Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור לי שהשדרוג יהיה אינסופי, השאלה היא האם יש סיבה להימנע ממנו?

הגעתי לרכב הנ"ל כך:

מחפש רכב בטיחותי אוטומט מרווח יחסית בן פחות מ7, כשהרצון הוא להוציא מינימום כסף. סביב ה25-30.

סחירות עתידית לא מעניינת אותי. משיטוט בלוחות יד 2 הוא היחיד שענה לתנאים..אולי פיספסתי דגם נוסף?

מחר מתכוון לראות שניים כאלה, אשמח לדגשים לבדיקה שטחית וראשונית (גיר? עוד דברים?)

כמו כן אשמח לשמוע חוות דעת על הרכב בשנים הנל, חיפוש בפורום העלה חרס.

פורסם

אני רואה שדלק הוא לא בתנאים שלך,

היתי ממליץ לך להביא פורד מונדאו, אתה יכול להביא 2007-2006 במצב טוב בתקציב שלך.

הוא עונה על כל מה שרשמת פה (כולל סחירות על הפנים),

החסרון היחיד הוא דלק בעיר.

פורסם

אני לא חושב שעלויות האחזקה (רישוי, ביטוח וטיפולים) של המונדאו יהיו פחותות משל C4 שטופלה כשורה, עליות הדלק של המונדאו יהיו גבוהות יותר וה-C4 תהייה חדשה יותר.

נניח ורכשת רכב בן 5 שנים ב-30K ש"ח ל-5 שנים של שימוש.

ונניח שבתום התקופה תמכור אותו ב-6K ש"ח.

מדובר באובדן ערך של 400 ש"ח בחודש.

מה כתבתי? שאכן אין סיבה להתייחס לסחירות העתידית.

החוכמה תהייה למצוא C4 שתוחזקה כראוי ובמצב טוב.

את הרכב כדאי לבדוק באחד המוסכים המתמחים בת"א ובמקרה ורכשת אותו לאחר הבדיקה, להמשיך לטפל באותו המוסך.

כמובן שכדאי גם לבצע בדיקת שלדה (בדיקה לפני קניה, אך חלקית וזולה יותר) במכון מתאים.

ישנם הבדלים גדולים מאוד בין טיפול במוסכי היבואן (לובינסקי) ובין מוסכים מתמחים (גבע, שאפט, אם הדרך, אורן ויסלחו לי אם שכחתי מישהו...) ולטעמי לא רק בעלויות.

בהצלחה,

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

בתור אחד שבמשפחה שלו היתה אחת, רכב מאוד מומלץ

מאוד נוח ומאוד אמין-דגם 1.6

חיסרון שאני יכול לחשוב עליו (מלבד צריכת הדלק) זה שהאוטו קצת עגלה, לא הכי איטי שיש אבל מה לעשות 1.6 ליטר 110 כ"ס עם AL4 ביצועים זה לא בראש סדר העדיפויות שם, לפחות לא בדגם הזה.

פורסם

מדובר בשפחתית שנותנן תמורה מעולה לכסף, היא מאובזרת מאוד, בטוחה ודיי נוחה, אמנם לא סיטרואן קלאסית, אך עדיפה מהממוצע האסייתי וגם זולה ממנו באופן משמעותי.

מבחינת אמינות, כנראה שביפניות הסיכוי לתקלה נמוך יותר, אבל עדיין מדובר בסטטיסטיקה ואין לדעת. תמיד כדאי להיות קשוב לרכב ולטפל במוסך שמבין עניין ולא מנפח חשבוניות לשווא.

מתחרה נוספת היא רנו מגאן שתהיה דומה מבחינת אמינות, נוחות, ביצועים ובטיחות ובגירסת הסדאן תהיה מרווחת יותר ובעלת בגאז' ענק אך בגירסאת הביזנס הנפוצה מאובזרת משמעותית פחות.

עוד אופציה היא פורד פוקוס, גם נוחה מרווחת ובטוחה, ביצועים מעט פחות טובים (גם הסיטרואן והרנו קצת פלגמטיות בתגובתן), מחיר מעט גבוה יותר, אך עדיין במסגרת התקציב לדגמי 2008 ואיבזור בדגם טרנד הבסיסי והנפוץ הוא בין הרנו העירומה לסיטרואן המפנקת ומניסיון אישי גם צריכת הדלק תהיה מעט גבוהה יותר (הבדל של כ10 אחוז מול הרנו). יתרונה הוא במוניטין אמינות מעט עדיף, אך שוב אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום.

הכי חשוב למצוא את המכונית במצב הטוב ביותר ובמחיר הטוב ביותר.

• תוכן חדש...