Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן, אני רוצה לספר לכם סיפור שקרה לי לפני חצי שנה בערך.

קודם כל, אני אוהב את הקהילה ומאוד מכבד את האנשים שכאן, יש פה חבר'ה בעלי רמה גבוהה בכל מה שקשור למוטוריקה ורכב, ואני כל כך אוהב את העובדה שזה אחד הנושאים היותר מעניינים, אותי לפחות.

אחרי מה שאני אכתוב פה, אני מבקש - לא להטיף לי. אני הייתי מודע\אני מודע עכשיו\ואני אהיה מודע בעתיד על הטעות המטומטמת הזאת שעשיתי, אז בבקשה - תחסכו את ההטפות. היה לי מספיק זמן לחשוב על זה ולהבין איזה אידיוט יצאתי. אני רק רוצה להגיד לכם למה אי אפשר לסמוך על מכונות אלקטרוניות, כי כמו שהן יכולות לבוא לטובתך - ההפך גם יכול לקרות.

אני לוחם בצה"ל, כמו שאתם יודעים - יציאות לא הכי הכי בעולם. במקרה, יש לי חבר שגם הוא בקרבי ושנינו יצאנו לקורס מסוים ויצאנו במשך 3 שבועות חמשושים.

לשנינו יש רישיון, הוא לא נהג חדש ואני כן. ההבדל ביני לבינו זה שיש לי רכב פרטי משלי, שאני מטפח ומוציא עליו את מיטב כספי. גם לו יש, אבל הוא סוג של שלו-של דודה שלו.

בשבועיים הראשונים, לא היה אכפת לי להיות נהג תורן. היינו נוסעים ליד העיר, הוא היה שותה וכו', ואני הייתי שותה קצת קולה, אוכל משהו, והינו חוזרים בלילה. ככה היה בשבועיים הראשונים, כל שבוע מקום אחר, אבל אני לא הייתי שותה.

בשבוע השלישי, האחרון, לא החלטנו לאן נסע. אז הוא אמר לי בוא נלך לבית של איזה ידידה, נשב קצת, נגבש דעה ונסע למקום שנבחר. בכיף.

הגענו לבית של הידידה, והיתה שם הרבה שתיה! הרבה! וזה כולה 3 קילומטר מהבית שלי בירידה, אז אמרתי לעצמי, יאללה, הפעם אני אשתה, ואחזור הביתה ברגל! מקסימום מקסימום אזמין מונית, ומחר (בוקר של שבת) אני אעשה מד"ס למקום שבו חניתי ואקח את האוטו. אחריות, נכון?

מתחילים לשתות, מגיעים עוד אנשים, ועוד ועוד.. בסה"כ 10 אנשים. שתיתי איזה 4-5 לונגים של וודקה עם קצת XL וכו'. שעתיים בערך אחרי שהגענו, אמא של אותה ידידה ביקשה מאיתנו אם אנחנו יכולים ללכת למקום אחר, כי יש לה עבודה והיא צריכה לקום מוקדם ואנחנו קצת מרעישים. בסדר, החלטנו שנלך לאנשהוא. בעיר שלי אין כל כך מה לעשות, אז האופציות דיי מינימליות, ויש איזה מועדון או שניים, משהו ממש מעפן. אבל הבנות שהיו איתנו רצו ללכת לשם.

אני הצעתי שנלך ברגל, זה 2 קילומטר בירידה! למרות שהיה קריר, כולם שתו, מה שאומר שכולם פחות או יותר חמימים, אבל לא. הבנות התעקשו לקחת מונית. ומונית עולה איזה 30 שקל, ובשביל מה? 2 דקות נסיעה?

ואז הגיע הדבר הכי טיפשי שהחלטתי בחיי - בואו נסע באוטו. חשבתי לעצמי, חבל שנזמין 2 מוניות אם יש לי אוטו. הכנסתי 5 אנשים לתוך הרכב (נהג חדש, כן?) בזמן שהאחרים מחכים למונית.

