Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר עברתי איתה 1000 ק״מ, אבל אני מרגיש שאני לא נוהג בה נכון.

אני רגיל לבנזין, ולכן רוב הזמן על טורים נמוכים.

האם בדגם של 2007 צריך לחכות זמן מה לפני הכיבוי/תחילת נסיעה? בשביל הטורבו

האם למשוך הילוכים במקום להחליף כמו בבנזין?

שאלת המשיכה באה לאחר שעליתי בעליות ים המלח וזחלתי :oops:

האם במקום כל לעם לעלות ל4 וליפול במהירות הייתי צריך למשוך יותר טורים לפני ההעברה? העברתי בערך ב3000

דרך אגב צריכת הדלק שלי לאחר 1000 ק״מ היא 6-100 במהירות ממוצעת 46 עפ״י מחשב דרך.

כשאני מחוץ לעיר אני קבוע על 110-120 ולכן לא נוהג כל כך חסכוני :lol:

אשמח לעןד עצות על יחס נכון לדיזל, אפילו שיניתי את תחנת הדלק הקבועה שלי ב5 שנים האחרונות בעצתו של המכונאי שלי.

פורסם

בעקרון, החלפה מוקדמת יותר לעומת בנזין.

במישור, אפשר להעביר הילוכים כך שלאחר ההחלפה להילוך הבא סל"ד המנוע יהיה באיזרר 1700-1800.

בעליה תלולה אפשר להעביר באיזור 3500-3600. רכב כזה תקין אמור לטוס בעליה ולא לזחול.

הילוך שלישי ב 3500 סל"ד זה בערך 90 קמ"ש, בקטעים היותר תלולים אפשר להישאר בשלישי ולא להעביר לרביעי.

לגבי המתנה לפני כיבוי - נכתב על זה מספיק, תריץ חיפוש.

פורסם

אז כנשראה שהחלפתי מוקדם מדי בעליות:oops:

בשלישי הוא סחב נהדר אבל חשבתי שצריך להחליף כבר באיזור ה3 :oops:

לגבי לחכות לכיבוי, אומנם היו הרבה שרשורים ומתוכם הסדקתי שברכבים חדישים ישנה מערכת שאמורה להשאיר את הסיכוך לטורבו פעיל, אבל אני לא יודע אם 2007 זה חדיש מספיק ואני לא שומע שום מערכת פועלת אחרי הכיבוי, ולכן אני רוצה לוודא אם בדגם שלי צריך\לא צריך לחכות לכיבוי.

פורסם

לא נראה לי שבמנוע הזה יש מנגנון מיוחד לקירור הטורבו.

כתבתי את דעתי בעיניין בכר איזה 100 פעמים, אז הנה עוד פעם:

נניח אתה עולה בעליה תלולה, 3500 סל"ד, הרבה גז, הטורבו מסתובב מהר מאוד. ובדיוק עוצר בתחנת דלק והולך לשרותים או לקנות שתייה.

תן למנוע דקה לעבוד בסרק לפני כיבוי.

אם אנה נוסע ברחוב צדדי קטן במהירות 30- 40 קמ"ש עם מעט גז, ואז מחנה את האוטו ברוורס ועושה כמה תמרונים קדימה/אחורה בסל"ד סרק - זה מספיק כדי שהטורבו יאט למהיות סרק שלו ולא צריך להמתין יותר.

מקווה שהסברתי טוב.

פורסם

בהחלט הסברת מצוין :-P

כמה זמן לוקח לטורבו "להירגע" בערך?

בד"כ אני מגיע מנסיעה של כשעה ונכנס לעיר לתנועה של 60 קמ"ש, ואז מגיע לחניה שלי שבה אני גולש בשני ואז מבצע תמרונים ברוורס(לוקח ענין של דקה מרגע הכניסה לחניה בבנין המשותף)

זה אומר שאני לא צריך לחכות?

פורסם

זה אומר שאם בדקות שלפני הכיבוי המנוע פועל בסל"ד נמוך וללא עומס, אפשר לוותר על ההמתמה או להמתין כמה שניות - הזמן שלוקח לך להודיד משקפי שמש, לשים מגן שמשה, להוריד חגורה ולאסוף את הטלפון.

פשוט להפעיל הגיון.

