Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב בעל שווי מס של דרגה 2, שיהיה רחב ככל הניתן בספסל האחורי או לחלופין בעל 7 מקומות.

הסיבה לחיפוש הוא שיש לי 2 ילדים קטנים והשלישי בדרך.

התכנון הוא שמבוגר אחד (אישתי או אני) נשב מאחור עם שני הילדים שעדיין יושבים על כסאות בטיחות שתופסים המון מקום והעולל ישב הכיסא הקדימי (איזה פינוק..).

דבר זה משאיר אותנו במצב לא כ"כ נוח (מאחורה) בהתחשב שאנו עושים נסיעות ארוכות פעם בחודש בממוצע .

עלה במוחי רעיון לבקש את הרנו לוגאן אך שמעתי שמבחינת בטיחות היא בקנטיים.

נ.ב

1. הרכב חייב להיות בן 3-2שנים לפחות כך שלא להציע רכבים חדשים

2. עדיפות למשפחת צ'מפיון (לא הכרחי)

3. לא גיר ידני

4. עדיף סטיישן / 7 מקומות

5. לא בטוח שיהיה לי אישור לצרפתיות.

תודה רבה

פורסם

מבין המשפחתומטיות הפופולריות (פוקוס סטיישן, מזדה 3) לקורולה הלפני אחרונה יש את המושב האחורי הרחב ביותר, בדוק.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

יש עוד נקודה חשובה- בדוק ברכב שאתה מעוניין בו האם אין אזהרה לגבי הסעת תינוק במוב הקדמי.

ביום שישי האחרון, ברכב שלי מסוג יונדאי I30 (וכנראה,שההוראה הזו בתוקף גם לדגם הסטיישן של המותג),ראיתי מדבקה עם הוראה חד משמעית באנגלית עם ציור,שמזהירה מפני הסעת תינוק במושב הקדמי מחשש,שבמקרה תאונה,כרית האוויר עלולה להתפוצץ...

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
יש עוד נקודה חשובה- בדוק ברכב שאתה מעוניין בו האם אין אזהרה לגבי הסעת תינוק במוב הקדמי.

ביום שישי האחרון, ברכב שלי מסוג יונדאי I30 (וכנראה,שההוראה הזו בתוקף גם לדגם הסטיישן של המותג),ראיתי מדבקה עם הוראה חד משמעית באנגלית עם ציור,שמזהירה מפני הסעת תינוק במושב הקדמי מחשש,שבמקרה תאונה,כרית האוויר עלולה להתפוצץ...

או במילים אחרות , תחפש רכב שקל לכבות את הכרית אוויר מקדימה

יש שירשור שמישהו עשה עבודת מחקר לא קטנה על רוחב כיסא אחורי עם תוצאות מפתיעות

תעשה חיפוש

אם היה לך אישור לצרפתיות הייתי ממליץ לך על הסניק

:wink:
פורסם

סניק לא בקבוצה 2.

רנו פלואנס נהנית ממחירים נוחים בשוק המשומשות ורחבה דיה לשלושה כסאות ויש גם ביטול כרית אוויר לנוסע.

גם שברולט קרוז רחבה דיה, נהנית ממחירים נוחים בשוק המשומשות ויש אפשרות לביטול כרית האוויר של הנוסע.

לו היית יכול לעלות קבוצה סיטרואן פיקאסו היה נותן את הטוב מכל העולמות במחיר נוח יחסית (אך עלות שווי מס גבוהה יותר)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ככל המקום הבטוח ביותר לילדים הוא במושב האחורי. הושבה של תינוק במושב הקדמי אפשרית, אבל מחייבת ניתוק כרית האוויר הקדמית של הנוסע, אחרת במקרה של תאונה פתיחת כרית האוויר תסב נזקים קשים לכסא הבטיחות ולתינוק שבתוכו (לזה התכוון colauti 9 ככל הנראה). למרות שרוב המכוניות מאפשרות ניתוק זה, חלקן לא (פורד ידועים בחיבתם לא לאפשר ניתוק לכרית האוויר).

מבחינת מרווח במושב האחורי למבוגר בין שני כסאות בטיחות, היה שרשור לפני זמן רב של משתמש אשר מדד רוחב של המושב האחורי בהרבה מכוניות והגיע למסקנות מעניינות. אני גם מדדתי לפני מספר חודשים מכוניות (מרווח ברכיים, אבל גם רוחב המושב האחורי). לפי המדידות שלי מיצובישי לנסר, פורד פוקוס ויונדאי i35 בעלות המושב האחורי הרחב ביותר. עם זאת, אינני יודע אם זה יספיק באמת להושיב מבוגר בין שני כסאות בטיחות. יש לשים לב שלרוב הפוקוסים (בעיקר יוצאות ליסינג, שהן הרוב) אין אפשרות לביטול כרית האוויר במושב הקדמי (הייתה אופציה בתשלום לדעתי), מה שלא עומד בדרישות. להבנתי ניתן להתקין מתג ניתוק במוסך מורשה של פורד (זכור לי עלות של כ-400 ש"ח, אבל אני לא בטוח כלל). שווה בירור, שכן הפוקוס סטיישן יכולה לענות לדרישות בצורה יפה. דווקא הפלואנס שהוזכרה נמדדה על ידי כיחסית צרה במושב האחורי.

אפשרות נוספת היא סיטרואן C4 פיקאסו. אומנם צרפתיה, אבל המושב האחורי רחב (ובנוי מ-3 מושבים נפרדים, מה שיאפשר הזזה של המושבים בשביל לקבל מרווח מחיה טוב יותר למבוגר) והמחירון נוח. אישית לא בדקתי מאזדה 5, אבל מקריאה באינטרנט (ובפורום) המבנה של המושב בשורה השנייה לא יאפשר הושבה של מבוגר (יש שם 2 מושבים וחצי). מיניוואנים אחרים אולי יתאימו, אבל אני לא מכיר אז לא אייעץ.

והמלצה נוספת לסיכום - רוחב המושב האחורי אינו מדד מוחלט. מומלץ מאוד לבדוק את המכוניות בפועל עם הכסאות והמבוגר שאמור לשבת בינהם. במגרשים של חברות ליסינג תוכל למצוא את מרבית המשפחתיות הנפוצות בישראל.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה רבה על העזרה,

כנראה שבאמת הטויוטה היא הרחבה ביותר,

חשבתי שאולי למשהו תהיה הברקה ואוכל להשאר באותה מדרגת מס עם רכב שיתאים לצרכי .

שוב

תודה

פורסם (נערך)

לדעתי לא תמצא בדרגה 2 את מבוקשך או אולי עדיף לסבול נסיעה ארוכה אחת בחודש...

אופצייה אחרת היא לחפש משומשת רחבה משנתון ישן. יש שטוענים שטיוטה אוונסיס רחבה מספיק. אני בספק אבל שווה בדיקה.

בטח שלא תמצא גרמנייה מתאימה בדרגה זו. הגולף צרה מאד, אוקטביה צרה . הרכב הראשון שמתאים שם ממש מחוץ לתקציב שלך.

אם אתה מוכן לסבול בטיחות נמוכה ואבזור מינמלי אז יש את הטנדרים הקטנים שיכולים לספק מענה. רובם גיר ידני. למשל פרטנטר.

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...