Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיצויי פיטורין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבנתי, אז החישוב הוא ממוצע שעות בשנה אחרונה כפול ותק.

השאלה היא מה אם היקף השעות הממוצע עובר את 186 הקבועים בחוק, יש בפיצויים התייחסות לשעות נוספות ו\או לשבתות?

הסכום המתקבל הוא בעצם ברוטו או נטו?

ואיך הוא משולם, ב"מכה אחת" או כל חודש עד סיום התשלומים?

שעות נוספות לא מחושבות, שכר בסיס בלבד.

הסכום מתקבל במכה אחת, והוא ברוטו. יש עליו פטור ממס עד לתקרה של משכורת אחרונה (או ממוצע 12 חודשים אחורה) כפול הוותק, או כ-12,000 ש"ח כפול הוותק - הנמוך מביניהם.

שלום לכולם.הייתה פה תגובה גם לגבי שמתפטרים מעבודתם.מה מגיע למתפטר מעבודתו? נניח ואני לא מתכוון למשוך כסף של קיצבה ? תודה לכולם

מה שהצטבר לך בקופת גמל לצורך פיצויים בלבד, אלא אם כן כתוב לך משהו אחר בחוזה ההעסקה/הסכם קיבוצי.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הסכום מתקבל במכה אחת, והוא ברוטו. יש עליו פטור ממס עד לתקרה של משכורת אחרונה (או ממוצע 12 חודשים אחורה) כפול הוותק, או כ-12,000 ש"ח כפול הוותק - הנמוך מביניהם.

תודה על התשובה!

(איך שנה עפה בטיל)

אז אין מצב כזה שמקום העבודה יכניס לשקלול שעות נוספות? (די דבילי אבל למי שהמשרה שלו היא כמעט תמיד על שעות נוספות אולי כן ראוי להכניס לשקלול).

אז בעצם אני צריך לחשב חודש עבודה רגיל במשרה מלאה בלי נוספות:

משכורת יומית*26 ימים*שנות וותק? (משכורת יומית הכוונה תעריף לשעה*שעות עבודה של 100% משרה, 26 ימים בחודש למי שעובד 6 ימים בשבוע)

וזה יהיה סך הסכום כולל מה שנצבר בקופה?

להחסיר מהסכום הזה את מה שיש בקופה וההפרש זה מה שצריכים להשלים לי?

פורסם

לצערי לא נכלל בשום מצב.

זה מפרט לא רע את הסעיפים הנכללים וצורת החישוב:

http://www.prisha.co.il/m/Article/חישוב-פיצויי-פיטורין---פיצויי-פיטורים

אתה צריך לקבל השלמה בין מה שהצטבר בקופה בסעיף פיצויים לבין הסכום הכולל של הפיצויים. אתה יכול גם למשוך את מה שיש בקופה תחת סעיף פיצויים. יש לזה כמובן משמעויות לגבי הסכום הנחסך לפרישה.

פורסם

הבנתי, תודה רבה!

עד כמה שאני מבין מהשלכות של משיכת הכסף מהתקופה, מלבד קצבה פחותה גם 'עונשי' מס בתום התקופה (משהו כזה).

זה יהיה תקף גם לכל קופה אחרת שאפתח במקום?

ובקשר למה כדאי לעשות עם הסכום, שכידוע עד שנגיע לגיל המיוחל (אם לא יעלו אותו בדרך) מי יודע כמה יישאר שם אחרי העמלות, דמי ניהול וכו'.. אבל זה אני מניח כבר לנושא אחר

פורסם

נכון להיום, במועד הפרישה יש לך סכום מסוים של כסף שהוא פטור ממס בעת הפרישה. נכון להיום למיטב זכרוני מדובר ב כ 600 אלף ש"ח. כל שקל שאתה מושך כפיצוי פיטורין פטורים ממס יהיה לך פחות שקל בבנק הפטור ממס שלך בפרישה, צמוד למדד ובתוספת קנס של 25 או 30 אחוז. כלומר אם 30 שנה לפני הפרישה אתה מושך פיצויים בפטור בסך 100 אלף ש"ח, נניח שעד הפרישה המדד המצטבר הוא 100 אחוז, בנק הפטור ממס מצטמצם ב 250 אלף ש"ח.

פורסם

הסכום שפטור ממס בעת פיטורין הוא מספר שנות העבודה כפול 12K+-(אפשר לבדוק את הסכום המעודכן לשנת 2015).

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
לא מדוייק. כפי שאמרתי בסעיף 2 ב, המעסיק לא יכול למשוך את הכספים רק אם אתה מיעד אותם לקצבה. אם תתחיל למשוך את כספי הקצבה שלך, זה לא תקף.

המעסיק לא יכול למשוך אבל העובד לא יכול לגעת בהם בלי אישור המעביד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לגבי שכר בסיס יש פסיקות שקבעו שכל מה שלא תלוי בביצועים כלול. זה אומר שעות נוספות שמשולמות בלי קשר לביצוען בפועל, פרמייה קבועה שלא תלויה בביצועים וכו'.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
המעסיק לא יכול למשוך אבל העובד לא יכול לגעת בהם בלי אישור המעביד.

