Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני כבר כמה שנים מתעסק בכל הקטע הזה של מכוניות ואופנועים... חוקר, רואה כל דבר שקשור לזה ובשנה האחרונה אפילו עוסק בזה..

בזמן האחרון נחשפתי לעולם הזה של המודלים...

אז בשביל להחליט אני ישאל כמה שאלות:

1.למתחיל האם זה תחביב זול או יקר? (אני בצבא מה לעשות זה שיקול..)

2.מאיפה אפשר להשיג מודלים? (מהארץ או מחול?)

3.האם יש חברות מסויימות של מודלים שעדיפות על שאר המודלים?

תודה מראש=}

פורסם

1. זול או יקר תלוי מדגמים שאתה תרצה לאסוף. כמה שקנ"מ גדול יותר, ככה לרוב יקר יותר. אני אוסף 1:43 דגמים של רכבים שהיו לי. 1:43 זה קנ"מ קטן, אבל הדגמים עוד די מפורטים וגם מחירים זולים יחסית. אם דגם ממוצע 1:18 עולה 600ש"ח, אז 1:43 עולה כ150ש"ח. אם תזמין באיביי המחירים עדיפים משמעותית מבארץ.

2. עדיף מחו"ל - איביי מקור מעולה.

3. אתה צריך לחקור את זה לפי דגמים שתרצה, מיניצ'מפס, קיושו טובים למשל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מזהיר מראש, זה עסק ממכר!

אתה צריך לחשוב מה התקציב שאתה מוכן להקצות עבוד דגמים בלבד. תזכור שבשלב מסוים תרצה גם וטרינה.

שלב הבא, אתה צריך להחליט על מיקוד: החל מהכל הולך וכמה שיותר ועד רק מכוניות מתוצרת לוקסמבורג שלפני המהפכה הקומוניסטית בצבע ורוד ובקנה מידה של 1:87.

כמה שפחות מיקוד, ככה כמובן המבחר גדול יותר.

כדאי להתמקד בקנ"מ מסוים (לא הצלחתי, עדיין מנסה לאמץ את ה1:43).

אני, כמו צביפר ממליץ על הדגמי 1:43 כי יחס העלות-איכות-מקום עדיין סביר. יש מבחר גדול ותמיד תמצא את מה שיעניין אותך.

אם תחליט על קנ"מ, אפשר יהיה להמליץ על היצרנים המומלצים והאיכותיים יותר.

לגבי מקום הקניה, ללא ספק איביי ובטיולים בחו"ל. אולי להתחלה או לפעמים יש מציאות יד שניה בארץ (גיא30 מפרסם גם פה וגם באלטזאכן דברים מאוד יפים)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

אני מאמין שאי אפשר לאסוף ככה סתם, צריך נושא. הכל מהכל זה לא פרקטי, כי אם באמת רוצים את כל הדגמים של כל הרכבים הקיימים בעולם - קצת בעייה.

למשל נושא: רכבי על, רכבי שטח, רכבי ספורט, רכבי מירוץ, רכבי פאר ועוד'. אפשרות גם בשיטת הכאוס לקנות כל מה שמוצא חן בעיניו.

הנושא שלי פשוט מאוד, אוסף את הדגמים של הרכבים שהיו לי (זה גם קשה מאוד כי הרכבים הרגילים דווקא לא נפוצים בתור דגמים ולא היו בבעלותי פורשה, פראקי או רכבי על שיש דגמים שלהם בשפע - אבל אפשר להגיד שסגרתי את האוסף, יש לי כבר את כל הדגמים). יש כמה דגמי 1:18 שהם סטייה מנושא, קניתי אותם מאספן בארץ שעשה מכירת חיסול. ויש גם רכב שבילדות חלמתי אלו, מרצדס W140 S600, אז יש דגם 1:18 (זה יוצא מאוד פרקטי, כי לאומת רכב אמיתי הדגם אפשר להגיד בחינם, אין מחירי ביטוח, טסט, דלק, טיפולים, תקלות וכד' ואפילו לא צריך חנייה :D). דגם אחד עולה פחות ממיכל דלק של רכב יוקרה מזדקן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
למשל נושא: רכבי על, רכבי שטח, רכבי ספורט, רכבי מירוץ, רכבי פאר ועוד'. אפשרות גם בשיטת הכאוס לקנות כל מה שמוצא חן בעיניו.

