Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חוזר לעדכן - בסופו של דבר הצלחתי להעביר את ההקלטה של נציג הליסינג אשר אומרת שהרכב היינו ליסינג נהג יחיד. בעקבות זאת הועברתי לטיפולו של סמנכ"ל מכירת הרכב של חברת הליסינג אשר יצר איתי קשר היום. ההתנהלות שלו הייתה חיובית, לא ניסה להתחמק או לטעון דברים כאלה ואחרים (בניגוד לנציגים לפניו). לאחר שהסביר את אופן ההתנהלות שלהם וקביעת המחירים אצלם הוא הציע בפני שתי חלופות:

1. החזרת הרכב וקבלת כל הכסף חזרה (ללא ניכוי של דמי שימוש וכדומה). ישנו סימן שאלה לגבי עלות הצמיגים ששמתי על הרכב.
  2. החזר כספי של 4000 ש"ח. ההחזר הכספי היינו פחות ב-3000 מההפרש במחירונים, אבל מביא את עלות הרכב מעט מתחת למחירון המשוקלל של ליסינג מרובה נהגים.

כפי שכבר אמרתי, מבחינתי אופציה 1 פחות מועדפת עקב הקושי למצוא מונדאו סטיישן אחרת, ועקב כך שכבר מכרתי את הרכב הקודם. אופציה 2 תביא אותי למחיר שככל הנראה הייתי מסכים אליו מראש לקניית הרכב אם הייתי יודע שהוא ליסינג מרובה נהגים.

האם לדעתכם יש סיכוי בבית משפט לתביעות קטנות לקבל את ההפרש המלא בין המחירונים? או שכמו ש-GhostBuster העלה אולי בית המשפט יראה שהמחיר הסופי היינו המחירון המשוקלל ולא יראה לנכון להוריד עוד (לכאורה עקב יכולת מיקוח). אני אסתמך על מחירון לוי יצחק בבואי לבית המשפט, האם העובדה שעכשיו המחיר זהה למחירון המשוקלל בעצם לא תאפשר לי לקבל את ה-3000 הנוספים?

פורסם

מה ייקרה בבית משפט - אף אחד לא יודע.

עקרונית, בבית משפט אתה יכול להשיג גם פיצוי על נזקיך (אובדן זמן + צמיגים).

אבל, אל תחפש לעשות כסף עכשיו. אם אופציה 2 היתה מקובלת עליך מלכתחילה, קח אותה ותהנה מהרכב.

כאמור, מה ייקרה בבית משפט, אי אפשר לדעת. טוב ציפור ביד וכו'.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם אתה מעדיף להישאר עם הרכב, אתה יכול להגיד לחברת הליסינג שאתה מסכים להשאיר בידיך את הרכב בתנאי שתקבל את מלוא ההפרש בין המחירונים, ובתמורה אתה מתחייב לא לתבוע אותם בבית משפט על כל נזקיך והוצאותיך. אני סבור שיהיה כדאי להם לשפר את הצעתם, גם אם היא לא תגיע לכדי מלוא ההפרש. גם לחברת הליסינג לא כדאי שהרכב יחזור אליה.

אם אתה מחליט לקבל את אחת מהצעות הפשרה שלהם, אתה למעשה מוותר על אפשרות של תביעה בעתיד כי בית המשפט יאמר לך "הציעו לך ביטול עסקה ולא הסכמת".

פורסם (נערך)

תראה, אם אופציה 2 מקובלת עליך, כבר אתה במצב יותר טוב.

כרגע אני רואה 2 אפשרויות שהייתי לוקח בחשבון במידה וזה היה קורה לי.

1. להסכים לאופציה מספר 2 ולסגור את הסיפור הזה. לא נראה לי שהייתי הולך על זה, אבל זה אני ולא אתה.

2. להתעקש. להגיד לסמנכ"ל הנחמד שבידיך הקלטות שאומרות במפורש דברים שאינם נכונים. שיקרו לך. ובגלל זה אתה מתעקש לגבל את מלוא ההפרש.

כמובן שלא צריך לאיים בתביעה, אלא להיות סולידי. משהו בסגנון של "במידה ולא אקבל את הסכום המדובר, אפנה לערכאות אחרות אשר עומדות לרשותי". אני בטוח שהוא יבין.

רעיון נוסף שאפשר לחשוב עליו אבל אני לא יודע כמה הוא מומלץ, זה להציע הצעה נגדית. משהו בסגנון של 5500 ש"ח. מה שנקרא באמצע. לא אתה ולא הוא.

אני חושב שבסופו של דבר, אופציה 2 היא לא רעה, היא משאירה אצלך את הרכב, אתה מקבל חלק מהכסף בחזרה, ולא צריך לבזבז זמן על בתי משפט. אני לא הייתי עושה את זה כי אני חרא של בן אדם ולא מוכן עקרונית להסכים לדבר כזה.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אפשרות נוספת להמתיק את העסקה אם לא ישפרו את הצעתם היא לדרוש שיתחייבו (בכתב. עם תנאים ברורים.) לקנות ממך את הרכב בעוד 3-5 שנים לבחירתך במחיר מוסכם (נניח מחירון בהתחשב בליסינג מרובה נהגים).

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הסאגה נגמרה. אני מודה לכולם על העצות והעזרה, בסופו של דבר העניין נסגר לשביעות רצוני - הרכב נשאר אצלנו ונקבל את זיכוי הפשרה (של 4000 ש"ח).

לטעמי האפשרות לזכות בבית משפט פחתה משמעותית עקב הצעות הפשרה של חברת הליסינג, ולא הייתי מאיים במשהו שאין לי כוונה לעשות. לצערי לא הצלחתי להוציא מחברת הליסינג סכום גדול יותר, אבל כמו שכבר אמרתי מחיר הרכב הסופי מספק אותי בהחלט עבור התמורה של הרכב.

ולגבי הפרטים המלאים - הרכב נקנה מחברת אלדן, מסניף רחובות, כאשר את הרכישה עשינו עם מנהל סניף מכירת הרכב שם. בסופו של דבר אני יצאתי מרוצה מרכישת הרכב, על אף הדרך הפתלתלה לשם.

הלקח העיקרי כאן הוא להקליט ולתעד כל התנהלות.

פורסם
  • תוכן חדש...