Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני זמן מה מכרתי את הרכב שלי וקניתי רכב אחר.

השבוע החלטתי להתקדם לאט לאט עם המערכת, הזמנתי מתאמים וכ'ו והתקנתי את ה PRS80 כדי שאני יוכל לשמוע מוזיקה בצורה נורמלית.

כל החיבורים עובדים, תקינים ומחוברים כמו שצריך.

ועם זאת, בכל פעם שאני מכבה ומדליק את הסוויץ, יש מעין רטט של המערכת ואז ההגדרות תאריך שעה שפה וכ'ו מתאפסות (הגדרות האודיו נשמרות). אני ישר מגיע למסך שהמערכת שואלת אותי האם אני רוצה לבצע SET UP.

כמה דברים ששללתי:

על פניו היה נראה שיש בעיה בכבל מתח, שיש מעין ניתוק כלשהו מהמצבר כאשר אני מפעיל סוויץ. בדקתי עם רב מודד, וגם עם נורית חיווי מה קורה שאני מפעיל ומכבה סוויץ, המתח נשאר יציב.

בדקתי שהכבל סוויץ של המערכת מחובר למקור מתח שבאמת נותן מתח רק אחרי סוויץ.

אחרי הדברים האלה ניתן לשאול אולי חיברתי את הכבלים הפוך? אבל לא, כבל אדום למתח, צהוב לסוויץ. אין פה מה להתבלבל.

בסופו של דבר הצלחתי להגיע למקור הבעיה, אבל אני עדיין לא יודע איך לפתור אותה.

כאשר הסוויץ דלוק, המערכת דולקת, ואז אני מוציא את הפאנל. מכבה ומדליק שוב סוויץ, ואז מחזיר את הפאנל. הכל תקין, אין איפוס של המערכת.

הלכתי עוד צעד קדימה, כאשר מסירים את הפאנל, יש מעין לחצן כזה שבעצם נותן את החיווי שהפאנל מחובר לראש.

כאשר לוחצים עליו באופן ידני, המערכת נדלקת, עשיתי את אותו ניסוי.

והבנתי שהלחצן הזה הוא מקור הבעיה.

עכשיו נכון, אפשר להגיד לי שהפתרון הוא להוציא את הפאנל כל פעם לפני שאני מכבה את הרכב, אבל עדיין תישאר בעיה שאני רוצה לפתור.

לא תמיד יהיה לי את העצבים להוציא אותו, אולי בשבועות הראשונים, אחר כך זה יעבור לי ואני ישכח.

אם מישהו יודע איך ניתן לפתור את הבעיה הזו אשמח לעזרה.

הרכב הוא מרצדס C200 שנת 2009

תודה.

פורסם

יש טעות בהתקנה.

מבין כל החיווט הקיים מאחורי המכשיר ישנם שני חוטים.

אדום- מתח קבוע- גם כשהרכב כבוי - זה מספק למכשיר חשמל כשהרכב כבוי ושומר על ההגדרות.

צהוב- מתח אחרי סוויץ - זה משמש כמעין "פקד" אשר מורה לHU מתי להדלק, ומתי להכבות.

במצב נורמאלי- המכשיר מקבל מתח גם כשהוא כבוי, הוא נמצא בסוג של STANDBY.

בקיצור, פרק את המכשיר והצלב בין החוט האדום והצהוב.

(איפה שהיה מחורב האדום- חבר את הצהוב, וההפך)

SCANSPEAK

פורסם

עכשיו בדיוק עברתי שוב על ההוראות התקנה של פיוניר.

שמתי לב שרשום שהכבל הצהוב הוא מתח קבוע.

והאדום אמור להתחבר למתח אחרי סוויץ.

חיברתי בדיוק הפוך, כנראה שהייתי להוט מידי בזמן ההתקנה ולא שמתי לב, וההיגיון שלי ניסה לעבוד.

אני ינסה להחליף ביניהם בתקווה שזה יפתור את הבעיה, כי בהתחלה חיברתי את שני הכבלים ביחד למקור מתח קבוע וזה עדיין עשה את הבעיה.

תודה בנג'י.

