Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז ככה בעבר פתחתי פה דיון על מה עדיף קורולה חדשה או הקרוסובר של סוזוקי החלטתי שעדיף לי הסוזוקי מהסיבות הבאות:

1. רכב שונה

2. רכב גבוה

3. מחיר הרבה יותר טוב (120 - סוזוקי 130 - קורולה)

4. היו עוד כמה סיבות

אבל עכשיו יש התלבטות חדשה הפיג'ו החדשה דגם 2008

היתרונות שלה ע"פ הקורסאובר של סוזוקי זה הנוחות נסיעה, מרשימה ויפה הרבה הרבה יותר, והאופציה שהבנתי שיש שפיגו קונה ממך חזרה את הרכב במחיר מחירון בתום תקופה...

החסרונות וזה ה"בעיה" איך פיג'ו בשנים האחרונות מבחינת אמינות וגם מבחינת סחירות של הרכב והאם המחירון צונח ככה שזה לא ממש משנה ואני יאבד הרבה מערך הרכב גם אם החברה בעצמה תקנה ממני את הרכב

לגבי המפרט עצמו של הרכבים, ראיתי את שני הרכבים ולכל אחד יש חסרונות ומעלות:

סוזוקי:

הרכב גבוה יותר מהפיגו

משענת ליד בין הנהג לנוסע

בקרת אקלים מפוצלת

המושבים מאחור מרווחים מאוד

עיצוב לא מספיק יפה

אין מסך (אופציה רק בתוספת תשלום)

צריכת דלק טובה מאוד

הנעה ללא מפתח (לא יודע אם זה יתרון או חיסרון...)

הפיגו:

רכב די נמוך

אין משענת יד

אין בקרת אקלים

הדלת האחורית צרה יותר

עיצוב מדהים

לוח שעונים שוב מעוצב מאוד יפה

מסך מגע מובנה

ההגה קטן מאוד מאוד (שוב לא יודע אם זה יתרון או חיסרון...)

אשמח מאוד לעזרה בהחלטה בין שני הדגמים וגם אם אפשר לפרט את הסיבות עד לפרטים הכי קטנים

תודה רבה לעוזרים!

*ידוע לי שיש דעות קדומות שליליות על פיג'ו תנסו לנטרל :)

עריכה אחרונה על ידי bbs232
פורסם (נערך)

אנחנו בשנת 2014. ופיג'ו עדיין משתמשים בתיבת הילוכים בת יותר מעשור - AL4 והוא ידוע לשמצה (תקרא בפורים).

אני הייתי הולך על הסוזוקי רק בגלל תיבת ההילוכים של פיג'ו.

עריכה אחרונה על ידי shrie
פורסם
אני מציע לך פשוט לבצע נסיעת מבחן בשני הרכבים,זה יתן לך מדד יותר מדויק מכל מיני מומחים.

נסיעת מבחן לא תעזור לי בנושא מכיוון שאני לא מדבר על איך האוטו מרגיש על הכביש אלא בעיקר על האבזור שלהם והאמינות ולכן אני רוצה את העזרה של האנשים כאן

אם היית מרוצה משניהם בכביש בצורה פחות או יותר זהה עדיין איזה רכב היית לוקח מבחינת האבזור אמינות סחירות ועוד....

פורסם
אם היית מרוצה משניהם בכביש בצורה פחות או יותר זהה עדיין איזה רכב היית לוקח מבחינת האבזור אמינות סחירות ועוד....

Suzuki Crossover

פורסם
אנחנו בשנת 2014. ופיג'ו עדיין משתמשים בתיבת הילוכים בת יותר מעשור - AL4 והוא ידוע לשמצה (תקרא בפורים).

אני הייתי הולך על הסוזוקי רק בגלל תיבת ההילוכים של פיג'ו.

הבחור רוצה לקנות רכב עכשיו. למה לחכות חודשיים? :wink:

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבזור אתה כבר יודע.

אמינות,זה כבר ענייני נבואה,הפיזואים של השנים האחרונות מראים אמינות טובה מאד,דווקא הסוזוקים לא אמינים כמו פעם,אבל עדיין אמינים.

ה2008 להיט באירופה,כל הסוג הזה של הרכבים המוגבהים נמכרים טוב ומחזיקים מחירון יפה.

פורסם

השמצת הגיר של פיג'ו זה לא במקום,הגיר עבר שיפורים מאז וידועה כגיר חסכוני יחסית ואמין כמו כל גיר אוטומטי שיש כיום.

לידיעתך סוזוקי השתמשה במשך כמעט 20 שנה בגיר אוטומטי 4 הילוכים על הדגמים שהקוסאובר החליף(כולל הבאלנו).הגיר בקורסאובר הינו רציף,יחסית חדש ולא ידועה על אמינותו ברמה מספיק על מנת להשוות אותו מול הגיר של פיג'ו .

לעניות דעתי שני הדגמים אינם באותו קטגוריה לכן נשאלת השאלה מה הוא צריך משפחתית או סופר מיני.

פורסם

הוא עדיין עתיק אפילו אם "עודכן". עדיין 4 הילוכים כאשר רוב החברות עם 6+. אין פה השמצות, אני רק מזכיר עובדות.

והוא פחות חסכוני. המנוע של הפיג'ו ישן (אותו מנוע שנבנה בשיתוף עם BMW ב-2004) ואותו גיר.

פורסם
הוא עדיין עתיק אפילו אם "עודכן". עדיין 4 הילוכים כאשר רוב החברות עם 6+. אין פה השמצות, אני רק מזכיר עובדות.

