Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממש לפני שבועיים ביצעתי בדיקה במוסך, והחלטנו להחליף רדיאטור וטרמוסטט חדשים.

למרות זאת עדיין נוזל קירור נעלם מהמיכל עיבוי. ממש מעט ממנו.

והמנוע נוטה להתחמם קצת מעבר ל90 מעלות, היום בנהיגה מאומצת עצרתי בצד וכביתי את המנוע. כשהנעתי המחוג היה קרוב לאדום.

מה הם הסיבות האפשריות להעלמות נוזל קירור. ומה הם הגורמים להתחממות מנוע יתר על המידה?

פורסם

אם המחוג הגיע קרוב לקו האדום זה ממש לא "קצת מעבר ל-90 מעלות" :roll:

יש הרבה סיבות שיכולות לגרום להתחממות המנוע, חבל שאתה והמכונאי שלך עובדים בשיטת בול פגיעה במקום לעבוד בשיטת סוף מעשה במחשבה תחילה. צריך לבדוק שהמאווררים עובדים ובצורה תקינה, צריך לבדוק שלא הלך ראש מנוע וצריך לבדוק תקינות של משאבת מים.

אגב, אם המנוע התחמם אז הגיוני שיהיה איבוד של נוזל קירור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חבל שהחלפת חלקים לפני שהמכונאי שלך עלה על הבעייה. בצורה הזו אפשר להחליף חצי רכב בלי לפתור שום בעייה.

לא כתבת למה עצרת בצד. אבל כשמכבים מנוע לכמה דקות ומניעים אותו אחר כך, מד הטמפרטורה יכול להראות לכמה שניות טמפרטורה גבוהה, וזה בגלל שכהמנוע מכובה מערכת הקירור מפסיקה לעבוד, אבל המנוע עדיין חם מאד וממשיך לחמם את המים שעצרו בתוכו. כשאתה מניע אחרי זמן קצר המים החמים מתחילים לזרום מהמנוע לכיוון חיישן הטמפרטורה ואז למשך מספר שניות קצר יכול להיות שתראה במד טמפרטורה גבוהה אבל זה אמור לרדת מאד מהר חזרה לנורמל.

סיבות להעלמות נוזל קירור - יש המון, פקק רדיאטור לא תקין, צינורית בין הרדיאטור למיכל העודפים שלא אטומה, נזילה קטנה באחד הצינורות במערכת וכו ...

צריך לבצע בדיקת לחץ כדי לנסות לאתר אם יש בעייה. האם המכונאי עשה בדיקה כזו ?

פורסם

אם אתה מאיזור המרכז,הפעל את ביטוח הגרירה וגרור את הרכב לאורן שירותי רכב בחולון.המשך נסיעה ברכב עלול לגרום לכאבי כיס ולב קשים ביותר לאחר שלמנוע יגרם נזק ענקי עקב התחממות יתר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

עצם זה שהמנוע מיתחמם קצת מדאיג יותר מקצת נוזל קירור שנעלם לו ממיכל העיבוי ולכן כדאי לטפל כרגע בנושא ההיתחממות כדי לא לגרום לנזק חמור יותר למנוע.

פורסם

באיזה מוסך (חאפר לעיניין) היית? -הרי עדיין הרכב מתחמם!

חזור למוסך מורשה כללי א ח ר ובדוק היטב מה גורם לרכב להתחמם !

מאיזה איזור אתה ?

פורסם

דווקא הייתי במוסך טוב. מוסך אמ הדרך.

בכל מקרה הרכב לפני טסט אני יעשה לו בדיקה כוללת עם הטיפול התקופתי.

יש סיכוי שהמים נעלמים מאטם ראש מנוע? שמעתי שה1.6 סובלת מבעיות מהסוג הזה.

כמה נזק מדובר?

פורסם

מה זה מנוע מתחמם? הטמפ' אצלך בעמידה אמורה להגיע עד המחוג של המאה מעלות ולרדת חזרת ל90, בנסיעה בכביש מהיר הטמפ' יורדת לכיוון ה80 קבוע, עם מזגן הטמפ' אמורה לעמוד קבוע על 90 בפקקים ובעמידה, ובנסיעה בכביש מהיר ירידה לכיוון ה80.

