Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי השאלה במקרה הזה לא לגיטימית בעליל,אך בא ניקח צעד אחד אחורה ונניח שהראש לא ניזוק בפעם הראשונה והמכונאי החליף רק צינור עליון "וראה כי טוב".כעבור כמה ימים, התפוצץ צינור אחר שהוא פיספס(צינור חימום מתחת לסעפת שרק אפשר לנחש שהוא קיים)והנה אתה באותה סיטואציה.

האם אתה מאמין שעל תיקון של כמה מאות שקלים אתה מקבל ביטוח בהיקף של 17000 (אולי יותר)

וזה מבטל את אחריותך לעקוב אחר השעונים?

ברגע שפעולה של מכונאי גרמה לנזק(מכאני) באופן ישיר ,אז אפשר לדבר על אחריות.

במקרה של אי פעולה/בדיקה ,אפשר רק לטעון לחוסר מקצועיות ולחשוב שנית על המשך שיתוף פעולה עם אותו מוסך.

פורסם (נערך)
אם ניגרם נזק למנוע בעיקבות ההיתחממות רוב הסיכויים שהוא ניגרם בפעם הראשונה שניקרע הצינור. אמה מה, מוסך מיקצועי צריך לקחת בחשבון שלהיקרעות של צינור מיים ישנם סיבות ועליו לבדוק את כל האופציות לפני או אחרי שמרכיבים צינור חדש ומשחררים את הרכב ללקוח. בחדירת קומפרסיה לכיוון מערכת הקירור ניתן להבחין לעיתים ללא בעיה ואם ההבחנה היא לא משמעית ניתן לבצע בדיקת לחץ הפוך שתראה חד משמעית אם קיימת חדירת קומפרסיה למערכת ובדיקה שכזו לא אורכת זמן רב. כדי לנחם אותך אתה יכול לצאת מנקודת הנחה שרוב הסיכויים שהנזק שניגרם הוא מהפעם הראשונה שהצינור ניקרע ולא בגלל שהמוסך שיחרר את הרכב.

מאור, אין ספק שהנזק (דליפת לחץ מהמנוע לרדיאטור) נגרם בשל פיצוץ הצינור הראשון. הנקודה היא שנאמר לי במוסך (בדיעבד) שידוע שהתחממות מנוע כתוצאה מאובדן מים עלולה לגרום למעבר לחץ מהמנוע לרדיאטור; וזאת אומרת שאם המוסך היה רק טורח לבדוק זאת, הכשל הקטסטרופלי שהצריך את החלפת המנוע כולו היה נמנע. שאלתי היתה האם ניתן לצפות ממכונאי שהיה מודע לאפשרות זו שיעשה בדיקת לחץ לפני שיחרור הרכב, ומשלא עשה כן, האם ניתן לראות במוסך אחראי להרס המנוע (באופן חלקי או מלא).

עריכה אחרונה על ידי יוסי כהן1
פורסם
אתם מתכוונים למשפט שהוא רשם בנוגע למכירת הרכב?

אם כן, גם לי הפריע קצת..

שאלה לפותח השרשור - אם היו מודיעים לך על תקלה עתידית אפשרית, כתבת שהיית מוכר את הרכב.

היית מיידע את הרוכש?

אלעד

נאמר לי (בדיעבד, כאמור) רק שהתחממות המנוע עלולה לגרום לנזק שייתגלה "אולי מחר, אולי אחרי שנה". ובכל מקרה, הרי לא הייתי מודע לכך שהמנוע ישבוק חיים בתוך ארבעה ימים. הייתי בהחלט עשוי לומר לקונה שאני מוכר לאחר שהתפוצץ צינור מים וכו' (מאחר והייתי מראה לו ממילא את היסטוריית התיקונים של הרכב) אבל ודאי שלא יכולתי לגלות לו את העתיד. מדובר כאן הרי רק בחוכמה שבראייה אחורה...

פורסם
מאור, אין ספק שהנזק (דליפת לחץ מהמנוע לרדיאטור) נגרם בשל פיצוץ הצינור הראשון. הנקודה היא שנאמר לי במוסך (בדיעבד) שידוע שהתחממות מנוע כתוצאה מאובדן מים עלולה לגרום למעבר לחץ מהמנוע לרדיאטור; וזאת אומרת שאם המוסך היה רק טורח לבדוק זאת, הכשל הקטסטרופלי שהצריך את החלפת המנוע כולו היה נמנע. שאלתי היתה האם ניתן לצפות ממכונאי שהיה מודע לאפשרות זו שיעשה בדיקת לחץ לפני שיחרור הרכב, ומשלא עשה כן, האם ניתן לראות במוסך אחראי להרס המנוע (באופן חלקי או מלא).

