Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פותחים את פקק המילוי, מפלס השמן אמור להיות עד גובה הפקק.

לגבי תדירות ההחלפה - לדעתי אין ברנו הנחיה להחליף שמן גיר ידני כל X זמן.

פורסם

כרגיל, כל הכבוד! 8) (זה כבר הופך למנהג קבוע, אני כבר עושה קופי-פייסט).

מעבר לעניין הצמיגות, האם נתקלת בתחושת ידית שונה בגלל התקן (GL5 vs. GL4)? לי היה נסיון מר עם שמן גיר סינטטי מלא של רוייאל פרפל בצמיגות המתאימה וגם בתקן המתאים לכאורה, GL5, שהפך את החלפת ההילוכים למשימה בלתי אפשרית בעליל. מעבר לשמן מקורי ב GL4 הפך את העברת ההילוכים לרכה ונעימה מאי פעם.

גיבוי לתחושתי מצאתי בויקיפדיה:

GL-5 is not necessarily backward-compatible in synchro-mesh transmissions which are designed for a GL-4 oil: GL-5 has a lower coefficient of friction due to the higher concentration of EP additives over GL-4, and thus synchros can not engage as effectively. Also, transmissions which explicitly call for GL-4 oil may have been designed around this lower concentration of EP additives and thus may contain yellow metal parts which GL-5 will corrode.

מה שמוזר לי הוא שבמקרה הספציפי שלי היצרן כן מאפשר שימוש בשמן GL5 ולא מגביל ל GL4 בלבד. מוזר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
כרגיל, כל הכבוד! 8) (זה כבר הופך למנהג קבוע, אני כבר עושה קופי-פייסט).

מעבר לעניין הצמיגות, האם נתקלת בתחושת ידית שונה בגלל התקן (GL5 vs. GL4)? לי היה נסיון מר עם שמן גיר סינטטי מלא של רוייאל פרפל בצמיגות המתאימה וגם בתקן המתאים לכאורה, GL5, שהפך את החלפת ההילוכים למשימה בלתי אפשרית בעליל. מעבר לשמן מקורי ב GL4 הפך את העברת ההילוכים לרכה ונעימה מאי פעם.

מצאתי הבדלים בטמפ' בוקר, שם התיפעול בין הילוך 1 להילוך 2 נהיה חלק לחלוטין (קודם לכן היה מעט נוקשה) ובהורדות הילוכים כאשר התיבה עדיין קרה (שוב, טמפ' בוקר) למשל משלישי לשני. עכשיו הגיר עובד חלק לחלוטין בכל מצב ובכל טווח הטמפ' שיש בימים האחרונים (בוקר\צהריים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...