Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם פיקנטו נותנת את התמורה הטובה למחיר? ראשית מבחינת צריכת הדלק הבינעירונית (דגם ידני כמובן), שנית מבחינת האבזור?

1 ל16 נשמע לי די הרבה, ביחס לc1 שהייתה למכרה שלי וצרכה 1:22 בבין עירוני..

פורסם

יש הרבה עדויות כאן בפורום על צריכת דלק מאכזבת של הפיקנטו הידנית, חבר עם אחת בת כמה חודשים מדווח על 14 ק"מ לליטר אבל הוא נוסע נסיעות עירוניות קצרות לרוב.

אני יודע שאצל שני חברים (107 וC1 ידניות, תאומות זהות לחלוטין) שאחד מהם גם נסע לא הרבה בינעירוני יש לצפות לצריכה של ליטר בנזין על כל 17-18 ק"מ, וגם חבר עם אלטו ידנית שנוסע כל הזמן בתוך גוש דן מדווח על צריכה דומה בעוד חברים עם I10 1.1 ידנית מדווחים על 16 ק"מ לכל ליטר.

החבר עם ה107 שנסע הרבה מחוץ לעיר החליף אותה יחסית מהר כי היא הייתה לא נעימה בשימוש בינעירוני רב (2-3 פעמים בשבוע מחיפה לאיזור נתניה), אין לי ספק שיש נהגים שלהם זה לא יפריע כ"כ.

אני מאמין שניתן להגיע ל22 ק"מ לליטר ב107 אבל זה ידרוש המון סבלנות בנהיגה.

פורסם

ה-c1 חסכונית יותר מהפיקנטו ללא ויכוח בכלל .

לגביי איבזור,נוחות,פלסטיקה ומרחב פנימי אין מה להשוות בכלל.

מניסיון 3 שנים עם הפיקנטו ו-90,000 ק"מ רובם בנעירוני הרכב עושה את העבודה יופי , הנסיעה עוברת חלק ובכלל למרות שהפיקנטו רכב קטנטן על הכביש הוא מרגיש כמו רכב נורמאלי מה שאני לא יכול להגיד על ה-c1 אייגו וכדו' .

בעלי איסוזו או רנו הינכם מוזמנים לקבוצות "איסוזו טרופר בשטח" ו-"רנו קליאו החדשה" בפייסבוק.

פורסם

תודה חברים. מה דעתכם על הרנו קליאו (0.9)? היא תעמוד במשימה בצורה טובה יותר? מה לגבי צריכת הדלק האמיתית שלה?

ועוד שאלה על רכבי המיני באופן כללי- האם מדובר על מחירים דומים מבחינת אחזקה/טיפולים ?

פורסם
תודה חברים. מה דעתכם על הרנו קליאו (0ו.9)? היא תעמוד במשימה בצורה טובה יותר? מה לגבי צריכת הדלק האמיתית שלה?

ועוד שאלה על רכבי המיני באופן כללי- האם מדובר על מחירים דומים מבחינת אחזקה/טיפולים ?

לא נעים לי כבר...

אבל השבוע החלפתי את הפיקנטו הידנית לקליאו 0.9 מחכה לקבל אותה בקרוב...

כמו שכתבתי לך קודם אנחנו נוסעים את אותה הנסיעה רק באזור אחר , אחרי כל הבדיקות שעשיתי הרנו לרנו הכי התחברתי גם מבחינת תצרוכת דלק וגודל בעיקר (שתי ילדים להוציא מהגן) ועוד לא הכנסנו את זה שזה הרכב הכי מאובזר בקטגוריה ולדעתי גם הכי חתיך אבל זה כבר בעיני המתבונן.

לגבי קרסו ושות' הרכב עם אחריות 3 שנים אז אני לא דואג , טיפולים כל 30 אלף כך שאתה חוסך בחצי את הכניסות למוסך והמחירים זהים כמעט לטיפול 15 בכל רכב אחר שתיקח (בדקתי לפני הקניה) .

לגבי סחירות בעתיד שום רכב חדש זה לא השקעה נבונה אבל לי יש הרגשה אישית שהדגם הזה לא יהיה רנו טיפוסי בשוק המשומשות בעתיד אבל זו רק הרגשה ואיתה לא הולכים למכולת...

