Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, מדובר על סובארו אימפרזה 96'

מרווח ברגים 5.100

לאחרונה הגדלתי את מידת הצמיג ל 205/55R15 בעזרת חברי הפורום שעזרו לי למצוא את המידה המתאימה לי.

לאחר מכן ביקרתי במס' פנצ'ריות כדי למצוא ג'אנט שיהיה לטעמי.

לצערי לא מצאתי בפנצ'ריות המקומיות אז פניתי ל ג.מ פורטל שם נאמר לי שיש כמה ג'אנטים עם המרווח ברגים שאני צריך במידה 15, אך לא בטוח שכולם יתאימו לרכבי.

הבחור ביקש שאני אגיע אליהם עם הרכב כדי שיוכל לבדוק את זה עליו, הבעיה היא שהוא נמצא בבת ים ואני בחיפה וכרגע זה בעייתי מעט להגיע לשם.

לצורך העניין, נאמר לי שהג'אנט הבא יתאים ב 100%

http://gmportal.co.il/Home/Wheel/80396

מידה:

קוטר: 15

רוחב: 7.00

אופסט: 35.00

מרחק ברגים: 100.00

קדח אמצעי: 57.10

גימור: GRAYPOLISH

ונאמר שהג'אט הזה לא יתאים:

http://gmportal.co.il/Home/Wheel/79167

מידה:

קוטר: 15

רוחב: 8.00

אופסט: 15.00

מרחק ברגים: 100.00 // 112.00

קדח אמצעי: 73.10

גימור: MSLP

ההבדל בינהם הוא רוחב ו אופסט.

איך אני יכול לדעת האם זה ישב טוב על הרכב שלי?

יש דרך אחרת לבדוק האם זה יושב טוב על הרכב או שהמוצא האחרון הוא להגיע אליהם?

עריכה אחרונה על ידי yaari30

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

ממידע שמצאתי כאן (ומצאתי עוד כמה רפרנסים דומים), עולה שהאופסט המקורי הוא בין 45-55 מ"מ והקדח האמצעי הוא 56.1 מ"מ (בהנחה שסומכים על המידע).

זה אומר שאם תתקין את הג'אנט המדובר:

א) הוא יבלוט החוצה בכמה ס"מ, מה שעלול לגרום לחיכוך עם הכנפיים של הרכב.

ב) תזדקק כנראה למתאם לנאבה המרכזית (לא יודע איך מתבצע המרכוז בסובארו).

ג) רוחב "8 הוא די בגבול העליון אם לא קצת מעבר לצמיג ברוחב 205.

פורסם

א. הוא יכול לבלוט מעט החוצה, במידה ויגע בכנף אפשר לדעתי "לנפח" קצת את הקצוות כדי שלא יגע, למרות שאני בספק שהוא יתקרב לשם, גם הנוכחי מאוד רחוק משם.

ב. מתאם כזה שמניחים בין הברגים? אם כן ככה מורכב גם הג'אנט הנוכחי שלי..

ג. על פי חישוב, 8 אינץ הינם 20.32 ס"מ - הצמיג מעט רחב יותר.

בהתחשב במה שכתבתי כאן, האם יש אפשרות להרכיב את הג'אנט הנ"ל או שלא כדי להתעסק עם זה?

פורסם

תוכל להיעזר באתר הבא בשביל ענייני המידות: http://www.rimsntires.com/specspro.jsp

א. בשימוש בו ניתן לראות שהבליטה החוצה תהיה משהו בין 3-4 ס"מ החוצה לעומת מידות המקור (לא יודע מה האופסט הנוכחי שיש לך כרגע). אל תשכח שתחת עומס, הצמיג מתקרב לכנפיים ובמקרה של הצמיגים הקדמיים גם במקרה של סיבוב ההגה.

ב. כן, מתאם כזה. האם הוא בדיוק במידות של הג'אנט העתידי? אם כן ומתוך הנחה שניתן לשלוף אותו בלי נזק, אז ניתן להשתמש בו.

ג. זה לא שחור/לבן מוחלט. לכל צמיג יש מידות מומלצות ע"פ היצרן, לרוב במידה המדוברת נע סביב 6.5-7.5 אינץ'. יש גם אופנה שלמה של למתוח צמיגים על מידות גדולות (ודנו בכך כבר בפורום).

קיבלת המלצה מבעל מקצוע לבוא ולבדוק במקום את ההתאמה. כנראה שזה לא חד וחלק בטוח ללכת על זה.

אם יש לך אפשרות לבדוק את זה, גם על ג'אנט שאתה לא אוהב את העיצוב שלו, במקום קרוב יותר אליך, אז לך על זה (למרות שלא מכיר מקום שיתנדב לעשות ניסויים על חשבונו אם לא תקנה אצלו גם אחר כך...).

פורסם

הג'אנט שפרסמת שיתאים בלינק הראשון הוא רפליקה של הגולף/פולו GTI.

אם אתה מעוניין כתוב לי בפרטי ואבדוק לך בעבודה אם יש אותו במידה שלך ואם יש אותו בפנצ'ריה או ספק קרוב יותר לחיפה.

פורסם (נערך)

Kreios תודה לך על התגובה את הג'אנט הספציפי הזה מצאתי בפנצ'ריה הקרובה, הסיבה שאני לא מעוניין בו היא כי מוזר לי לראות ג'אנטים של GTI על רכב אחר.

Tom22

א. אני עושה עכשיו בדיקה עם האתר הזה. עריכה: על פי האתר נראה שהג'אנט אכן ישב כמו שצריך, בכל זאת ליפני רכישה אשמח לגשת לפנצ'יירה לבדוק זאת.

ב. האמת שבפנצ'ריה הבחור שהתקין לי את הג'אנטים הביא לי את המתאם הנ"ל, יש לו המון מתאמים שונים אז אני מניח שיהיה לו עוד אחד.

ג. הבנתי עכשיו שזה לא שחור לבן, לדעתי אשתדל ללכת על בטוח וכשיזדמן לי אקפוץ לעשות בדיקה של הג'אנט הנ"ל על הרכב שלי.

מודה לך מאוד על התשובות עזרת לי מאוד :)

עריכה אחרונה על ידי yaari30

• תוכן חדש...