Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנייה מסוחר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

חבר מעוניין לקנות רכב (די נדיר, יש פעם ב) שמצא בלוחות (בכוונה לא אומר איזה וממי כי זה סוחר ממגרש, לא כל כך רלוונטי גם...).

אני אתן את הסיפור, תגידו מה אתם חושבים...

הרכב שייך ורשום ברישיון על אדם פרטי. מי שמוכר את הרכב זה בן דודו של אותו אדם שבבעלות משפחתו מגרש - לטענתו המכירה מתבצעת דרכו כי הוא מבין, מתעסק וכו' וכו'.

הרכב נראה ונוסע תקין, שמור מאוד מבפנים ומבחוץ. ללא תאונות או צבע (מתחייב בבדיקה) ומטופל בחברה ועדיין באחריות (יש עוד שנה).

אני יודע שברישיון רכב ששייך לסוחרים יש איזושהי חותמת שהוא מוקפא. אני לא בדיוק יודע איפה זה יושב אבל הוא לא מצא שום דבר כזה כשהסתכל, אז אני מניח שזה באמת מאותו אדם. אמר לי שיש את הספח העליון עם הפרטיים האישיים של בעל הרכב, למטה תיאור הרכב והחלק של התשלום חתוך.

בהנחה ויעבור בדיקה במכון שאנחנו נבחר, האם העסק הזה נראה "נכון" או שלוותר על הרכב ולהמשיך לחפש?

ברור לי שזה נשמע ומרגיש אולי קצת מסריח אבל איפה עוד אפשר ליפול בהנחה וכל מה שכתבתי הוא בדק?

תודה

פורסם

קודם כל,כל מה שהוא סיפר לכם בקשר למשפחה זה שקר אחד גדול, תהיה בטוח.

לא זכור לי גם שאם הרכב אצל הסוחר אז הרישיון מוקפא.

לדעתי, במידה ובאמת מדובר ברכב "נדיר"-משמע שלא ניתן או מאוד קשה למצוא אותו בשוק הפרטי, ובמידה והרכב יוצא לשביעות רצונכם בבדיקה במכון רישוי מטעמכם ושלא קרוב לאזור שהסוחר עובד או שהוא ממליץ לכם עליו, ובמידה ואתם שבעי רצון מהמחיר, אין סיבה לא לרכוש מסוחר.

זה שהוא אומר מתחייב בבדיקה, זה רק כדי לא לקנות אתכם לשלם 500 שקל על בדיקה, ממליץ לבדוק את הרכב ביסודיות.

Miata ND2

פורסם

היי,

ברור לי שהסיפור זה שקר אחד גדול, סיכוי אפסי שלא... בגלל זה כתבתי כאן לשמוע דעות על זה.

אנחנו נלך למכון שאנחנו נבחר ונבדוק היסטוריית טיפולים.

הרכב נראה ומרגיש מצוין. השאלה היא האם לברוח כי אם "זה עושה קולות של ברווז והולך כמו ברווז אז זה ברווז" או שהבדיקות האלו באמת מספקות.

תודה

פורסם

איזה רכב זה וכמה הוא נדיר?

היה לי סיפור דומה עם רכב גם די נדיר אבל הוא היה במגרש ברמלה,הספיק לי להפעיל קצת קשרים פה ושם של ההורים וגיליתי שהרכב אכל פצצות בכל חלק במרכב במשך שנתיים.

אז תיזהר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לגבי הנושא של העברת בעלות סוחר קרא כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?190262-%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9E%D7%AA%D7%91%D7%A6%D7%A2%D7%AA-%D7%94%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%AA-%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A1%D7%95%D7%97%D7%A8-%D7%A8%D7%9B%D7%91

ייתכן שהרישום הזה נרשם בחלק שחתוך ברישיון כפי שרשמת,וייתכן שלא הועברה בעלות. אפשר לבדוק את זה.

מניסיון אישי,רכשתי 5 רכבים במהלך חיי מסוחרים או מגרשים,ידועים יותר וידועים פחות. בדיעבד,כולם שיקרו או הסתירו מידע כזה או אחר ,רלוונטי יותר או פחות.

אבל,אני לא חושב שברכישה מאדם פרטי זה יהיה שונה,אלא אם באמת נפלת על אדם ממש ישר או חבר פורום :)

אם הרכב אכן נדיר כפי שרשמת,והחבר ממש רוצה והחליט שהוא רוצה את הרכב,אז לא הייתי פוסל על הסף,אבל הייתי מעביר את הרכב יותר מבדיקה אחת ורצוי מאוד במוסך מתמחה לדגם, ובאופן כללי הייתי מעביר את המוכר דרך ארוכה (מה שנקרא מוציא לו את המיץ) עד שהייתי מסכם על רכישה. שקרים נוטים לצוף בסופו של דבר,זה רק שאלה של מתי.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

פיתרון פשוט לעניין הוא ליצור קשר עם הבעלים הרשום ברישיון הרכב, לא אמור להיות קשה במיוחד למצוא מספר טלפון עם שם וכתובת. כך תוכל לשמוע את הסיפור ממקור ראשון, למרות שזה לא פוסל את כל האפשרויות למלכודת

פורסם

דבר ראשון אתה נכנס לסיפור הזה עם הידיעה שאותו האדם סוחר ומה מהמשמעות של כך, שזה החלק הכי חשוב. זה אומר שאתה כל הזמן דרוך ומחפש את השקר.