בהצלחה

בעלי איסוזו או רנו הינכם מוזמנים לקבוצות "איסוזו טרופר בשטח" ו-"רנו קליאו החדשה" בפייסבוק.

פורסם

שני ילדים להוציא מהגן*.

וכדאי שתסתכל באשכול מה קורה כשמטפלים ברכב כל 30 אלף ק"מ, זה פשוט בדיחה שעושים דבר כזה בארץ ועוד עם שמן חצי סינטטי.

בקליאו שלי אני מטפל כל 15 אלף ק"מ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על התיקון:?

לגבי הטיפולים כל 30 אלף כבר היה לי רנו קנגו בעבר שטופלה כמעט כל 30 אלף ב-3 שנים קרוב ל-270 אלף ק"מ חוץ מטורבו שהוחלף אחרי 220 אלף וקלאצ' ב-170 אלף לא ראתה מוסך פרט לטיפולים (שלושת הטיפולים האחרונים הייתי צריך להוסיף קילו שמן בערך בין טיפול לטיפול)

שימוש בשמן איכותי כולל תוסף פולודיין ואתה יכול לישון בשקט ואני כותב זאת מניסיון עם צי רכב של 12 רכבי רנו קנגו ומגאן שהיו המקום העבודה הקודם שלי.

פורסם
לא נעים לי כבר...

אבל השבוע החלפתי את הפיקנטו הידנית לקליאו 0.9 מחכה לקבל אותה בקרוב...

כמו שכתבתי לך קודם אנחנו נוסעים את אותה הנסיעה רק באזור אחר , אחרי כל הבדיקות שעשיתי הרנו לרנו הכי התחברתי גם מבחינת תצרוכת דלק וגודל בעיקר (שתי ילדים להוציא מהגן) ועוד לא הכנסנו את זה שזה הרכב הכי מאובזר בקטגוריה ולדעתי גם הכי חתיך אבל זה כבר בעיני המתבונן.

לגבי קרסו ושות' הרכב עם אחריות 3 שנים אז אני לא דואג , טיפולים כל 30 אלף כך שאתה חוסך בחצי את הכניסות למוסך והמחירים זהים כמעט לטיפול 15 בכל רכב אחר שתיקח (בדקתי לפני הקניה) .

לגבי סחירות בעתיד שום רכב חדש זה לא השקעה נבונה אבל לי יש הרגשה אישית שהדגם הזה לא יהיה רנו טיפוסי בשוק המשומשות בעתיד אבל זו רק הרגשה ואיתה לא הולכים למכולת...

בהצלחה

ממה לא נעים לך? מה ידוע לך על צריכת הדלק שלה בבין עירוני (אמיתית כמובן)? התנהגות הכביש שלה טובה משמעותית מזו של האלטרנטיבות בקטגוריות המיני?

פורסם
וכדאי שתסתכל באשכול מה קורה כשמטפלים ברכב כל 30 אלף ק"מ, זה פשוט בדיחה שעושים דבר כזה בארץ ועוד עם שמן חצי סינטטי. בקליאו שלי אני מטפל כל 15 אלף ק"מ.

בחייאת דור, אולי מספיק? אתה מבין יותר מהיצרן? הלא גם על ההחלטה לטפל כל 15 אלף\שנה היה יכול לגחך אדם שהיה נלקח משנות ה-80.. מי היה יכול לחלום על תדירות טיפולים ארוכה כזו אז. אל תיתפס לקיבעון הזה. אם נצמדים להוראות היצרן במלואן שזה כולל כמובן שימוש בשמן איכותי (כלומר, לוקחים את עול ה"חבילה" כולה, כפי שהיצרן תיכנן), אין שום סיבה שתהיה בעיה כלשהי. מי שקונה רכב קטן גם מחפש הוצאות אחזקה נמוכות. בכל אופן, מנוע האלפא לא דוגמא - מדובר במנוע לא קונבנציונלי שגם לרוב ננהג לא באופן קונבנציונלי. שם, דברים עשויים אולי להיראות אחרת.

לפותח השרשור, הפיקנטו לא נעימה לכסוי קילומטראז' כזה. מהקטנות, פנדה (החדשה) או סיטיגו\מיי תעשנה את העבודה הטובה ביותר. הבעיה היא שתתקשה למצוא אחת בתקציב הזה בשל השנתון הגבוה שלהן, אלא אם תתפשר על נתונים.

