Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד שתגיע לבית המשפט ייקח הרבה זמן(אם תגיע אליו בכלל), אני מאמין שהתובע יבטל את הדו"ח וזהו.

המזל של 99% מעברייני התנועה זה שהשוטרים פשוט מוגבלים ולא יודעים לעשות את העבודה שלהם כמו שצריך.

פורסם

אז זהו שאני לא עבריין תנועה. נקלעתי למצב שהשוטר נתן דו"ח למרות שלא עברתי עבירה מאחר והא לא יכל לראות אם עברתי את העבירה או לא.

להערכתי - ניסה את שיטת מצליח.

מה זאת אומרת התובע יבטל את הדו"ח? מתי? בבקשה להשפט אני לא אמור לצרף את הראיות. כתוב לא לצרף כלום.

התובע יפנה אלי מיוזמתו? יבטל ויודיע לי על ביטול הדו"ח והמשפט? אני בספק...

פורסם
יש מספר אפשרויות להאשים על תמרור402,נתן זכות,לא עצר ולא היווה הפרעה ועוד ועוד,אני לא מצליח לראות את סמל הסעיף שעליו קיבל הנהג.

גם אם הוא לא עצר ביום הכיפורים כשהוא לבד על הכביש, הוא עדיין לא עצר לטענת השוטר.

סמל הסעיף אינו רלוונטי

מה שחשוב הן הנסיבות, בתאור הנסיבות אין כלל איזכור שבוצעה עבירה כל שהיא מכל האפשרויות הקיימות בתמרור עצור.

פורסם
מה זאת אומרת התובע יבטל את הדו"ח? מתי? בבקשה להשפט אני לא אמור לצרף את הראיות. כתוב לא לצרף כלום.

התובע יפנה אלי מיוזמתו? יבטל ויודיע לי על ביטול הדו"ח והמשפט? אני בספק...

למיטב זכרוני, אתה מגיש בקשה להישפט בלי צירוף שום ראיות.

אתה מגיע לבית המשפט בתאריך הנקוב ושם יחכה לך התובע שיציע עסקת טיעון, אם תחליט לקבל אותה, רוב הסיכויים שהשופט יפסוק לקיומה (קנס, נקודות, מה שזה לא יהיה שיוצע לך). אם תחליט לא לקבל את עסקת הטיעון תגיע לפני השופט והוא ישאל אותך מה יש לך להגיד (מודה, לא מודה). אם אתה לא מודה, נקבע תאריך חדש לדיון ראיות ולשם אתה מביא ראיות ומכין הגנה.

חקרתי את הנושא לפני מספר שנים כזומנתי למשפט על מהירות, זה מה שאני זוכר משם. אם הדברים השתנו או שאני לא זוכר נכון אשמח אם מישהו שיותר בקיא יתקן אותי. חבל שפות"ש יסתמך על דברים לא נכונים או נכונים חלקית.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
בחלק העליון של הדו"ח, זה שלא צילמתי בגלל הפרטיים האישיים, כתוב בברור " לא ציית לתמרור 302 בכך שלא עצרת את רכבך לפני קו העצירה..."

אין סיכוי שבעולם שהשוטר יכל לראות את קו העצירה !!! לא מהמרחק ולא מהפרשי הגבהים לרעתו.

אני בטוח בזה ב - 100% ויש לי את כל התצלומים וסימוכין לכך.

אני פשוט חשב שביתי המשפט העמוסים גם ככה, לא באמת מתעמקים בכל תיק ולא יבדקו את הראיות שלי עד הסוף. אני מניח שיוותרו לי על הנקודות וישאירו את הקנס או ההפך, בתמורה להודאה וסגירת התיק - חבל...

מי סיפר לך את זה לגבי הראיות? אתה מגיע למשפט בפעם הראשונה לא סוגר שום דבר עם התביעה וקובעים תאריך אחר להוכחות, ביום הזה גם השוטרים מגיעים ושומעים את הצדדים, אתה טוען שעצרת והשוטר טוען שלא אתה ורק אתה צריך להוכיח אחרת עם כל ההוכחות שיש לך ביד,

אתה שואל שאלות את השוטר והוא רק עונה ,

אם יש לך צילומים מהשטח גם טוב תצלם מהמקום שעצר אותך לכיוון התמרורים שציין השוטר,

וכמו שכתבו לך כאן השוטר השני מצרף מזכר לדוח , תבקש לראות אותו ,וזה לא משנה שבתי המשפט עמוסים הם חייבים לשמוע אותך ולראות את כל מה שהבאת להגנתך.

ושיהיה לך בהצלחה.

פורסם

זה שהם יראו ועל פניו יהיה תהליך תקין, אני בטוח. מה שאני לא בטוח זה אם התהליך באמת יהיה ממצה או שלכל משפט מוקצבים כמה דקות והשופט לא באמת מתעמק בכל תיק.

כל בר דעת יראה מהתצלומים במקום וומפות גוגל-ארץ שאי אפשר לראות את פס העצירה ממקום עמידת השוטר או הניידת.

העניין הוא, שהשוטרים יכולים לטעון אחרת - למשל שעמדו במקום אחר. מה שבעצם יקל על השופט לפסוק לרעתי.

