Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

האם יש מידבאס שלא יכול לנגן כראוי בנפח הדלת? ועל מנת שינגן כמו שצריך לא מספיק איטום שיתן שיפור בסאונד אלה שרצוי\מומלץ\חובה בניות כדי לתת לו את הנפח הרצוי ואז הוא ישמע כמו שתוכנן במקור.

בהמשך לשאלתי מתחילת ההודעה,מה הפרמטרים לדוגמא: Qts,Xmax וכו' ,שלפיו ניתן לדעת זאת?

תודה מראש

אורן

פורסם

ישנם לא מעט מידבאסים שלא ינגנו טוב בנפח דלת ושכדאי לוותר עליהם אם אתה לא מתכנן בנייה או תיבה. בגדול אתה צריך לבדוק באיזה נפח המידבאס אמור לעבוד ולקחת בחשבון שדלת סטנדרטית היא בסביבות 15-20 ליטר. נתון הqts מצביע על התנאים שהאלמנט דורש, הסבר מפורט יותר לגבי הqts בטח יגיע בקרוב...

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם
ישנם לא מעט מידבאסים שלא ינגנו טוב בנפח דלת ושכדאי לוותר עליהם אם אתה לא מתכנן בנייה או תיבה. בגדול אתה צריך לבדוק באיזה נפח המידבאס אמור לעבוד ולקחת בחשבון שדלת סטנדרטית היא בסביבות 15-20 ליטר. נתון הqts מצביע על התנאים שהאלמנט דורש, הסבר מפורט יותר לגבי הqts בטח יגיע בקרוב...

אסיף תודה על התגובה המהירה.

איך ניתן לחשב/לדעת באיזה נפח המידבאס אמור לעבוד?

תודה מראש

אורן

פורסם

בשמחה, אגב אין צורך לצטט הודעה שמעליך, בכל מקרה אתה לא מחשב את הנפח אלא הולך לפי מה שהייצרן שתכנן את הרמקול קבע. חפש את הנפח המומלץ לאלמנט בהגדרות היצרן. יעזור אם תגיד באיזה אלמנט מדובר.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

יש סדרה של פרמטרים TS שלפיהם מחשבים נפח

בפורום יש חבר פורום בשם SROOL שבנה טיבה לוופר הנ"ל ניראה לי

תפנה עליו

H.U
CZ-500

AMP SAX 100.4 COMP
MLK165

AMP MONO1.2K SUB 2X
ES300

פורסם

לא חסרים רמקולים שיודעים לעבוד בנפח דלת,

אלה שלא, דורשים תיבה עד 18 ליטר (לרמקול 6.5) בדלת.

הכל תלוי בדרישות שלך.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

שלום לכולם,

השרשור הזה לא נועד רק בשבילי אלה לכל משתמשי הפורום ובכלל.

אני (ועוד רבים אני בטוח) נשמח לדעת מה הם הפרמטרים והטווח שלהם שלפיהם ניתן לדעת האם המידבאס ינגן כראוי בנפח הדלת ואם לא איך מחשבים נפח התיבה שבה האלמנט כן ינגן כראוי.

תודה מראש

אורן

פורסם

אפשרות אחרת היא להפעיל (לחתוך) את הרמקול מעל תדר התהודה, שאז התיבה (או חוסר התיבה) לא משנה.

אבל זה מצמצם את תחום התדרים של הרמקול, אולי יותר מדי.

דני

פורסם

ברמת העקרון, יש הרבה מידבאסים שלפי נתונים על הנייר נראים מתאימים לנפחים של דלתות.

אבל כל דלת בנפח שונה, ויש רמקולים שרק נראים שיכולים לנגן כך, אבל עד שלא מנסים לא יודעים.

חוצמזה, לא נשמע טוב בנפח מסויים? תן עוד חשמל:-)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני (ועוד רבים אני בטוח) נשמח לדעת מה הם הפרמטרים והטווח שלהם שלפיהם ניתן לדעת האם המידבאס ינגן כראוי בנפח הדלת ואם לא איך מחשבים נפח התיבה שבה האלמנט כן ינגן כראוי.

אורן

אם מעניין אותך מה משמעות הפרמטרים אתה יכול לקרוא כאן, וכאן.

כמו כן מבט בגרף ההיענות של כל אלמנט יכול לרמוז על אופי ההתנהגות שלו, אבל זה לא חד משמעי, תנאי ההתקנה משפעים על ההתנהגות בצורה ניכרת (מיקום, זווית כלפי הנהג, בידוד אקוסטי, התחשבות בהחזרים).

ובנוסף לכל אלה ישנה "חתימת הצליל" של האלמנט עצמו.

SCANSPEAK

פורסם

שלום לכולם,

ראשית תודה לכל העונים.

אם יש עוד חברי פורום שיוכלו לתת פרמטרים ספציפיים וערכים שניתן לפיהם לדעת האם המידבאס יכול לנגן כראוי אני מאוד ישמח.

תודה מראש

אורן

• תוכן חדש...