Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

כשהייתי בארה"ב לפני חצי שנה בערך, ראיתי בחנות לחלפים וכלים לרכב ערכה לתיקון גומית הציריה ברכב אם היא נקרעה.

נזכרתי בזה עכשיו כשראיתי את השרשור של תיקון גומיית ציריה עם מדבקה של אופניים.

בכל אופן, שם בארה"ב נמכרת ערכה שמכילה גומיה לציריה (גרמושקה) שחתוכה לחצי ובכל קצה שלה יש מין שגם ותעלה, כך שכשמצמידים אותה (כלומר "עוטפים" איתה את הפעמון) היא נסגרת.

הערכה מכילה גם דבק מיוחד ו- 2 אזיקונים והיא נמכרת עבור סוגים שונים של רכבים.

ע"מ להשתמש בה אין צורך לפרק את הציריה מהרכב.

צריך רק להוריד את הגומיה הישנה (לחתוך אותה עם סכין אפילו) ואת האזיקונים הישנים, להלביש בזהירות את הגומיה החדשה (להיזהר לא ללכלך את שטחי הסגירה שלה עם הגריז), למרוח את הדבק על 2 הקצוות ולהצמיד. הם טוענים הדבק בעצם "מלחים" את הגומי והופך אותו לחתיכה אחת ואז כל שנותר לעשות הוא לסגור את האזיקונים על הפעמון וזהו.

פשוט וקל.

האם מישהו מכיר אם קיימת ערכה כזאת כאן בארץ ?

יכול לחסוך הרבה כסף וכאבי ראש.

פורסם
שלום חברים,

כשהייתי בארה"ב לפני חצי שנה בערך, ראיתי בחנות לחלפים וכלים לרכב ערכה לתיקון גומית הציריה ברכב אם היא נקרעה.

נזכרתי בזה עכשיו כשראיתי את השרשור של תיקון גומיית ציריה עם מדבקה של אופניים.

בכל אופן, שם בארה"ב נמכרת ערכה שמכילה גומיה לציריה (גרמושקה) שחתוכה לחצי ובכל קצה שלה יש מין שגם ותעלה, כך שכשמצמידים אותה (כלומר "עוטפים" איתה את הפעמון) היא נסגרת.

הערכה מכילה גם דבק מיוחד ו- 2 אזיקונים והיא נמכרת עבור סוגים שונים של רכבים.

ע"מ להשתמש בה אין צורך לפרק את הציריה מהרכב.

צריך רק להוריד את הגומיה הישנה (לחתוך אותה עם סכין אפילו) ואת האזיקונים הישנים, להלביש בזהירות את הגומיה החדשה (להיזהר לא ללכלך את שטחי הסגירה שלה עם הגריז), למרוח את הדבק על 2 הקצוות ולהצמיד. הם טוענים הדבק בעצם "מלחים" את הגומי והופך אותו לחתיכה אחת ואז כל שנותר לעשות הוא לסגור את האזיקונים על הפעמון וזהו.

פשוט וקל.

האם מישהו מכיר אם קיימת ערכה כזאת כאן בארץ ?

יכול לחסוך הרבה כסף וכאבי ראש.

לא מכיר, אבל בהחלט נשמע מעניין.

היום קיימים דבקים מעולים להדבקה של גומי וכד' והרעיון נשמע מסקרן.

לדעתי האישית, אין כמו לפרק את הציריה, לנקות את הפעמון היטב (בתערובת סולר-בנזין) למלא גריז חדש ולהרכיב חזרה. במחיר שזה מוצע כיום לצרכן (סביבות 150 שח כולל חומרים) זה מחיר "מציאה".

עיקר הפטנטים הללו שמצויים בארה"ב נובעים בעיקר מהוצאות גבוהות על LABOR (עבודה), כפי שנהוג לכנות זאת אצל האמריקאיים, ולכן צריך להתייחס לפטנטים הללו בערבון מוגבל. יכול להיות שהם אולי באמת טובים, אך אני בספק אם זה מגיע לרמה של גומיה מקורית או אלסטית איכותית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
למה לא יחסוך ?!?

ערכה זולה ופשוטה ביותר לשימוש.

אין צורך בכלל לפרק את הציריה ואפילו לא להרים את האוטו.

ניתן לבצע את התיקון תוך 5 דקות.

זה טוב רק אם הגומיה הקודמת פיתחה חור קטן או סדק מזערי.

גומיה שנקרעה כבר גרמה לגרגרי אבק וחול לחדור לפעמון ונדרש ניקוי יסודי של הפעמון, קשה לבצע כזה דבר שהציריה מורכבת.

תאמין לי שאם היית מציע תיקון כזה לכל אמריקאי ב 30$ (150~ שח) הוא לא היה חושב בכלל על הערכה הזו וטס למוסכניק שלו. אף אחד לא היה מתעסק שם עם ערכות ודבקים בשביל כזה מחיר - לכן עבורנו זה לא משתלם (מה גם שבטח עבורנו הערכה תהיה יקרה יותר מהמחיר בו היא נמכרת שם)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

דווקא לא מזמן החלפתי גומיה. המוסכנים שלי אמר לקנות "גומיה אוניברסלית", מין גומיה שנמתכת ו"מלבישים" אותה ללא פירוק הפעמון. כל הסיפור לקח 10 דקות עבודה של המכונאי והגומייה עולה 15 ש''ח. ראיתי אותו מותח ותה עם מכשיר כזה ומלביש מעל, ואז חותך לפי הצורך ואוטם.

