Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אשמח להסבר קצר על כיצד מחליפים נוזל בלמים ונוזל קירור ברכב.

איך מקזים אוויר מהמערכות וכל מידע שהוא רלוונטי.

מבטיח שלאחר ההחלפה אני אעלה תמונות ומדריך מסודר של הנושא.

שתיהיה אחלה שבת

עידו

פורסם

נוזל קרור- מתחת לראדיאטור יש ברז ניקוז, פותחים אותו מחכים 10 דקות. סוגרים. ממלאים מיי קרור לפתח מילוי הראדיאטור, עד שמתמלא עד הסוף. מניעים את הרכב ל 10 דקות רואים שלא התחמם, מכבים את המנוע, מחכים קצת בודקים אם יש חוסר מיים, אם יש מוספים.

לגבי הבלמים- עדיף לעשות במוסך, אבל אם בכל זאת אתה רוצה לעשות לבד, בעקרון הוא לפתוח את הדיזות בקאליפר כך שהנוזל יתחיל לטפטף , במיכל נוזל הבלמים ממלאים נוזל חדש, מחכים כ 5 דקות שהנוזל הישן יצא מהמערכת ( ברובו, הרי ברור שלא הכל ייצא) . ושוב ממליץ בחום לבצע במוסך ולא בבית.

פורסם

קודם כל תודה רבה,

בנוגע להחלפת נוזל קירור- אין חשיבות לניקוז אוויר מהמערכת או משהו? אני לא מכיר מספיק טוב אבל שמעתי שהמערכת בסיוויק היא מערכת סגורה אין משמעות לניקוז אוויר במערכת כזו?

החלפת נוזל בלמים- אני מבין שאני צריך לפתוח דיזות בקאליפר. ברגע שאני פותח הנוזל הישן יתחיל לצאת או שצריך לפמפם על הברקס כדי שזה יצא ? עושים את הפתיחה בכל הקאליפרים או שמספיק רק באחד?

תודה רבה וסליחה על הבורות. אבל רק מניסיון לומדים

פורסם

היי

רק כמה נקודות למחשבה בעניין הבלמים.

1. נוזל בלמים רעיל - אסור להפטר ממנו בביוב

2. נוזל בלמים מוריד צבע ! רצוי שלא ישפך על שום דבר

ובכלל :

ברר איזה סוג נוזלים מתאימים לרכב שלך ( קירור ובלמים )

קירור : כמו שאמרו ניקוז מערכת , מילוי , ניקוז אויר במערכת סגורה ( אמורים להיות פקקים בחלק מהדגמים )

בלימה : מנקזים מצד אחד ( מהקליפרים ) ודואגים למלא מהצד השני ( מיכל נוזל בלימה ) יש לדאוג שלא יגמר הנוזל במיכל על מנת למנוע כניסת אויר למערכת , לאחר הניקוז מפמפמים ( סגרים את הדיזה בקליפר לוחצים על דוושת הבלם עד שניבנה לחץ ומשחררים מהקליפר עד שמיד לאחר סגירה יש כבר לחץ טוב בדוושה אם רואים אויר איפשהו יש למלא נוזל במיכל ולשטוף את האויר החוצה כמו בניקוז .

כמו ששמת לב צריכים שניים לפרוצדורה

שוב -- ממליץ מוסך - עבודה מסוג זה אינה מומלצת אינה חוקית ומסוכנת לך ולסובבים אותך על הכביש ( אני למשל :-D )

עפר .

נ.ב.

לא מבין כלום בכלום

פורסם

תודה

לא ברור לי על איזה מכסים אתה מדבר לגבי ניקוז אוויר ממערכת המים. אשמח ליותר פירוט

ברור שאני קונה שמנים ונוזלים שמתאים למפרט הרכב.

את הנוזל לא התכוונתי לשפוך לביוב אלה לתת למוסך כמו שאני עושה עם שמן ישן.

לא חוקי??? מאיפה הבאת את זה?

לא הייתי עושה משהו שאני לא בטוח. לפי שאני עושה משהו אני חוקר מלא ואם צריך חופר לאיזה בעל מקצוע שיסביר מה לעשות.

• תוכן חדש...