אין ספק שמוסך שמשחרר את הרכב לאחר תקלה שסידר בלי לבדוק מה הסיבה שגרמה לכך מצביע על חוסר מיקצועיות ועצלנות. אם הנזק היה מיתגלה לפני השיחרור של הרכב ייתכן שהנזק הכלכלי היה נמוך הרבה יותר אבל לך תסביר את זה למוסך שבדרך כלל הוא זה שצודק תמיד גם שהוא לא צודק!

פורסם

לפי הבנתי:

1. המנוע שלך התקלקל מסיבה שאינה ידועה בבירור, אבל התקלה לא נגרמה בגלל המוסך.

2. המוסך לא בדק את המנוע בצורה מקצועית, ולכן לא ידעת שהמנוע בסיכון של השבתה.

3. חוסר הידיעה שלך אינו הסיבה לתיקון היקר, אלא התקלה במנוע.

לענ"ד, המוסך יכול לתת לך פיצוי סמלי כמחווה של רצון טוב, אבל אין סיבה שהמוסך יממן את תיקון המנוע.

דני

פורסם

למיטב ידיעתי ולמיטב הבנתי גם אם נכנסת למוסך ובצעת תיקון שעלותו שקל או אף המוסך לא חייב אותך ולא בשקל אחד, הוא בכל זאת אחראי לכל נזק שיגרם לרכב שלך כתוצאה מטיפול/תיקון שביצע ברכב שלך ובתנאי שהנזק שנגרם הוכח באופן ישיר ,עובדתי, ושאינו ניתן לסתירה ככזה שהמוסך אחראי לו בעקבות הטיפול/התיקון שהמוסך עשה ברכב.

להדגיש, אחריות המוסך אינה גובלת בערך התיקון שבוצע [כלומר המוסך לא יוכל לטעון שהוא ביצע למשל תיקון ב 100 שח, ולכן ולמרות שגרם לנזק של אלף שח, ישלם רק מאה שח. ]

לידיעה-אינני עורך דין וממילא כל פסיקא בכל עניין עלולה לנוע ו/או להשתנות משופט מסויים לשופט אחר.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אמה מה, מוסך מיקצועי צריך לקחת בחשבון שלהיקרעות של צינור מיים ישנם סיבות ועליו לבדוק את כל האופציות לפני או אחרי שמרכיבים צינור חדש ומשחררים את הרכב ללקוח.

1+

יש לי נסיון דומה עם מוסכים מורשים של שברולט.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

מחזק את שני קודמי. הפסקתי לטפל במוסך מסוים לאחר שהגעתי בגלל נזילת מים והחלפתי צינור ישן שהתפוצץ ופלאנג שנפרץ. תיקון יקר. והם? אפילו לא חשבו שרצוי לבדוק מה מצב הרדיאטור (מקורי ברכב ישן! ברור שסתימתו הייתה סיבה טובה לפריצה בצינור ובפלאנג). רק אחרי ששילמתי, נסעתי, חזרתי, נסעתי שוב, התקשרתי ואמרתי שהרכב שוב מתחמם (ואמרו לי "זה בגלל ששמנו תרמוסטט שלא היה"), התווכחתי, עשיתי פרסה וחזרתי בחזרה למוסך (חצי מהדרך בניוטרל בכביש החוף כדי שלא יתחמם יותר מדי. שעתיים מהעזיבה הראשונית שלי את המוסך!) הם ניאותו להוציא את מדחום הלייזר, ובחצי שניה של בדיקה נתנו אבחנה חד משמעית: "חביבי, הרדיאטור סתום".

כמעט הרגתי שם מישהו. 1500 שקל תיקון ולא חשבתם לבדוק את זה?!

הלכתי לקנות רדיאטור והרכבתי אותו לבד עם נוזל קירור של וולאו. למוסך הזה אפילו לא עברתי מאז להגיד שלום. וטיפלתי שם לא מעט לפני.

• תוכן חדש...