Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
השתגעת? בשרשור המקביל אנחנו מדברים על זה שהמדינה מרוויחה רבע מיליון שקל על מכירת הזכות הזו להסעה בתשלום (לפני הכנסות נוספות ישירות ועקיפות).

אני לא מכיר מישהו שמוותר על תרנגולת שמטילה ביצי זהב, והזכות הציבורית היא חתיכת תרנגולת כזו, שכל ביצה שלה היא כמו ביצת פברז'ה.

יש 2 דרכים להפוך את הנסיעה השיתופית למשהו שישפיע על עומסי התנועה במצב התשתיות הנוכחי - מקל וגזר.

בהעדר אפשרות חוקית לתמריץ חיובי (כסף), מה שנשאר זה הטלת עוד מגבלות.

זה בדיוק מה שהם בחרו לעשות - לאלץ אנשים לעבור לתחבורה שיתופית ע"י הורדת נתיב.

ככה כולם סובלים, גם מי שקנה זכות להסיע בתשלום וגם מי שלא. שוויון.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 392
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה שעצוב זה שמשרד התחבורה מעסיק מהנדסי תנועה והם לא ראו את ההיגיון הפשוט במהלך הדפוק הזה, היגיון שכל בן אדם נורמלי יכול לראות.

במקום שגם ככה יש בו תנועה מרובה, אתה לא יכול לגזול עוד נתיב אחד ולצפות שהתנועה תרד. גם ככה כל עניין הקארפול לא ישים, בלתי אפשרי כמעט להשתמש בקארפול של וויז כי הוא לא אפקטיבי

לא אתפלא אם לוביסטים אחראיים לקידום המהלכים האלו, זה וגם בתוספת לרעיון אגרת כניסה לתל אביב שכבר נשמע בשנים האחרונות

זה נשמע לי שהמעמד הגבוה, אלו עם הנהג הצמוד וכל עובדי הממשלה, רוצים להפוך את חייהם בכביש להרבה הרבה יותר קלים על חשבון שאר החברה

חלם ב 2019! זה כבר גובל בטמטום ברמות על וזלזול באינטליגנציה של אזרחי ישראל.

לפעמים עדיף לשתוק מאשר לומר "

היכן נערך ניסוי להוכחת יעילות הנתיבים בכביש החוף?

בווירג'יניה, ארה"ב

"

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5611734,00.html

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

נקווה שכשיתחלף שר התחבורה, השר החדש יבטל את התוכנית הנוראית הזאת. כל מה שצריך זה קומן סנס, לפני התוכנית היו פחות פקקים (ותאונות אגב) גם בתוך נתניה אגב, אז מין ההיגיון שצריך לבטל אותה.

פורסם
מה שעצוב זה שמשרד התחבורה מעסיק מהנדסי תנועה והם לא ראו את ההיגיון הפשוט במהלך הדפוק הזה, היגיון שכל בן אדם נורמלי יכול לראות.

במקום שגם ככה יש בו תנועה מרובה, אתה לא יכול לגזול עוד נתיב אחד ולצפות שהתנועה תרד.

מי סיפר לך שזו המטרה? זה ממש לא המטרה, מהנדסי התנועה האלה יושבים במשרד ומסתכלים על נוסחאות, הערך הזה שנקרא "מקדם המילוי" (כלומר כמה נוסעים ברכב) עומד על 1.2, המטרה שלהם היא להגדיל אותו, זה ההיגיון שלהם, ואני לא אתפלא אם זה עובד (אבל לא בצורה משמעותית, מצד שני גם 1.20001 יכול להחשב אצלם כהצלחה)

יש 2 דרכים להפוך את הנסיעה השיתופית למשהו שישפיע על עומסי התנועה במצב התשתיות הנוכחי - מקל וגזר.

בהעדר אפשרות חוקית לתמריץ חיובי (כסף), מה שנשאר זה הטלת עוד מגבלות.

זה בדיוק מה שהם בחרו לעשות - לאלץ אנשים לעבור לתחבורה שיתופית ע"י הורדת נתיב.

ככה כולם סובלים, גם מי שקנה זכות להסיע בתשלום וגם מי שלא. שוויון.

נכון, אם כי מי שקנה זכות להסיע בתשלום זכאי לנסוע בנתיב פלוס (שכן הוא מיועד לתח"צ וגם לרכבים עם 2 או 3 ומעלה)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הפגנות ומה? נראה לכם שאם יבטלו את השטות הזאת עכשיו תטוסו בכביש החוף?

אולי אם הרבה אנשים יתחילו לסוע ביחד למרכז ולא במכוניות נפרדות אז הכבישים טיפלה יפתחו.