סבבה, שמים מוזיקה ונוסעים. כמו שהזכרתי לכם - נסיעה של 2 דקות. ברגע שאני בא לפנות לאיזור שנמצא בו המועדון, 3 ניידות משטרה. השוטר מסמן לי לעצור עם הפנס, לא עצרתי, אלא עקפתי אותו ופשוט חניתי ממש בסוף החניה, דוממתי, יצאתי מהאוטו, בזמן שחבר שלי מעיף את כולם מהרכב, והשוטר שאל אותי למה לא עצרתי, הסברתי לו שלא שמתי לב, הוא הוציא ינשוף.

באותו רגע אמרתי לעצמי "אכלת אותה", פשוט אכלתי אותה. בשביל מה? הרי עשיתי את הרישיון שלי בכסף של עצמי, עבדתי עד זוב דם לפני הצבא, קניתי רכב לא זול בכסף של עצמי! דלק שלי, הכל! למה לזרוק הכל לפח? עכשיו זאת גם שלילה, גם לוקחים את הרכב, גם וגם וגם...

נשפתי לתוך הינשוף, ואחרי איזה 20 שניות זה הראה "עובר".

עכשיו, הסיפור התגלגל עוד קצת ובסוף יצאתי מזה הכי נקי שבעולם.

מה שאני בא לספר פה, חוץ מזה שיצאתי מטומטמם, ושוב, לא צריך הטפות, אני כבר קיבלתי בראש מהבת זוג ומהסובבים, מה שבאתי לספר פה זה שלפעמים מכונות אלקטרוניות, חשמליות, יכולות לשקר. הרבה אנשים חושבים שהן מדויקות - אבל עובדה, הן לא!

וכמו שזה עבד לטובתי, זה יכל לתפוס עוד הרבה נהגים אחרים שאכלו או שתו משהו שיש בו אלכוהול או סתם תקלה וזה ידפוק אותם.

חשוב לציין, אמנם הייתי שיכור אבל הייתי בהכרה מלאה לאורך כל המסע הזה. אם הייתי מרגיש אפילו קצת שכרות לא הייתי עושה את זה, אבל מסיבה מסוימת הרגשתי פיקח.

זה הייתי אני, תודה!

עריכה אחרונה על ידי FighterJet
פורסם (נערך)

סיפור יפה אבל מוסר ההשכל לא ברור.

בו ואני אתקן את השורה התחתונה --- בלי שום קשר לאמינות של הינשוף, לא עולים על ההגה עם אלכוהול בדם!

לפני שנים רבות עבדתי במיון בבית חולים גדול בעיר גדולה.

בערב שישי הגיעו למיון מספר אמבולנסים, בראשון היה בחור צעיר במצב מאוד קשה ובשני כמה חברים שנסעו מאחור והיו במצב די שפוך ולפי הצוות "מוכי חרדה". כולם הסריחו מאלכוהול עד לב השמיים.

בזמן שאותם מוכי חרדה עשו לנו בלאגן בחדר המיון המרכזי, צעקו, צחקו והשתוללו. החבר שלהם נפטר בחדר ההלם.

קאפיש?!

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
סיפור יפה אבל מוסר ההשכל לא ברור.

בו ואני אתקן את השורה התחתונה --- בלי שום קשר לאמינות של הינשוף, לא עולים על ההגה עם אלכוהול בדם!

לגמרי.

מוסר ההשכל הוא שכמו שאני יצאתי "זכאי" בגלל תקלה טכנית, לנהג אחר יכל לקרות בדיוק ההפך, שהוא לא שתה וזה היה מראה שהוא לא עבר את הינשוף. רציתי רק לציין לחברי הפורום, שאולי חושבים שזה מדויק ב100%, לאלה שמאמינים ככה לפחות, שזה לא נכון.

פורסם

אין מכשיר אבחנתי שהינו מדויק ב-100%. אם מאן דהו חושב שמכשיר הינשוף עשה לו עוול עליו להתעקש לבצע בדיקת דם לרמת אלכוהול כמה שיותר מהר.

