Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי חודש שהרכב שלי עמד (ובנתיים התרוקן המצבר הישן והחלש בפעם המי יודע כמה), החלטתי להחליף למצבר חדש. כשהרכב במוסך, על הדרך כמו שאומרים, החלטתי לפרק אלטרנטור ולתת התייחסות לרעש חרישי אך מעצבן שנשמע מהמיסב שבתוכו. אז פירקו לי את האלטרנטור וכבר עשו שיפוץ.

עם החזרת כל הרכיבים והנעת הרכב נשמע זיוף עצבני. מבלי לשאול אותי (המכונאי שלנו רצה לעזור לי) - החליטו שזה משיכת אויר מצינור המקשר בין ה AFM לבין הסעפת וכן ליכלוך ב AFM (מד כמות אוויר המכונה גם DEBITMETER).

אני מגיע למוסך ומגלה את כל מערכת הפילטר הפתוח וה AFM מפורקת לפני סיום החלפת צינור הגומי וניקוי יסודי של ה AFM. לשאלתי מדוע זה בוצע, הסביר לי המכונאי את הסימפטומים והאבחנה, כי מדובר במשיכת אויר. הסכמתי איתו כמובן באבחנה אך לא בטיפול - שכן ידעתי כי אין לי כל משיכת אוויר מהצנרת (אני מקפיד לתחזק איזור זה בעקביות) וכן שה AFM גם אם מלוכלך לא היה גורם לזיוף כה עצבני.

ניגשתי למקום הבעייתי הבא שאני מכיר - נשם המנוע.

ברכבים אלו הנשם מחובר בצינורית גומי לצינור המחבר את ה AFM לסעפת היניקה. ואכן, עם שליפת הנשם - נתגלה לי, כי תושבת הצינור בנשם הייתה עקומה כלפי פנים כך שגם עם הלבשת צינור והידוק בנד - לא יכולה הייתה להתבצע אטימה ולפיכך משיכת האוויר הגיע משם. היות וזה אחרי ה AFM אין קריאה של האוויר הנוסף - אין תוספת דלק בהתאם והרכב נמצא בתערובת ענייה מאוד - מזייף ונכבה.

לא ניתן היה לראות זאת מבלי לשלוף את הנשם, כי הכיפוף היה מהחלק התחתון של הצינור ומלמעלה הכל נראה תקין.

טוב, לא נורא, על הדרך קיבלתי AFM נקי כמו חדש!!!

הרכבתי הכל - המנוע עובד על 2000 סל"ד ללא כל זיוף מבלי שנגעו בברגי הכיוון במצערת!!!!

כיוונתי את הרכב מחדש (3 ברגים - ב AFM בורג אלן, במצערת למעלה בורג "טורים"/אוויר, ועל המצערת עצמה בורג קטן שלא כולם מכירים שקובע נקודת עצירה לסגירת המצערת - אעלה תמונות בהקדם). לתהליך הכיוון יש הוראות של 3 עמודים במאמר שקיבלתי מתנה מבן דוד שלי שמפרט בדיוק איך ולמה צריך לכוון GTI/CTI.

ועכשיו לחיסכון.

כבר אחרי 10 דקות נסיעה הרגשתי בהבדל - הרכב סוחב יותר טוב, לא מזייף בסרק למרות קאמשאפט "חם", טורים יציבים על 950 סל"ד. מרים טורים של המזגן פועל להפליא!!!!

מילאתי מיכל 99 אוקטן 45 ליטר כרגיל ואיפסתי ק"מ.

להפתעתי, עשיתי מעל 500 ק"מ על 45 ליטר. מעל 1 ל 11 בנסיעה משולבת.

למה להפתעתי? כי, עד לטיפול זה הרכב היה עושה 300 ק"מ בקושי על 45 ליטר כלומר, בקושי 1 ל 7 בנסיעה משולבת.

אני עושה כ 10000 עד 12000 ק"מ בשנה עם הרכב, ממלא 45 ליטר של 99 אוקטן בלבד ב 6 שקלים לליטר בערך. ועכשיו זה רק חשבון:

לפני הטיפול -

1. 300 ק"מ היו עולים לי 45 ליטר כפול 6 שקלים כלומר, 270 ש"ח.

2. כלומר: 12000 ק"מ היו עולים לי 270 ש"ח (300 ק"מ) כפול 40 מיכלים, דהיינו: 10,800 ש"ח בשנה.

אחרי הטיפול -

1. 500 ק"מ עולים לי 45 ליטר כפול 6 שקלים כלומר, 270 ש"ח.

2. כלומר : 12000 ק"מ עכשיו עולים לי 270 ש"ח (500 ק"מ) כפול 24 מיכלים, דהיינו: 6,480 ש"ח בשנה.

נבצע פעולת חשבון פשוטה -

10,800 פחות 6,480 ונקבל: 4,320 ש"ח חיסכון בשנה!!!!!!!!!

מדהים לא?

