Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוקל החלפה כזו בדירה בת כמעט ארבעים. הקו הכללי הוא שרשור רציף של מטבח, מרפסת שרות, אמבטיה ובה שלוש נקודות ושרותים.

ישנה מחשבה להוציא חלק מהצנרת מחוץ לגוף הבניין[לא קומת קרקע או ראשונה, אגה] כדי לחסוך בשבירה ועבודה, לא יודע עד כמה רעיון טוב?

מי מומלץ[ראשון והאזור] מה סביבת תמחור כללית ולפי מה נקבעת? נקודות מים? כמה? הגימור בבלטות ןחרסינות הוא פשוט.

אני מניח שכל מקרה לגופו, אך מנסה לקבל מושג למחיר וזמן..

העניין די דחוף לצערי, מה עוד חשוב לבדוק ולשאול?

מה עוד לא נתנו וניתן?

תודה.

פורסם

קודם כל - צנרת שהחזיקה מעמד 40 שנה ראויה לציון.

שנית - צריך לבדוק האם לא הגיע הזמן לשיפוץ שלם, כמובן אם המצב הכלכלי מאפשר.

עוד דבר שצריך לבדוק - האם העברת צנרת מחוץ לקירות לא תגרור תגובה חריפה מצד העירייה.

ודבר אחרון - כנראה שכיון הגישה לאינסטלציה שונה, ובמקום שרשור בונים נקודת פיצול ("חנוכיה") וממנה מעבירים קוים נפרדים לכל נקודה. יש בכך שני יתרונות - האחד הוא שמירת לחץ הרבה יותר טובה (אין מצב שאם מישהו שוטף כלים לחץ המים במקלחת ירד ולא יאפשר שימוש בה), והשני הוא בידוד תקלות: במרכזיה יש שיבר לכל קו כך שאם יש תקלה במקלחת סוגרים את הקו אליה ועדיין יש מים במטבח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שוקל החלפה כזו בדירה בת כמעט ארבעים. הקו הכללי הוא שרשור רציף של מטבח, מרפסת שרות, אמבטיה ובה שלוש נקודות ושרותים.

ישנה מחשבה להוציא חלק מהצנרת מחוץ לגוף הבניין[לא קומת קרקע או ראשונה, אגה] כדי לחסוך בשבירה ועבודה, לא יודע עד כמה רעיון טוב?

מי מומלץ[ראשון והאזור] מה סביבת תמחור כללית ולפי מה נקבעת? נקודות מים? כמה? הגימור בבלטות ןחרסינות הוא פשוט.

אני מניח שכל מקרה לגופו, אך מנסה לקבל מושג למחיר וזמן..

העניין די דחוף לצערי, מה עוד חשוב לבדוק ולשאול?

מה עוד לא נתנו וניתן?

תודה.

קיימות 2 תצורות של צנרת, האחת מושחלת (במתווה מקבילי) והשניה קבועה במתווה שרשורי.

המושחלת-מקבילית היא פקסגול

הקבועה-שרשורית היא SP ומולטיגול

מולטיגול ופקסגול שייכות ל "גולן פלסטיק" (תעשה חיפוש בגוגל) ו SP שייכת למצרפלסט.

ה SP והמולטיגול - סופר דומות. גם ביישום וגם במראה.

ה SP נחשבת ליקרה יחסית, אני מניח שהמולטיגול לא רחוקה מזה כלל.

דווקא הפקסגול היא זולה יחסית, אבל לפחות מהניסיון שלי היא נהדרת.

הודות לקלילות שבהרכבת הפקסגול (שאינה דורשת שום כלי עבודה מיוחד או יקר, למעט חותך צינורות להקלה על העבודה שעולה כמה עשרות שקלים) היא משמשת בכל מקום שצריך בו חיבור גמיש, קל וזריז. גם קבלנים שמשתמשים ב SP או מולטיגול בדירות, עדיין מחברים "בחוץ" את הדוד למערכת סולרית או לדירה ע"י פקסגול.

בפקסגול יש מעט מאוד נפילות לחץ כאשר פותחים כמה ברזים במקביל, כי כל הברזים נהנים מספיקה כמעט אחידה (מרכזיה עם צינור נפרד לכל חיבור קצה). בצנרת משורשרת איבוד הלחץ יותר מורגש אבל גם לא קריטי.

סה"כ כולן באמת טובות. אני אוהב לעבוד עם פקסגול בגלל פשטות, כלי עבודה בסיסיים (אין צורך ברכישות יקרות) ועלויות.