אבל שוב פעם, זה שהתמזל מזלך זה ממש לא מוסר ההשכל של כל הסיפור.

חשוב לציין, אמנם הייתי שיכור אבל הייתי בהכרה מלאה לאורך כל המסע הזה. אם הייתי מרגיש אפילו קצת שכרות לא הייתי עושה את זה, אבל מסיבה מסוימת הרגשתי פיקח.

זה מוסר ההשכל.

אלכוהול משבש את התפקודים של האונה הפרונטלית של המוח. בגלל זה אדם שתוי מאבד את העכבות שלו ("זורם יותר"), את יכולת השיפוט וכמובן את יכולת הביקורת העצמית (מרגיש הכי פיקח בעולם).

אתה למעשה מתאר התנהגות טיפוסית לחלוטין של אדם שיכור כהלכה.

פורסם
אין מכשיר אבחנתי שהינו מדויק ב-100%. אם מאן דהו חושב שמכשיר הינשוף עשה לו עוול עליו להתעקש לבצע בדיקת דם לרמת אלכוהול כמה שיותר מהר.

אבל שוב פעם, זה שהתמזל מזלך זה ממש לא מוסר ההשכל של כל הסיפור.

זה מוסר ההשכל.

אלכוהול משבש את התפקודים של האונה הפרונטלית של המוח. בגלל זה אדם שתוי מאבד את העכבות שלו ("זורם יותר"), את יכולת השיפוט וכמובן את יכולת הביקורת העצמית (מרגיש הכי פיקח בעולם).

אתה למעשה מתאר התנהגות טיפוסית לחלוטין של אדם שיכור כהלכה.

כן, אבל הכוונה שלי הייתה זה שלא שתיתי ברמה חולנית ששחכתי מי אני ומי האנשים שאיתי, כי אז לעלות על ההגה זה אסון עוד מהרגע שפותחים את הדלת.

פורסם

תשמע, העיקר שיצאתם בריאים ושלימים ! המוסר השכל הינו אכן- אם שותים לא נוהגים . נק סוף פסוק בלי חכמות ! שיחק לך מזל עם הינשוף אבל כאמור אין קשר, היום ככה מחר ככה .

פורסם

שמע יש לך יותר מזל משכל, גם התעלמת משוטר, גם הסעת חמש וגם לא תפסו אותך שיכור .

במקומך הייתי הולך למלא לוטו יום אחרי.

והמוסר השכל שאני למדתי פה, זה לא להיות קמצן ולשים 10 שקל על מונית חחח

פורסם
כן, אבל הכוונה שלי הייתה זה שלא שתיתי ברמה חולנית ששחכתי מי אני ומי האנשים שאיתי, כי אז לעלות על ההגה זה אסון עוד מהרגע שפותחים את הדלת.

אני אחדש לך אולי, גם מי ששתה ברמה לא חולנית אסור שיעלה על ההגה.

הרי כולנו אומרים "אני יכול לשלוט בעצמי" עד שקורים דברים שאסור שיקרו.

אתה יודע איך אומרים בפוקר? אתה יכול להרשות לעצמך להפסיד עד הרגע היחיד שאתה לא יכול להרשות לעצמך ומפה החיים מתדרדרים, אותו עקרון.

מונית לא עולה הרבה כסף בטח לא ביחס לדברים שיכולים לקרות.

ואם נוציא את החוק מהמשוואה, כל אדם יש לו יכולת קיבול אלכוהול שונה, מה שאתה שותה זה לא מה שמישהו אחר יכול לשתות.

קיצור...מי ששותה ונוהג לפחות שיכנס בקיר ולא יהרוג אף אחד מאשר יעשה תאונה עם נפגעים.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

בהחלט אין כאן שום מקום לטעויות, ואם שתית אל תנהג. אם אדם לא מספיק אחראי לדעת מתי להפסיק, הוא עוד יותר לא אחראי על ההגה, ולדעתי - גם כשהוא לא שיכור. אבל בואנה, הכי חשוב שבאת ואמרת את זה פה בלי להתבייש. זה אומר שלמדת. בחייאת, אל תעשה את זה שוב בעתיד, בסדר?

