Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 206 שנת 2002 קלאץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי פיגו 206 XR שנת 2002 רכב שעבר טיפולים קפדניים שעשה 153 אלף קילומטר.

אני די חושש שהלקאץ שלי לא תקין הוא לא קשה מידי ולא רך מידי זתומרת בין רך לקשה הוא טיפה מעל האמצע.

עכשיו הסבירו לי שקלאץ לא תקין אי אפשר להתחיל נסיעה בהילוך שני והצלחתי או לתהחיל עם ראשון אבל להרים את הקלאץ באופן מהיר ולראות עם האוטו התכבה והוא לא התכבה.

אולי זה שמן קלאץ? אשמח לתגובה שלכם.

• ספונסר פורום
פורסם

קשה להבין מהתיאור שלך אם הקלאץ' תקין או לא.

אתה מוזמן להגיע אלינו לאורן שרותי רכב לבדיקה ללא תשלום.

פורסם
שלום לכולם.

אני די חושש שהלקאץ שלי לא תקין הוא לא קשה מידי ולא רך מידי זתומרת בין רך לקשה הוא טיפה מעל האמצע.

עכשיו הסבירו לי שקלאץ לא תקין אי אפשר להתחיל נסיעה בהילוך שני והצלחתי או לתהחיל עם ראשון אבל להרים את הקלאץ באופן מהיר ולראות עם האוטו התכבה והוא לא התכבה.

ניתן להתחיל נסיעה בהילוך שני גם כאשר הקלאצ' תקין לחלוטין. בראשון אני מניח שהאוטו נתן קפיצה אבל לא ניכבה...גם זה לא מצביע על קלאצ' לא תקין. איך הסחיבה של הרכב?

פורסם

כשהקלאץ שחוק הוא מתקשה להעביר כח מהמנוע במאמץ(ההגדרה של מאמץ תלויה ברמת השחיקה) ואז הוא מחליק.

לצורך העניין:בדיקה לקלאץ גמור היא פשוט להיות בהילוך2-5 ללחוץ עד הסוף על הגז ולבדוק אם הטורים\סלד עולים הרבה יותר מהר מהמהירות.

הנה סרטון לדוגמא.

זה קורה כי לקלאץ' אין יכולת אחיזה שמצליחה לרסן את המנוע והוא פשוט מחליק.

מה שכן ישנם מקרים שאפשר לסחוב איתם קשה להגדיר אותם אבל אנסה: אני נסעתי ברכב עם קלאץ' עייף וזה התבטא באופן הבא.

כאשר מעבירים ב2 ל3 רגל על הקלאץ' נותנים גז, משחררים את הקלאץ במכה הטורים יורדים לאט עד שהם תואמים למהירות.(כמובן שעם ירידת הטורים ישנה עליה במהירות).

וכאשר הרכב בהילוך שלישי רגל לא על הקלאץ' לוחצים עד הסוף על הגז הקלאץ' לא מחליק כלל.

עם קלא'ץ תקין וחזק במעבר בין הילוך 2 ל3 כשלוחצים פול גז וזורקים את הקלאץ'; או שהטורים מיידית יורדים בהתאם למהירות או שהגלגלים מפרפרים קצת.

תחלס אין טעם לסחוב סתם קלאץ' מקורי אמור להחזיק לך הרבה זמן.

פורסם

כשאני על מהירות 40-45 נגיד רביעי או שלישי ואז מוריד להילוך נמוך נניח לשני עד אתה שומע את המנוע מרעיש בגלל שההילוך לא מתאים למהירות ואז התורים יורדים בהתאם למהירות אז לפי מה שיהונתן רשם לי ולפי מה שרשמתי הבנתי שהקלאץ שלי תקין

ויש לי עוד שאלה.

בין הילוך ראשון לשני ועד שלישי עם אני מעביר הילוך בסל"ד 2 אפילו וקצת ההוא מקרטע פעימות כזה אני מקווה שאני מסביר את עצמי נכון. זתומרת שאני צריך לסחוב את ההילוך לפחות עד 2 וחצי אפילו טיפה יותר מ 2 וחצי כזה שהיקרטוע/פעימות הזה לא יקרה.

האם זה קשור לקלאץ או כבל גז?

פורסם
כשאני על מהירות 40-45 נגיד רביעי או שלישי ואז מוריד להילוך נמוך נניח לשני עד אתה שומע את המנוע מרעיש בגלל שההילוך לא מתאים למהירות ואז התורים יורדים בהתאם למהירות אז לפי מה שיהונתן רשם לי ולפי מה שרשמתי הבנתי שהקלאץ שלי תקין

ויש לי עוד שאלה.

בין הילוך ראשון לשני ועד שלישי עם אני מעביר הילוך בסל"ד 2 אפילו וקצת ההוא מקרטע פעימות כזה אני מקווה שאני מסביר את עצמי נכון. זתומרת שאני צריך לסחוב את ההילוך לפחות עד 2 וחצי אפילו טיפה יותר מ 2 וחצי כזה שהיקרטוע/פעימות הזה לא יקרה.

האם זה קשור לקלאץ או כבל גז?

כניראה שאתה מעביר הילוכים מוקדם מידי.

פורסם

אני צריך להגיע בין 2.5 ל 3 בשביל להעביר הילוך שהאוטו לא יקרטע?

ידוע לי שרמה כזו של תורים לא בריא למנוע.

פורסם

אתה בכלל לא מסביר את עצמך ברור.

בכל אופן, מכל התאור הזה שלך בשום מקום לא ניתן להבין שיש ברכב שלך תקלה כלשהי. על פני נראה הכל תקין.

אין שום בעיה להגיע ל 3000 סל"ד וגם ליותר מזה, זה לא מזיק לשום דבר וזה סל"ד עבודה רגיל לגמרי.

פורסם
שלום לכולם.

אתה טוען שאתה חושש שהמצמד שלך חלש או לא תקין.

חשוב לי לציין שכל הפעולות למיניהן שציינת או שצויינו פה לבדיקתו, מקצרות את חייו.

אלא אם כן הם מתבצעות ע"י בעלי מקצוע, לרגע קט וענייני. (אתה יכול שעה לבדוק ועדיין לא להחליט ובנתיים לעשות הרס, ובעל מקצוע ב-2 שניות יגיע למסקנה)

ניתנה לך הצעה מאורן שרותי רכב לבד' ללא תשלום, עדיף, כדאי ורצוי מאוד שתיגש אליו.

רחוק לך? כנס למוסך או אפילו שתיים שיבדקו.

חבל להרוס יותר.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

• תוכן חדש...