Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

אנצל את השרשור ל3 דברים הקשורים לנסיעה שלי ושל חבר בסוכות (8 ימים) לאמסטרדם.

1. לאחר חפירה רצינית באינטרנט, מול אתרים כאלה וכאלה, מצאנו שטיסה דרך פגסוס (טורקית) + קונקשן בטורקיה (בהלוך - שעתיים המתנה בטורקיה, בחזור כ12 שעות) היא הכי זולה שיש במהפרש משמעותי מאד מכל שאר החברות.

א. המטוס יוצא מן הסתם מתל אביב, האם אפשר להסיק שהרוב ישראלים בטיסה?

ב. האם יש מה לחשוש בנחיתה בטורקיה והצגת זהות ישראלית\אי הסתרת זהות ישראלית?

ג. במידה וסעיף ב' נענה בשלילה, האם אפשר לצאת משדה התעופה הטורקי ולהסתובב כמה שעות בעיר?(מבחינת בטיחותית, ומבחינה בירוקרטית (הרי לא הזמנתי כרטיס לטורקיה מלכתחילה).

2. מבקש המלצות ל2 בני 26, שנוסעים ל-8 ימים לאמסטרדם וסגרו טיסות + מלון בלבד ללא ארוחות ודברים נלווים, רוצים אך-ורק להנות (ולחפש הנאות...), מקומות להגיע, דברים לקנות שכדאי יקר\אין בארץ, דברים ספציפים שכדאי לאכול שם\מסעדות זולות? (לא חייב כשר).

א. הבנתי מחיפוש באינטרנט, שיש שירות של תחבורה ציבורית ביום, עם כרטיס "חופשי-חודשי" בעלות של 32יורו, אבל לא הבנתי מה עושים בלילה? איך חוזרים למלון (ולא בספיישל).

3. שאלה לאנשים שטסים הרבה:

- טיסה (ראשונה ואחרונה שלי BY FAR) הייתה לפני 3 שנים, ליוון, בהמראה הרגשתי לחץ עצום באזניים, בנחיתה גיליתי שהכאבים התגברו, ואני 80% התחרשתי מהלחץ של הטיסה, כל הטיול סבלתי מהכאבים וחירשות זמנית, ובגדול, אחרי 4 ימים שחזרת לארץ, סבלתי מכאבים במשך שבועיים.

הבנתי שזה בגלל שעליתי מצונן\אף גדוש\עם אלרגיה כלשהי למטוס.

- נכון, אני סובל מנזלת אלרגית שבאה בתקופות, במיוחד עכשיו בעונות מעבר.

*הבנתי שיש אטמי אזניים מווסתי לחץ לטיסות בעלות ממש קטנה, מישהו יכול להמליץ בוודאות על שימוש בהם? תופעות לוואי? כאבים? עובד 100%?

תודה שהגעתם עד סוף החפירה.

אוהד.

פורסם

1. א) לא יודע אם הייתי טס דרך טורקיה לנוכח המצב, למרות שאולי עכשיו קצת יותר רגוע, אין מצב שהייתי מפרנס אותם, הייתי משלם יותר לחברת תעופה אחרת ולא טס איתם. רוב הסיכויים שאכן הרוב ישראלים.

ב) לא יודע, אני הייתי נזהר, בטח לנוכח הסיפורים שרצים ברשת.

ג) רוב הסיכויים שלא תהיה בעיה.

2. האם שקלת לשכור רכב? הולנד לא יקרה במיוחד בשכירות רכב, בעיקר אם תקח משהו פשוט יחסית כמו פיאט פנדה או סמארט ידנית. זה יפתור לך את התלות בתח"צ. הכבישים בהולנד טובים.

אתה מתכוון לצאת את גבולות אמסטרדם או לא?

3. גם אני סובל מנזלת אלרגית, אבל טסתי בשנים האחרונות המון ולא סבלתי ממה שאתה מתאר. תנסה ללעוס מסטיק, אומרים שזה עוזר. את אטמי האוזניים אינני מכיר ולכן לא אוכל להמליץ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אחרי הז*ן שהחברות הטורקיות שמו על הנוסעים הישראליים שלהן במהלך צוק איתן, אתה עדיין שוקל לטוס איתן? מדהים.

תבדוק את קטאר אירוויז, אחלה מחירים ושירות.

תשאל את משעל.

וברצינות,

אם לא חברה ישראלית והמחיר קריטי, תבדוק את החברות המזרח אירופיות/רוסיות. הן טסו כמו גדולות במהלך צוק איתן והן זולות.