פורסם
אז זהו שאני לא עבריין תנועה. נקלעתי למצב שהשוטר נתן דו"ח למרות שלא עברתי עבירה מאחר והא לא יכל לראות אם עברתי את העבירה או לא.

אם עץ נופל ביער ואין אף אחד בקרבת מקום לשמוע, הוא עושה רעש? :wink:

נראה לי שפיספסתי בשרשור אמירה מוחלטת מצידך כי אכן עצרת.

האם השוטר צריך לראות את קו העצירה או שמספיק לראות את המיקום הכללי ולזהות את הרכב ותנועתו, אם הוא מכיר אותו ויש לצורך הענין גם תמרור שניתן לראות?

פורסם

אני מסכים מאוד לדברי TOM ומוסיף משהו משלי:

מה שיכול לקרות הוא שהשוטר למד את הזירה קודם לאכיפה, וידא כי מתקיימות כל דרישות החוק לאכיפה והתמקם כך שהוא רואה את הרכב ואת תנועתו ומסיק ממנה אם היה ציות לתמרור או לא. זה מה שאני עושה.

השוטר לא צריך לראות את קו העצירה ממש לאחר לימוד הזירה. קרה לי לא אחת ברחוב מסוים

נוסיף על כך את רישום פרטי העד, מה שלדעתי מוסיף לאמינות הדוח. מצד שני

קשה לי להאמין כי המרחק היה 550 מ'. מדידה על פי GPS אינה מתאימה למרחק קו ראיה (בפעם האחרונה שלמדתי אמרו לי כי האור נע בקו ישיר) וייתכן כי מבחינת קו הראיה היה הצומת קרוב יותר.

אני אומר זאת בזהירות כי לא הייתי שם ולא ראיתי.

מצד אחר, היו לא מעט מקרים בהם הגיע דוח לקוי אל התביעה, לאחר שנהג ביקש להישפט, והם פסלו את הדוח בשל ליקויים כאלה או אחרים.

גילוי נאות: אחד הדוחות הראשונים שרשמתי נפסל בתביעה בשל אי ציון פרט חשוב בו ואחר בשל חוסר התאמה מצד שותפי שרשם, בטעות, פרט חשוב באופן שונה במובהק ממה שרשמתי אני.

אולי זה יקרה גם לך.

בהצלחה

פורסם
אני מסכים מאוד לדברי TOM ומוסיף משהו משלי:

מה שיכול לקרות הוא שהשוטר למד את הזירה קודם לאכיפה, וידא כי מתקיימות כל דרישות החוק לאכיפה והתמקם כך שהוא רואה את הרכב ואת תנועתו ומסיק ממנה אם היה ציות לתמרור או לא. זה מה שאני עושה.

השוטר לא צריך לראות את קו העצירה ממש לאחר לימוד הזירה. קרה לי לא אחת ברחוב מסוים

נוסיף על כך את רישום פרטי העד, מה שלדעתי מוסיף לאמינות הדוח. מצד שני

קשה לי להאמין כי המרחק היה 550 מ'. מדידה על פי GPS אינה מתאימה למרחק קו ראיה (בפעם האחרונה שלמדתי אמרו לי כי האור נע בקו ישיר) וייתכן כי מבחינת קו הראיה היה הצומת קרוב יותר.

אני אומר זאת בזהירות כי לא הייתי שם ולא ראיתי.

מצד אחר, היו לא מעט מקרים בהם הגיע דוח לקוי אל התביעה, לאחר שנהג ביקש להישפט, והם פסלו את הדוח בשל ליקויים כאלה או אחרים.

גילוי נאות: אחד הדוחות הראשונים שרשמתי נפסל בתביעה בשל אי ציון פרט חשוב בו ואחר בשל חוסר התאמה מצד שותפי שרשם, בטעות, פרט חשוב באופן שונה במובהק ממה שרשמתי אני.

אולי זה יקרה גם לך.

בהצלחה

אבי

בתאור הנסיבות אתה גם לא מציין אם הרכב עצר או לא עצר לפני קו העצירה או שמה לא נתן זכות קדימה ?

מהסריקה של הדוח, מה בעצם העבירה שבוצעה כי לפי מה שאני קורא לא בוצעה כלל עבירה .

פורסם (נערך)

יגאל,

אם לא נתן זכות קדימה, בין שעצר ובין אם לא, נרשמת הזמנה לדין יחד עם פסילה מנהלית.

לגבי עצירה, יש לרשום במורה מפורשת כי הרכב לא עצר, המשיך בנסיעה שוטפת, חלף על פני קו העצירה/מקום בו ניתן לראות את התנועה בדרך החוצה. מודה, לא הצלחתי לפענח את נסיבות המקרה בתמונה שצורפה.

עכשיו, אחרי שהשקעתי מאמץ קטן, פענחתי את הכתוב בדוח.

הדוח, לדעתי האישית, כתוב ברישול ולא מופיע בו עיקר העבירה. במילים אחרות השוטר לא רשם בצורה מפורשת משהו בסגנון שכתבתי קודם.

האם שווה להשקיע מאמץ להופיע בבית המשפט להלחם על הצדק? לא יודע.

עורך דין ברמה בינונית יכול, שוב לעניות דעתי (אמרתי כבר, מהנדס ולא עו"ד) לקעקע את הדוח בקלות.

עריכה אחרונה על ידי אביG
הוספת מידע
  • תוכן חדש...