:idea:
פורסם

בלי להכנס לדגמים ספציפיים - בדרך כלל אני נוהג להמליץ על הרכב הקטן ביותר המתאים למשימה. במקרה הנוכחי דעתי שונה: לאור אופי הנסיעות של פות"ש (כבישי הנגב החד מסלוליים- עם הנהגים המקומיים הידועים לשמצה) - הייתי מעדיף להשקיע ברכב יותר כבד וממוגן, גם במחיר ירידה בשנתון ועליה בצריכת הדלק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

"לא נעים לי" כי אחרי שקראתי את מה שכתבתי לך נראה כאילו אני סוכן כפול של רנו וקיה (-;

מבדיקות שעשיתי גם באינטרנט וגם ממכר שיש לו את ה-0.9 הרכב עושה 1 ל-19 על הכביש בבנעירוני כמובן נסיעה סבירה לא 130-140 קמ"ש.

קח בחשבון שרכב חדש לוקח זמן עד שתצרוכת הדלק מתייצבת (עד 10,000 ק"מ לערך) .

לגבי התנהגות כביש עשיתי נסיעות מבחן על כולן הרנו לא נופלת מהן , הרכב הרגיש מצויין סוחב יופי גם בעליות קשות (נשר לאוניברסיטה בחיפה)

יש כאלו שהתלוננו על רעשי רוח אבל אני לא נתקלתי (אני נוהג על טרופר משופר ביותר עם 100 אחוז שטח מלא אז אני רגיל לרעשים כבר אז לא שמתי לב)

נכון הפיאסטה יותר מתקשרת אבל לא אהבתי את הרכב עצמו כמכלול וכמובן תצרוכת הדלק.

לגביי כל רכבי vag למינהם ירדתי מהר מהם לאחר שהבנתי שזה רק שנתיים אחריות ושיחה עם כמה חברים שהוציאו vag tsi ומקללים את היבואן בלי סוף החל מרעשים מוזרים ועד גירים שהוחלפו לאחר מלחמות עולם.

קורסה נראית ומרגישה מיושנת ותצרוכת דלק שבכלל אין מה לדבר.

208 רכב נחמד מאוד חסכוני מנוע וגיר "מיושנים" אבל אמינים , אני לא כל כך אוהב את הרכב אבל.

שברולט - היה לי פעם אחת יותר מידי...

שכחתי משהו?

פורסם

התחלתם לדבר על הקליאו 0.9 אז אני אמשיך, אני מחזיק את הרכב הזה מינואר השנה, גמע עד היום 7700 ק"מ. אופי הנסיעה היומי שלי הוא מודיעין-ירושלים בבוקר (עליות עם קצת פקק בכניסה לעיר).

תצרוכת הדלק הממוצעת של הרכב עד כה בפועל היא 1 ל-17.5 (כל התדלוקים מתועדים) כאשר זה כולל תצרוכת של 1 ל-15 ב-1500 הקילומטרים הראשונים (בתדלוקים האחרונים השגתי קצת מעל 1 ל-18 ונראה שהצריכה מתייצבת סביב נתון זה).

לא לוחץ את הרכב יותר מידי, אופי הנסיעה הוא רגוע בלי להדביק את הדוושה לרצפה ועם מזגן כשצריך.

מבחינת היכולת של הרכב לעמוד בנסיעות שפות"ש הזכיר- לא רואה בעיה, הרכב לטעמי מאוד מהנה לנהיגה בטח בתוואי בינעירוני (בכבישים עירוניים משובשים המתלים מעבירים את המהמורות לרכב), יש קצת רעשי רוח מכיוון המראות כמו שהזכירו למעלה אבל עם קצת מוזיקה זה לא מורגש. בגדול הרכב זריז מאוד, הטורבו מורגש היטב ומאפשר לרכב לזוז בלי רגשות אשם על הנפח הקטן של המנוע.

הבעיה היא שהרכב לא נכנס בתקציב שפות"ש הזכיר, זה רכב שנמצא שנה בארצנו ולמרות כל המלעיזים על איבוד הערך של רנו, 50% בשנה לרכב שלא עבר תאונה נראה לי מוגזם...

• תוכן חדש...