Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קליאו סטיישן היא לא משפחתית, היא סופר מיני סטיישן. בדיוק כמו קיה ריו או יונדאי i25, שהן סופר מיני עם בגז'.

ולדעתי הוא מתכוון איזו משפחתית חדשה הוא יוכל לקנות ב60-70 אלף ש"ח, מן הסתם אין דבר כזה בארצנו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

http://cars.walla.co.il/item/2795815

אכן, זה קצת (הרבה) מפתה רכב חדש על כל יתרונותיו וכו', אבל התקציב (עליתי ל-70K)... זה הרבה מעליו.

חיפשתי אבל אני לא מוצא - האם יש את הדגם הזה בשנתונים קודמים כמשומש? (חיפשתי קליאו החדשה או קליאוIII, לא רואה משהו שדומה)

אני חוזר להתלבטות נוספת לגבי פלואנס דיזל 2011 אל מול 2 הקודמות (קורולה 2010 ו-I35 שנת 2011).

בכמה עלויות הביטוח/טסט של דיזל גבוהות יותר?

פורסם

לגביי עלויות הביטוח, אני ממליץ לבדוק בWOBI או בזאפ ביטוחים, וזה בתנאי שיש לך מעל 24, שכן משום מה אין שם אפשרות לבדוק מתחת לגיל הזה.

מבחינת עלויות טסט לא אמור להיות יותר יקר, אם אני לא טועה ההורים שלי על מגאן טורבו דיזל 2013 משלמים משהו כמו 1400-1500₪ אגרת רישוי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום חברים,

הקפצה קטנה אך מאד רלוונטית (אני זה שפתח את הדיון).

חזרתי באותו נושא – אני בדיוק לפני רכישת הרכב היום/מחר (נמצאה "כלה"), צריך ממש ייעוץ (או אולי "חיזוק") אחרון.

תזכורת בקצרה – אני מסיים החודש ליסינג של 3 שנים עם פוקוס סטיישן 2012, קונה במקומה יונדאי i35 inspire 2012 מליסינג (אלדן), עם 65K ק"מ (לפני כן התלבטתי בינה לבין קורולה 2011).

איש השרות של אלדן שנמצא בחברה שבה אני עובד הראה לי במחשב שלהם את היסטוריית הרכב - העבר נקי לחלוטין למעט טיפולים שגרתיים.

ההצעה שהם נותנים היא AS IS ו-16% ממחירון – במצב "AS IS" (מחירון 89, אחרי הנחה 74.9).

AS IS = הרכב לא חוזר לאלדן לבדיקות/לישוט/הכנה למכירה וכו' ואני מקבל 16% הנחה, אחרת היא פשוט תהיה נמוכה יותר.

ניסיתי להוציא מהם עוד הנחה מסוימת או לחלופין הטבה (הכנת הרכב, תיקון שריטות), אבל לא זזים מה-16% שנתנו.

לדבריהם הרכבים האלה עם שוק וביקוש גבוה ויימכרו גם ב-10% אם יחזרו אליהם.

אני מניח שאקח אותה לבדיקה (אני אבחר מכון קומפיוטסט/טכנוטסט) ואנסה להתמקח על ליקויים קטנים (לא בטוח שיסכימו במסגרת ה-AS IS).

מה עוד אפשר לבדוק/לבקש מהם?

ובכל מקרה תודה על כל הייעוץ עד כה.

פורסם

פשוט מאוד. תתקשר לאחת מחברות הליסינג המתחרות ותבקש הצעת מחיר ליונדאי i35 דומה.

אם המחיר שאתה מקבל שם יקר יותר - ההצעה שלך טובה.

אם המחיר שאתה מקבל שם זול יותר - ההצעה שלך לא טובה.

אם המחיר שאתה מקבל שם דומה - ההצעה שלך סבירה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לדעתי עדיף מאוד רכב ללא הכנה. בהכנה למכירה ברוב הפעמים הרכב עובר צבע סוג ז, ראיתי גם (לפני כ7 שנים) ששוטפים אותו עם גרניק כשהדלתות פתוחות (ייתכן והפסיקו עם זה), ממלאים אותו בספריי סקאיי דוחה ועושים לו שטיפת מנוע כך שבחיים לא תוכל לאתר נזילות קטנות.

כשהרכב AS is זה הדבר האמיתי. מה שכן, במקומך הייתי מנסה לשנורר מצבר, 4 צמיגים ואולי גם טסט על חשבונם, מה שכמעט תמיד מקבלים כשבאים לרכוש בסניף.

חוץ מזה אלדן זו חברה רצינית, עם שרות מעולה שמטפלת טוב ברכבים שלה (לפחות ממה שאני התנסיתי) אז שיהיה מברוק!

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

תודה על העצות.

אכן (ובלי קשר, תכננתי בכל מקרה) - הלכתי לשמוע הצעה בחברה המתחרה (אלדן VS שלמה sixt).

עכשיו צריך עזרה בבחירה מה עדיף - שני הרכבים יונדאי i35:

1. (הרכב המקורי שרציתי) עלייה לכביש 2/2012, 65K ק"מ, נקי לחלוטין מתאונות. מחיר 75000 ש"ח AS IS.

2. עלייה לכביש 10/2011, 50K ק"מ, מכה קטנה במכסה מנוע שבגינה הוא הוחלף (ללא פגיעה בשלדה). מחיר 70000 ש"ח. מתחייבים בבדיקה.

משמע הרכב השני ותיק ב-4 חודשים ועם 15K ק"מ פחות, אך מצד שני הוחלף מכסה מנוע (כמה יורד על זה...?)

אודה לעצות...

