Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי צריך לבדוק ולהתחיל בלבדוק אם המגבר מתאוורר מספיק שהוא לא חסום\צמוד.

דבר שני לבדוק שהמתח על המגבר תקין, מינוס בריא.

יצא לי להיתקל במישהו עם כבל מתח 0 גייג' שנדרס איפשהו בבדרך והמגבר היה מקבל 9 וולט ונכנס חופשי לפרוטקשיין.

המגבר מותקן על פלטת עץ מצופה ב-לבד על הגב המושב האחורי.

לגביי אוורור בסופו של דבר הוא נמצא בבגז' ואין שם תחלופת אוויר גבוהה או זרימת אוויר גובהה כלל.

המינוס מחובר לשילדה עם בורג אשר תופס את המושב האחורי וכמובן שייפתי את הצבע וכו'.

אני אישית ביצעתי את ההתקה והכבל לא במצב מעיכה וכאלה.

המגבר עובד כשבוע והיום אחרי נסיעה ל 45-55דקות הופיעה התקלה,

כשנגעתי במגבר הוא היה חם מאוד אבל היה אפשר לגעת בו עדיין.

כרגע הורדתי את גיינים לחצי ואת הבורר freq לאזור ה65-80 וביצעתי שוב כיוון מהHU על מנת

להגיע לעוצמה ואיכות שמע רצויה.

איך אני מבצע בדיקת עוצמת "המינוס" בעזרת רב מודד?

ברגע שאני בודק עם רב מודד מה הספק volt רצוי?

עוצמת וולט נמוכה או מינוס לוקה יכול לגרום להתחממות (ואז לפרוטקשן כמובן)?

תודה על העזרה שי.

>>>Fiat Punto Spice Dynamic v16 2005<<<

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל אין דבר כזה עוצמת מינוס, אנחנו בודקים מתח על פלוס.

בזמן שהרכב לא מונע יהיה לך בערך 12 וולט שהרכב מונע מעל 13 וולט.

במידה ויש נפילה נגיד מתחת ל10 11 וולט בזמן שאתה על ווליום גבוה שאתה רגיל לשמוע זה יכול לגרום לפרוטקשיין.

חום של מגבר זה תקין השאלה כמה זה קיצוני.

כל זה רק הערכה ויכול להיות עוד סיבות .

פורסם (נערך)

שמע, בענין חיבור ה-Y שמדובר עליה בחוברת בעדינות - ניסיתי למצוא קצת מידע על הנושא, וממה שמצאתי, הדבר נדרש לעבודה תקינה ושבלי פיצול של אות המונו של הסאב תיתכן התחממות של המגבר ועיוות גבוה יותר.

ודא גם שב-HU היציאה מוגדרת כיציאת סאבוופר.

עוד לא ירדתי לסוף דעתם, למה זה בדיוק קורה.

אמשיך לקרוא בנושא.

נ.ב. אני מקווה שאת כל החיבורים והניתוקים אתה עושה כשהכל כבוי.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
שמע, בענין חיבור ה-Y שמדובר עליה בחוברת בעדינות - ניסיתי למצוא קצת מידע על הנושא, וממה שמצאתי, הדבר נדרש לעבודה תקינה ושבלי פיצול של אות המונו של הסאב תיתכן התחממות של המגבר ועיוות גבוה יותר.

ודא גם שב-HU היציאה מוגדרת כיציאת סאבוופר.

עוד לא ירדתי לסוף דעתם, למה זה בדיוק קורה.

אמשיך לקרוא בנושא.

נ.ב. אני מקווה שאת כל החיבורים והניתוקים אתה עושה כשהכל כבוי.

כמובן רק כבוי.

לא הצלחתי להבין מהם גם האמת אשמח אם תוכל למצוא משהו מפורט וברור

תודה שי

פורסם

לפי מה שכתוב בשרטוט שהעלת הבאס בוסט צריך להיטת דולק כדי שהיציאות האחוריות במגבר יתפקדו כסאב.

יכול להיות בגלל שכיבית את הבאס בוסט הייתה בעיה בהתנגדות בגלל הגישור וזה גרם לחימום ועומס על המגבר וגרם לפרוטקשיין.

פורסם

יוסי - לא נכון. הבאס בוסט לא צריך להיות דולק. ואני מניח שסאב 'מותג מדבקה' בעוצמה של 175W נטו, הוא 4 אוהם.

שי - אמרת שמחוברים סה"כ 3 כבלי RCA. השניים של הקומפוננט נראה לי שאין עוררין על איך לחבר.

לגבי הסאב - ב-HU צריך להיות מחובר ליציאה הלבנה אם אני לא טועה שגם מסומנת כ- R/SW כבל RCA בודד שמתפצל (ע"י מתאם או שמובנה בכבל בקצה שלו) ומתחבר אל שני הכניסות RCA של המגבר (ערוצים אחוריים).

באותה הזדמנות צריך לכוון ב-HU שהשימוש ביציאה הוא למטרה של סאבוופר.

לא מצאתי הסבר מלא לענין מתאם ה-Y עדין, רק דיון בנושא:

http://clubsearay.com/showthread.php/47304-Need-help-installing-JL-Audio-MHD-600-4-Amp?

פורסם (נערך)

כרגע מחובר ל-HU זוג RCA לקומפוננט (front). (אדום ולבן).

ועוד זוג RCA (אדום ולבן) לסאב (rear).

וכמוכן כך חובר במגבר.

לגביי הסאב אכן זה סאב מדבקה אבל הוא זמני בעתיד אחליף אבל כרגע זה עדיף מכלום.

ולפי המלצתך אני מבין לנתק את חיבור הRCA האדום בצד של הסאב (rear) ולחבר אותו במגבר עם מפצל? ולגביי כיוון בHU יש לי 3 אפשרויות off, normal, rew שאין לי מושג מה זה הrew ניסית להעביר בינו לבין הנורמל ולא היה אבדל אז נישאר על normal...

מה זה מתאם Y עדין? מפצל rca?

עריכה אחרונה על ידי shai0705

פורסם

אוקיי. יכול להיות שגם זוג לזוג יעבוד.

היציאה בפיוניר לסאב אמורה להיות מונו. איני יודע אם זה אומר שרק יציאה אחת פעילה (ואז יש צורך לפצל אותה) או שתיהן פעילות ומשותפות (ואז אולי אין צורך במפצל).

לגבי ה-HU, התכוונתי להגדרה הזו שצריכה להיות Rear/Sub.W או Sub.W/Sub.W:

1.jpg

הNORMAL או ה-REV זו הפאזה של הסאב. יהיה רלוונטי ואמור לעבוד ברגע שהנ"ל יכוון נכון.

מתאם Y זה מפצל, כן. כשאמרתי "בעדינות" התכוונתי שהחוברת הפעלה לא מציינת את זה כמשהו הכרחי באופן מודגש.

פורסם

אהה, רגע, נראה לי שהשמטתי חלק מהחוברת הפעלה. :oops:

1. המכשיר צריך להיות כבוי.

2. לחיצה על גלגלת ראשית עד להופעת תפריט ראשי.

3. סיבוב גלגלת עד INITIAL.

4. בחר בתפריט בלחיצה על גלגלת ראשית.

ואז מגיע החלק שצירפתי בתמונה.

• תוכן חדש...