ל SP יש את המחברים החדשים המהירות (פוש-פיט) שאמורים לעשות את החיים מאוד מאוד קלים. הם יקרים יותר מאביזרי חיבור סטנדרטיים של SP (לחיצה או הברגה) אבל דורשים רק חותך צינורות (להערכתי אפשר להשתמש בחותך צנרת נחושת, העיקרון זהה) ומקודד (זה מכשיר שלאחר החיתוך של הצינור, פשוט עושה סוג של "fine tuning", מעין עיצוב מחדש של הפאזה הפנימית\חיצונית של הצינור באיזור החיתוך) שעלותו בערך 600-800 שח ומעלה.

אגב, ב"פקסגול" תיקנית אין שום שיבר שסוגר נקודתית צינור אחד בלבד. במערכת המקורית כל הצינורות מחוברים כל הזמן וגם במקרה של תקלה אתה לא יכול לסגור מיידית קו אחד בלבד.

בנוגע לקידוד - "גולן פלסטיק" טוענים שבמערכת שלהם (המקבילה של SP) אין צורך לבצע קידוד לצינור לאחר חיתוך, הודות לשיטת יצור וסוג הריתוך שיש לשכבת המתכת\אלומיניום של הצינור.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם תבחר בצנרת מסוג SP לחיצה אזי המחיר בסביבות 1200 ש"ח לנקודה.

אם תעשה חנוכיה צריך להוסיף חצי נקודה.

זה כולל חם קר וניקוז לא כולל סגירה וריצוף לזה יש תמחור בנפרד.

אם העיניין הוא עזרה עד לשיפוץ גדול אפשר לעשות נקודות חיצוניות להיכנס דוך אם אפשר זה כמובן מוזיל את העיניין כי יש כבר ניקוזים.

צריך לבדוק אם השכנים עשו צנרת חיצונית כי העירייה בדרך כלל לא מתערבת.

כל אינסטלטור יבקש להגיע ולראות את המקום בשביל לתת הצעה שתיהיה קרובה לסכום הסופי.

פורסם

למרות שעקרונית התקנת SP ודומיו נעשית טורית (באופן משורשר) אין שום הכרח לעשות זאת.

אני מציע לקחת את היתרונות משתי השיטות- שימוש בצינור SP/מולטיגול שהוא איכותי יותר עם טופולוגית התקנה של כוכב (כל קן הולך ישר למרכזיה). בצורה זו תקבל את כל היתרונות.

חשוב לשים לב שצנרת SP חיצונית צריכה להיות מיוחדת (מעטפת שחורה), כך שהיא מיועדת להתקנה חיצונית (עמידה ב-UV) כי SP רגיל לא עמיד ב-UV.

פורסם

המלצות על מבצעים?

האם מחיר לנקודת מים אמור לרדת עקב חסכון בעבודת שבירה ותיקון בגלל מעבר מחוץ לדירה?

תודה על התשובות, אני מנסה ללמוד. רוב המונחים הם סינית מבחינתי.

פורסם
המלצות על מבצעים?

האם מחיר לנקודת מים אמור לרדת עקב חסכון בעבודת שבירה ותיקון בגלל מעבר מחוץ לדירה?

תודה על התשובות, אני מנסה ללמוד. רוב המונחים הם סינית מבחינתי.

כן ברור, הרי לא צריך ניקוז הצנרת הסמויה קצרה ואפשר ליישם עם פקסגול בלי בעיה.

פורסם

לפני כחודש ביצעתי בעזרת אינסטלטור את העבודה המדוברת בביתי בגלל שלא זרמו מים בצינורות מרוב חלודה ואבן.

משום שיש לי שוכרים בבית, העדפתי פתרון מהיר - ביקשתי מבעל המקצוע שיעביר את הצינורות בתחתית הקירות בתוך תעלות לבנות (אלו שמשתמשים בהם לחשמל בד"כ).

בחומר העבודה לא חסכתי וביקשתי SP לחיצה כמובן.

הנקודות שנעשו למעט הניאגרה הן עם ברזי חם+קר:

כיור במקלחת, מקלחת (דוש), אמבטיה, ניאגרה, מכונת כביסה,דוד, מטבח, נקודה ראשית של הברז במרכזיה של הבניין.

כולל קדיחות, תעלות, גימור בסיליקון לבן על התעלות שלא יראו את החיבורים, ויום וחצי עבודה (קומה שניה) המחיר דיגדג את ה 6k מלמטה.

בסך הכל הפתרון לא רע ומי שלא מחפש את זה, לא רואה את התעלות 40X40 בתחתית הקירות, זה משתלב דיי אסטטי עם הקירות הלבנים בבית. זה בטח עדיף מלשבור קירות וקרמיקה במקלחת.

בדיאבד, אם הייתי יודע שזה המצב, לא הייתי משכיר את הבית בחודש הזה ומבצע את העבודה בעצמי, כנראה שזה היה חוסך לי לפחות חצי מהמחיר אבל בגלל השוכרים השוהים בבית לא רציתי להתחיל להתעסק בזה ולהכנס לעיקובים שיפריעו את הנמצאים בדירה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• תוכן חדש...