Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שזאת כוונה תחילה של היצרן - לקבוע מחירים הזויים של חלפים כדי שבסיום האחריות אנשים ירוצו לקנות אוטו חדש. Planned obsolescence בפעולה.

כנראה שלייצר רכבים אמינים מדי לא משתלם היום.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מבין מה היה כ"כ קשה ליצרן להמשיך לייצר את המכוניות שלו עם מנועי 1.6 הרגילים 105 כ"ס שהוכיחו את עצמם ועם גירי האוטומט-טריפטרוניק 6 הילוכים המצוינים שהותקנו עד תחילת 2010 במגוון גדול של רכבים. זיהום אוויר? בטוח היה ניתן להתגבר על זה, אם זאת אכן הבעיה.

חבל שיצרן גדול כמו פולקסווגן עושה מעצמו צחוק בכל העולם.

באשר לצ'מפיון אם נתעלם לרגע מהשירות ה"מעניין" שהם מציעים ללקוחות, מחלקת המכירות שלהם דווקא מתפקדת מצוין. כל הזמן מבול הודעות SMS, טלפונים מהסוכנות על ימי מכירות, לפעמים גם שולחים פרוספקטים בדואר בנוסח "בוא תשדרג".

ואני שואל: נראה לכם שאני אשדרג רכב מוצלח מכאנית כמו הפאביה 1.6 אוט' לרכב VW אחר ולא משנה איזה עם TSI+DSG7 עם שנתיים אחריות בלבד?! נו באמת, בואו נחשוב רגע בהגיון... (אגב, יש היום יום מכירות לפי ההודעה האחרונה שלהם לטלפון).

פורסם
אני חושב שזאת כוונה תחילה של היצרן - לקבוע מחירים הזויים של חלפים כדי שבסיום האחריות אנשים ירוצו לקנות אוטו חדש. Planned obsolescence בפעולה.

כנראה שלייצר רכבים אמינים מדי לא משתלם היום.

זו המדיניות של קונצרן פיאט ותיבות ה Dual-Logic/Selespeed. כל עוד קונצרן VW מספק מספר שנות אחריות מכובד על הגיר, זה לא עולה בקנה אחד עם הטענה הזו.

פורסם
לא מבין מה היה כ"כ קשה ליצרן להמשיך לייצר את המכוניות שלו עם מנועי 1.6 הרגילים 105 כ"ס שהוכיחו את עצמם ועם גירי האוטומט-טריפטרוניק 6 הילוכים המצוינים שהותקנו עד תחילת 2010 במגוון גדול של רכבים. זיהום אוויר? בטוח היה ניתן להתגבר על זה, אם זאת אכן הבעיה.

באשר לצ'מפיון אם נתעלם לרגע מהשירות ה"מעניין" שהם מציעים ללקוחות, מחלקת המכירות שלהם דווקא מתפקדת מצוין. כל הזמן מבול הודעות SMS, טלפונים מהסוכנות על ימי מכירות, לפעמים גם שולחים פרוספקטים בדואר בנוסח "בוא תשדרג".

ואני שואל: נראה לכם שאני אשדרג רכב מוצלח מכאנית כמו הפאביה 1.6 אוט' לרכב VW אחר ולא משנה איזה עם TSI+DSG7 עם שנתיים אחריות בלבד?! נו באמת, בואו נחשוב רגע בהגיון... (אגב, יש היום יום מכירות לפי ההודעה האחרונה שלהם לטלפון).

לגבי הגירים אני מסכים איתך,המנוע הישן כבר מזמן לא עומד בסטנדרט המקובל.

פורסם

ומה תעשה כשהאחריות תיגמר?

גם אם תהיה ארוכה, עדיין לא נעים להיתקע עם האוטו באמצע שומקום, ואז לחכות לחלק, וכל זה בתנאי שהמוסך לא תקע לך בפרצוף איזה כיתוב באותיות קטנות, שלפיו אתה חייב לשלם על התיקון.