האם זה דבר חדש שעוד לא הולך כל כך או שזה ידוע וכולם עושים את זה?

לפני שנתיים החלפתי גומיות לאריקה שהייתה לי ואז בטוח פירקו...

מישהו יודע? זה מסקרן אותי.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

....אין כמו לעשות טיפול כמו שצריך...לפרק את הציריה ,לנקות את הגריז הישן ולשים חדש.. כולו 30 ש"ח גומיה ועוד איזה 50 ש"ח עבודה ויש לך "פעמון" חדש(אם אתה עושה 2 זה יוצא יותר זול כי עלות העבודה כמעט אותו דבר)-זה לוקח בערך 20 דקות חצי שעה.(כולל פירוק, ניקוי ,גומיה חדשה+גריז והרכבה).

יוצא לי כל שנתיים בערך

לך תדע כמה אבק וחול נידבק בגריז אחרי שנקרעה הגומיה

עלות פעמון חדש (אצלי) 300 ש"ח לפני מע"מ-לא חבל??

ניצן

פורסם
דווקא לא מזמן החלפתי גומיה. המוסכנים שלי אמר לקנות "גומיה אוניברסלית", מין גומיה שנמתכת ו"מלבישים" אותה ללא פירוק הפעמון. כל הסיפור לקח 10 דקות עבודה של המכונאי והגומייה עולה 15 ש''ח. ראיתי אותו מותח ותה עם מכשיר כזה ומלביש מעל, ואז חותך לפי הצורך ואוטם.

גם אנחנו משתמשים בזה - זה עובד מעולה.

לפעמים נקרעת הגומייה הנמתחת בעת ההלבשה אז מנסים שוב.

זה גרושים...זה טוב...זה מחזיק מעמד כבר שנתיים על הרכב של אישתי...

זה חוסך ים בעבודה.

בקיצור פטנט טוב.

אלון

פורסם
גם אנחנו משתמשים בזה - זה עובד מעולה.

לפעמים נקרעת הגומייה הנמתחת בעת ההלבשה אז מנסים שוב.

זה גרושים...זה טוב...זה מחזיק מעמד כבר שנתיים על הרכב של אישתי...

זה חוסך ים בעבודה.

בקיצור פטנט טוב.

אלון

איפה ניתן בארץ להשיג ערכות כאלה אם אתה אומר שאתה משתמש בהן ?!?

פורסם
איפה ניתן בארץ להשיג ערכות כאלה אם אתה אומר שאתה משתמש בהן ?!?

זה לא ערכה! זה אותה גומיה בדיוק אבל (כנראה) בתוספת סיליקון, אז היא מאוד גמישה וניתן למתוח אותה. קונים בכל חנות חלפים, רק שבמקום גומיה רגילה מבקשים גומיה אוניברסלית. זה עולה אותו הדבר!!! (גג 5 ש''ח יותר)

פורסם

למכשיר קוראים SLIDER והוא עובד על לחץ אויר.

הגומיה האוניברסלית עדיפה על גומיה סינית תחליפית - וזה מניסיון מעשי עם כמה כאלה.

הסיניות התחליפיות לא מחזיקות יותר משנה-שנתיים (מקסימום) ואילו האוניברסליות הנמתחות ע"י ה SLIDER (כתוצאה מזה שהם גמישות יותר ורכות יותר) מחזיקות הרבה יותר זמן ועלותן אכן כ-5 שקלים יותר מגומיה סינית רגילה.

הכי טוב זה כמובן מקורי, אבל זה כבר לשיקול דעתו של בעל הרכב.

לא בכל אוטו חייבים לפרק את הפעמון ע"מ להחליף גומיה. בחלק מהמקרים אפשר לפרק את המפרק בצידו השני של הציריה (מה שנקרא "קרדן") ולהחליק דרכו גומיה חדשה.

לרוב קל מאוד לפרק את הקרדן (שולפים את הגומיה, כמה טבעות אבטחה, ג'ולות, כלוב, והעסק בחוץ) ולכן לא שווה להתעסק עם פתיחת הפעמון.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
למכשיר קוראים SLIDER והוא עובד על לחץ אויר.

בדיוק! מין "ראש" כזה עם שפיצים שמלבישים על צינור לחץ אויר. אני התפלאתי שראיתי איך כל העסק עובד. פטנט מגניב.

פורסם
בדיוק! מין "ראש" כזה עם שפיצים שמלבישים על צינור לחץ אויר. אני התפלאתי שראיתי איך כל העסק עובד. פטנט מגניב.

והנה איך זה עובד ואיך זה נראה.

לפי הכתוב (למרות שהאתר באנגלית ולא בעברית) מדובר בחברת ""ליגום" שנמצאת ברחוב המרכבה בחולון.

אינני יודע אם מדובר בפטנט שלהם או לא, אבל הם המשווקים.

באתר הנ"ל יש תמונות של המכשיר והדגמה איך המכשיר עובד למי שלא מכיר, חביב.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...