זכר אלפא שמחכה לנקבת האלפא שלו, רצוי אלפא ספיידר...

פורסם

הכשל המובנה ב "אם שותים לא נוהגים" הוא שאם שותים הרבה, לא זוכרים את המשפט הזה! 8)

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מי טען שהינשוף מדויק?

יש לא מעט מומחים שאומרים דווקא הפוך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני רק אוסיף כמה דברים שלא נאמרו פה והאמת גם קשורים פחות לנהיגה.

1. אלכוהול דווקא מקרר את הגוף ולא מחמם כמו שחושבים שמרגישים.

2. הינשוף אולי לא מדוייק ב100 אחוז, אבל אולי בכל זאת לא היה לך אלכוהול בדם מעל הכמות המותרת, אלכוהול משפיע בצורה שונה על אנשים שונים ובנוסף לכך תלוי מה אכלת ומתי, מה המבנה גוף שלך וכו', מה שאומר שיש הרבה גורמים להשפעה ועוצמתה.

פורסם

אתה אשם סע בתוצאות. יש לי רשיון 4 וחצי +- שנים, מעולם לא שתיתי ונהגתי ותאמין לי שאני יוצא המון לפאבים וכאלה, שזה במקרה הבילוי שאני הכי אוהב.

לא חב ל להסתכן?לא חבל על הרשיון?

כל פעם שאני אומר שאני לא שותה, יוצא לי ינשוף בחזור.

מצטער, אבל עולה לי תמונה של ילדון בן 17 עם כמה פרחות שעושים פוזות ברמזור.

עכשיו אני הבנאדם הכי רחוק מעדין וחננה, תהיה ותהיו בטוחים, אבל אני גם בנאדם שקול שיודע שיש דברים שאסור לעשות ואחד מהם זה לשתות ולנהוג.

פורסם
אתה אשם סע בתוצאות. יש לי רשיון 4 וחצי +- שנים, מעולם לא שתיתי ונהגתי ותאמין לי שאני יוצא המון לפאבים וכאלה, שזה במקרה הבילוי שאני הכי אוהב.

לא חב ל להסתכן?לא חבל על הרשיון?

כל פעם שאני אומר שאני לא שותה, יוצא לי ינשוף בחזור.

מצטער, אבל עולה לי תמונה של ילדון בן 17 עם כמה פרחות שעושים פוזות ברמזור.

עכשיו אני הבנאדם הכי רחוק מעדין וחננה, תהיה ותהיו בטוחים, אבל אני גם בנאדם שקול שיודע שיש דברים שאסור לעשות ואחד מהם זה לשתות ולנהוג.

שוב, ביקשתי לא להטיף, נכון? הבנתי את הטעות שלי ומן הסתם שעבר כבר זמן מאז התקרית.

אני בן 20 לוחם פלס"ר שריון, אם אתה מכיר. לא ילדון בן 17.. והן לא היו פרחות.

אנשים עושים טעויות.

פורסם

אולי אני קצת קיצוני בנק' הזו, אבל לשמחתי לקחתי על עצמי להפחית כמה שיותר בכמ' האלכוהול בכלל שאני צורך (לא שצרכתי בחיי כמ' רצינית כלשהי) , סתם לא ניראה לי הכי בריא כל העסק , ונכון שגם מתוקים,וגם שתיה וגם עישון לא וכו' וכו' אבל לפחות את זה אני יכולתי לקחת על עצמי , אני יודע שהיום בדור שלנו זה מאוד קשה וכמעט לא אפשרי , אבל בכל זאת. שוב, ממש לא מצפה שזה יהיה נחלת הכלל , אבל אם שותים צריך להיות מחושבים .

• תוכן חדש...