וכל זה כשהפורד/מזדה/יונדאי/פסאט 2.0i של השכנים מגרדת את ה200 אלף עם תחזוקה מינימלית ובלי בעיות מיוחדות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

פותח השרשור, מה זה 20 ומה זה 30 אלף קמ?

אצלי רכב אחד מתוך השתיים (הפאביה (ידני 1.4) עובר יותר מזה בשנה (טפו טפו טפו).

אם אתה רוצה לדבר על אמינות-ותק של רכב, חכה ל100K, חכה ל200K, ואילך.

חוץ מזה שאין עדיין מה לדבר על הגירים שלהם, ברגע שרוב בעלי הDSG7 יעברו איתו את ה200KKM בשלום (כן, בשבילי זה אורך חיים תקין של גיר אוטומט, מה שמתחת לא שווה), רק אז יהיה ראוי לדבר עליו לטובה מבחינת אמינות! (מבחינת ביצועים לדעתי הטופ שבטופ בהשוואה לתיבות אוטומטיות שאני מכיר)

כסף כסף כסף.

כל עוד יש קונים, למה לא להתלבש עליהם?

הם מוכרים עדיין את ה1.4 ידני?

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

אני בדעה של מקס,זה לא שהתקלה עם ה DSG נדירה,ואפשר להגיד קורה,פה מדובר על גיר שלא היה מוצלח ועכשיו זה גם מוכיח את זה שלא בטוח שהדגמים החדשים גם אמינים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
DSG זה רק אספקט אחד,להזכירכם, מדובר במנועי הזרקה ישירה בעלי משאבת הזרקה בלחץ גבוהה (בדומה למשאבות ההזרקה של דיזל), חכו שיגיע הזמן ואנשים יצתרכו להתחיל לשפץ כאלה משאבות, נראה לי הרכבים ילכו לגריטה :wink:(וזה עוד לפני שדיברנו על החלפת הטורבו).

כמו בכל דבר שהוא נדיר בהתחלה, אח"כ זה יהיה שכיח ובסופו של דבר כמעט בכל מוסך ידעו לתקן או לשלוח לשיפוץ למשפץ המקומי (בשביל ישרוד, ילמד ויקנה את מה שצריך בשביל לשפץ אותן) ואז גם המחירים ירדו כי תהיה אלטרנטיבה של משופץ, חדש או אולי אפילו גם חליפי או יבוא מקביל.

ככה היה גם בדיזלים עם מערכות מסילה משותפת (למדו איך לשפץ את המשאבות, וגם חלק גדול מהמזרקים - למרות שיש עדיין חלקים שלא מומלץ או לא מוצלח לשפץ) יהיה גם עם הבנזין (הטורבו זה כבר סיפור מספיק נפוץ: יש משפצים, יש אפשרות לייבוא ויש אפשרות לקנות חדש במחירים יחסית סבירים לישראל - אבל לא סבירים אבסלוטית).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לחכות ל100K? הלך לו הגיר עוד לפני , על איזו אמינות אפשר לדבר?

אני אומר, לפני ה100K לפחות (גם זה יחסית לא הרבה) פשוט לא לדבר בכלל על אמינות ובכלל לא לשבח.

וזה נוגע לכל בעלי המכוניות החדשות שרושמים פה "עד עכשיו הרכב אמין מאוד" (ובפועל יש להם משהו כמו 20KKM על השעון).

פורסם
לפי התיאור נשמע יותר כמו בעיית מכטרוניקס.

לא משנה ממה זה נובע זה לא תקין.

רכב עם 40k קילומטר לא אמור לעשות כלכך הרבה בעיות. מילא אם היה מדובר ברכב אחד/סדרה אחת של רכבים שאפשר היה להאשים בה את כל הסיפור אבל ראבק מדובר כבר בכל רכב עם dsg7! הוא מיוצר כבר כמה שנים כבר היו צריכים לפתור את העניין הזה מזמן!