אתה צודק, מצד שני אפשר גם לשלב כמה (אצלי זה קונספט, האצ'בק, צרפתיות ומבריה"מ). אבל אם יש דגמים שאוהבים מחוץ למיקוד

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

מברה"מ יש לי כל הוריאציות של זופורוז'ץ סדאן. האדומה של ה968A היא האהובה - זה היה הזופורוז'ץ הראשון במשפחה.

In Flames, מה חדש אצלך בתחום הזופורוז'ץ?

זוכר את הדגמים מברה"מ? היו לי מספר דגמים כאלה פעם, כולל וולגה שנפתח אצלה הכל, היה מנוע יחסית מפורט. לזמנו היו אלה דגמים ברמה גבוהה. אפילו מרבית הדגמים מיצרנים מערביים בימינו עם שום דבר נפתח יחסית ל1:43.

פורסם

נתעלק קצת על הדיון:

יש לי את 965A ואת 968M תוצרת ixo/DeAgostini (ביחד עם עוד 10 דגמים מבריה"מ). יפורסמו ברגע שאמצא מי שיצלם

Renault Clio RS EDC 200

פורסם

תרגום: אנחנו האיטלקים מזבלים תאינטרנט רק באיטלקית כי אנחנו יודעים שממילא לא יקראו אותנו, אבל מה? האוכלוסיה שלנו בסיציליה קטנה, רק ארבע מיליון ומשו, אז אנחנו מזמינימוס אתכם ללמוד אצלנו ולקבל מילגה קטנה. הכל בחינם אם רק תבינו תשפה.

אצלנו מזבלים בכיף ועושים פרסומת לחטיארה- זה בית אבות באיטלקית. הקיצר שרות מאוניברסיטה עד בית אבות וכל מה צריך זה לקנות דגמים של מכוניות איטלקיות מה פנדוב מביא מאיטליה. מי שבא מקבל חינמו מיצו קארו.

בכבוד רב

יעקוב פרוודובסקי.

עריכה: מנהלים אתם לא בסדר, ישבתי פה וכתבתי תרגום של הספאם באיטלקית ואז מחקתם אותו? זה דיסקרימינציונה. ספאם אנגלז נשאר פה לפחות יומיים.

פורסם
תודה רבה=}

אני אחשוב בינתיים באמת במה אני רוצה להתמקד...

חוץ מדגמי 1:18 ו1:43 יש עוד קנ"מ?

יש 1.87 1.100 1.24 1.12 וגם 1.32. גם אני אוסף, יש לי יותר מדי אז אני מוכר.

אז אני קונה עוד. זה לא ממש עניין ראציונאלי, פשוט רוכשים.

אם אתה שואל האם כדאי? מה ואיך? זה כמעט כמו לשאול האם כדאי לעשן סיגריות. לא, לא כדאי.

אתה בצבא? עזוב דגמים, התחל עם בחורות.

יותר מועיל? התחל עם בחורות עשירות.

נ.ב פה ושם אני רואה בעסקים מצליחים תמונות של רבנים ומקובלים. אני מניח שאיסוף תמונות כאלו מועיל יותר. אם תתעקש על מכוניות, ברוך הבא.

יעקוב פרוודובסקי.

פורסם
תודה רבה=}

אני אחשוב בינתיים באמת במה אני רוצה להתמקד...

חוץ מדגמי 1:18 ו1:43 יש עוד קנ"מ?

