ,על שולחן העבודה וכך אכן עשינו:

64364_718913314822664_7503544188239134855_n.jpg

המנוע בחוץ ויום עבודה ראשון הסתיים .

המשך יבוא.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הסדרה 1 M למיטב ידיעתי הגיעה עם 340 כ"ס.

מנוע 3000 טורבו ו-306 כ"ס היה ל-135i.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

נחמד מאוד, אני מקווה שבעל הרכב יוכל להיתמודד עם כל הטוב על הציר האחורי. כול החומרה הזו מרגשת אותי עד מאוד, אבל יותר מזו מרגש אותי אדם מאחורי ההגה שיודע באמת מה יש לו ויודע לנצל את זה.

כן ירבו!!!

נ.ב. אקפוץ בקרוב לקבל יתר פרטים על תוכנה ל DSG7.

פורסם

מסקרן... מצפה להמשך.

אני תמיד מתרשם מהיכולת שלכם, אבל תמיד שואל את עצמי למה צריך כל-כך הרבה כוח?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

נהגת פעם במכונית שהרגשת שלא צריך יותר כוח ממה שיש לה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

1M לא מגיעה עם 306 כ"ס. 340 וגם זה בהערכה מינימאלית (בדומה לדגמי BMW אחרים).

אתם בטח מתבלבלים עם דגם אחר בעל מנוע N54 או מנוע N55.

אבל דווקא הטעות הזו מעלה שאלה אחרת: אם לוקחים פרויקט שכזה, מזמינים מחו"ל מוצרים ברמה הגבוהה ביותר וכו', לא עושים שיעורי בית על הדגם לפני כן ? המנוע ? המחלות הקיימות במנוע ? המחלות לאחר שיפורים וכו' ?

לא שואל כדי להקניט חלילה.

---

פורסם (נערך)
1M לא מגיעה עם 306 כ"ס. 340 וגם זה בהערכה מינימאלית (בדומה לדגמי BMW אחרים).

אתם בטח מתבלבלים עם דגם אחר בעל מנוע N54 או מנוע N55.

אבל דווקא הטעות הזו מעלה שאלה אחרת: אם לוקחים פרויקט שכזה, מזמינים מחו"ל מוצרים ברמה הגבוהה ביותר וכו', לא עושים שיעורי בית על הדגם לפני כן ? המנוע ? המחלות הקיימות במנוע ? המחלות לאחר שיפורים וכו' ?

לא שואל כדי להקניט חלילה.

היי.

בפרוייקט כזה אסור להתבלבל ואסביר :

שני הדגמים (גם ה 335 ו גם ה M1 ) משתמשים במנוע זהה ,המכונה N-54 ,כאשר בדגם ה- 335 הוא מפיק 306 כ"ס ובדגם ה M1 הוא מפיק 340 כ"ס.

השוני בהספק בין הדגמים מגיע בעיקר מהמכלולים שהורכבו על המנוע ולא מהמנוע עצמו.

במנוע ה N-55 עליו דיברת ,ויתרו ב BMW על שני המגדשים הקטנים והחליפו אותם באחד גדול ,כך שקשה להתבלבל...:wink:

בכל אופן -חידוד מבורך ואני לוקח את שאלתך באהבה .

ולכל המפרגנים : תודה רבה על המחמאות !

תגובות שכאלה מחממות את הלב ודוחפות אותנו להמשיך לעסוק וליצור בתחום המשותף לכולנו : מכוניות !!!

עריכה אחרונה על ידי E&A-AUTOSPORT
פורסם

כבעל הרכב המדובר אני רוצה לציין שקיבלתישירות מצויין מהחברה ב E&A. תענוג לעבוד איתם - מקצוענים אמיתיים!

באשר לרכב (אכן N54שבמקור מגיע עם 340 כ"ס) תוספת הכח מדהימה ולא פוגעת בזמינות או בהרגשה.אפילו הקלאץ המחוזק מרגיש כמו המקור (בדיוק כמו שאביחי אמר....). מה יש להגיד,חלום בהיגוי יתר...:-)

אשר לאמינות, ה N54מחזיק עוד הרבה יותר כח בלי בעיות. על הפלטפורמה של ה 1M (זה בעצם אותה שלדה של ה CompetitionPackage של הM3, רק הרבה יותר קל ועם בסיס גלגלים קצר)התוצאה היא פשוט מדהימה.....

פורסם

תמשיך ליהנות מהרכב.

מה שכן, אם לא קשה (ואני יודע שלא), יהיה גיבוי בסיום הפרויקט של גרף דיינו?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מדהים!

ורק אותי מצחיק עניין LUBA-MOTORSPORT?

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

הרכב הזה הוא הפנטזיה שלי.

340 כ"ס לי אישית היה מספיק, אבל אני אכשהו מצליח להבין את מירוץ החימוש.

בעל הרכב, כשתחליט למכור, דבר איתי.

• תוכן חדש...