Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שלום לכולם,שמי אביעד.אני סטודנט ולפני חודש קניתי אוטו שברולט ספארק 2011 ידני. לפני נתוני יצרן אמור לצרוך בממוצע 19.1 לליטר אך לפי אתר קילומטראז בפועל בנסיעה עירונית זה 1 ל15. אני במהלך החודש האחרון בדקתי 6 פעמים שונות את צריכת הדלק שלי באוטו וכל פעם זה יצא בין 9 'ילומטר לליטר לבין 10.5 קילומטר לליטר, כמובן שזה משו לא הגיוני.השאלה מה אני עושה מפה? כלומר מה יכול להיות הבעיה? איך לטפל ולמי לגשת? האם אני עושה משו שיכול לגרום לצריכה כזאת? כי לפי מה שהבנתי לא משנה מה אני ייעשה (מזגן, משיכת הילוכים וכו'') הצריכת דלק לא צריכה להיות כזאת קיצונית באוטו מיני ועוד עם הילוכים.דבר שני, חשוב לי הכנות בקטע הזה. שקלתי לקחת למוסך מורשה של שברולט אך לפי מה שהבנתי כל הצהרה על בעיה נרשמת אצלהם במחשב מה שעלול לגרום לי לבעיה במכירה העתידית... כי הרי מי יירצה אוטו עם בעיה של צריכת דלק... לכן האם זה נכון הדרך מחשבה הזאת?אני גר בפ"ת , אשמח להמלצה היכן כדאי לבדוק את זה...אשמח לעזרה . שבוע טוב

פורסם

אתה נוסע עירוני?ביו עירוני?

איך אתה מחשב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לגבי צריכת דלק, עזוב אותך נתוני יצרן. מה שהם מפרסמים זה בתנאי מעבדה ולצערנו אנחנו לא נוסעים בתנאי מעבדה.

לפי אתר KML הספארק צריכה לעשות 1:15.

מספר דברים שמשפיעים על הצריכה:

מזגן - אם אתה מפעיל ברוב הנסיעה מזגן, משפיע על הצריכה ולא מעט. במנועים קטנים המזגן לוקח לא מעט כח.

רגל כבדה על הגז - גם כן משפיע על הצריכה, אם לא תעביר הילוכים בזמן ותמשוך הילוכים או לחילופין בעליה תשים הילוך גבוה שלא סוחב בפול גז.

אם אתה נוסע בכביש בין עירוני עם חלונות פתוחים, יש מערבולות רוח שמצריכים ממך לשים יותר גז למרות שזה נראה זניח. במהירויות גבוהות עדיפות לשים מזגן.

אם אתה נכלל בכל הקטגוריות האלה, הצריכה שלך תהיה 1:11 במקום 1:15.

במידה ולא, כנראה שיש תקלה ורצוי ללכת לבדוק את העניין.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

קודם כל יש לבדוק את הדברים הבסיסיים הבאים:

1. הרכב בן 3, האם הרכב עבר טיפולים בזמן \ יש לו היסטורית טיפולים מסודרת? (אצל הבעלים הקודם)

2. לחץ אויר בצמיגים, יכול בהחלט לעשות הבדל, מומלץ למלא לפי הוראות יצרן.

3. נסה אולי להחליף תחנת דלק, אולי איפה שאתה מתדלק הדלק לא טוב.

4. כיצד אתה מבצע את הבדיקה של צריכת הדלק?

כמובן שיש משמעות מכרעת לאופי הנהיגה, אפשר בהחלט להוציא גם מרכבי מיני קטנים צריכת דלק כמו שאתה מתאר על ידי נסיעה עירונית, מאומצת ואגרסיבית.

צריכת הדלק משתנה מהמון גורמים, שאתה מודד צריכת דלק שים לב לתוואי הדרך, אם אתה נוסע בעיר כמובן שיש הבדל אם הנסיעה היא בפקק או בנסיעה זורמת יותר.

פורסם

היי קודם כ תודה רבה על העזרה.

תראו אני מתווך נדלן בנוסף להיותי סטודנט. אני נוסע כמעט רוב הזמן אך ורק בכבישים עירוניים. המזגן דולק נונסטופ ולגבי משיכת הילוכים אני לדעתי לא מושך. נוסע רגוע.

אבל השאלה האם באמת נסיעות עירוניות(לא פקוקות) יכולות להביא לצריכה כזאת? אני לפעמים מגיע ל1ל9.5 או 10.

לשאלה איך אני בודק...

אני ממלא מיכל מלא , כותב לי בצד כמה קילומטר עבר האוטו לפני המילויי ולאחר מכן ממלא שוב עד הסוף ורואה כמה ליטר מילאתי אל מול הקילומטר. את הבדיקה הזאת עשיתי כבר על 300 קילומטר, 100 קילומטר ופעם אחת על מיכל מלא

פורסם

קרה לי פעם משהו דומה - אם כל הנסיעות שלך מאוד קצרות-ככה שכל 2 קילומטרים בערך אתה מתניע, הצריכת דלק תעלה תיראה כמו מה שיוצא לך בערך.

קקטוסולר ידנית

פורסם

מזגן מוריד לא מעט. אני יכול להגיד לך שעם הפיאסטה עשיתי ללא מזגן 1:15 ועם מזגן 1:12, מזגן דלק קבוע.

תבדוק אויר בצמיגים ותמלא לפי הוראות יצרן ולא לפי מה שנראה לך.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

אם אתה מבצע עבודה של תיווך זה אומר שאתה נוסע המון נסיעות קצרות וכנראה יושב קצת ברכב עם הלקוחות במזגן...אם אכן כך מדובר בצריכה הגיונית

• תוכן חדש...