Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עולות כאן מדי הפעם השאלה בנוגע לאחזקת רכב זול.

בד"כ התגובות מורידות את שואל השאלה מהעניין ומפחידות אותו מתרחישי אימים כאלו ואחרים.

בעבר, בתקופה שאחרי התיכון ובזמן הצבא החזקתי מס' רכבים ישנים וזולים מאוד.

ביניהן פיאט דונה שריח הדלק בתוכה גרם לך להגיע מסטול למחוז חפצך. החיים בהחלט היו שמחים איתה :silly:

במהלך כ-3 שנים בצבא ליוותה אותי סובארו ג'אסטי בצבע ירוק נזלת, שנת 85 יד 7 עם עבר של השכרה - אין כפתור ברכב שלא עבד, הרכב הרגיש ונסע מעולה עד שנמכר.

הייתה לי גם סאאב 9000 שנמכרה לאחר כעשור אצלי - הייתה מתוחזקת ברמה מאוד גבוהה ולכן הייתה מאוד אמינה.

אם כך הניסיון שלי עם רכבים זולים אינו רע כפי שמציגים חלק מהאנשים.

לאחרונה עלה הצורך ברכב נוסף בבית (עלה הצורך = חברה שלי ביקשה לקחת את הרכב שלי :evil:).

החלטתי ללכת על זה, במקביל לרשום איזה יומן מסע קטן...

הת'רד הזה יהיה פחות ביקורת/מבחן דרכים של הרכב - אלא יותר יומן אישי כלכלי על עלויות אחזקת רכב זול (מאוד) לרכישה.

שלב א: החיפוש.

צריך להבין כמה דברים לפני שניגשים לחפש רכב ישן.

רכב ישן הוא ישן. זה לא מובן מאליו לכל האנשים. גם לאלו שאומרים שכן. יש אנשים שרוצים לרכוש רכב שפשוט קפא בזמן. מוכנים להתפשר אולי על שריטה או שתיים - אבל לא מגיעים ריאליים למשימת החיפוש.

הוגדר תקציב של עד -5000 ש"ח לרכישת הרכב.

מאוד חשוב היה לי שהרכב יהיה יד נמוכה, מטופל ועם טסט כמה שיותר ארוך (תזכרו את זה להמשך)...

בתקציב שהוגדר למטרה היה ברור שהרכב שייכנס יהיה ישן יחסית, במודלים האלו יותר חשובה התחזוקה של האקזמפלר הספציפי לאורך הזמן מאשר הדגם הספציפי.

אז התחלתי לחפש רכבים... חברה שלי ביקשה רכב קטן, חסכוני ואוטומטי. בסדר... אז ביקשה... :lol:

אני חשבתי שיש לי כאן פתח לקנות לי רכב 2 מעניין למדי פעם ועד עכשיו לא הקשבתי לה - אז אין שום סיבה שאתחיל עכשיו. 8)

תחילה כיוונתי לכיוון 306 או 406, שתיהן אחרי מתיחת פנים - מודלים של תחילת שנות ה-2000.

אפילו היתה 406 יד 1 עם 125K ק"מ בלבד במחיר של 7.5 שנשמעה מעולה בטלפון. לא בתקציב אבל חשבתי לנסות להגמיש אותו.

הייתה גם 306 שנראתה זוועה חיצונית אבל במחיר של 2.5... מה שהיה משאיר לי מספיק לפחחות וצבע ועץ ריח מהסוג הטוב.

מפה לשם, יחד עם כמה סיפורי תקלות של מישהו (לא חשוב שמות, רק נגיד שיש לו שם משתמש של משהו שתומך מכנסיים שלא יפלו וזה לא חגורה) ולחץ מאסיבי מצד "חבר" החלטתי שאולי כדאי להתמקד במשהו יותר אמין ויותר פשוט לתחזוקה, אז חיפשתי 605 :oops:

הייתה אחת יד נמוכה, ק"מ נמוך בירושלים. גם בתקציב.

ישנתי על זה (בסלון) עוד לילה והבנתי שאנחנו לא צריך פיז'ו 605. :roll:

ואז החל המעבר על הלוחות: מאזדה לאנטיס, סופר לנסר, שרייד, פיאסטה, פונטו - כל הז'אנר.

