Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיצויי פיטורין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רציתי לשאול כמה שאלות הקשורות לפיצויי פיטורין.

במידה וקיימות כמה סוגי קופות כגון: קרן פנסיה, ב. מנהלים, קופת פיצויים (מאיזה סוג הקופה הזו? קופת גמל?)

מאילו מהאפיקים הללו מגיע פיצוי בגין הפיטורין ?

הבנתי שישנה אופציה לא להוציא את כספי הפיטורין - מה דין הכספים במקרה כזה ?

במידה וכן מוציאים את כספי הפיטורין - מה ההשלכות ? האם על הכסף שנמשך משלמים מס כמו שכר ?

המפוטר גם עבד מעל לשנה וחצי רצוף אז הבנתי שמגיעים לו גם דמי אבטלה.

האם יש דברים נוספים שחשוב לדעת ?

אשמח לשמוע את עצותיכם לפני נקיטת כל צעד.

תודה ושבוע טוב.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קופה מרכזית לפיצויים - בד"כ כבר לא קיים היום.

קרן פנסיה וביטוח מנהלים, בשתיהן ניתן להפקיד לפיצויי פיטורין.

אם אכן כך- אתה מקבל את ערכי הפדיון, ובהינתן שאינך חתום על ס. 14 וזכאי לפיצויים, על המעסיק להשלים לך.

אם אתה לא מוציא את הכספים - אתה זכאי להוציא את חלקם או כולם בהמשך.

מס שכר אינו רלבנטי לעניין, זהו מס שמשלמים מלכ"רים על הוצאות השכר שלהם. פיצויי פיטורין בד"כ פטורים ממס - עד לתקרה מסויימת.

אכן מגיעים דמי אבטלה למי שעבד 12 חודשים בשנה וחצי האחרונות.

אם מתכוונים לאבטלה - כדאי להשתדל שהשכר בחודשים האחרונים יהיה גבוה ככל הניתן כי על בסיסו הם מחושבים.

לא כדאי לוותר על מכתב פיטורין - הוא גם יבטיח את זכותך לפיצויים וגם יאפשר לחתום אבטלה ללא שיהוי.

פורסם

גם תדאג שלא יכניסו לך חלק מהמשכורת בתור שעות נוספות / שעות נוספות גלובליות (במידה ואינך עובד שעות נוספות) כי על השעות האלו לא מקבלים פיצויים!.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

אני שואל על האחרי, לטובת חבר שפוטר.

אשמח לדעת עוד פרטים שיש לדאוג להם אם יש כאלו.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
גם תדאג שלא יכניסו לך חלק מהמשכורת בתור שעות נוספות / שעות נוספות גלובליות (במידה ואינך עובד שעות נוספות) כי על השעות האלו לא מקבלים פיצויים!.

לא נכון.

אם הם יכנסו לפיצויים תלוי בהסכם (בינך למעביד ובינך לבין הקופה אליהה מופרשים הפיצויים)

לגבי אבטלה:

שעות נוספות גלובאליות כן נכנסות לתחשיב

בונוסים נחשבים רק אם הינם מרכיב מן השכר (לא בונוס שנתי או חריג)

ככה זה חושב אצלי ב2 המקרים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לפחות מה שאני יודע זה שאני לא קיבלתי על שעות נוספות פיצויים, ואני מאמין שצריך להאיר את תשומת ליבו לדבר הנ"ל, כדי שהבוס לא ינסה לרכוב על זה (כמו שאצלי עשו). ואצלי זה היה מדובר על 1,500 כפול 5.7 שנים!.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

נמסיס אשמח לשמוע למה אתה מתכוון. וזה לא אני חחח אני בכלל בקבע.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

כשאתה יוצא לפנסיה, מגיע לך פטור ממס הכנסה על סכום חודשי של כ-2,300 ש"ח.

איך מז**נים אותך אתה שואל? נורא פשוט:

הם עושים היוון של סך הפטור המגיע לך במשך חיים ממוצעים, החישוב היום הוא בערך 2300 כפול 180. נניח שהסכום הוא בערך חצי מיליון ש"ח.

כל סכום פיצויים שאתה מושך בפטור ממס, יורד מהחצי מיליון ש"ח האלה שמגיעים לך פטור בפנסיה. אבל לא מורידים לך רק את מה שמשכת בפטור.

נניח לקחת 100000 ש"ח פיצויים בפטור, מוסיפים קנס 35%, את המדד מרגע שמשכת את הכסף ועד גיל הפנסיה, ואת כל זה מורידים לך מהפטור שמגיע לך בפנסיה.

אני מניח שגם סכום הפטור צמוד איכשהו למדד כלשהו, אבל הפטור חוטף איך שלא יהיה.

נ.ב.

זה כמובן בלי לקחת בחשבון את הקצבה עצמה שיורדת כי יש פחות כסף בקרן - אבל זה די ברור - כן?

פורסם

אופטימיות? אני לא אופטימי בכלל. מעדיף שכל הכסף יהיה אצלי במנגנון דומה ל-IRA, עדיין עם כל המגבלות של משיכה בגיל פרישה, וקצבה מינימלית.

כתבתי את מה שכתבתי כדי להביא לידיעה, ולא כי אני ממליץ לא לנגוע בכסף הזה. אם הייתי במצב כזה, כנראה שהייתי מושך כל מה שניתן בפטור שיהיה אצלי - קנס או לא קנס.

יותר מדי קל לפגוע בחוסכים על ידי תקנות / פשיטות רגל. כאמור, מעדיף שהכל יהיה אצלי ולא אצלם.

פורסם

קודם כל אנחנו באותו הראש ,:-D,אצלי כבר הכל נמשך בכל הזדמנות שהייתה, למרות קנסות.

דבר שני הראש הזה לצערי לא מתאים לכולם.

לגבי אופטימיות אני התכוונתי על גיל הפרישה, אני מניח שלשנינו ברור שלא נראה את הכסף בגיל 67(30 שנים+ ), כנראה שעד שנגיע לנחלה הגיל כבר יתקרב ל75 ועד אז לך תדע מה יהיה בגורל הכסף שלנו.

פורסם

בדיוק. ועם ההיסטוריה של הגברים במשפחה שלי, לא נראה לי שאזכה להנות מהכספים הללו כלל.

הבעיה העיקרית במשיכה, מעבר ל-25% קנס, שאם התפטרת ממקום עבודתך ומשכת את התגמולים, עקרונית המעסיק יכול למשוך חזרה את כספי הפיצויים.

• תוכן חדש...