למעשה, סעיף 26(א) לחוק כמעט התרוקן מתוכנו לעניין אפשרות המעביד למשוך את הפיצויים, שכן בינואר 2008 התרחש בישראל מהפך פנסיוני, ונכנס לתוקפו צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק, בעקבותיו כל קופות הגמל האישיות בהן מופקדים רכיבי פיצויים שוטפים, הפכו לקופות בהן סכום הפיצויים מיועד גם לביטוח קצבה. כלומר,רכיב הפיצויים מהווה חלק אינטגרלי מהתקציב המיועד לצבירת זכויות פנסיוניות לעובד. הנפקות המשפטית היא שגם במקרה בו העובד התפטר, המעביד לא יהיה רשאי למשוך את הכספים הצבורים ע"ח הפיצויים, אלא רק אם קיים הסכם קיבוצי או הסכם אישי עם העובד הקובע אחרת.

זה המקום לציין כי כתוצאה מכך, במקרים רבים בתכניות ביטוח מנהלים, נוהגות חלק מחברות הביטוח לכלול בטפסי הבקשה לעריכת הפוליסה סעיף מיוחד, עליו חותמים המעביד והעובד, לפיו ניתן להחזיר למעביד כספי פיצויים לפי דרישתו, גם אם הופקדו בקצבה, וזאת במקרה והעובד עזב את מקום עבודתו בתנאים שאינם מזכים אותו בפיצויי פיטורים.

לגבי השכר המחושב לפיצויים, זה מה שנכלל:

1. שכר יסוד.

2. תוספת ותק.

3. תוספת יוקר מחיה.

4. תוספת משפחה.

5. תוספת מחלקתית או מקצועית.

תוספות פיקטיביות יחשבו כשכר בסיס, אבל ייתכן וידרש לעמוד על זכויותיו מול המעסיק, או להגיש תביעה.

פורסם

בנושא קצת אחר, אני לא מוצא בדיוק דוחות של הקרן פנסיה שלי, אולי כי היא כביכול שייכת למעסיק, עד שהיא תעבור אליי ואז תהיה לי גישה אליה? (לדמי ניהול וכו')

בכל אופן איפה בדוח אני מוצא מה הדמי ניהול מהצבירה ומההפקדות?

הכל מבולגן כל כך הרבה דברים מעורבבים (מענקית, מנהלים, בלה בלה בלה) האחוזים שם לא תואמים (בכלל בטווח) לשום דבר שקשור לדמי ניהול ק.פנסיה או שאר הדברים.

ממה שאני מבין המקסימום לגבייה מהצבירה הוא 0.5% ומההפקדות 6%

ובביטוח מנהלים 1.05% מצבירה ו4% מהפקדה

אצלי במנהלים יש שם אחוזים של 1% 'מהחסכון המצטבר' ו'דמי ניהול מהפרמיה' 10.74%

מה זה בכלל?

אני מנחש שזה על הפרצוף.

איך מורידים את הדמי ניהול או שאפשר להפסיק להפקיד לקופה הנ''ל ולפתוח קופה חדשה במקום אחר עם דמי ניהול נמוכים יותר , או שעדיף להמשיך להפקיד לאותה קופה, אם בכלל כדאי להשקיע בקופות החרא האלה ולמשוך את הכסף המזורגג ולהשקיע אותו בנדל''ן או משהו?

פורסם

מספרים הזויים לחלוטין. יותר מ-10% מהההפקדה?

בדוק את החוזה שלך מול הביטוח (אולי משהו ישן שלא כפוף לתקנות מעודכנות, אבל זה מחוץ לתחומי הידע שלי). נשמע אילו אתה צריך לעבור בבהילות למשהו יותר סביר. אבל לביטוחי מנהלים ישנים יש היתרונות שלהם, כך שצריך לבדוק את כל הצדדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע מה זה (לצערי זה תחום שאני לא מבין אותו, ועד היום כנראה גם לא הייתי מעוניין בלנסות להבין אותו. אולי הגיע הזמן להבין מה לעזאזל כל החרא הזה ולחשב כמה כסף הולך לקיבינימט בגלל שאנחנו לא קוראים או מנסים להבין את זה)

לפי החברת ביטוח המקסימום דמי ניהול בקופה הנ"ל היא 2% מהחסכון המצטבר ו13% מדמי ניהול פרמיה (היה רשום לי בחוזה שזה מתחיל מ13% ויורד ל-0%, כנראה עם הוותק, עובדה שזה ירד כבר ל10 ומשהו)

אני צריך למצוא מישהו שמבין קצת בענייני ביטוח (והוא במקרה לא הסוכן ביטוח) כי נכון לעכשיו אין לי מושג איפה הכסף שלי מושקע ולמה לעזאזל אין לי גישה לדוחות של הקרן פנסיה המסריחה.

פורסם

זה ביטוח מנהלים, לא קרן פנסיה - חיה אחרת בג'ונגל הפיננסי שלנו.

אתה אמור לקבל בדו"ח השנתי איזה תמצית של השקעות הקרן, כך היה, לפחות, עד השנה שעברה. השנה הדוחות יותר תמציתיים, בחלק מאלה שקיבלתיהתקשיתי למצוא אפילו את מספר החשבון.

בדוק אם יש בבנק יועץ פנסיוני או מצא אחד עצמאי (שים לב - יועץ לא משווק - שכן היועץ אמור להיות אוביקטיבי ואילו המשווק קשור לחברת ביטוח זו או אחרת) ושלם לו, הסכום שתשלם לו זעיר לעומת הפסדים פוטנציאליים ללא ייעוץ.

יש מקומות עבודה וארגוני עובדים שמסבסדים ייעוץ פנסיוני, בדוק אם רלוונטי לגביך.

וכמובן, קרא את הכתבה מאתמול בטמקא על התנהלות המעסיקים וסוכני הביטוח כנראה מדור "הכסף שלי" או משהו דומה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...