לא הייתי שלם עם זה. לא רוצה אף אחת מהן. רציתי רכב שיהיה גם קצת בשבילי. קצת.

אפילו שלחתי ה"פ עם הצעה קצת חצופה על איזו לגונה כאן בפורום. :oops:

ואז בעודי משוטט ברחוב (קורה לי לפעמים.. אל דאגה יש לי שבב ותג ומחסום לפה) ראיתי מיצובישי קולט.

קטנה, אוטומטית אבל יש בה עוד משהו. איזה טוויסט. מי שגדל בשנות ה-90 עוד זוכר שקולט היה רכב מגניב

פותח יד 2 - 2 קולטים בתקציב +- אחת קרובה יותר עם ק"מ נמוך יותר. אבל טסט קרוב.

לפי המודעה - קולט 96, אוטו, הוא רשם יד 4 או 5 - 170K ק"מ - דרש 5.5.

שלב ב: הבדיקה

טוב, אמרתי נלך לראות, מה אכפת לי? גם ככה שרואים רכב ישן - צריך לראות הרבה עד שמוצאים אחת במצב סביר.

קבעתי עם הבחור, הלכתי עם החברה ואבא שלה (שיתמקח).

בטלפון הרכב היה נשמע קצת חשוד ולא תליתי הרבה תקוות, הרכב אצלו חצי שנה, לא מבשר טובות בד"כ, אבל שווה לפעמים לראות גם אקזמפלרים לא טובים, ככה לומדים על הדגם.

הגענו, ראינו את הרכב. נראה סביר חיצונית, שפשוף פה ושם - סה"כ סביר לשנתון, ראינו את הרכב עקב אילוצים בלילה.

הפנים היה נראה שמור מאוד. עשינו סיבוב - הרכב נסע יפה עם 4 מבוגרים בתוכו, המנוע היה נשמע טוב, הרכב יד 7 בכלל.

בנסיעת מבחן עלו 2 דברים:

1. צמיגים קדמיים גמורים, אחורים ככה ככה

2. הבולמ"ז כנראה עייפים

מבחינתי במחיר הנכון היה אפשר לסגור.

רכב במחיר מכזה לא לוקחים למכון, בודקים כמיטב יכולתך - טוב טוב - לא טוב - לא טוב.

לאבא של החברה יש חבר עם מוסך. סוכם על מחיר של 4.5 ובדיקה במוסך.

הרכב נבדק במוסך, המוסכניק נתן אישור ובוצעה העברת בעלות. :ladysman:

שלב ג: תחילת הבעלות

אז מה רצינו? רכב מיוחד, אולי איזו מכונית מנהלים מפנקת או איזו האטצבק חמימה עם טעם של פעם, העיקר שתהיה מטופלת, יד נמוכה וטסט ארוך.

מה קיבלנו - יפנית עם טוויסט, יד 8, היסטוריית טיפולים מעט מעורפלת וטסט עוד חודש...

חישוב ביניים - עלות רכישה - 4500. העברת בעלות - 200 ש"ח בערך.

לאחר השוואת מחירים בוצע ביטוח ב-AIG ב-2800 ש"ח. 1900 חובה 900 צד ג'.

יום אחרי, בעבודה אני מקבל טלפון - מאמי - ההגה נהיה קשה וכל האורות נדלקו לי ברכב פעמיים בזמן הנסיעה :bad-word::agrue:

epic_fail.jpg

המחשבה הראשונה - "וואי וואי איזה חרא קניתי:?::?::?::?:". בדיעבד - שהמנוע קר - הדלקת מזגן מורידה יותר את הטורים - הרכב נכבה - הדבר לא קרה מאז. בעיקר כי אנחנו כבר לא מדליקים מזגן מייד עם ההנעה. אז הכל טוב :-D

הרכב נסע חודש ומועד הטסט התקרב לו. בזמן הזה הרכב נסע למופת. לחברה היה נוח שהיא לא תלויה בתחבורה ציבורית ושקל להחנות את הרכב. לי היה נוח שבעיר אפשר לחסוך לרכב שלי את כל הנסיעה ולנסוע עם הרכב הקטן והאוטומטי.