אני ארחיב קצת:

1:12 - מעט דגמים, מאוד מפורט, יקר וקשה למצוא

1:18 - צביפר כתב מקודם

1:24 - יש מבחר נחמד, הרבה מכוניות על וענתיקות

1:32 - מעט מבחר, איכות לא משהו. לרוב צעצועי מידי

1:43 - כתבתי כבר

1:64 - הדגמים שכולנו התחלנו מהם. אפשר למצוא דברים יפים והמחירים לא גבוהים מידי (אני מדבר על דגמים של נורב למשל)

1:72 - יש לי כמה דגמים כאלה, דגמים חמודים אבל המבחר מאוד מצומצם. טיול אחד בפראג יסגור לך את הרוב (יש שם חנות ממש טובה)

1:87 - מאוד(!!!) קטן, כמעט ולא מכיר את הקנ"מ

Renault Clio RS EDC 200

פורסם

אמריקאיות של שנות ה70 (שרירים) זאת אופציה מאוד טובה להתחלה. יש מבחר גדול מאוד.

את האמת, אני לא מכיר ממש את יצרניות הדגמים שאתה רוצה אבל אמי אוכל לברר בקלות (אני מתמקד בתוצרת אירופה יותר)

ולא, אוהדי אינטר הבטיחו גיהנום לטוהיר אם העיסק תתבצע

Renault Clio RS EDC 200

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

קודם כל עזוב... רד מזה.

מלא כסף, כלום תועלת, צעצועים לילדים קטנים, או במקרה שלנו לילדים גדולים עם מעט כסף (אחרת היית אוסף אמיתיות).

.

.

.

.

.

אתה עוד פה?

טוב אז כנראה הגעת למקום הנכון, כי אני אישית ממש אוהב את האוסף שלי (כ60 דגמים שכולם למעט 4-5 בגודל 1:18 )

כשהתחלתי את האוסף (אי-שם בסוף שנות ה90), דגם של בורגו 1:18 עלה 100 ש"ח להרכבה עצמית, ו50 ש"ח אם היה מורכב כבר.

היום הדגם הכי מסריח של בורגו מתחיל ב350 שקל בארץ. וכמות החנויות בארץ שאיפשהו בתחילת שנות האלפיים גדלה קצת, הצטמקה מאוד בשנים האחרונות (לדעתי זה פאזלנד, וילנצ'יק ואולי עוד מקום/שתיים בכל הארץ). פעם היתה חנות במדרחוב בירושלים, ועוד אחת בז'בוטנסקי ברמת גן, ואחת מפוארת מאוד בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה. כולן נסגרו.

אגב המגמה של עליית המחירים הלא פרופורציונאלית ממשיכה גם באיביי, ואם פעם דגם של חברת CMC (יוקרתי מאוד וסופר מדוייק) עלה בין 500-800 שקל, היום אותם דגמים מגיעים עד 2000 שקל וצפונה לדגם בודד (!!!!).

האמת שאני הפסקתי לאסוף דווקא כשהתגייסתי.

הכמה מאות שקלים שקיבלתי קיבלו סדר עדיפות שונה לחלוטין עם הגיוס.

אבל האוסף נשאר ועומד בסלון עד היום (נדד איתי בין יותר מ5 דירות שונות) בשתי ווטרינות שקניתי מבחור בראש פינה שעשה מכירת חיסול לדגמים ועל הדרך על הווטרינות.

אגב - האוסף שלי לא כזה ממוקד, ודווקא הגיוון הרב זה מה שאני אוהב בו.

יש אומנם נושאים קטנים (5-6 פרארי, 3-4 קורבטים, 4 מכוניות שרירים, מרצדסים, כמה מכוניות על וקונספטים וכו'),

אבל באמת שזה נתון רק להחלטתך, ולדעתי צריך לקנות דגמים שאתה מתחבר אליהם ואוהב את הרכב שהם מייצגים.

עריכה אחרונה על ידי JMG

בברכה!

יונתן.

פורסם

מצטרף לדעתו של פנדוב, יניב, תמצא חברה שתקנה לך דגמים ופתרת את כל הבעיות.

פורסם
מצטרף לדעתו של פנדוב, יניב, תמצא חברה שתקנה לך דגמים ופתרת את כל הבעיות.

אני חושב שיש פה מספר חברי פורום שיגנבו אותה ממך

Renault Clio RS EDC 200

• תוכן חדש...