פורסם

חיבור של שניהם למקור מתח קבוע, או חיבור הפוך שלהם יתנו בדיוק את אותה התקלה, ברגע שלא יהיה מתח- כל ההגדרות יתאפסו.

SCANSPEAK

פורסם

טוב אז הפכתי את החוטים.

עכשיו החיבורים תקינים, יש גם את הצפצופים של המערכת כאשר מכבים את הרכב (לא היו לפני).

אבל הבעיה עדיין לא נפתרה, אני אסביר:

אם אני מכבה את הסוויץ, ומדליק אחרי כמה דקות(עד רבע שעה נניח), הכל בסדר , המערכת לא מתאפסת.

אם עוברת שעה ויותר (זה הזמן הכי קצר שעבר בין התנעות), המערכת מתאפסת וצריך להגדיר מחדש תאריך שעה וכ'ו.

כעת אני בטוח שהחיבורים תקינים והכל כמו שצריך, אבל יש משהו שגורם למערכת לאבד מתח קבוע לאחר זמן מה ולשמור על ההגדרות.

אולי זה קשור איכשהו למערכת האיתוראן?

יש למישהו ניסיון עם זה?

• ספונסר פורום
פורסם

על איזה רכב מדובר?

בהרבה רכבים חדשים לחלק מהפלוסים יש פונקציה הנקראת "פלוס נרדם", שהזרם בהם מפסיק אחרי כמה זמן.

קודם כל תבדוק את תקינות המערכת ב100%, כי הפלוסים האלה לא נמצאים בתקע המערכת בדרך כלל.

ואז תבדוק את מה שכתבתי, כי יכול להיות שבהתקנה משכו לך אחד מהפלוסים האלה לרדיו ממתחת להגה.

משווק רשמי בישראל של המותגים:

Brax, Helix, Match

STP - Standartplast

Audio System Germany

נציג רשמי של קהילת EMMA בישראל.

חנות און-ליין: www.CarAudio.co.il

פורסם

מדובר במרצדס C200 שנת 2009.

זה בדיוק מה שחשבתי, שלאחר זמן מה יש איזה ניתוק של המתח ממקור כלשהו, הרי האיתוראן ממשיך לעבוד כרגיל.

המערכת תקינה ב 100%, את הפלוס חיברתי לחיבורים של המערכת המקורית.

את ההתקנה ביצעתי לבד, אין פה משהו מסובך למי שיש קצת חוש טכני בסיסי.

במהלך חג הסוכות אני מתכוון להתחיל בפרוייקט ההתקנה של המגברים והכל, על הדרך אני מתכוון להעביר כבל מתח קבוע מהמצבר היישר למערכת (המצבר נמצא בבגאז')

פורסם

אם אכן מדובר בפלוס נרדם כפי שהגדירו מעליי, אני ממליץ להעביר חוט פלוס קבוע ממקור קבוע ברכב, ןלוודא להרכיב עליו פיוז של 10 אמפר.

פורסם

זה לא הגיוני שהעבירו לך פלוס קבוע לרדיו כי יש שם אחד בצמה המקורית.

מה שצריך להעביר זה מתח אחרי סוויץ' כי המערכת נדלקת דרך הcanbus.

המערכת חדשה לגמרי?

פורסם

היתה מערכת מקורית של מרצדס, והחלפתי אותה במערכת של פיוניר כדי לקבל את שלל הפונקציות שלה והאיכות סאונד.

חיברתי את כל החוטים לצמה המקורית של מרצדס.

אם אני יחבר את המתח הקבוע למתח אחרי סוויץ, עדיין תישאר אותה בעיה.

כדי לשמור על ההגדרות של המערכת היא צריכה מתח קבוע, ברגע שהוא נפסק, היא מתאפסת.

לרכב יש מערכת טעינה סולארית שנותנת מתח ללוח שעונים, אז אני מניח שגם המערכת המקורית היתה ניזונה מאותו מקור כדי לשמור על ההגדרות שלה.

אני לא ממש מתכוון להתעסק עם המערכת הסולארית הזאת.

הפתרון הכי אופטימלי מבחינתי הוא להריץ כבל מתח עם פיוז מהמצבר.

• תוכן חדש...