Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

9 ק"מ לליטר בנהיגה עירונית ברובה ברכב 1600 עם גיר אוטומטי רגיל + מזגן + נסיעות קצרות זו צריכה בסדר גמור ואפילו טובה יחסית.

אין פה שום תקלה. גם 1 ל 8 זה סביר.

אגב מחץ לעיר במהירות קבועה אפשר להגיע ל 1 ל 15.

אבל בעיר עם הרבה עצירות וזינוקים גיר אוטומטי מבזבז דלק וכך מגיעים לצריכה שנראית גרועה.

רוב המכונות האוטומטיות (גם קטנות) עם גיר פשוט 4 הילוכים ומנוע 1.5-1.6 צורכות בעיר 1 ל 8-9 ומטה.

פורסם

כמו שאמרו- נסיעות עירוניות+פקקים, מנוע 1600+אוטומט שמוריד כול האטה הילוך= צריכת דלק של סביבות 1 ל-8,9.

אני מאמין שעם רכב כמו יאריס צריכת הדלק תהיה 1 ל-12 במקרה הטוב שזה אומר חסכון של 2000 שקל בשנה - 166 שקל בחודש. מספיק החלפת קלאצ' בטויוטה או שטות כזאת או אחרת, בשביל למחוק לגמרי את החסכון הזה.

אם את רוצה לחסוך באופן יותר משמועתי(סביבות ה-300 שקל בחודש) זה כבר רכב בסגנון של סוזוקי אלטו שיהיה ירידת ברמה לעומת הפיז'ו שלך

פורסם

לא שווה להחליף.

צריכת הדלק סבירה אם את נוסעת את כל הקילומטרים האלו בפקקים בלבד.

הטויוטה תהיה ירידה ברמה. לא שווה בשביל כמה שקלים.

אלי

פורסם

מה אגיד לך? כולם כאן צודקים שלא כדאי לך להחליף.

את מרוצה מהרכב שלך וכל מה שמפריע לך זו צריכת הדלק הגבוהה. בכמות הנסיעה שלך הרווח בצריכת הדלק שולי. ולעבור לרכב שמתקרב לרבע מליון ק"מ.... ממש ממש לא סביר.

אגב, אני מסכים ש 1 ל 9 בעיר ברכב כזה זה תקין. לדעתי תוכלי לשפר את הנתון עם רגל קצת יותר עדינה. אבל לא בהרבה.

פורסם

להחליף רכב עם קילומטרז' נמוך וחדש יותר ברכב ישן עם קילומטרז' גבוה? אין פה שום משמעות. מחיר של יאריס פשוט הזוי.

אם כבר, אפשר לקנות YRV בזול יותר - גם מנוע 1.3 כמו של יאריס, אמין וחסכוני יחסית.

אגב, אלטו משומשת לא כל כך רחוקה במחיר, להתחשב בכך שהיא חדשה יותר, חסכונית יותר אני חושב שכדאי לשקול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מעבר לכך שאכן ההצעה שקבלת מופרכת לחלוטין, אני מציע לך לנסות ולהגיע לצריכת דלק נמוכה יותר על ידי שינוי הרגלי נהיגה:

1. תזוזה מהמקום בהאצה עדינה (עם מנוע 1,600 זו לא צריכה להיות בעיה).

2. המנעות, עד כמה שאפשר, מהגעה לעצירה מוחלטת - שמירת מרחק והתקדמות עם קצב התנועה, גם אם פה ושם מישהו יכנס ברוווח שייווצר.

3. כנ"ל בהגעה לרמזורים - להאיט ולהאיט לקראת רמזור אדום... ולהשתדל לא להגיע לעצירה.

אני מאמין שהמנוע בפיג'ו יותר יעיל מהמנוע בטויוטה... גם, בנהיגה בפקקים, עם גיר רגיל, לא רק שקשה יותר, גם היא צורכת דלק ושוחקת את המצמד.

בהצלחה,

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

המחירון של היאריס מהשנתונים הללו מופקע לחלוטין ללא שום הצדקה. אומנם רכב מצויין אבל ממש לא שווה את מחיר המחירון שלו.

