Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקרונית התופעה הינה בעת לחיצה על האזעקה או שלחילופין סגירה עם דלת הנהג במפתח אחת הדלתות אינה נפתחת\ננעלת ומכיוון אותה הדלת יש רעש של מנוע שמסתובב על ריק,

על מנת לפרק את המנוע החשמלי יש צורך לפרק את כל המכלול שמקושר למנעול המכני,

שלב א

פירוק חיפוי דלת

בדלת הנהג יש מס' ברגים ( 1- ליד המראה, 1- בתוך ידית הנעילה, 1- ידית אחיזה, ברגע שמסירים את ידית האחיזה ישנם עוד שני ברגים בתוך הידית – כולם פיליפס. )

בדלת נוסע יש בורג אחד מפלסטיק לכיוון הכיסאות הקידמיים ושני ברגים תחת הכיסוי של ידי האחיזה.

יש להסיר בעדינות את החיפוי, הוא מחובר עם קליפסים ( אני משתמש בכלי פלסטיק לפתיחה של החיפוי)

שלב ב

הסרת המנעול ( מכני + חשמלי )

יש לחשוף את האזור מבידוד הניילון בעדינות ( לא לקרוע אלא "לפרום" ולהניח בצד)

המנעול מהודק למקומו על ידי שלושה ברגי פיליפס ( מהודקים חזק) שמתגלים בעת פתיחת הדלת.

יש להוציא את המוט מתכת שמתחבר לידית פתיחה פנימית ( הוזז של הקליפס לצד ומשיכה), כנ"ל לגבי המוט שמתחבר למנעול הנעילה החיצוני, יש להוציא את המוט שמתחבר לידי הפתיחה החיצונית ( זהירות קצת טריקי וקצת קשה יש להכניס מברג שטוח במגרעת ולהוציא את הקליפס )

יש לנתק את המחבר החשמלי של המנעול לדלת.

שלב ג

פתיחת המנעול החשמלי

יש לנתק את המנעול החשמלי מהמנעול המכני ( שני ברגי פיליפס )

יש לפתוח את המנעול החשמלי ( ארבעה ברגי פיליפס ) , יש לבצע זאת על משטח ישר ונקי, היות וישנם קפיצים יש להיזהר כי המכלול לא יצא.

בעת שפתחתי ראיתי כי הגלגל שיניים המרכזי אינו תקין ( שבור ) - תמונה 1 - 4

חיפשתי באינטרנט ומצאתי כי ישנם קיטים להחלפה מלאה של המכלולים (גלגל שיניים קפיצים וכו) http://www.ebay.com.au/itm/4-X-FORD-AU-BA-BF-TERRITORY-DOOR-LOCK-ACTUATOR-REPAIR-KIT-/191143051920 וכן יש רק את הגלגל שיניים http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=261330105780&ssPageName=ADME:X:RTQ:AU:1123 , עקרונית הבדלי המחירים אינם מהותיים אולם אני לבסוף תיקנתי את שלי ולא הזמנתי. תמונה 5-7

חשבתי על דרך לחזק את הגלגל שיניים ומצאתי שני פתרונות. 1. קדיחה עם מקדח של 1\0.5 מ"מ והכנסת מוט תומך בקדח שנוצר ( לצערי לא מצאתי מקדח כל כך קטן כך שהייתי צריך לאלתר). 2. הכנסת מוט תומך ( במקרה הזה מסמר למזונית עשה את העבודה ) בלחץ\חימום.

שלג ד

יישור גלגל השיניים ( אני השתמשתי במוביל שנע על גלגל השיניים על מנת לאחד את שני החלקים)

חיממתי מסמר דק של מזונית עד שכולו היה בפנים ( חימום והכנסה אל גלגל השיניים מס' פעמים עד שהחור היה מספיק ארוך )

לסיום הדבקתי עם דבק 3 שניות את המוט על מנת ששני החלקים לא ישחקו ויהיו אחידים.

שלב ה

הרכבת חלקי המנוע החשמלי

יש להכניס את הקפיץ הראשון ואז את המכסה שלו, המוביל, ואז את מכסה הקפיץ השני והקפיץ.

יש למקם את המוביל במרכז גלגל השיניים ולהכניס את הגלגל כאשר מקווצים את שני הקפיצים שישבו במקומם.

אני הכנסתי קודם את הקפיץ הראשון למקומו ולאחר מכן את השני, יש לשים לב כי אין יותר מדי משחק ויש למקם את המוביל כראוי.

סגירת המנוע החשמלי

הרכבת החלקים בסדר הפוך ( שלב ג ומעלה)

בהצלחה.

IMG_5719[1].jpg

IMG_5725[1].jpg

IMG_5726[1].jpg

IMG_5727[1].jpg

IMG_5733[1].jpg

IMG_5734[1].jpg

IMG_5735[1].jpg

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...