לאחר נסיעה מאומצת או סתם נסיעה במהירות גבוהה, כאשר מכבים את המנוע מייד בסיום הנסיעה - יש מקום להמתין בין 30-40 שניות.

פורסם

בגדול , מנועי דיזל הם בעלי מומנט יותר בריא ממנועי בנזין (במרבית המקרים) ומרבית המומנט יעמוד לרשותך בסל"ד הרבה יותר נמוך בהשווה למנוע בנזין אטמוספרי, הכל תלוי כמובן בנפח ונתונים אבל זה בגדול. לכן העברת הילוכים במנוע דיזל בנסיעה רגועה וחסכונית במישור אכן אפשרית בהחלט בסל"ד נמוך .

לגבי העליות , זה כבר תלוי בעליה ובקצב שבו תירצה להיתקדם, אבל גם כן ברור שבעליה מושכים יותר את ההילוך.

הכי נכון זה להרגיש את הרכב ולהתאים את אופי הנהיגה לתנאי הכביש, אני מאמין שעם הזמן והניסיון אתה תדע בדיוק מה, כמה ומתי.

בכל מקרה בספר הרכב אמורים לציין את הסל"ד האופטימלי לפי היצרן להחלפת ההילוך.

לגבי הטורבו בפרט והמנוע בכלל הייתי ממליץ להמתין דקה בסרק בתחילת הנסיעה כדי שהשמן יגיע מאגן לכל המנוע ואז להתחיל בנסיעה רגועה עד שהמנוע יגיע לטמפרטורת עבודה אופטימלית, לגבי הכיבוי, למרות שיש טוענים לכאן ולכאן לאף אחד מהצדדים אין הוכחות וגם משהו חד משמעי.

פורסם

במשפט האחרון כתבת דברים לא לגמרי מדוייקים.

טורבו מסתובב ב 250 אלף סל"ד כשהוא בעומס מלא.

הוא חייב אספקת שמן טרי לשימון וקירור המייסבים.

אם תפסיק לו הספקת שמן, כשהוא מסתובב הסל"ד כזה, השמן שכבר ישנו במייסב ישרף ויצור שכבה של משקעים עליו, מה שבסוף יהרוס את המייסב מהר מהצפוי.

תאמין לי שיש לזה הוכחות.

פורסם

כוונתי לא הייתה לזה שזה בריא לכבות מנוע מיד לאחר שמשכת את הסל"ד לקו מנתק הצתה, במקרה זה זה גם לא בריא למנוע רגיל וללא טורבו. במיוחד במנועי דיזל.

הכוונה שאחרי נסיעה סבירה של כמה דקות אני לא רואה בכך צורך, בגלל הסיבות שנקבת לעיל.

פורסם

איזה מנתק הצתה יש בדיזל? עוד שניה תגיד לי שיש גם פלאגים.

לפות"ש למנוע דיזל יש קו אדום במשיכה, לתת לו להסתובב בסיבובים גבוהים לא יוסיף עוד לכוח, המקסימום סיבולת שלו הוא סביב 4K סל"ד, ואני בטוח שכבר אז הוא נוכח מאוד בתוך המרכב.

למד את האוטו, טורבו בדיזליות נכנס מאוד נמוך בד"כ בסביבות 1500 סל"ד ונגמר ב3500 סל"ד.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
איזה מנתק הצתה יש בדיזל? עוד שניה תגיד לי שיש גם פלאגים.

למען הדיוק - גם במנעי בנזין זה לא מנתק הצתה, אלא מנתק הזרקה.

אם תנתק הצתה בלבד, דלק עדיין יכנס למנוע, לא יוצת ולא ישרף, יעוף למערכת הפליטה וזה כמובן מצב לא רצוי.

במנוע דיזל עם ניהול אלקורוני בהחלט יש מגביל סל"ד במחשב.

סביר להניח שבמנוע המדובר הוא מגביל (כלומר מנתק מזרקים) לסביבות 4500-4700 סל"ד.

אכן אין שום טעם להגיע לשם, כי זה מעבר לשיא ההספק.

פורסם

כוונתי למנתק הצתה הייתה כשם גנרי ולא הסברתי את עצמי נכון, הכוונה בהחלט הייתה למגביל סל"ד\הזרקה כמו שBUKI רשם.

• תוכן חדש...