פורסם

החלפה של מכסה מנוע לא מורידה ערך, השאלה היא מה עוד הוחלף מלבד מכסה המנוע. בדרך כלל תאונות כאלו בחזית הרכב גוררות גם החלפה או תיקון של חלקי פח נוספים ואז יש ירידת ערך. לא סביר להניח שהמכה הייתה רק בחלק הקדמי-עליון, יותר סביר להניח שמוקד הפגיעה היה בכל החזית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בלי שום קשר המוניטין של שלמה סיקסט באיכות הטיפול והתיקון של הרכבים הוא לא מהטובים ביותר וכשלי היה שם רכב הוא טופל במוסכי מדרכה וכשהיה נזק מפריצה בגלל המוסך זוועה שתיקן אותו הוא נדרש לחזור לתיקונים עוד 3 פעמים.

על פניו, מבלי להיכנס לכל רכב בפרטי פרטים, הייתי לוקח את הרכב באלדן ולא שואל טת עצמי איך ייתכן שמתאונה הוחלף רק מכסה מנוע, ולא נגרם שום נזק לטמבון, לגריל, לפנסים, לרדיאטור / מעבה של המזגן וכל מה שבפרונט. ייתכן מאוד שהרכב חנה מתחת לעץ פומלות, בדיוק עבר שם קוף והפיל אחת על המכסה מנוע, ובגלל שבשלמה פיכסט לא אוהבים להתעסק בקטנות אז הם ישר החליפו מכסה מנוע.

או שלא.

פורסם

למען האמת, אני לא מבין למה אתה מתעקש על I35.

ובכל זאת, לא חושב שאף אחת מההצעות היא כזו אטרקטיבית, ומדוע לרכוש מחברות ליסינג.. אמנם, אלדן באמת מטפלת טוב יותר ברכבים, ובמוסכים מורשים. כך שבין שתי החלופות, אלדן יותר מעניין, גם בגלל התאונה, וגם בגלל שהלכה למעשה יש פער של שנת מודל, למרות שז רק שלושה חודשים הבדל. וגם בגלל הבדל תחזוקה בין שתי החברות.

דיל הAS IS לוקה בחסר. האם אתה מקבל אחריות מקיפה? מה עם בדיקת תקלות ויישור קו? מצבר, צמיגים, טסט, טיפול חינם?

אני חושב שמפרטי תוכל למצוא דיל יותר טוב, ה16% האלה ירדו מול פרטי, בלי אות דין על הרשיון, מנהג עם זיקה לרכב שטיפל בו הייטב.

אגב, אין לך מה להיות בלחץ, אפשר למשוך את הליסינג הרבה אחרי שפג תוקף.. מנסיון.

פורסם

Tzvika-Pick - הוחלף רק מכסה מנוע. נראה כמו שנכנסו ברכב ברוורס של משאית או משהו דומה. לא תאונה.

בכל מקרה צרפתי תמונה של המכסה לפני התיקון.

ST12345 - אני עם (ליסינג) אלדן 3 שנים. בוודאות גם הם לא מטפלים במוסכים מורשים ויותר מזה - עברתי תאונת צד, החליפו לי דלת וקצת תיקוני צבע. הדלת לא נסגרת כפי שהיא הייתה לפני התאונה. סתם שתדע שלא כולם מושלמים... לפחות אלדן לא מושלמים בעייני.

לגבי התמיהה - כמו שכתבתי קודם רואים שזו לא תאונת דרכים קלאסית.

OJetta - עברנו את שלב בחירת הרכב (התלבטתי בין I35 לקורולה).

דיל ה-AS SI כשמו כן הוא. זה לא אני זה הם. ניסיתי להתמקח על 100 ש"ח (או משהו בשווי הזה) אבל הם לא זזים.

אין אחריות אין יישור קו, take it or leave it מבחינתם.

בגלל זה הדילמה.

אני יודע שאני יכול להמשיך את הליסינג כאוות נפשי - אבל אני לא רוצה.

וחיפשתי הרבה בפרטי - המחירים אחרים, הרכב עם שוק חזק.

עדיין לא סגור על אף אחת מהשתיים...

2015-01-11 18.24.56.jpg

פורסם

תשמע, באמת הופתעתי - אכן רק מכסה מנוע. אם יתנו לך לדבר עם נהג הרכב של שלמה סיקסט, קח אותה בלי להתלבט. טיפול 60 אלף הוא טיפול גדול בו מתעסקים יותר עם הרכב וזה עוד לא הגיע באוטו של שלמה שזה דבר טוב. לא הייתה להם הזדמנות לקלקל שום דבר ..בהצלחה!

פורסם

החזרתי לאחרונה i35 ליסינג תפעולי מחודש מרץ 2012 עם 100K קמ

כשבררתי על אפשרות קנייה הציעו לי לקנות אותה AS IS ב 65K

פורסם

הם כנראה טובים ממך במשא ומתן...

תיקח איתך מישהו שיודע לדבר, זה יכול לעזור לך.

אני מכיר מישהו שהלך לרכוש ראפיד, איש המכירות לא היה מוכן לרדת 100 שח, כמו שאתה אומר..

יום אחד במקרה, בא איתו עוד מישהו, כזה עם פה מעט יותר חלקלק, שגם התעניין ברכב כזה. מפה לשם, הבחור השני גרם למחיר לרדת ב4000 שח...

אז הרבה פעמים הגמישות תלויה באיך אנחנו מצטיירים בפני מי שמנהל מולנו את המו"מ, ואיך אנחנו ניגשים לזה.

יתכן ובאמת הם לא זזים, אבל מסופקני.

בהצלחה.

• תוכן חדש...