Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב מיצובישי קולט 97 ידני 180000ק״מ 90 כח סוס.

1-כל כמה זמן מחליפים שמן ברכב?

2-איזה צמיגות השמן צריך להיות?

3-מחליפים את כל השמן או את הרוב?

תודה מראש. :)

פורסם

קבלתי תשובות לשאלות שלי, עוד שאלה קטנה- איזה שמן אתם ממליצים לי לקנות? (75W90 GL-4ׂׂׂׂ)

משהו שמצאתי, מה עדיף 1 ו 2 ?. יש לכם משהו אחר להמליץ עליו?

פורסם

זה תקן אחר. בכל אופן, שני הקישורים שצירפת הם של GL5. אל תקנה שמן גיר שלא בוודאות מתאים.

באתרים של יצרני שמנים יש בדרך כלל OILFINDER. הכנס את הנתונים של הרכב שלך ותקבל את ההמלצה שלהם למה מתאים.

אל תטעה לא בתקן ולא בצמיגות, כי זה גם יקר, וגם יכול לגרום נזקים וקושי בהעברת ההילוכים.

פורסם

מה היית ממליץ לי לקחת בין שתי החברות האלה? (אני לא ממש מכיר תחברות האלה, אני חיפשתי חברה שאני מכיר כמו MOBIL1,Valvoline וliqui-moly. זה מה שאני מכיר, לא ממש בקיא בעניין :) )

תודה רבה על העזרה שלך!

פורסם

לשמני ממסרת יש תוספים (EP (EXTREME PRESSURE לעמידת בלחצים גבוהים בין גלגלי שיניים.

שמנים תקן GL-5 עומדים בלחצים גבוהים יותר מ-GL-4

בשביל זה לשמנים GL-5 יש כמות יותר גדולה של תוספות EP ביחס ל-GL-4

ברוב המיקרים התוספות האלה מזיקים למתכות צהובות ושמנים תקן GL-5 אינם מומלצים לתיוות הילוחים ידניים (כי טבעות תזמון בנוים ממתכות צהובות) (כוללות נחושת)

שמנים GL-5 עומדים גם בתקן GL-4 מי בחינת שימון, אבל מזיקים למתכות צהובות.

בספר הרכב מיטסובישי מומלץ החלפת שמן גיר ידני כל 30000 ק"מ - נפח כ- 2 ליטר

בקיצור: יש להשתמש בשמנים שהיצרן מצהיר שאינו מזיק למתכות צהובות.

GEAR_OILS_GP_series_-_Heb.pdf

פורסם

מבקש עזרה במציאת שמן מתאים, עד עכשיו מצאתי GL-4+GL5 ביחד כאשר אני צריך אך ורק GL-4.

התקשרתי למוסך מורשה של מיצובישי לגבי קניה של שמן גיר והוא לא ידע לענות לי על דברים בסיסים כמו באיזה צמיגות השמן וכו', לא שאל איזה שנה הרכב, איזה דגם רק שאל איזה גיר, לכן החלטתי לא לקנות משם בינתיים, אם לא תהיה ברירה הקנה משם.

פורסם

היצרן ממליץ לשים שמן בצמיגות 75W95 GL-4, אני לא מבין ממש ולכן אני לא רוצה לשחק עם זה.

השאלה עכשיו אם אפשר לשים שמן בצמיגות שונה מבלי להזיק לתיבת ההילוכים? (למה כל כך קשה להשיג את השמן הנ"ל?)

פורסם

התכוונת ל 75W90, אין 75W95.

אין שום בעייה ואפילו מומלץ לשים שמן בצמיגות נמוכה יותר. להקפיד שמדובר בשמן שעומד בתקן GL-4 בלבד.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...