ממליץ לכולכם:

1. לנקות AFM כטיפול מונע בהקדם ולא להעלות סל"ד ל 1200 (כמו ברוב ה GTI/CTI בארץ שהמוסכניק שלהם לא רוצה להתעסק בזה - גם אני חטאתי בזה!) על מנת להתגבר על הזיופים בסרק וכיבוי מנוע עם עבודת מזגן.

2. לכוון את הרכב אצל מי שיודע וכמו שצריך.

3. ליסוע על דלק מתאים - מניסיוני, ה 99 אוקטן של סונול וה 98 דרגון של דלק נותנים אותה תוצאה חיובית של אי צילצולים וביצועים טובים.

ככה תחסכו אלפי שקלים בשנה - גם אם יהיה רק חצי מהשינוי שהיה אצלי - זה עדיין יותר מ 2,000 ש"ח בשנה!!!

לא הולך ברגל, נכון?

:wink:

אלון

פורסם

לפני הטסט הכמות CO שלי היית גבוה, ניגשתי למוסך לכיוון AFM, ועל הדרך הוא גם עשה ניקוי לחיישן.

התצרוכת דלק שלי ירדה מ 10:1 לסביבות ה 1:13-14.

אני שומע המון על בעלי 205שים שהתצרוכת דלק שלהם מאוד גבוה, אני ממליץ להם לעשת ניקוי וכיוון.

וזה אכן חיסכון!

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם
יש לי פיג'ו 205 FOREVER

האם גם שם יש AFM (ואם תוכלו לפרט קצת מה זה)

ואיך אני יכול לכוון אותו?

איזה מודל? עד 93 קרבורטור! מ 94 הזרקה חד נקודתית.

אין AFM וגם ככה הרכב הזה לא צורך דלק - הוא נוסע על אוויר...

:-)

(לאישתי היה בעבר מודל 96 והיה עושה 1 ל 17!!!!).

בכל מוסך פז'ו אמורים לדעת לכוון אותו. אם זה קרבורטור, כמעט כל מכון קרבורטורים.

אלון

פורסם

איזה מוסך לדעתכם, באזור המרכז (רצוי ראשון) יודע להתעסק עם האירפלאומטר כמו שצריך ? כי ממה שהבנתי לא תמיד המוסכים המרכזיים יודעים מה שהם עושים

ואגב, מה הנזק הכספי על ניקוי וכיוון האירפלאומטר.

תודה.

פורסם
איזה מוסך לדעתכם, באזור המרכז (רצוי ראשון) יודע להתעסק עם האירפלאומטר כמו שצריך ? כי ממה שהבנתי לא תמיד המוסכים המרכזיים יודעים מה שהם עושים

ואגב, מה הנזק הכספי על ניקוי וכיוון האירפלאומטר.

תודה.

את ה AFM ניתן לנקות לבד.

פרק אותו ופתח את בורג הכיוון לגמרי והוצא אותו ממקומו.

ניתן להשתמש בספריי קרבורטורים לניקוי המעברים והחורים (לא איזור הנגד המשתנה והחשמל שבקופסא של ה AFM). אחרי שימוש רב בחומר ובלחץ אויר הרכב חזרה את בורג הכיוון. אם אתה עושה את זה נכון - אתה תראה הרבה ליכלוך ונוזל שחור כמו שמן יוצאים החוצה כשתשתמש בלחץ האויר לנקות את ספריי בקרבורטור שהתזת פנימה.

בכל מכון בו יש מכשיר 4 גזים ניתן יהיה אח"כ לכוון את ה AFM. לגבי כיוון המצערת - אני אנסה להעלות פה את המאמר עליו דיברתי בימים הקרובים - זו כבר תורה בפני עצמה.

אלון

פורסם

אלון, האם ה-AFM שלך מצריך כיוונים מידי פעם ?

שלי מצריך כיוונים לפעמים, בעיקר בחילופי טמפ' במעבר מקייץ לחורף.

תקין ? הוא לא אמור להיות קבוע, וסגור הרמטית ללא פתיחות ?

(אני סוגר אותו בסיליקון לאחר כיוון).

בלי קשר - לינק הסבר:

http://www.205gtidrivers.com/articles/e3-sad.html

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
אלון, האם ה-AFM שלך מצריך כיוונים מידי פעם ?

שלי מצריך כיוונים לפעמים, בעיקר בחילופי טמפ' במעבר מקייץ לחורף.

תקין ? הוא לא אמור להיות קבוע, וסגור הרמטית ללא פתיחות ?

(אני סוגר אותו בסיליקון לאחר כיוון).

בלי קשר - לינק הסבר:

http://www.205gtidrivers.com/articles/e3-sad.html

בהחלט מצריך כיוונים בין חורף לקיץ. אין מה לפתוח אותו - הכיוון נעשה על ידי בורג אלן אליו יש גישה ללא פתיחה. הוא גם לא זז בקלות ולכן אין צורך לאטום אותו אח"כ בסיליקון.

ד"א האם הרכב שלך 1.9? אם כן האם ה AFM שלך הוא של 1.9 או של 1.6???

1.9 מספרו 0280000202 או 109 בסוף - זה משפיע מאוד על יציבות המנוע בסרק ועל צריכת הדלק.

אלון

• תוכן חדש...