שלב ג.1. מה באמת קניתי???

נהוג ומומלץ לעשות יישור קו לרכב לאחר רכישה. אני בד"כ מעדיף לעשות את זה שבועיים-שלוש אחרי כי בזמן הזה אני צובר ריג'קטים. הריג'קט היחידי הוא רעש של רצועה חורקת שיש מהמנוע.

הכנסנו את הרכב למוסך ליישור קו - טיפול והכנה לטסט - בוצע טיפול 10K (שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר, פלאגים, פלטינות ואלמנט) וכמו כן הוחלפו דיסקיות קדמיות - כל העסק עלה 680 ש"ח.

עכשיו, סחבק לא פראייר - הוא יודע שאם הוא נוסע עם העגלונת למכון טסטים - ישר כל הנשרים הרעים שמה יעוטו לי על הרכב ויכשילו את המסכנה. אמרתי למוסכניק - לך תעשה לי טסט.

הוא אמר - עזוב, אין לי שמה שום פריוילגיה ואני גם לוקח על זה 150 ש"ח. לך לבד, הכל טוב. :oops:

מגיע למכון הרישוי. וישר כל הנשרים באים..

בדיקת אורות, בלמים, זיהום אוויר, בור... אחח הבור... כאן ALL WENT TO HELL... העלו את הרכב ואז פתאום הבוחן שלמטה מתחיל לצעוק: "מה??? מה זה???? הכל כאן שמן!!! מה זה???" קורא לבחן השני - "מה קורא כאן? הכל שמן""...:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

FUCK!!

1377269549726.jpg

בקיצור - הרכב נכשל על צמיגים קדמיים, 2 כריות בולמים קדמיות, נזילה ממערכת ההיגוי ולוחית קדמית (כי המכון צריך להתפרנס).

עכשיו, על הצמיגים והבולמים ידעתי - לאיזה סרט נכנסתי עם מערכת ההיגוי?

חזרה למוסך. 680 ש"ח אח"כ (יש למוסך הזה תעריך FIX כנראה) - יש 2 כריות בולם וגומייה חדשה למערכת ההיגוי.

בדקתי מחירי צמיגים - המידה בעייתית - ג'אנט (מקורי - אגב סיאט) - של 13 אינץ - המבחר מציע את מיטב תוצרת סין. בדיקה בכמה פנצ'ריות ובאתר TIERS4U והוחלט על זוג דאנלופ 703.

שהגעתי לפנצריה - הצמיגאי אומר לי - למה אתה לא מחליף 4? (כי אין לי כסף... )

- האחוריים במצב יותר גרוע מהקדמיים (לא נראה ככה)

השמאלי מקורי של הרכב (הרכב 96)

הוא אומר לי בוא תראה תאריך - מופיע מספר 3 ספרות האחרונה היא 5 - אמרתי לו - סחבק לא פראייר - זה לא התאריך, התאריך הוא 4 ספרות.

אמר לי אחרי 2000 4 ספרות.. לפני...

הימני אחורי בסדר. הספייר חרא.

סעמק... :evil:

מפה לשם - 840 ש"ח - 4 דאנלופים טריים (מאוד נעימים, רכים ושקטים) , הצמיג הבסדר עבר לספייר ועוד מדבקות לקאפות של הגאנט שחלקן נעלמו במשך השנים על חשבון הבית.

חזרה לטסט - כמה חתימות ויש אישור!!!

שלב ד - סיכום ביניים ובעלות

לא הכל מסתדר כמו שתכננת.

בסופו של דבר, עלות רכישת הרכב, כולל טסט, יישור קו וזוג קומפוננטים לסגירת 2 חורים מגעילים בדלתות היא כ-7300 ש"ח.

והשאלה המיידית שנשאלת היא: "לא היה עדיף להשקיע את הסכום הזה מהתחלה ברכב יותר יקר ולחסוך את כל התיקונים?" אז לא. אין רכב ישן בלי יישור קו. בטח לא רכב ב-7000 ש"ח.

לשמחתי לא היו הפתעות גדולות. הסיפור של הבולמים והצמיגים היה צפוי. ואם כל ה"הפתעות" יסתכמו לי ב-80 ש"ח של גומייה כלשהיא במערכת ההיגוי - דיינו.

