Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש כאן מהנדסים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתעניין בתעשייה וניהול, אזרחית ומכונות...

פשוט אשמח שמהנדסים יספרו על איך היה להם תהליך התואר ואיפה הוא נלמד, תהליך קבלת העבודה וכמה הם באמת עוסקים במקצוע שלהם.

:) יום מצוין אנשים.

Seat Mii 3Doors

פורסם

אני מהנדס תעו"נ עם תואר 2 מהטכניון, כרגע אני עוסק בתחום אחר (שמאי מקרקעין) אך מקביל (ניהול פרויקטים בבניה).

אחלה תחום. מאוד מעניין.

כל החבר'ה שלי הסתדרו מצוין בעמדות בכירות במשק.

פורסם

תפוחיז, המערכת השתנתה מאד ב-30 השנים האחרונות. הלימודים נותרו קשים כשהיו, אבל כל שוק העבודה השתנה לחלוטין.

אפילו אם אבא שלך עוסק בקליטת עובים חדשים הרי שנקודת המבט שלו כמהנדס ותיק ובעל עמדה שונה מזו של הצעיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני שאני אפרט, מספר סייגים: כל האמור הוא ככלל, נכון רק לעכשיו ועשוי להשתנות מהותית עוד שנה.

הסיכוי למצוא עבודה במקצוע עם סיום הלימודים (או לחילופין משך הזמן שיקח למצוא עבודה ראשונה במקצוע) בסדר יורד:

מהנדס אזרחי - ביקוש גבוה, אמנם הולך ויורד אט אט, אך עדיין חסרים בשוק.

מהנדס מכונות

מהנדס תעו״נ - לוקח בדר״כ הרבה מאוד זמן למצוא עבודה מעניינת בתחום.

מבחינת עניין, למהנדס אזרחי יש יחסית מגוון מאוד מצומצם של תפקידים. לרוב הולכים או לתכנון (וזה לרוב אומר שעות ארוכות מול אוטוקאד ודומותיה, לא מתאים לכולם) או לביצוע (וזה אומר לרוב שעות עבודה מרובות ותחילת עבודה מוקדם מאוד מאוד בבוקר).

מהנדס מכונות יכול לבצע מגוון מאוד רחב של תפקידים. התפקיד הראשון יהיה בדר״כ עם שכר די נמוך ובמקומות בהם מוכנים לקבל אנשים חסרי ניסיון, כמו בפיקוח לדוגמא.

למהנדס תעו״נ יש כמעט אין סוף כיוונים שהוא יכול ללכת אליהם, אבל מאוד מאוד קשה למצוא עבודה נורמלית בתחום. עם זאת, אחרי העבודה הראשונה יחסית קל להתקדם, ותמיד יהיה אפשר למצוא משהו מעניין מהמגוון שיש.

לא משנה מה תלמד ואיפה, הדבר הכי חשוב שאתה צריך לעשות זה למצוא עבודה בתחום במהלך התואר. זה מאוד קשה כמהנדס תעו״נ, אבל בסופו של דבר אפשרי בכל מקצוע והרבה הרבה יותר חשוב מאשר איפה למדת ומה היו הציונים שלך.

אם אני צריך לבחור בין להעסיק בוגר אוניברסיטה עם אפס ניסיון וממוצע 85 לבין בוגר מכללת שקר כלשהו שבשנה האחרונה שלו בתואר צבר ניסיון רלוונטי (והיה טוב בזה), הבחירה תהיה בשני בלי לחשוב פעמיים.

מצד שני, אם לא עובדים תוך כדי, היתרון עובר לבוגר האוניברסיטה, ובהפרש הרבה יותר גדול מהדוגמא הקודמת. לבוגר תעו״נ ממכללה ללא ניסיון אין כמעט סיכוי למצוא היום עבודה בתחום. צריך הרבה מאוד מזל ורצוי קשרים בשביל להצליח בזה, ולא נדיר לראות מהנדסים שכבר למעלה משנה בשוק, ועובדים בשירות לקוחות.

אם יש עוד שאלות, בכיף...

פורסם

מצד שני, אם לא עובדים תוך כדי, היתרון עובר לבוגר האוניברסיטה, ובהפרש הרבה יותר גדול מהדוגמא הקודמת. לבוגר תעו״נ ממכללה ללא ניסיון אין כמעט סיכוי למצוא היום עבודה בתחום.

בגלגול הקודם כשעבדתי בהייטק, קיבלתי לעבודה הרבה יוצאי מכללות (בעיקר מהמכללה להנדסה בירושלים) ללא ניסיון שהיו ממש טובים.

אגב, המדיניות בחברה, שהתבררה כנכונה, היתה העדפה חד משמעית ליוצאי יחידות עילית בצה"ל מבלי קשר למוסד הלימוד.

פורסם

בהחלט נכונה לדעתי, אך לא חד משמעי. האנשים שיצא לי להכיר אישית ששירתו ביחידות עילית (ואני לא מדבר על גדסרים למינהם מבלי להמעיט בערכם) היו פשוט אנשים מדהימים ביכולות שלהם וברצון שלהם לעזור ולעבוד, פשוט לעשות כל דבר בצורה הכי טובה שהם יכולים תוך כדי התחשבות בסביבה והשפעה לטובה על הסביבה

פורסם
תפוחיז, המערכת השתנתה מאד ב-30 השנים האחרונות. הלימודים נותרו קשים כשהיו, אבל כל שוק העבודה השתנה לחלוטין.

