Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי טויוטה יאריס 2008, 65k ק"מ. אתמול קפצתי למוסך כדי שיאפסו את הגיר הרובוטי של האוטו שהחל להתקע (כמו שקורה פעמים רבות לגיר מהסוג הזה). כשהחזירו את הרכב אמרו שאיפסו את הגיר אבל שלא זו הבעיה, הם אמרו שהקלאץ' שחוק וצריך להחליף אותו, טיפול פשוט של 4,500 שח... כשעליתי לאוטו שמתי לב שהתופעה שלשמה הגעתי למוסך באמת נפתרה, אבל הרכב פתאום לא מאיץ. אני לוחצת על הגז, שומעת את סיבובי המנוע, האוטו מתאמץ אבל בקושי מזנק. זה לא היה לפני שהגעתי למוסך! דבר נוסף שצץ הוא, שכאשר עוצרים את הרכב, נשמעת מן נקישה כזו. היום האוטו כבר בכלל לא זז כשלוחצים על דושת הגז. ראתי שטיפול האיפוס יכול לגרום לבעיה כזו ואני מאמינה שזה מה שקרה לי, מכיוון שלא היו כל סמינים מקדימים של קלאץ' שחוק ונראה לי מוזר שכמה שעות אחרי שאומרים לי שקיימת בעיה כזו, הרכב מפסיק להגיב. אשמח לעזרה מכם! תודה.

פורסם

לפי מה שאת תיארת במהלך הנסיעה שלך הקלאץ' החליק הרבה, קלאץ' מעביר כח מהמנוע לגיר באמצעות חיכוך.

כנראה שהקלאץ' החליק באופן כמעט קבוע(בשל תלקה או החלפה לקויה) ונשחק לגמרי כך שאינו מסוגל להעביר כח מהמנוע יותר(לכן הרכב לא זז).

לדעתי המוסך אשם באופן חד משמעי, לא ווידאו שהרכב עובד כשורה, נדלקה לך נורת אזהרה?

את צריכה לגרור את הרכב לאותו מוסך להסביר לו את המצב, יתכן שהמצמד זקוק להחלפה.

אני לא מבין יותר מידי בגירים הרובוטיים האילו, לי הייתה בעיה דומה עם גיר ידני רגיל שהחליפו מצמד אך לא את כל הקיט.

כלומר החליפו רק את הדיסק אך לא את הפלטה הקפיצית(שמפעילה מומנט קבוע כשלא לוחצים על הדוושה) והמצמד החליק.

גם זה לא המצב של מצמד שחוק; אם לא דלקה לך נורת אזהרה אז למוסך אין שום טענה כלפייך, שלא יאשימו אותך למה לא עצרת וכו....

פורסם

אין נורת תקלה לקלץ,יש נורה (אם אני לא טועה) למצב שבו הגיר מתחמם. אין אפשרות לדעת מה המצב של הקלץ מבלי לבדוק אותו פיזית. הלקוח ביקש "איפוס גיר" וזה מה שהוא קיבל..

היה לה בעיה בגיר שמסתבר שזה קלצ שחוק ועכשיו זה בעיה של המוסך? נשמע לי הזוי. תבוא למוסך עם מנוע גמור ותבקש להחליף שמן מנוע ואחרי ק"מ תתקע,זה גם יהיה בעיה של המוסך?

פורסם

שחיקה של קלאץ' זה לא דבר שקורה ביום אחד, זה בלאי מצטבר לאורך אלפי ק"מ. הרכב בן 6 שנים ועם 65 אלף ק"מ זה זמן הגיוני להחלפת קלאץ' בעיקר לרכב שמרבה בנסיעות עירוניות. לדעתי אין למוסך אחריות בעניין הזה.

פורסם (נערך)

לפי התיאור שלה המצמד החל להחליק מיד לאחר האיפוס גיר ולא לפני.

הרכב נכנס למוסך עם מצמד שאינו מחליק ויצא ממוסך עם מצמד מחליק.

איך המוסך אינו אחראי לתוצאה הזו?

אני מניח גם שהאחראי לא הזהיר את בעלת הרכב שתופעה זו עלולה לקרות.

עריכה אחרונה על ידי yonatanalman
פורסם

כשחושבים על זה כנראה שהמוסכניק לא ידע שהמצמד יחליק מיד לאחר האיפוס.

כנראה תופעה זו התגלתה אחרי כאשר הרכב נבדק ואז קבעו שהמצמד שחוק.

אז מוסך נתן מענה לא הולם לפתרון הבעיה ברכב.

לאחר מכן שחרר את הרכב במצב לא תקי,ן ללא הסבר לבעלת הרכב על מצבו הנוכחי והשלכותיו.

אני לא הייתי מרוצה ממוסך כזה אבל זו דעתי האישית בלבד.

פורסם

תתקן אותי בשמחה מר(ZCTBB2), מה דעתך על האירוע הזה?

אני אישית מאמין שסיבת ההחלקה של המצמד באופן פתאומי אינה בשל שחיקה אלה כשל בתפקודו של הגיר.

אבל בוא נגיד שהמוסך אינו אשם כלל בכל הנוגע לרכב שוכנעתי, לדעתך זה בסדר ששחררו את הרכב במצבו ללא הסבר?

לדעתי זה חוסר אחריות, "פצצה מתקתקת" שהרי "התפוצצה".

בכללי מוסך ששולח בעל רכב לדרכו עם רכב תקול, ללא הסבר להשלכות של נסיעה במצבו הנוכחי פשוט מעשה לא אחראי.

פורסם

הם אמרו לה כשהם החזירו לה את הרכב שהקלץ גמור וצריך להחליף אותו. הלקוחה בחרה שלא להחליף ולקחה את הרכב,אז מה לא בסדר עם המוסך?

פורסם

יש אולי למחשב הרכב הגדרות לפתיחה ולסגירה של הקלאצ' והוא פשוט סוגר את הקלאצ למצב פתוח במקצת בעקבות ה"שדרוג"?

או שמוגדר שם רק מצב פתוח (במקסימום) וסגירה (למקסימום)?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אז יכול להיות שהכיוון שגוי?

הרי עדכון תוכנה הוא לא משהוא מכני והפסקת עבודת הקלאצ מיד לאחר עדכון התוכנה מרמז על כשל תוכנתי שמשפיע ברמה המכנית ולוא דווקא כשל מכני "טהור".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...