Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברכב הנ"ל יש 2 מאווררים על הרדיאטור. הימני מעט קטן יותר מהשמאלי.

היום בנסיעה שמתי לב שהרכב מתחמם קצת (כאשר המחוג היה קבוע על 90, והיום הוא טיפס לכמעט 100).

לפני כן, שמתי לב שהמזגן מקרר פחות טוב.

עצרתי את הרכב וראיתי שהמאוורר השמאלי (הגדול יותר) לא עובד. גם כאשר אני מפעיל מזגן הוא לא מתחיל לעבוד (לפני זה כאשר הייתי מפעיל מזגן המאוורר היה נכנס לפעולה מיידית).

יש למישהו רעיון לגבי מה יכולה להיות הבעייה שגורמת לאחד המאווררים לא לעבוד? אולי פה חשוב לציין שלפני מספר ימים נורת check engine נדלקה למשך מספר שעות ולאחר מכן נעלמה.

תודה,

מקס

פורסם

תקלה מסוג זה רצוי לבדוק בהקדם האפשרי ולא להמשיך לנסוע עם הרכב בכדי לא לגרום נזק למנוע.

בדקת פיוזים ?

בדוק את כול הפיוזים המותקנים בתא המנוע.

בדוק את מפלס נוזל הקירור ומלא בהתאם לצורך.

איזה כייף לי :)

פורסם

נסה לבדוק אותו ידנית, כאשר הרכב מכובה נסה להזיז אותו אם הוא זז קשה כניראה שנח את נישמתו (הסליל בפנים התנפח), אם זז קל חפש את המחבר שלו, פתח אותו ותבדוק עם רב מודד אם מגיע מתח.

במידה וכן מגיע נסה לנקות אותו עם אלכוהול במידה ולא תבדוק פיוזים.

עדכן אותנו. בהצלחה

פורסם

אם באוטו יש קופסאת פיוזים על המצבר כמו בגולף פולו ואיביזה יש שם פיוז 30 אמפר שכל הפלסטיקה מסביבו נוטה להתחמם ולהישרף תבדוק שם תפיוז

פורסם

קפצתי לחשמלאי רכב, הוא הביא מספר מכות במאוורר באיזור הראש שלו עם מברג. המאוורר התחיל לעבוד כרגיל. שמתי קצת WD40 באזור.... נראה שזה פתר את הבעיה.

פורסם (נערך)

כנראה פחמים בדרך לשחיקה מלאה, לא הייתי ממשיך ליסוע ככה על אף כך שהוא פועל, תפתח אותו ותעדכן לגבי מצב הפחמים, אם כן תנסה להשיג חדשים. (תבדוק כמה עולה מנוע קומפלט לוונטה השמאלית, לפעמים כדאי להחליף מנוע ויש לך ראש שקט לכמה שנים.

בדרך שאתה בודק אותו תבדוק טוב את הקונקטור, תראה שאין פיח ואין סימנים של כוויות, ושהקונקטורים יושבים יפה.

בדרך כלל בגלל תנאי עבודה קשים, הפלסטיק קצת מתעוות ואז המגעים לא הכי טובים, שים לב לזה, מניסיון.

סתם שאלה לידע כללי, זה הוונטה המקורית שבאה עם הרכב מ2004?

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם
קפצתי לחשמלאי רכב, הוא הביא מספר מכות במאוורר באיזור הראש שלו עם מברג. המאוורר התחיל לעבוד כרגיל. שמתי קצת WD40 באזור.... נראה שזה פתר את הבעיה.

זה פתר את הבעיה באופן זמני בלבד.

בעוד מספר ימים הבעיה תחזור.

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה עוד תגמור את המנוע של הרכב שלך אם לא תחליף את המאוורר

פורסם

בדיוק, קרה לרכב שלי בעברו הרחוק שאחי נהג בו, חודש אוגוסט והוונטה שבקה, והופ 3 ימים הרכב מושבת על ראש מנוע.

קח את העניין ברצינות.

• ספונסר פורום
פורסם

כמו שנאמר לך כאן ,המאוורר הגדול אצלך לא תקין ואתה צריך להחליף אותו בדחיפות

כי הוא המאוורר שאחראי לעיקר הקרור של הנוזל במקרן בזמן שהרכב עובד .

כמו כן זה פוגע לך גם בביצועי המזגן .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

קודם כל תודה לכולם על התגובות.

הרכב הוא של ההורים שלי ולא שלי, בשמם אני שואל את השאלה הנ"ל.

המאוורר אכן המקורי משנת 2004.

לגבי להחליף מאורר. רון או מישהו אחר, כמה הסיפור אמור לעלות לי?

תודה,

מקס

פורסם

אתה רוצה להחליף לבד או שמוסך יחליף? (ברוב הרכבים זה לא מסובך)

אם לא יענו לך פה מה המחיר.

תתקשר לחנות חלפים הקרובה לבית, תשאל כמה עולה מנוע (בתקווה שהם מוכרים מנוע לחוד ולא סט\וונטה קומפלט) , אני ממליץ לך מניסיון ללכת על מקורי.

אם אתה רוצה שמוסך יחליף לך תוסיף על זה שעת עבודה בערך, וזה סדר גודל המחיר.

פורסם

מכיוון שמדובר בחלק משמעותי שיכול לגרום לכאב ראש רציני במקרה של תקלה (או חיבור לא נכון) אני מעדיף לפנות למוסך.

מאוורר מקורי במוסך של צ'מפיון עולה 1700 ש"ח לפני מע"מ - קצת יקר הייתי אומר, תחליפי במוסך של צ'מפיון עולה 700, חשמלאי רכב באזור התעשייה בעיר של ההורים שלי הציע להם מאוורר ב-450 כולל עבודה.

יש לכם המלצה לגבי מה לעשות?

• תוכן חדש...