והוא פחות חסכוני. המנוע של הפיג'ו ישן (אותו מנוע שנבנה בשיתוף עם BMW ב-2004) ואותו גיר.

אני לא חסיד של פיג'ו אבל לא כל רכב צריך 9 הילוכים ,אחד הסיבות שחברות כמו פיג'ו או סוזוקי (סוויפט)שמים גירים עם כמות הילוכים יחסית קטנה בגלל אמינות הגיר הפשוט יותר מול גירים בעלי מספר הילוכים גדול יותר שבאמת לא משנה לנהג ממוצע הוא רוב הזמן נוסע על D ולא משחק עם הילוכים. יש גם גרסאות של מעל 4 הילוכים.

עכשיו לגבי המנועים מדובר בשני מנועים יחסית תיקי בעלי שרשרת תזמון בתקציב שעומד לרשותו אני לא ידוע עם הוא יוכל לקחת את ה1600 של פיג'ו, להזכירך סוזוקי משתמשת באותו מנוע מאז 2002.

פורסם

נהגתי על כמה וכמה מכוניות עם גיר רציף, כמו הונדה גאז, רנו קולאוס, מיצובישי אוטלנדר וניסן מיקרה ופשוט מאוהב ברעיון. אני מסכים עם קודמי שכתב שעדיף גיר 4 הילוכים אמין משישה הילוכים לא אמין. עם השילוב של השם הרע (לא בהכרח נכון) והגיר, הבחירה האישית שלי היתה נופלת על הסוזוקי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

גיר רציף גורם לרעש מחריד ומעצבן ברכב בכל עקיפה,כי המנוע נתקע על טורים גבוהים ושומעים את זה חזק בתא נוסעים,עדיף גיר אוטומטי רגיל כמו בפיגו,גם אם יש לו 4 הילוכים,כמו לדגמים רבים של סוזוקי.

המנוע בקרוסאובר זה אותו המנוע[עם שינוי הספק] שהמקור שלו בליאנה ב2001 רחמנא ליצלן,מנוע מיושן מאד,רועש,ומחוספס,כמובן שלא בר השוואה למנוע של ב.מ.וו ופיגו שראה אור לראשונה ב 207 ב2007!.

תדירות הטיפולים בסוזוקי כפולה לעומת הפיגו,על כל טיפול בפיגו צריך לבצע שני טיפולים בסוזוקי,משמעותי מאד בכל הקשור לעלויות האחזקה השוטפת,כמו כן עלויות חלקי החילוף בסוזוקי גבוהה,ובפיגו חלקי החילוף זולים יותר,ניתן לבדוק בקלות.

כמו כן מבחינת הנוחות,איכות הנסיעה,איכות הפלסטיקים בתא הנוסעים,הפיגו איכותית בהרבה,הסוזוקי מרגישה מיושנת עם תא נוסעים מיושן.

צריכת הדלק דומה.

ביטוח בפיגו זול יותר.

פורסם
השמצת הגיר של פיג'ו זה לא במקום,הגיר עבר שיפורים מאז וידועה כגיר חסכוני יחסית ואמין כמו כל גיר אוטומטי שיש כיום.

לידיעתך סוזוקי השתמשה במשך כמעט 20 שנה בגיר אוטומטי 4 הילוכים על הדגמים שהקוסאובר החליף(כולל הבאלנו).הגיר בקורסאובר הינו רציף,יחסית חדש ולא ידועה על אמינותו ברמה מספיק על מנת להשוות אותו מול הגיר של פיג'ו .

לעניות דעתי שני הדגמים אינם באותו קטגוריה לכן נשאלת השאלה מה הוא צריך משפחתית או סופר מיני.

למה סופר מיני?

גיר רציף גורם לרעש מחריד ומעצבן ברכב בכל עקיפה,כי המנוע נתקע על טורים גבוהים ושומעים את זה חזק בתא נוסעים,עדיף גיר אוטומטי רגיל כמו בפיגו,גם אם יש לו 4 הילוכים,כמו לדגמים רבים של סוזוקי.

המנוע בקרוסאובר זה אותו המנוע[עם שינוי הספק] שהמקור שלו בליאנה ב2001 רחמנא ליצלן,מנוע מיושן מאד,רועש,ומחוספס,כמובן שלא בר השוואה למנוע של ב.מ.וו ופיגו שראה אור לראשונה ב 207 ב2007!.

תדירות הטיפולים בסוזוקי כפולה לעומת הפיגו,על כל טיפול בפיגו צריך לבצע שני טיפולים בסוזוקי,משמעותי מאד בכל הקשור לעלויות האחזקה השוטפת,כמו כן עלויות חלקי החילוף בסוזוקי גבוהה,ובפיגו חלקי החילוף זולים יותר,ניתן לבדוק בקלות.

כמו כן מבחינת הנוחות,איכות הנסיעה,איכות הפלסטיקים בתא הנוסעים,הפיגו איכותית בהרבה,הסוזוקי מרגישה מיושנת עם תא נוסעים מיושן.

צריכת הדלק דומה.

ביטוח בפיגו זול יותר.

הגיר ככה טענו לי בסוזוקי זהו הגיר החדש של הטיוטה קורולה, למה פיג'ו הביטוח יהיה זול יותר? , ומאיפה אתה לוקח את זה שבסוזוקי יהיה כפול טיפולים?

אגב יש לי שני דברים להוסיף הקרוסאובר גבוה מה2008 ב20 ס"מ שזה הרבה דבר נוסף פיגו יש אופציה שיקנו ממך את הרכב בסוף התקופה במחיר מחירון שזה דבר חשוב מאוד...

• תוכן חדש...