לא צריך להגיד "עברתי 30 אלף אז הרכב אמין". רכב אמין זה 100 אלף במינימום. וגם אז זה בעיקר בלאי ולא חלקים כמו מנוע או תיבה

פורסם
כמו בכל דבר שהוא נדיר בהתחלה, אח"כ זה יהיה שכיח ובסופו של דבר כמעט בכל מוסך ידעו לתקן או לשלוח לשיפוץ למשפץ המקומי (בשביל ישרוד, ילמד ויקנה את מה שצריך בשביל לשפץ אותן) ואז גם המחירים ירדו כי תהיה אלטרנטיבה של משופץ, חדש או אולי אפילו גם חליפי או יבוא מקביל.

ככה היה גם בדיזלים עם מערכות מסילה משותפת (למדו איך לשפץ את המשאבות, וגם חלק גדול מהמזרקים - למרות שיש עדיין חלקים שלא מומלץ או לא מוצלח לשפץ) יהיה גם עם הבנזין (הטורבו זה כבר סיפור מספיק נפוץ: יש משפצים, יש אפשרות לייבוא ויש אפשרות לקנות חדש במחירים יחסית סבירים לישראל - אבל לא סבירים אבסלוטית).

איציק

איציק,

אני מסכים איתך לחלוטין, פשוט עלות החלפים היקרים ברכב (DSG/ TSI על מחלוציו/ משאבת הזרקה/ טורבו) יכולה להיות רציונלית לתיקון ב A4 (סתם כדוגמא), לא ממש בפאביה ופולו שפשוט ילכו לגריטה.

אני אומר, לפני ה100K לפחות (גם זה יחסית לא הרבה) פשוט לא לדבר בכלל על אמינות ובכלל לא לשבח.

וזה נוגע לכל בעלי המכוניות החדשות שרושמים פה "עד עכשיו הרכב אמין מאוד" (ובפועל יש להם משהו כמו 20KKM על השעון).

אתה מזכיר לי את זה שנכנס לחדר בירח דבש ומוצא את אשתו במיטה עם שני כושים ומתנחם בעובדה ש"בא נראה מה היא עוד תעשה עד גיל 40"ונעשה ממוצעים:wink:

מה יש לחכות ל 100K ק"מ אם כבר ב 20-30K הם כושלים?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

בפעם הלא יודע כמה.

הכוונה שלי, לא לשבח ולהתלהב לפני ותק מסויים.

לא דיברתי על כך שב100 יעשה סיכום.

הכוונה שאם הרכב החזיק 200KKM לדוגמא ללא בעיות כלל, רק אז שישבח.

כפיש?

לפני הרכישה של הפאביה שלי, שאלתי פה אנשים בפרטי, "מה היו התקלות שלכם".

כשראיתי שלאורך יותר מ100KM ויותר! המצב בסדר גמור ורובם מרוצים ולא נתקעו איתה, השלמתי עם הקניה. (אגב כמעט בכל קניה יקרה אני עושה סקר שוק כזה)

שלום לכולם,

הרכב: אוקטביה 1.2 DSG7 עלתה לכביש באפריל 2013, שנת יצור 2012, 40,800 ק"מ. ליסינג תפעולי באלדן.

לאחר שהכרזתי תחת כל עץ רענן כי תמו כל מחלות ה DSG והשבתי בפוסטים שוש ושוב "תראה כבר 20 אלף והכל חלק"... "תראו, כבר שלושים אלף והכל בסדר"..ולא מזמן גם "ארבעים אלף והאוטו כמו בובה..". נו טוב, כשאני טועה אז אני טועה, ומודה ועוזב ירוחם. ואם אפשר בבקשה לענות בכמה שיותר פוסטים של "אמרתי לך", אני אשמח - זה יראה שלפחות אם לא משתתפים בצערי אז לפחות משתתפים בשמחה לאיד, וזה גם משהו :lol:

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

ממש לא "קפיש".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...