אפילו אם אבא שלך עוסק בקליטת עובים חדשים הרי שנקודת המבט שלו כמהנדס ותיק ובעל עמדה שונה מזו של הצעיר.

במה כבודו עוסק?

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

תחום אחר לגמרי, אבל בוגר טכניון, ואבא של בוגר טכניון. ועוד בן שקורע את עצמו במכינה של הטכניון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תחום אחר לגמרי, אבל בוגר טכניון, ואבא של בוגר טכניון. ועוד בן שקורע את עצמו במכינה של הטכניון.

יודע שאחר,

זה למה שאלתי איזה :)

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם (נערך)

בגדול, לא משנה מה - העיקר תהיה טוב במה שאתה עושה (ממוצע טוב, נסיון, קשרים - הכל נייס טו הב. כמו שאמר ואדים פעם, אם אתה טוב ויודעים את זה מגיע השלב בו העבודה מחפשת אותך ולא אתה אותה)

אני בחרתי במכונות, אבל באמת לא חושב שזה היה משנה, גם אם אתה אגרונום - אבל אגרונום הכי טוב אתה תסתדר

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

פורסם
בהחלט נכונה לדעתי, אך לא חד משמעי. האנשים שיצא לי להכיר אישית ששירתו ביחידות עילית (ואני לא מדבר על גדסרים למינהם מבלי להמעיט בערכם) היו פשוט אנשים מדהימים ביכולות שלהם וברצון שלהם לעזור ולעבוד, פשוט לעשות כל דבר בצורה הכי טובה שהם יכולים תוך כדי התחשבות בסביבה והשפעה לטובה על הסביבה

אכן כן.

עד היום זכורים לי מהנדסים בוגרי שלדג, שייטת ומטכ"ל, שמרביתם מהמכללה להנדסה בירושלים, שנדחו ממקומות עבודה עקב העדפה לבוגרי אוניברסיטאות.

קיבלתי אותם באופן אוטומטי לעבודה מבלי להתייחס לממוצע הלימודים ולמוסד האקדמי.

כולם היו מהטובים שבמהנדסים שהכרתי הן מבחינת יכולת העזרה, הלמידה העצמית וביכולת העמידה המדהימה בלחצים קשים מאוד.

פורסם

ניר לוי, מאוד מעניין מה שאתה אומר.

עוד יותר מעניין אם הייתם חברה יחידה במינה, או שיש עוד הרבה חברות שנוהגות כך.

עד עכשיו שמעתי רק על נושא מוסד הלימוד עם הרבה הטפות שאני לא מאמין בהם, כשבפועל אני דווקא שומע שבוגרי המכללות מוצאים עבודות מהר יותר ומתחילים להתגלגל במעגל העבודה בתחום שלהם, בזמן שבוגרי האוניברסיטאות עדיין בוררים איזה מעסיק יזכה בכבוד להיות המעסיק הראשון שלהם.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
ניר לוי, מאוד מעניין מה שאתה אומר.

עוד יותר מעניין אם הייתם חברה יחידה במינה, או שיש עוד הרבה חברות שנוהגות כך.

עד עכשיו שמעתי רק על נושא מוסד הלימוד עם הרבה הטפות שאני לא מאמין בהם, כשבפועל אני דווקא שומע שבוגרי המכללות מוצאים עבודות מהר יותר ומתחילים להתגלגל במעגל העבודה בתחום שלהם, בזמן שבוגרי האוניברסיטאות עדיין בוררים איזה מעסיק יזכה בכבוד להיות המעסיק הראשון שלהם.

החברה שבה עבדתי היתה חברה די מוכרת.

אני מחוץ לתחום ההיטק כבר הרבה שנים, אך ממה שידוע לי הנוהג בחברה לא השתנה.

כשזימנתי לראיון השורה היחידה שהתעניינתי בקורות החיים היתה השרות הצבאי.

מעולם לא שלחנו לאבחונים.

מי שתרם 4 שנים ++ למדינה במקומות עלומים תוך הקרבת החיים שלו, מבחינתי שילמד את התואר גם אצל רמי לוי.

את זה אני אומר בתור אחד שסיים 3 תארים בטכניון ובעברית.

הם חבר'ה טובים מאוד שאוהבים לעזור, עם יכולת עמידה בלחצים קשים ויכולת להגיע לתוצאות.

לא מעט מהמהנדסים שעבדו תחתי הגיעו למשרות מאוד בכירות במהירות - כי פשוט נתנו להם צ'אנס ולא התייחסנו לממוצע ו/או למוסד הלימוד אלא התייחסנו למה הם עשו וכמה הם תרמו למדינה.

זכורים לי רגעים כלכליים קשים מאוד בחברה שאף אחד מהם לא הרים ידיים ועזב, גם כשנאלצנו להוריד משמעותית בשכר, אפילו בחצי.

כולם נרתמו למאמץ וישנו במשרדים (!) על מנת לצאת להוציא את החברה מהמצב.

יש דברים חשובים יותר מתעודות. חבל שלא כל המעסיקים רואים את זה.

• תוכן חדש...