Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנסה לשהיג שמן מנוע של "סלינה" (10-40) שהוא מומלץ דרך היצרן, יש למישהו מושג איפה אני יכול למצוא אותו?

עשיתי לרכב טיפול והכנסתי שמן של וולוולין (10-40), אני משתמש כבר 3 שנים עם השמן הזה בדדרה וב HF ואף פעם לא נתקלתי בבעיות, לאחר שהחלפתי שמן לוולוולין בקאפה שלנו הבחנתי בנקישות שסתומים רועשות...

להחליף את השמן ל"סלינה"? מישהו יודע באיזה שמן משתמשים במוסך המרכזי?

יפתח.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

בטיפול האחרון שמו לי במוסך המרכזי ACDLECO, לא מדהים במיוחד..

המוסך מצהיר שהוא משתמש בACDELCO או בESSO, הESSO נחשב ליותר איכותי אך שניהם לא ברמה של הוולוליין.

אני אישית מציע לך להשתמש בלקווי-מולי מתוסף MOS2 בצמיגות 10W40, דיי נדיר להשיג בארצינו, אני השגתי בחנות שהיא צמודה לפרסי במחיר לא רע של 160 שקלים ואני מאד מקווה שזה לא היה הבקבוק 5 ליטר האחרון.

פורסם

המוסך מצהיר שהוא משתמש בACDELCO או בESSO, הESSO נחשב ליותר איכותי אך שניהם לא ברמה של הוולוליין.

אני אישית מציע לך להשתמש בלקווי-מולי מתוסף MOS2 בצמיגות 10W40, דיי נדיר להשיג בארצינו, אני השגתי בחנות שהיא צמודה לפרסי במחיר לא רע של 160 שקלים ואני מאד מקווה שזה לא היה הבקבוק 5 ליטר האחרון.

זה לא הבקבוק האחרון-יש באוטודיפו באותו מחיר-השבוע הייתי שם-אגב הסינטטי שלהם עולה פחות אצל הפרסי 5-40 במחיר של 120 ש"ח.

כמו כן כרגע שוכן במנוע מכוניתי השמן המתוסף10-40 -מאד מרוצה- אך בטיפול הבא עלינו לטובה ננסה את הסינטטי מלא.

ניצן

פורסם
זה לא הבקבוק האחרון-יש באוטודיפו באותו מחיר-השבוע הייתי שם-אגב הסינטטי שלהם עולה פחות אצל הפרסי 5-40 במחיר של 120 ש"ח.

הכוונה שלי היתה הבקבוק האחרון בחנות הזאת..

לפי הפרסי היבואן של לקווי מולי בארץ כבר לא מביא את ה"סדרה" הזאת.

פורסם
הכוונה שלי היתה הבקבוק האחרון בחנות הזאת..

לפי הפרסי היבואן של לקווי מולי בארץ כבר לא מביא את ה"סדרה" הזאת.

....כן בטח ולפי הפרסי השמן בבקבוק המוזהב הוא חצי סינטטי...:wink:.

תאמין לו אפילו הוא לא יודע מה יש אצלו. :razz: .

פורסם

איזה רכב יש לך?

הוולוולין עולה לי 90 ש"חים... הרעש לא מפסיק לי, נראה לי שאני יוריק את השמן

פורסם

יש באוטו דיפו שמן חצי סינטטי LM גריקן בצבע אפור ,עולה בסביבות 150 ש"ח,שמן מתוסף עם MOS2 ,אני חושב שזה השמן הכי איכותי שיש.

לגבי וולווליין,רק לידיעה,מדובר בשמן ממוחזר.

פורסם

סניף חיפה-חוצות המפרץ, אני לא אוהד של אוטודיפו אך לגבי השמן הנ"ל,רק שם ניתקלתי בו ומבירור עם פורומים חו"ל וקריאת מאמרים בנושא, השמן הנל בגריקן האפור,הוא באמת השמן הכי איכותי שיש,שמן מתוסף ברמה גבוהה מאוד.

פורסם
אני מנסה לשהיג שמן מנוע של "סלינה" (10-40) שהוא מומלץ דרך היצרן, יש למישהו מושג איפה אני יכול למצוא אותו?

עשיתי לרכב טיפול והכנסתי שמן של וולוולין (10-40), אני משתמש כבר 3 שנים עם השמן הזה בדדרה וב HF ואף פעם לא נתקלתי בבעיות, לאחר שהחלפתי שמן לוולוולין בקאפה שלנו הבחנתי בנקישות שסתומים רועשות...

להחליף את השמן ל"סלינה"? מישהו יודע באיזה שמן משתמשים במוסך המרכזי?

יפתח.

איזה פילטר שמן שמת ?

לצורך בדיקה אם מדובר בבעיית לחץ שמן (השמן של וולווליין נחשב לדליל יחסית) נסה לשים שמן 15W40 ותראה אם הבעיה קיימת או לא.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
איזה פילטר שמן שמת ?

לצורך בדיקה אם מדובר בבעיית לחץ שמן (השמן של וולווליין נחשב לדליל יחסית) נסה לשים שמן 15W40 ותראה אם הבעיה קיימת או לא.

איציק

פילטר תחליפי, גבוה מהמקורי ב 3 ס"מ

מבחינת לחץ שמן אני לא חושב שיש בעיה אחרת המחשב היה מדווח.

אין סיכוי שאני יכניס 15W40 למנוע... אתה היית מקפיץ טקילה "סומבררו" או אחת תוצרת חוץ?....

פורסם
פילטר תחליפי, גבוה מהמקורי ב 3 ס"מ

מבחינת לחץ שמן אני לא חושב שיש בעיה אחרת המחשב היה מדווח.

אין סיכוי שאני יכניס 15W40 למנוע... אתה היית מקפיץ טקילה "סומבררו" או אחת תוצרת חוץ?....

דבר ראשון, רכוש פילטר זהה לקודם שהיה לך.

שנית, אני לא מקפיץ טקילה (ולא שותה משקאות חריפים בכלל) אבל בשביל לבדוק כן הייתי מנסה שמנים אחרים.

אם אתה רגיל לשתות תמיד מים - משתייה של קולה פעם אחת לא תמות :mm_tongue:

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם עניין השמן הוא כ"כ קריטי,כלומר ,ממש מרגישים בהבדלים בין שמן מחברה איכותית X לשמן באותה הצמיגות של חברה איכותית Y ?

פורסם

איציק צודק, אכן יש חשיבות גדולה למסנן השמן וביחוד בדקות פעולה ראשונות של המנוע.

במסנן טוב יש שסתום המונע את חזרת כל השמן אל האגן וכך נותר שמן גם למעלה במנוע ובראש ויש מיד שימון לשסתומי המנוע וחלקיהם עם התנעת המנוע לאחר חנייה ממושכת. כשיש מסנן ללא שסתום או עם שסתום ירוד באיכותו וכוונו אז כשהמנוע קר, לאחר חנייה ארוכה, נשמעות נקישות שסתומים ומרימיהם, עד להגעת שמן מנוע מהאגן בלחץ מש' השמן.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...