כדאי מאוד לבדוק שאין בעיות עם החיישני טמפ', שהמאוורר נכנס לעבודה בזמן ובמהירות נכונה, מהירות ראשונה ב97 מעלות ובמהירות שניה ב105 מעלות.

הרכב לא סובל ממחלות NFU מנוע אמין בטירוף אם מטופל נכון עם נוזל קירור מקורי, ושמן סינטטי מלא 5-40, ולא מוזנח, עם החלפות כל 10 אלף ק"מ ולא המצאות כמו 15-20-30 אלף ק"מ.

משהו נוסף זאת בדיקה שהשטיחים בתוך הרכב יבשים ולא רטובים, תריח גם את השטיח ותראה שאין לו ריח מסריח של עובש או מוזר, או מרקם שמנוני.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
מה זה מנוע מתחמם? הטמפ' אצלך בעמידה אמורה להגיע עד המחוג של המאה מעלות ולרדת חזרת ל90, בנסיעה בכביש מהיר הטמפ' יורדת לכיוון ה80 קבוע, עם מזגן הטמפ' אמורה לעמוד קבוע על 90 בפקקים ובעמידה, ובנסיעה בכביש מהיר ירידה לכיוון ה80.

כדאי מאוד לבדוק שאין בעיות עם החיישני טמפ', שהמאוורר נכנס לעבודה בזמן ובמהירות נכונה, מהירות ראשונה ב97 מעלות ובמהירות שניה ב105 מעלות.

הרכב לא סובל ממחלות NFU מנוע אמין בטירוף אם מטופל נכון עם נוזל קירור מקורי, ושמן סינטטי מלא 5-40, ולא מוזנח, עם החלפות כל 10 אלף ק"מ ולא המצאות כמו 15-20-30 אלף ק"מ.

משהו נוסף זאת בדיקה שהשטיחים בתוך הרכב יבשים ולא רטובים, תריח גם את השטיח ותראה שאין לו ריח מסריח של עובש או מוזר, או מרקם שמנוני.

הרכב עושה בדיוק את מה שאתה מתאר כתקין, והכל יבש בפנים. כנראה שעדין המים בורחים מאיפשהוא וכשיש מחסור במים המנוע מתחמם.

פורסם

אז תבדוק נזילה מבית טרמוסטט, משאבת מים יכול להיות נוזלת רק בהתחממות של הנוזל קירור, צינורות מובילים לתוך קיר האש. עשו בדיקת לחץ הפוך? בדקו את הפקק של המיכל עיבוי?

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אני קניתי לפיג'ו 206 שלי טרמוסטט מקורי בשבוע שעבר, בבדיקה בבית מסתבר שהטרמוסטט החדש לא נפתח.

מה שאני בא להגיד זה שיש דברים שצריך לבדוק פעמיים.

בכל מקרה הלכת למוסך, שילמת הרבה כסף ולא פתר לך את הבעיה? תחזור אליו שיתן תמורה לכסף ששילמת.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

במקרה שלך דווקא חבל,של5א ציינת את שם המוסך המטפל-אפשר היה לתת עצות מועילות יותר.

אמנון,בעל המוסך הוא חבר הפורום ואני בטוח,שאם תפעיל את ביטוח הגרירה שלך,הוא יטפל ברכב כמו שצריך.

דרך אגב,אם הוחלף חלק כזה או אחר,זה לא אומר שהתקלה בו

יש לבצע בדיקה מקיפה וחוזרת לכל המערכת כדי לראות מה קורה שם.

משאבת מים נוזלת בד"כ כאשר הרכב כבר מתחמם.

יתכן גם,שהבעיה קטנה כמו פקק רדיאטור בלחץ לא מתאים שגורם לנוזל הקירור לדלוף ממנו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הבדקתי עכשיו בנסיעה, כל עוד אני בתנועה המחוג עומד על 90.

אם אני עומד כשהרכב מונע המחוג מגיע למאה. ואז יורד ל90 בנסיעה.

אם אני מכבה את המנוע ואחר כך מנסה להניע המחוג כבר ב110 ליד האדום.

פורסם

עזוב אותך אמ הדרך ... סע פעם הבאה לאורן בחולון .. אגב גם אצלי הפיגו על 90 ועמידה עולה ל100 זה תקין

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

• תוכן חדש...