Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

סובארו אימפרזה NEWAGE AWD FL


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שאתה מדבר על דגם הGX 2.0. הוא היחיד שהגיע עם AWD (הגיעו גם 1.6 AWD, בתיבה ידנית).

 

עם מנוע 2.0 והנעה כפולה, סיפקה בזמנה האימפרזה GX תמורה גבוהה מאוד לעומת המחיר (שהיה לא רחוק מקורולה מאובזרת).

ההנעה הכפולה היא ייחודית ויתרונה הבולט הוא בכבישים משובשים או רטובים שהאחיזה בהם דלה.

יש לה מושבים עם תמיכות צד טובות, איכות חומרים מצוינת, והיא אחת המכוניות הנוחות בקטגוריה באותה התקופה.

 

בצד החובה, יש לציין את תיבת ההילוכים המיושנת (היא הייתה מיושנת כבר אז, אבל המתחרות העיקריות שלה גם נמכרו עם תיבות פשוטות) שיחד עם ההנעה הכפולה והמשקל העצמי הגבוה, מביאים את האימפרזה לצריכת דלק לא מבריקה של 1/8-1/10 ק"מ לליטר. המנוע מצוין, אבל התיבה מסרסרת אותו, ויחד עם ההנעה הכפולה התאוצות פחות מהירות מהמצופה ממנוע כזה.

 

מבחינת בטיחות האימפרזה הייתה בזמנה אחת המכוניות הבטוחות ביותר, הן אקטיבית והן פאסיבית. היא נמכרה אז עם 4 כריות אויר, וזכתה ל4 כוכבים במבחן הריסוק - ציון טוב יותר או זהה מהמתחרות המקבילות דאז.

 

אין כל בעיות ידועות, אבל מאחר ובכל זאת מדובר במכונית בת 10, כדאי לבדוק את ההנעה הכפולה ותחתית המרכב (הייתה נטיה לנהגים לחשוב שמדובר ברכב שטח).

 

האימפרזה GX היא אופציה מצוינת למי שמחפש מכונית קצת שונה מהקונבנציה הרגילה, וגם הזדמנות כלכלית טובה.

עם זאת, אם מנוע 2.0 והנעה כפולה לא מדברים אליך, אז אין יתרון לGX עבורך.

פורסם

אוטו מאד נחמד, אבל צפוף (גם מקדימה - צד נהג) ולא יותר זריז מקורולה 1.6 אוטומטית מקבילה. גם בסעיף תצרוכת הדלק יש לקחת בחשבון הנעה כפולה ותיבת הילוכים מיושנת שיגרמו לתצרוכת גבוהה מהממוצע.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

כל מה שהם אמרו, חוץ מזה שב-2003 היו לה שתי כריות אוויר ולא ארבע. בתחזוקה בסיסית המכונית מספקת אמינות של בלוק בטון, אם לא היינו צריכים לקחת את שלנו לטסט פעם בשנה לא היינו זוכרים בכלל ללכת למוסך. מנוע 2 ליטר צריך היה לדעתי להיות הסטנדרט למכונית הזאת, משום שעם ה-1.6 היא פשוט מרגישה איטית וכבדה מדי.

 

שתי תקלות טיפוסיות שנתקלתי בהן: קריסת אטמים בטרנספר ודליפה בצנרת הגה כח. בתקלה הראשונה נדרש לפרק את הגיר, כלומר להשקיע יום וחצי עבודה וקרוב לאלפיים שקלים בשביל להחליף שתי גומיות בשווי 40 שקל. בתקלה השניה עייפות החומר גורמת לחופש בחיבורי הצנרת ורעשים לא נעימים בעת סיבוב ההגה, שיפוץ צינור כזה עולה כ-400 שקלים פלוס שעתיים עבודה ונוזל הגה כח שיש למלא לאחר מכן.

 

למיטב הבנתי, בגלל ההנעה הכפולה מומלץ להחליף את הצמיגים בדגם זה ברביעיות. לא בעיה גדולה מבחינתי (אני תמיד מחליף סטים שלמים), אבל יש אנשים שאוהבים להחליף בזוגות וזה מכניס אותם להוצאות נוספות. מחיר סט סביר של Maxxis נכון להיום הוא בסביבות ה-1300 ש"ח, כאשר יש שלל דגמים סיניים זולים יותר וכן צמיגי פירלי ושות' העולים פי שתיים ויותר.

 

אם יש לך אפשרות לקנות מכונית כזאת עם ספויילר - מומלץ ביותר. הוא מגדיר היטב את גבולות המרכב ומקל מאד על חניה ותמרונים ברוורס.

×
×
  • תוכן חדש...