Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

חפרתי את כל שרשורי המילואים ואתר AKA אך לזה לא מצאתי תשובה:

השנה ביצעתי מילואים 3 פעמים (16+2+4) לא כולל ערבי יחידה וכו' לפני כמה ימים קיבלתי מכתב מביטוח לאומי המפרט את התשלומים שהועברו למעסיק ומדגיש שעל המעסיק להעביר לי את כל הכסף גם אם זה יותר מהשכר.

אני עובד לפי שכר חודשי קבוע שכולו מבוטח, עם הבדלים מינוריים של כ 500 ש"ח בחודש שתלויים בהבדל של החזרי האש"ל.

מחברת רואי החשבון ממחלקת הנה"ח שעושה לנו תלושים מסרו כי הם מחשבים את שווי יום העבודה שלי לפי המשכורת ברוטו לחודש לחלק ל 22 ימי עבודה (ולא לפי כל הברוטו שחייב בביטוח לאומי). האם זה נכון? האם הם לא אמורים לחשב את שווי יום העבודה שלי לפי מספר ימי העבודה שהיו באותו החודש בדיוק (ולא באנקר 22) ? כמו כן ביטוח לאומי מחשב את שווי יום העבודה לפי כל השכר החייב בביטוח לאומי ואילו המעסיק מחשב את שווי יום העבודה לפי המשכורת ברוטו לפני תוספות כך שזה "מכווץ" לי את שווי היומית לפי המעסיק .

מישהו יודע מהו החישוב הנכון?

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

הם מחשבים לך משכורת נכון. תשלומים נוספים כמו נסיעות, אשל וכדי זה לא משכורת אלא החזר הוצאות אך הם כן חייבים בביטוח לאומי ומס הכנסה. אחרת כל מעסיק שני על דעת עצמו היה מנפח תשלומים אלו וחוסך במסים.

מבחינת החישוב לפי ביטוח לאומי גם נכון כי מדינה רוצה להיות הוגנת אתך ולהחזיר לך עבור מלואים את כל הברוטו שהייתה מרוויח.

• תוכן חדש...