Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כניראה אסע לשם בקיץ, והאחיין ביקש מתנה זוג מכשירים ("אמיתיים!").

מיד היסכמתי כמובן, אבל אח"כ חשבתי לעצמי - לא צריך להראות בארץ אישור במכס? איך זה מבחינת התדרים? האם אני צריך לשים לב למשהו או לדעת משהו?

בקיצור - האם המכשירים יעבדו כאן בארץ כראוי?

תודה!

פורסם

כל ציוד קשר מחייב אישור פרטני של משהת"ק. יש פסים שניתנים לשימוש ללא רישוי פרטני עד הספקים מסויימים (ונמוכים) ובל דורש בדיקה באתר המשרד.

יתכן שמרק10 מעדוכן יותר ממני, הוא חובב רדיו פעיל (בניגוד אלי שמחזיק באות קריאה היסטורי אבל לא פעיל כבר די הרבה שנים)

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה גם תלוי בגיל האחיין, מכשירי קשר שעולים 50$ בארה"ב הם לא בדיוק צעצוע וגם שם צריך רשיון לשימוש לתדרים מסויימים ולעוצמות מסויימות.

אני זוכר שהייתי קטן היה לי מכשיר 27MHZ שבקושי קלטו איתו 500 מטר, זה מהסוג של הצעצוע וזה מתאים לילדים קטנים.

אם האחיין גדול והוא צריך את זה לספורט אתגרי (ג'יפים וכו)

יש בארץ מכשירים של 160 שקל שמותרים לשימוש בהספק של עד 0.5W עם 8 תדרים. (תחום 460MHZ)

בחול מוכרים מכשירים עם 22 תדרים (50-60$) שכוללים תדרים שאסורים לשימוש בארץ (גם בתחום 460MHZ) ובעוצמות עד 5W.

צריך לשים לב שתדר הוא משאב משותף, כלומר כל מי שיש לו מכשיר בטווח שומע אותך(לא לדבר שטויות) וגם אתה לא אמור לשבת עד התדר ולהפריע לעוד אנשים שמשתמשים בו.

ובנימה זו, לא חסרים מכשירי קשר סינים בדיל אקסטרים בפחות 100 שקל. בימים רגילים, בלי הבלגן של הטלפונים בשבועות האחרונים, רוב הסיכוי שזה יעבור במכס בלי שאף אחד יתפוס את זה. ואם יתפסו אז זה יוחרם.

גם אצלך, רוב הסיכוי שאם יתפסו אותך יחרימו את זה וזהו.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

חפש דגמים של ICOM בתחומי תדר UHF

למשל UHF 400-470mhz ICU82

לא לשכוח שהמטען יעבוד על 220V

גם באיבי מצאתי דגמים עם טווח של 3-5 ק"מ

http://www.ebay.com/itm/Long-Range-Walkie-Talkie-Set-3-5-km-Range-UHF-VOX-220v-NEW-FREE-SHIPPING-/291006696900?pt=2_Way_Radios_FRS&hash=item43c159cdc4

http://www.aliexpress.com/item/IC-U82-portable-UHF-walkie-talkie-radios-ICOM-u82-uhf-two-way-radio-7watts-radio-transceiver/1562922213.html

יש את המכשירים של תחומי תדר VHF כדוגמת IC-V8 VHF 136-174MHZ

אך ממליץ פחות.

קובי

:-)

פורסם

iCOM יצרן מוכר של ציוד איכותי.

המכשירים לא חוקיים בישראל, סיכוי טוב שיוחרמו במכס.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתם יודעים מי אוהבים מוצרים של ICOM?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מכשירים לתחום תדרים 400-470 או 136-174 מגה-הרץ ובעלי הספק של 5-7 וואט אסורים לשימוש למי שאין ברשותו רישיון חובבי רדיו או אישור ממשרד התקשורת.

מכשירים אלה עלולים להתקע במכס.