אני לא חושב שיש אדם אחד בכל השרשור הזה שטען את מה שכתבת. אחד. השאלה הרטורית שלך היא זלזול באינטליגנציה של שאר המגיבים.

הסבירו אלף פעם, שבמצב הנוכחי מצב התחבורה הציבורית הורע גם כן. כלומר, זה לא שיש פה טרייד-אוף. המצב של כולם רק הוחמר, אין שיפור בשום פרמטר:

תושבי נתניה שלא רוצים לצאת מהעיר אלא רק להתנייד בתוכה - הורע.

נהגי כביש החוף - הורע.

משתמשי הרכבת בנתניה והסביבה - הורע.

משתמשי התחבורה הציבורית בכבישים - הורע.

הסבירו גם אלף פעם שהכוונה טובה, הכיוון הכללי הטוב, אבל הביצוע - כמצופה מרוב הארגונים הממשלתיים שלנו - מתחת לכל ביקורת.

ומחר, כשירדו גשמים חזקים וחצי ממישור החוף יהיה מוצף מים, נראה עוד דוגמה לחוסר התכנון, חשיבה קדימה ויכולת ביצוע פרוייקטים ברמה מעל מדינות נחשלות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

האינדיקציה הכי טובה זה שהשר כבר עשה שינוי אחד, ומתכנן עוד שינויים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

גם נאמר שהם בוחנים את עניין האכיפה של ה 24 שעות, בתקווה שזה לפחות יבוטל בקרוב. טמטום שמלחתכילה הם לא הגבילו את זה לשעות השיא כמו שזה נעשה במקומות מתוקנים יותר שמשתמשים בנתיבים כאלו.

חושבים תמיד שימציאו את הגלגל מחדש.

פורסם

הוא צריך לעשות שלושה שינויים שיקלו על כולם:

- לבטל את הנתיב ההזוי הזה בכביש החוף

- לפטר את מנכ"לית המשרד

- להתפטר בעצמו

פורסם

שכחת צעד לפני פיטור המנכ"לית, פיטור הפקידים שדחפו את השעטנז הזה.

אגב אפילו כבוד השר הודה שזה עניין תקציבי, התכנון המקורי הוא אכן סלילת נתיב חדש לתח"צ + HOV, אבל זה מתוקצב לעוד 5 שנים.

גם השימוש בנתיב רגיל ולא בשוליים כמו הנת"צ הקודם נפסל כי נהגי תח"צ אפשר לשים בשוליים אבל נהגים רגילים לא (לדעתי האישית אין לנהגי תח"צ יתרון על נהגים רגילים מבחינת כישורים כפי שהוא רמז - בארץ רוב הנהגים גרועים בלי קשר למקצועם).

אז הוא מודה בפה מלא שלפני התוכנית היו 3 נתיבים + נת"צ ועכשיו יש 2 + נת"צ כולל HOV

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מה היתה הבעיה של משרד התחבורה להשתמש בנת"צ שהיה קיים כבר בכביש החוף על השול הימני?

ככה לא היו מפקיעים נתיב מכלל משתמשי הדרך ומקלים על הפקקים באמת ומעודדים נסיעה שיתופית.

פורסם

הדבר שלדעתי הכי מצחיק / עצוב בסיפור הזה הוא החלק הבא מהפוסט של סמוטריץ' בפייסבוק:

לפי הניתוח שלנו יש לנו שלוש נקודות תורפה בכביש החוף מצפון לדרום:1. התנהגות נהגים: נהגים שעוד לא רגילים להסדר ומהססים באופן שיוצר האטה לתנועה וכן נהגים שנוסעים לבד בנתיב פלוס, רואים שוטר, נותנים ברקס ומנסים מיד לעבור לנתיב הרגיל ואז מעכבים את התנועה בכלל הנתיבים. את הכשל הזה ירפאו הזמן (התרגלות) והאכיפה באמצעות קנסות שתחל בע"ה בראשית החודש הקרוב.2. אתגר הנובע מהכניסות והיציאות לתחנות דלק ולמחלפים במקטע נתניה – פולג, שכן ההשתזרויות לנתיב המיוחד ולנתיבים הרגילים יוצרות קונפליקטים ומאטות את הנסיעה. צוות מקצועי של משרד התחבורה וחברת נתיבי ישראל בוחן הסדרי תנועה שונים שיקלו על השתזרויות התנועה במפגשים האלה. יש כמה חלופות אפשריות. מהר מאוד נקבל החלטות בעניין ונבצע.3. ההשתזרות של הבאים מנתניה במחלף פולג ומכביש 553 שצריכים להשתלב בכביש החוף באזור וינגייט. בנקודה הזו הקלנו על הפקקים בתוך נתניה באמצעות שינויים ברמפה של פולג וכעת אנחנו בוחנים כיצד להקל על התחבורה הציבורית היוצאת במחלף זה (לדוגמא העברת חלק מהאוטובוסים למחלף השלום).