אם הרכב באמת נדיר וזו הזדמנות חשובה לך, הייתי לוקח אותו למוסך אמין שאתה מכיר ואומר למוסכניק לבדוק אותו מא' ועד ת' ולהגיד לך על כל פיפס קטן שהוא מוצא לא במקום ברכב.

חשוב מאוד לעשות את הכל הבדיקות באופן יסודי כי החשד שמשהו לא בסדר ברכב הזה גדול יותר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

גבי לקבי מכות זה פשוט מאוד. מרימים את הרכב ורואים הכל. זה יתבצע בבדיקה מן הסתם ואז גם נדע אם יש פגיעות קלות/חמורות...

לשאר, תודה על העזרה.

קראתי את השרשור על הבעלות סוחר, אבל לא הבנתי איפה זה אמור להיות כתוב. לא מצאנו ברישיון שראינו "מופקד תו סוחר". אולי זה בספח נפרד?

את הבדיקה אנחנו נעשה ביום ראשון במוסך שהוא באזור פחות או יותר אבל נשלחנו לבחור ספציפי שם ע"י חבר של אבא שלי ככה שאני רגוע.

לגבי הבדיקה - ניתן לדעת אם הולחפו פאנלים או שאי אפשר (כנף/דלת לדוגמא)?

תודה לכולם.

פורסם

בבדיקה מקצועית שתעשה במקום מרוחק יגידו בדיוק מה הוחלף.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לקנות מסוחר מחייב שבעתיים.

לקנות ממישהו שאתה מרגיש שמתחמן ואתה מבין - זה תמרור אזהרה.

מכונית נדירה דורשת בדיקה ממישהו שמכיר.

אם זה רכב אטרקטיבי - אז למה סוחר. אם הוא תקין - שבעתיים...

לקנות כשאתה מוקסם ממציאה עלול לפגוע בשיקול הדעת. תיזהרו !

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

קצת קשה לגשת לקנייה של רכב כשאתה יוצא מנקודת הנחה שמנסים לחרטט אותך לאורך כל הדרך.

במהלך תהליך הקנייה אתה כבר "מת" לסגור את העסקה, מוכן להתעלם מפגמים, מחכה כבר לשבת מאחורי ההגה וליהנות מהרכב החדש שלך.

לכן, מומלץ לברר כמה שיותר דברים על הרכב עוד לפני שאתה בכלל ניגש לבדיקה.

מה אפשר לעשות?

א. לנסות לדבר עם הבעלים הנוכחי.

ב. לברר במשרד הרישוי מיהם הבעלים הקודמים (אולי יש בעלות קודמת של חברה או משהו בסגנון?)

ג. לבדוק היסטוריית טיפולים במוסך שמטפל ברכב.

אם כל זה עבר לשביעות רצונך, אפשר להמשיך לבדיקת רכב במכון מרוחק עד כמה שאפשר מאיזור הפעילות של הסוחר (בגבולות ההיגיון) ורק אם עובר בדיקה תקינה, אפשר לקנות.

בכל מקרה זה תהליך קשה ומייגע בגלל שאתה כל הזמן בחששות, ובמקביל מתרגש ונתון לסכנה של התעלמות מבעיות מהותיות בגלל זה.

פורסם

היי, תודה לכולם על התגובות דבר ראשון.

אין כאן התלהבות יתר... אם לא זה יבוא אחד אחר אין לחץ.

אני כותב כדי לוודא שכיסינו את כל הפינות שניתן ליפול בהם כי הבחור סוחר והתפקיד שלו זה להפיל אנשים.

יש סיכוי שהוא דובר אמת בנוסע לסיפור אבל כנראה שלא...

בכל מקרה, לגבי שיעבוד/עיקול - בהעברת בעלות הדואר בודק את זה לא? לא נשמע הגיוני שניתן להעביר רכב משועבד או מעוקל לבעלים אחרים ללא ידיעה. או שאני טועה?

לגבי טיפולים - נבדוק במוסך המורשה של הייבואן לפי מספר רכב, אי אפשר לרמות כאן.

ולגבי בדיקה - אנחנו כן פחות או יותר באזור אבל נשלחנו למכון ספציפי ושם לאדם ספציפי ע״י חבר אז אני מרגיש יחסית בטוח.

עוד משהו שפיספסנו?

תודה!

פורסם

מיסתייג מהגישה המגעילה הזו שכל תפקידו של הסוחר הוא "להפיל אנשים".

כמו שאף ירקן לא יספר לך שהסחורה שלו רקובה ולא טרייה, ואף בעל מסעדה לא יגיד לך שהאוכל שלו לא טרי, רק טבעי שהמוכר, וזה כלל לא משנה אם הוא סוחר או לא, ינסה ליפות את המוצר שאותו הוא מוכר.

בדוק היטב את המכונית, ואם הכל תקין וכשר, אין מניעה לקנות אותה, וזה כלל לא משנה אם המוכר סוחר, מדען ממכון וייצמן או קוקסינל משדרות הר ציון. :-P

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני חושב שכל האזהרות האפשריות ניתנו פה ופות"ש מודע אליהן.

ה"בעייה" היא שזה רכב נדיר לדבריו.

לגבי סוחרים - ברור שיש מהם גם אנשים ישרים. הבעייה היא שחלק (קטן ככל שיהייה, הוציא לכולם שם רע ואפילו שם רע מאוד. תמיד סיפורים כאלה שליליים, הסיכוי שיפורסמו הוא רב מאלה שהסתיימו בצורה טובה).

בהנתן כל תמרורי האזהרה, ניתן להתקדם בזהירות.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...