המכשירים שנמכרים באליאקספרס זה זיוף.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש לי מוטורולות T7 שנמכרו בארץ בדיוטי ב 150$ לזוג, עובדים מצויין לטווחים קצרים (ק"מ וקצת בשטח פתוח)

אני בטוח שיש כבר דגמים חדשים יותר אבל לדעתי זה כיוון טוב

http://prootech.com/index.php?route=product/product&product_id=935

לא שחשבתי למכור אבל מישהו רוצה אותם ב 350 שקל?

images-250x250.jpg

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
אתם יודעים מי אוהבים מוצרים של ICOM?

כן. חובבי רדיו מורשים.

iCOM יצרן מוכר של ציוד איכותי.

המכשירים לא חוקיים בישראל, סיכוי טוב שיוחרמו במכס.

מכשירים לתחום תדרים 400-470 או 136-174 מגה-הרץ ובעלי הספק של 5-7 וואט אסורים לשימוש למי שאין ברשותו רישיון חובבי רדיו או אישור ממשרד התקשורת.

מכשירים אלה עלולים להתקע במכס.

המכשירים שנמכרים באליאקספרס זה זיוף.

מרק - מכשירים כאלה אסורים גם לחובבי רדיו מורשים. להזכירך כי בארץ הפסים המותרים לחובבים הם 144-146 מה"צ ו-430-440 מה"צ, עם החלוקה הפנימית של פסים אלה.

פורסם
חפש דגמים של ICOM בתחומי תדר UHF

למשל UHF 400-470mhz ICU82

לא לשכוח שהמטען יעבוד על 220V

גם באיבי מצאתי דגמים עם טווח של 3-5 ק"מ

http://www.ebay.com/itm/Long-Range-Walkie-Talkie-Set-3-5-km-Range-UHF-VOX-220v-NEW-FREE-SHIPPING-/291006696900?pt=2_Way_Radios_FRS&hash=item43c159cdc4

http://www.aliexpress.com/item/IC-U82-portable-UHF-walkie-talkie-radios-ICOM-u82-uhf-two-way-radio-7watts-radio-transceiver/1562922213.html

יש את המכשירים של תחומי תדר VHF כדוגמת IC-V8 VHF 136-174MHZ

אך ממליץ פחות.

בנוסף להודעה הקודמת שלי...

בקישורים שצירפת המכירה היא למכשיר בודד ולא לזוג מכשירים לילדים.

גם אליאקספרס מוכר מכשיר בודד ולא זוג מכשירים.

פורסם
בנוסף להודעה הקודמת שלי...

בקישורים שצירפת המכירה היא למכשיר בודד ולא לזוג מכשירים לילדים.

גם אליאקספרס מוכר מכשיר בודד ולא זוג מכשירים.

הבאתי דוגמאות לדגמים של המכשירים - לא המלצות לקנייה.

כיוון שהחברה היא טובה מאד - ICOM

מרק האם אתה מכיר את 4Z4V חיים (לא שמתי את הספרה האחרונה), שהוא חבר שלי עוד מהתיכון ?

קובי

:-)

פורסם

מרק - מכשירים כאלה אסורים גם לחובבי רדיו מורשים. להזכירך כי בארץ הפסים המותרים לחובבים הם 144-146 מה"צ ו-430-440 מה"צ, עם החלוקה הפנימית של פסים אלה.

אכן בתחום התדרים 400-470 או 136-174 מגה-הרץ מותר לעבוד רק בתדרים שהוקצו לחובבי רדיו אבל אין לך שום בעיה לייבא מכשירים שמכסים את התדרים האלא וגם תדרים של טלפונים סלולרים ואלחוטים במידה ויש לך רישיון חובבי רדיו.

אסור לייבא גם סקנרים אבל כול מכשיר מקצועי של חובב רדיו לדוגמא VX-7R מצוייד בסורק תדרים. אל תשכח שלחובבי רדיו יש ידע ויכולת לפתוח את כול המכשירים תוצרת יאסו לכול תחומי התדרים שחסומים בעזרת תוכנה או שינוי מיקום של ג'מפר.

פורסם

מרק, כפי שכתבתי, כרגע ההובי מוקפא. עניין של סדרי עדיפות, בעיקר כלכליים. בהתאם לכך אני גם לא מתמצא בציוד המודרני ולא מנסה ליבא מכשירים.

קובי - חובב רדיו מזוהה לפי אות קריאה שלם, לא חלקי.

• תוכן חדש...