Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחר אני הולך להתקין מערכת שמורכבת מהרכיבים הבאים:

HU - Pionner 2450ub

AMP - JBL CS-60.4

COMP - Morel Temp 6.5

SUB - Kicker cvr 12

הסאב לא היה מתוכנן בהתחלה, אך עקב הזדמנות שנתקלתי בה קניתי אותו אך אני לא יודע עד כמה כדאי להתקין אותו כרגע עם המגבר הנ"ל, אשמח לעזרה בנושא זה אם כדאי להתקין בכל מקרה.

הרכיבים הנ"ל הם רכיבים שיחסית מוכרים בפורום ואני מאמין שיש להרבה אנשים ניסיון איתם, אשמח אם תשתפו אותי לגבי הכיוונים האידיאליים של המערכת כדי שאצא מחר אחרי ההתקנה בלי להתעסק עם זה יותר מדי, כלומר מאיפה כדאי לבצע את החיתוכים ובאיזה תדרים, מהמגבר? מהHU? מהקרוס של הקומפ'?

תודה רבה על העזרה.

פורסם

אני מבין שהרכיבים כולם כבר ברשותך.

הסאב הנ"ל מגיע בשתי גירסאות עם שני סלילים של 2 אום או עם שני סלילים של 4 אום

הגירסא שמבחינה טכנית מתאימה היא הגירסא עם שני סלילים של 2 אום

מעשית גם אם זו הגירסא שברשותך, המגבר הנ"ל אינו מתאים להגברה של הסאב הזה.

פורסם

נתחיל עם הסאב

קיקר CVR הוא סאב לא נציל עם יכולת ספיגה של 400RMS

הוא מגיע בשתי גירסאות 2 סלילים של 4 אום = אפשרות עבודה ב- 2 אום בחיבור מקבילי של הסלילים

או ב-8 אום בחיבור סידרתי של הסלילים.

או בגירסא עם שני סלילים של 2 אום = אפשרות עבודה ב-1 אום בחיבור מקבילי של הסלילים

או ב-4 אום בחיבור סידרתי של הסלילים.

המגבר

JBL CS-60.4 הוא מגבר שמספק 160RMS בגישור ב-4 אום הוא מגבר שיכול לעבוד בגישור

ב-4 אום או בהתנגדות גבוהה יותר {ככול שההתנגדות הרמקול גבוהה יותר המגבר יספק הספק נמוך יותר}.

מסקנה

אם הגירסא של הסאב היא 2 סלילים של 4 אום

בחיבור מקבילי שלהם ב-2 אום הוא לא יכול לעבוד ובחיבור סידרתי ההתנגדות תהיה 8 אום דאז

המגבר יספק אולי 50% מההספק שלו {באזור 80RMS} בהחלט לא מספיק עבור סאב שכזה

אם הגירסא היא של שני סלילים של 2 אום

בחיבור מקבילי של הסלילים ב-1 אום הוא לא יכול לעבוד

ובחיבור סידרתי שלהם ב-4 אום יתקבל המצב הטוב ביותר האפשרי

המגבר יספק כ-160RMS בהתנגדות זו ,וזה עדיין לא הספק אופטימאלי להגברה עבור הסאב הנ"ל.

• תוכן חדש...