מבחינת - מה הייתי עושה אחרת - אני חושב שעדיף היה לרכוש רכב עם טסט ארוך יותר. ככה העלויות היו מתפזרות באופן אחר.

את היישור קו והחלפת הצמיגים הייתי עושה בכל מקרה.

את כריות הבולמים, אגרת הרישוי והמספר הקדמי הייתי שומר לאחר כך...

זהו, עד כאן לבינתיים... עכשיו היא צריכה להוכיח את עצמה. אחזור לעדכן (מקווה שרק דברים טובים).:-)

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לך ספויילר מקורי... נדירות הן הקולט ששרדו גניבת ספויילר. תתחדש. היתה לי כזו חדשה בשנות התשעים. קצת קשיחה, קצת לא אוחזת, לא בטיחותית (מודל 94 בלי כריות אויר !) אבל אמינה וזריזה. תתחדש

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

יישור קו זול באופן יחסי. צמיג מקורי, אלוקים ישמור.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אפילו שלחתי ה"פ עם הצעה קצת חצופה על איזו לגונה כאן בפורום. :oops:

קצת חצופה? חצופה אחושילינג ;-)

כשבעל הרכב שמע את ההצעה שלך הוא צחק יומיים רצוף :-)

פורסם
קצת חצופה? חצופה אחושילינג ;-)

כשבעל הרכב שמע את ההצעה שלך הוא צחק יומיים רצוף :-)

צחק צחק, אבל הוא עדיין עם האוטו...? כמה הוא הוציא מאז הטלפון המצחיק על תיקונים...?

:shock2:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ברשימת הגרוטאות שעברו בידך שכחת לציין גם את הוולבו הנוכחית.

שמח שה"חבר" (החתיך ההורס) הצליח להשפיע עליך, קניית הרכבים שרצית במקור משולה למסיבת רווקים בלי ליצנית.

בתאוריה זה מגניב, בת'לכס אתה רק רוצה להפטר מזה.

לשם שינוי הקשבת למבוגר האחראי - וזה השתלם לך.

תתחדש, ותן לאישה לנהוג לשם שינוי - היא עושה את זה יותר טוב ממך.

פורסם

מה השאלה בכלל. רכב יפה מאד ב-7500 ש"ח (כולל מיכל דלק מלא).

כמו שאמרת, אנשים לפעמים מצפים לקבל רכב חדש בפחות מ-10. אחרי תיאום ציפיות, קיבלת תוצאה יפה בהחלט.

דני

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נהניתי לקרוא, אכן לא כל רכב ישן זה סרט אימה ובור בלי תחתית. ככל שבוחרים בדגם פשוט ושמור כך הסיכוי לתקלות יקרות מצטמצם משמעותית.

לא כולם חולמים בלילה על קריעת ניילונים ונייר עם השנה הלועזית הנוכחית.

החיסרון הגדול, בהנחה שאתה אוהב את הרכב והוא לא ברירת מחדל כי אין כסף למשהו אחר, הוא 2 טסטים בשנה ואישורי בלמים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
צחק צחק, אבל הוא עדיין עם האוטו...? כמה הוא הוציא מאז הטלפון המצחיק על תיקונים...?

:shock2:

כלום, הרכב עומד. לא משתמשים בו.

כמו שאני מכיר את השוק של רנו (מכרתי 3 בעברי)

בסוף מגיע קונה שנדלק ולוקח

פורסם

אל תיעלב לי, לרגע לא חשבתי שהוא נוסע... :angel:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

נשמע רכב נחמד מאוד :) תתחדש !!! מה שכן אני פחדתי להתקרב למיצובישי קולט במיוחד אוטומט, הדגם היחידי שראיתי היה לפני הקנייה הנוכחית היה במצב פשוט זוועתי. אני שמח לשמוע שנתקלת באקזמפלר יחסית שמור.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

היה כיף ביותר לקרוא את הפוסט הזה, מרענן ומעניין , מדי פעם גם לי חולפות מחשבות לקנות רכב שני מוזל מאוד בבית , יכול לעזור מאוד.

• תוכן חדש...