לדעתי יש לך רכב מעולה ואני לא הייתי מחליף אותו (בטח לא ברכב שחוט עם מעל ל 200K ק"מ) אבל אם את בכל זאת רוצה אני הייתי הולך על אותו הרכב ( 206 ) עם גיר ידני.

לאח שלי יש כזה ואני לא יודע כרגע להגיד מספרים אבל הוא מאוד מרוצה מצריכת הדלק.

פורסם

כבעלים של יאריס [בהווה ובעבר] מספר הארות והערות לאחר קריאת התגובות בעיון -

1. צריכת דלק של יאריס 2004 (ק"מ/ל'), מנוע 1.3, אוטומט - כ 12-13 בעיר, כ 16-17 בחוץ. מדובר בניסיון רב שנים. כשהרכב מטופל בזמן, בשמן איכותי, ופילטרים מקוריים - אין אפס, הוא אחד החסכוניים שקיים על הכביש.

2. יאריס, בניגוד למה שכתבו מעלי, נמכרות במחירון+, בכל שנתון שמוצע למכירה, למעט בעלות הגיר ה'רובוטי אידיוטי' (2007-2009)

3. יחד עם זאת, מסכים עם כל קודמי - תישארי עם הרכב הקיים, תשני הרגלי נהיגה, זה ישתלם יותר.

פורסם

עצוב לראות שיש מי שמוכן לשלם 30 אש"ח על רכב בן 11. בטח ובטח כשלא מדובר על רכב מאובזר במיוחד או מיוחד.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אם הנסיעה שלך הם קצרות ומעטות, גם ביאריס צריכת הדלק לא תהיה אופטימלית.

בגדול, אין שום היגיון להחליף רכב מודל 2007 עם 57K ק"מ ברכב ישן יותר משמעותית עם מעל 200K ק"מ. לא רק שזה לא הגיוני, זה טמטום לשמו.

את נוסעת מעט מאוד בשביל ששיקול עלויות הדלק יהפוך לבעיה אקוטית עבורך, ואם הוא כזה - כדאי שתבדקי עם עצמך אם את בנויה להחזיק בכלל רכב, ברמה התקציבית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הסיפור מאוד פשוט - תמכרי את הפיג'ו בשוק הפרטי, גשי לאחת מסוכנויות הליסינג וההשכרה וקני לך רכב אחר.

סתם לדוגמא, במחירים של 40K שזה לא רחוק מהתקציב שלך, אפשר לקנות היום סופר מיני כמו פיאט גרנדה פונטו בת 3 או לחילופין רכבי מיני מודל 2011 כמו פיג'ו 107, סיטרואן C1, סוזוקי אלטו (לא מומלץ) או פיאט פנדה.

פורסם

בחיים מומלץ ללכת קדימה ולא לחזור אחורה. משנתון 2007 את רוצה לחזור ל-2002? את רק מגדילה את הפער מהרכב הבא. עדיף לך להתאמץ ולעשות טרייד על רכב משנתון מתקדם יותר ממה שיש לך כרגע כי אחרת את רק מתרחקת יותר ויותר וכל פעם תצטרכי להשקיע ו"להשלים" סכום גבוה יותר כשתחליפי רכב. אם עכשיו תקחי רכב 2002 שיהיה איתך נניח שנתיים שלוש, את מגיעה ל2016 עם רכב בן 14 שנים שיהיה שווה כמה אלפי שקלים בודדים במקרה הטוב. ואז כדי להחליף אותו תצטרכי שוב להשקיע סכום של כמה עשרות אלפי שקלים או להסתפק בגרוטאה ישנה. בקיצור עדיף לדעתי לעשות כל כמה שנים מאמץ קטן ולהתקדם מאשר ליצור בור תקציבי שרק ילך ויעמיק עם השנים.

פורסם

2. יאריס, בניגוד למה שכתבו מעלי, נמכרות במחירון+, בכל שנתון שמוצע למכירה, למעט בעלות הגיר ה'רובוטי אידיוטי' (2007-2009)

זה שיש עדר זה לא אומר שצריך להיות חלק ממנו,

למי שמתחשק לשלם מחירים כאלה על רכבים ישנים יותר שיבושם לו.

so far so good so what

• תוכן חדש...