אופציה נוספת היא לבדוק טיסה לבריסל ומשם רכבת לאמסטרדם. אולי יהיה זול יותר.

בכלל, החברה המערבית היחידה שלא הפסיקה לטוס זו בריטיש אירוויז. אני שומר לה פינה חמה בלב ומציע לבדוק אותה בכל הזדמנות, מגיעה להם הזדמנות ראשונה.

רכב שכור באמסטרדם זה רעיון רע. תחבורה ציבורית מדהימה ואמסטרדם קטנה.

אל תגיע מנוזל לטיסה. אם שפעת קח תרופה מתאימה. אם אלרגיה קח אנטי היסטמין.

עריכה אחרונה על ידי shais01

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

אנחנו הסתובבנו עם מרצדס מיניוואן באמסטרדם, זה לא היה כזה נורא, עם פנדה או סמארט לא צריכה בכלל להיות שום בעיה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עשיתי את אותה דרך בסוף אוגוסט, ופרט לכמה שעות שינה לצלילי מוזיקה טורקית לא היה שום נזק :lol:

תוספת קטנה - תחבורה? אופניים יעשו את העבודה בצורה נהדרת, רק קח מעיל גשם - יעזור לך הרבה.

If you can dream of something, you can achieve it

הייתי עם הגברת, אני חושב שאם הייתי מזכיר את המילים ״רכב״/״פורום״/״ניקוי״ הייתי ישן בספה או בטרקלין ;)
פורסם

אמסטרדם מגניבה, אני מבלה שם די הרבה בענייני עבודה...

קבל 2 המלצות למסעדות:

1. ראנצ'ו

2. קפה דה קלוז (מקבלים רק מזומן)

התחבורה הציבורית שם מעולה, אפשר להגיע עם TRAM לכל מקום... אני מאלה שהולכים ברגל אם יש זמן, ככה לומדים להכיר טוב יותר :)

אם אתה מתכוון לעשן - שים לב שמותר רק בקופי שופס ולא בחוץ, יכולים לנקנק אותך על זה ואם כבר קופי שופס אז לא ב-SMOKEY... זאת מלכודת תיירים.

יש כמה מוזיאונים נחמדים - היינקין,רמברנדט וכו'... אבל אל תבזבז יותר מידי זמן באמסטרדם, 4 ימים ותפרת את כולה (היא קטנה יותר מת"א).

סע לאיזורים אחרים ותהנה לא פחות.

טיפ אחרון: תעשה לעצמך חבילת אינטרנט בחול, אל תחסוך. ככה תוכל להפעיל את GOOGLE MAPS

גם בהליכה בעיר... יחסוך לך המון זמן וויכוחים (כן הגענו/לא הגענו/הלכנו לאיבוד/"אני יודע איפה אנחנו" וכו') - לא זז בלי זה.

תהנה!

פורסם

קח מפה מהמלון ברגע שאתה מגיע, תבקש מהבחור בקבלה לסמן לך כמה אתרים מרכזיים (כיכר דאם, איזור החלונות האדומים, אנה פרנק, שוק הפרחים וכו'..) ותתחיל ללכת ברגל.

האיזור המרכזי של אמסטרדם (מהתחנת רכבת ועד לליידספלין/וונדלפארק) הוא חצי שעה הליכה ברגל מצד לצד.

תוך כדי ההליכה תתחיל להסתובב ברחובות צדדיים וכו', סך הכל העיר בנוייה בצורה מאוד פשוטה של מעגלים.

מבחינת פאן וכאלה, ממליץ יותר על האיזור של הליידספליין מאשר על כיכר דאם/רמברנט שמלאים בישראלים וערבים.

מה גם שיש שם את הסניף המוצלח יותר של בולדוג (קופי שופ), והקזינו הרשמי של הולנד (צריך דרכון ולבוש מכובד כדי להכנס).

אם יש לך דברים ספיציפיים שאתה מעוניין לדעת לגביהם, תרשום ואנסה להוסיף מידע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טיפ אחרון: תעשה לעצמך חבילת אינטרנט בחול, אל תחסוך. ככה תוכל להפעיל את GOOGLE MAPS

גם בהליכה בעיר... יחסוך לך המון זמן וויכוחים (כן הגענו/לא הגענו/הלכנו לאיבוד/"אני יודע איפה אנחנו" וכו') - לא זז בלי זה.

תהנה!

גוגל מאפס עובד גם אופליין, לא צריך לעשות בשביל זה חבילת אינטרנט...

