Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי רכב חלופי מהביטוח ואמרו לי מהביטוח שאסור לי לנהוג עליו בגלל שאני מתחת לגיל 24

ועדיין לא הבנתי על מה בדיוק אני משלם כפול ביטוח נהג צעיר אם אסור לי לנסוע על הרכב החלופי ?

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם

אתה משלם על ביטוח לרכב שלך.

היית צריך לקרוא טוב טוב את הביטוח לפני.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אתה משלם על ביטוח לרכב שלך.

היית צריך לקרוא טוב טוב את הביטוח לפני.

לא פורט שום דבר לגבי גילאים ברכב חלופי, היה רשום שבמקרה של תאונה וכו' יעמוד לרשותי רכב חלופי

רק שלא צוין שזה מגיל 24

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם

ברוכים הבאים למדינת שיטת מצליח. הפעם הצליח. מכרו לך ביטוח ללא תוכן שלא תוכן לתבוע ולהגיד שמכרו לך ביטוח ללא תוכן.

פורסם

משהוא לא מובן סליחה, אם אתה מבוטח בחברת ביטוח מסויימת ומשלם על הביטוח מחיר לא מבוטל על נהג צעיר ,וכאשר קורה משהוא שמצריך רכב חלופי, חברת הביטוח חייבת לסדר את ענין הביטוח של הרכב החלופי לא אתה, זה חלק בילתי נפרד מפוליסת הביטוח שלך.

פורסם
משהוא לא מובן סליחה, אם אתה מבוטח בחברת ביטוח מסויימת ומשלם על הביטוח מחיר לא מבוטל על נהג צעיר ,וכאשר קורה משהוא שמצריך רכב חלופי, חברת הביטוח חייבת לסדר את ענין הביטוח של הרכב החלופי לא אתה, זה חלק בילתי נפרד מפוליסת הביטוח שלך.

אני מאמין שכתוב שם, אני מכיר את התופעה מכמה חברים שלי שהרכבים של הוריהם שהיה להם עליהם ביטוח נהג חדש וצעיר הושבתו והילדים לא יכלו מבחינה ביטוחית לנהוג ברכב החלופי.

פורסם

כי מה אם אבא שלך צריך את הרכב? אה? רואה? שווה לשלם אקסטרא!

זה הונאה בשמה. אבל חוקית לגמרי, גם לפי המפקח.

פורסם
כי מה אם אבא שלך צריך את הרכב? אה? רואה? שווה לשלם אקסטרא!

זה הונאה בשמה. אבל חוקית לגמרי, גם לפי המפקח.

צודק במאה אחוז.

כל המדינה מושחתת וזה מגיע עד למקומות הכי קטנים ומרגיזים שיכולים להיות.

הכל חוקי, והכל מאושר על ידי הגורמים שמנהלים את המדינה.

לצערך, ולצערינו כולנו- אין מה לעשות בנידון.

פורסם

אני מסכים לחלוטין עם ישראל, אם חלק מתנאי הביטוח הם נהג צעיר מתחת לגיל 24, הרכב החלופי צריך להתאים לאותם תנאים של הביטוח הרגיל.

אחרת איך הוא בדיוק מתאים להגדרה של "חלופי"?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני מסכים לחלוטין עם ישראל, אם חלק מתנאי הביטוח הם נהג צעיר מתחת לגיל 24, הרכב החלופי צריך להתאים לאותם תנאים של הביטוח הרגיל.

אחרת איך הוא בדיוק מתאים להגדרה של "חלופי"?

אם כך, דרוש את זה בקניית הביטוח.

אני מסכים שזה מגעיל אך זה המצב.

פורסם (נערך)

ואם אין התייחסות מפורשת לזה בפוליסה, אלא נניח יש סעיף כללי המתייחס לכך שיסופק רכב חלופי.

אלא שבבואך לקבל רכב חלופי מסתבר שזה במיקור חוץ לחברת השכרת רכב, ואתה מקבל ואוצ'ר לרכב מסוים מחברה מסוימת.

ואתה הולך לקחת את הרכב, ורק אז מגלה כי דרישת חברת ההשכרה היא גיל מינימלי של 24.

והתנאי הוא בכלל לא של החברה איתה יש לך התקשרות (חברת הביטוח) אלא תנאי של חברה המספקת שירותים לחברת הביטוח שלך.

או במילים אחרות ומקוצרות, בזמן קניית פוליסת הביטוח אתה בכלל לא יודע מה התנאים של החברה שמספקת שירות לחברת הביטוח שלך, וזה גם לא רלוונטי, היום הביטוח שלך עובד עם אוויס ומחר עם אלדן, מחרתיים עם אלבר, ובעוד שבוע עם קל-אוטו.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

האמת היא שזה נושא מאוד מעניין.

מצורף פסק דין (קובץ doc) במקרה כמו שלך, שדן בעניין האחריות על כך. בסופו של דבר ההתקשרות שלך היא מול חברת הביטוח, והיא לא קיימה את מה שהבטיחה לך, בין אם היא מספקת את זה או על ידי קבלני משנה (חברות השכרה). למעשה, במקרה הנידון, עניין הרכב החלופי הוא על אחריות המוסך כפי שנראה בהסכם התקשרותו עם חברת הביטוח, אבל התשלום כלפי התובע עדיין חל על חברת הביטוח.

והנה משהו עוד יותר מעניין - פסק דין של תביעה ייצוגית בנושא מלפני יומיים! http://www.anet.co.il/anetfiles/files/6463.pdf

מה שאני הייתי עושה במקומך, קודם כל קורא טוב את הפוליסה ומעלה לפורום.

תראה אם מצויין שם עניין הגיל בפסקה של רכב חליפי, וסביר שגם מתנים בכתב השירות של נותן הרכב החלופי (זה חשוב אם הוא מצורף לפוליסה או לא).

כך או כך, יש לך קייס. כפי שרואים בתביעה הייצוגית, למרות שמצויין בפוליסה, עדיין פסקו לטובת התובעים (הטעייה, חוסר בתום לב וכד').

814a.doc

פורסם

שים לב שברוב המקרים- כיסוי הרכב בחלופי מגיע במסגרת ביטוח שמשות/גרירה, כך שתצטרך לקרוא את הפרטים בפוליסה שלהם.

• תוכן חדש...