רואים שנעשתה עבודה רצינית ומעמיקה לפני שצבעו את הנתיב ואת שלוש נקודות התורפה האלו כלל לא ניתן היה לחזות לפני שהנתיב הופקע.

לא ניתן היה לצפות מראש שבלי הפרדה פיזית בין הנתיבים נהגים יעברו אליו וממנו.

לא ניתן היה לצפות שתנועה משתלבת לתוך הנתיב הזה מתוך מחלפים ותחנות דלק - הרי לא ידעו מראש שזה הנתיב הימני! רק אחרי שהתחילו את הפיילוט גילו מהנדסי התחבורה במשרד שהנתיב השיתופי הוא הימני וכעת הם שוקלים "חלופות אפשריות" (לפי ההגיון שפעלו לפיו עד כה, הם ידרשו מנהגים להשתלב ישר לנתיב השמאלי ולא לימני והופה הבעיה תפתר).

לא ניתן היה לצפות שיהיה פקק בפולג ביציאה מנתניה.

זה incompetence כל כך קיצוני שאדם שהיה אחראי על פרויקט כזה בכל חברה אמיתית היה מפוטר באותו רגע (אם לא היה מתפטר בעצמו מבושה).

פורסם
מה היתה הבעיה של משרד התחבורה להשתמש בנת"צ שהיה קיים כבר בכביש החוף על השול הימני?

ככה לא היו מפקיעים נתיב מכלל משתמשי הדרך ומקלים על הפקקים באמת ומעודדים נסיעה שיתופית.

הבעיה אליבא דסמוטריץ' היא שלא ניתן לאפשר לכלל הנהגים (שפוטנציאלית כל נהג יכול לקחת עוד מישהו ברכב ולהיות זכאי לנתיב פלוס) נסיעה על השול, אבל לנהגי תח"צ כן, כתבתי את דעתי על זה הודעה אחת מעליך

הדבר שלדעתי הכי מצחיק / עצוב בסיפור הזה הוא החלק הבא מהפוסט של סמוטריץ' בפייסבוק:

רואים שנעשתה עבודה רצינית ומעמיקה לפני שצבעו את הנתיב ואת שלוש נקודות התורפה האלו כלל לא ניתן היה לחזות לפני שהנתיב הופקע.

לא ניתן היה לצפות מראש שבלי הפרדה פיזית בין הנתיבים נהגים יעברו אליו וממנו.

לא ניתן היה לצפות שתנועה משתלבת לתוך הנתיב הזה מתוך מחלפים ותחנות דלק - הרי לא ידעו מראש שזה הנתיב הימני! רק אחרי שהתחילו את הפיילוט גילו מהנדסי התחבורה במשרד שהנתיב השיתופי הוא הימני וכעת הם שוקלים "חלופות אפשריות" (לפי ההגיון שפעלו לפיו עד כה, הם ידרשו מנהגים להשתלב ישר לנתיב השמאלי ולא לימני והופה הבעיה תפתר).

לא ניתן היה לצפות שיהיה פקק בפולג ביציאה מנתניה.

זה incompetence כל כך קיצוני שאדם שהיה אחראי על פרויקט כזה בכל חברה אמיתית היה מפוטר באותו רגע (אם לא היה מתפטר בעצמו מבושה).

אתה אשכרה דורש מפקידים להפעיל מוח, יש להם איבר כזה, אבל הוא לא בהכרח מתפקד.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
שכחת צעד לפני פיטור המנכ"לית, פיטור הפקידים שדחפו את השעטנז הזה.

בדיחת השבוע, לפטר עובדי מדינה. סביר להניח שיקדמו אותם על הובלת מהלכים חדשניים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תשמע זה קורה באותו עולם שבו הוא מפטר את המנכ"לית ומתפטר בעצמו :lol:

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

במשרד התחבורה מוציאים השבוע לדרך רפורמה משמעותית בשם "נתיב פלוס" שתשפיע מאוד על המצב בכבישים הבינעירוניים – הסבת מסלולים בנתיבי איילון ובכביש החוף לנתיבי תחבורה ציבורית, שהנסיעה בהם תותר גם לרכבים עם 2 או 3 נוסעים.

במקום לבנות כבישים נורמלים ולהגידל בכמות תחבורה ציבורית

החליטו לחזור 10 שנים אחורה כאילו אנשים יחפשו טרמפיסטים כדי לנסוע בנתיב 2+ או 3+.

לפי דעתי זה לא יעזור למצב הקיים ,אפילו יהיה בלגן ופקקים גדולים יותר.

מה דעתכם בנושא ?

• תוכן חדש...