פורסם

תודה רבה לכל מי שענה עזרתם לי מאד.

מן הסתם שילמנו כבר הכל, הזמנו אתמול ב11 בבוקר מהאתר eDREAMS אם מישהו שמע עליו, סגרנו דיל של טיסה + הוסטל זול בעלות הכי זולה שמצאנו.

מחיפוש (חבל שלא עשיתי קודם!) מצאתי את האתר הבא:https://www.airbnb.com/

ומצאתי דילים מעולים לשכירת דירה של אנשים פרטיים בעלות אפסית! במרכז העיר ממש!

בבדיקה של פוליסת ההזמנה, ראיתי שדמי ביטול הם 399יורו (והמחיר של כל המלון עצמו הוא 399 יורו לזוג לכל התקופה), מישהו יודע איך אפשר לבטל את ההזמנה על המלון בלבד ולא על טיסה?

אוהד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הממממ, לא יודע אם אפשרי לבטל רק את המלון,

מעבר לכך קח בחשבון שבהזמנה מe-dreams כל טיסה היא נפרדת - המשמעות של זה היא שאם אחת הטיסות מאחרת את הקונקשן או בכלל מתבטלת, זה לא משנה את החיוב על שאר הטיסות וגם לא מחייב את חברת התעופה לדאוג לך לסידור אחר (במידה ופספסת את הקונקשן הראשון, לדוגמה, אז או שתצטרך לדאוג בעצמך לטיסה ליעד הסופי, או שתבלה את חופשתך בטורקיה...)

יכול להיות ובגלל שהזמנת את כל הטיסות עם אותה חברת תעופה אז כן יידאגו לך, אבל הייתי מנסה לברר דבר כזה מראש רק כדי לטוס בראש שקט.

פורסם

שתי הערות:

1. פגסוס טסה בד"כ דרך שדה SAW המרוחק מספר שעות נסיעה מאיסטנבול, כך שיהיה עליך להעביר את הזמן באותו שדה (שהינו שדה חדש וקטן יחסית, אין לי מושג מה הוא מציע לנוסעים במעבר). בדוק בכרטיס הטיסה וודא שהקישור אכן בשדה אחד. אם אתה צריך העברה בין SAW ל-IST אתה די בצרות, בעקר בטיסה הלוך.

2. לגבי נושא הקישור - צריך לבדוק בכרטיס הטיסה. האזהרה של e-dreams היא רק כאשר משולבות מספר חברות תעופה. אני מניח שהבחור קנה כרטיס ב-PGT ואז יש מחויבות לביצוע הקישור.

3. לגבי תחושת הלחץ באזניים, בעקר בהנמכה - ללעוס או לשתות לגימות קטנות, אשר גורמות לפתיחת צינוריות האוורור של האוזן התיכונה (חשבתי שאתה מומחה לדרכי הנשימה).

4. שמונה ימים הם הרבה מאד בשביל אמסטרדם עצמה, אבל קל מאד להתנייד בהולנד בתח"צ, בעקר הרכבת - למרות שלמיטב ידיעתי איכותה ירדה בשנים האחרונות.

5. אין קושי בנהיגה בהולנד - אבל אני ממליץ לך מאד להמנע מנהיגה באמסטרדם או במרכזי ערים גדולות. בערים קטנות אין בעיה. שים לב לאכיפה דרקונית של חוקי התנועה (סטיה של 2 קמ"ש מהמותר יכולה להגיא כעבור כמה חודשים ד"ש עם קנס) וכן של כללי החניה. שים לב לתמרורים האלקטרוניים בכבישים המהירים אשר מגדירים את המהירות המותרת (עד המחלף הקרוב) וכן מסמנים חסימת נתיבים - הקפד מאד לנהוג בהתאם להוראות, המשטרה ההולנדית לא מכירה שום חוכמות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין שום בעייה לטוס עם החברות הטורקיות. הן נותנות תמורה מעולה לכסף.

חניית הבייים היא בסביחה שהוא שדה תעופה חדש ודי נוח. רק חבל שלא בדקת את הטיסות שלקחת. בהפרש של כמה גרושים (פחות מ 10 יורו) היית יכול לקצר את זמן ההמתנה לפחות מ 4 שעות.

באמסטרדם ממש אין צורך ברכב. הטראמים מאוד נוחים ומהירים.

מבחינת מה לעשות שם למרות שאני מגיע לשם די הרבה אני מגיע לעבודה ולכן לא רק שלא בוחר את המסעדות לבד אלא גם לא מגיע לעממיות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...