Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר כמה חודשים שאני מציץ בלוחות כדי למצוא רכב שישמש אותי ביומיום וכבר כמה חודשים אני לא מצליח להחליט לאיזה כיוון אני מחליט ללכת.

תקציב:

עד 30 אש"ח

דרישות חובה:

1. שיהיה קטן - סופר מיני

2. שישתה כמות סבירה של דלק (1:10 ומעלה זה מצויין)

3. שיהיה אמין בצורה סבירה, לא מחפש אמינות של אבן אבל גם לא משהו עם עשרות אלפי מחלות ידועות.

4. שנתון: רצוי בסביבות 2005-8

5. שתיראה נורמלי - לא מחפש רכב פוזה א-לה יונדאי קופה אבל ממש לא בא לי להתנייד במשהו שמשדר "תראו אותי! אני עני!"

מה לא מעניין אותי:

1. אבזור

2. תא מטען או מקום במושבים האחוריים

3. 0-100, טורבואים, פונטציאל שיפורים

פה אני מתחיל להתלבט, אני מתקשה להחליט בין רכב שיהיה מאוד זול לאחזקה ומאוד חסכוני בדלק אבל מצד שני יחסית עגלתי (פונטו, פיאסטה, קורסה ושות) לבין משהו שיעלה קצת (בדגש על קצת, לא מוכן להוציא על זה סכומים גדולים) יותר אבל ייתן קצת יותר חדוות נהיגה (פה האופציות קצת מוגבלות והנטייה היא לכיוון C2).

התוכנית היא לא להחזיק ברכב תקופה ארוכה כי בעוד קצת יותר משנה אני מתכנן להתחיל ללמוד ורוב הסיכויים שאצטרך למכור את הרכב לטובת מימון הלימודים.

כמה בקשות:

הערות לגבי אמינות או התנהגות של רכבים - מבעלי נסיון בלבד, תחסכו פיקסלים בסגנון של "קראתי במגזין שהפיאסטה לא חסכונית" או "ה C2 עגלה" או ה"לדוד של המוסכניק של הבייביסטר של חברה שלי מהעבודה הייתה רנו 5 והיא הייתה כל הזמן במוסך" ההכרחי.

אני יותר מאשמח לחוות דעת ספציפית לגבי ה C2 כי כרגע אני נוטה לכיוון שלה, היא מציעה את החבילה שהכי מתאימה לי אבל כל המידע שאני מצליח למצוא הוא מכתבות, ולא מאנשים שהחזיקו ברכב תקופה ממושכת.

דבר אחרון:

תודה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

דרישות חובה:

2. שישתה כמות סבירה של דלק (1:10 ומעלה זה מצויין)

תודה.

חחח חזק " כמות סבירה דלק 1:10 " , אתה יותר מצחיק מנאור ציון עשית לי את היום , תודה גבר .

פורסם

בדוק אלפא 147,אולי תיכנס לך בתקציב.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

קצת מפחיד אותי לקחת אלפא, למרות שאני יודע שאלה סטיגמות, עדיין, הכיס שלי לצערי לא בנוי לתחזק אלפא נכון להיום.

היא נחשבת לרכב ברמה גבוהה יותר מהאופציות שהעליתי אז אני חושש שהביטוח יהיה יקר יותר.

הבנתי שמנוע ה 1.6 קטן עליה מעט.

שוב, אני גם ניזון משמועות וסטיגמות, אין לי נסיון עם אלפות בכלל ועם 147 בפרט.

מה גם שהיא גדולה יותר משאר האפשרויות, אני נוטה לכיוון רכב קטן יותר, אין לי צורך במשפחתית.

אני גם מעדיף רכב שלא "אולי יכנס בתקציב" כי אז אני מתפשר בהרבה מקרים על רמת תחזוקה, משהו שמעבר לעובדה שיחזור לנשוך אותי בתחת מאוחר יותר, אני לא מעוניין להתעסק איתו מפאת חוסר בזמן.

שכחתי לציין בהודעה המקורית: אני עובד מהבית ולכן לא נוסע הרבה, אז למרות שאני מעדיף רכב עם צריכת דלק סבירה, אם מישהו מכיר רכב עם צריכת דלק פחות סבירה אך עם מחירי ביטוח נמוכים יותר זה משהו שאני אשקול בכובד ראש.

פורסם

זולה ומעאפנה זה יונדאי גטס.

הרכב אמין ועושה 1:13 בגרסת האוטומט(לא אני מדדתי-חבר).

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

גטס היא אכן מעפנה :?

אני מפחד שהיא יותר מידיי מעפנה.

אגב: ידנית בלבד. אני ממש לא רוצה לקנות רכב עם מנוע קטן ועם גיר אוטומטי שיסרס אותו, יפגע בצריכת הדלק, ובסופו של דבר גם יש סיכוי שאצטרך לשפץ. האמת היא שאני לא רואה שום ייתרון לתיבה אוטומטית על ידנית, להעביר הילוכים זה ממש לא ביג דיל.

פורסם
גטס היא אכן מעפנה :?

אני מפחד שהיא יותר מידיי מעפנה.

אגב: ידנית בלבד. אני ממש לא רוצה לקנות רכב עם מנוע קטן ועם גיר אוטומטי שיסרס אותו, יפגע בצריכת הדלק, ובסופו של דבר גם יש סיכוי שאצטרך לשפץ. האמת היא שאני לא רואה שום ייתרון לתיבה אוטומטית על ידנית, להעביר הילוכים זה ממש לא ביג דיל.

מתגעגע לתיבה ידנית.

כשיתאפשר אני מקווה להוסיף רכב ידני בנוסף לאוטומטי הקיים-זה חסר.

היא מעאפנה,היא זולה,היא רועשת,היא לא נוחה אבל היא זולה ואמינה ויש גם עם גיר ידני ויישאר לך עודף

פורסם

אני מסכים עם כל מה שאתה אומר, אבל יש לי קול קטן בראש (בעיה בפני עצמה) שאומר לי לא ללכת על הגטס. אני גם מניח שיהיה קשה למצוא אחת בלי עבר של ליסינג למרות ההיצע הגדול.

יש למישהו דעה על הC2? אחרי קריאה של ביקורות אני מקבל חיזוקים למה שחשבתי (זולה לאחזקה, ויחסית מהנה לנהיגה. למרות אבזור לוקה, נוחות לא מזהירה ואיכות חומרים ירודה)

פורסם

תקציב מעט בעייתי. הרוב המוחלט בשנתונים האלו שציינת מגיעה עם תיבה אוטומטית.

יוצאות דופן אולי:

פיג'ו 206 - יש לא מעט ידניות וגם עדיפות בהרבה על הגרסה האוטומטית.

פיאט פונטו גרנדה - הרוב ידניות אבל שוב רכב לא הכי נפוץ וגם ביצועים פושרים ביותר , אבל מצד שני ידוע כחסכוני מאד בדלק.

אם מוכן להתפשר על אוטומט אז יש את היונדאי גטס ודייהטסו סיריון שהן ממש לא פאר היצירה אבל נחשבות מאד מתאימות לרווקים שקצרים בכסף.

את הC2 אני לא מכיר , ראיתי שיש ביד 2 כמה ספורות למכירה , אולי שווה לבדוק.

אגב עם תהיה מוכן לרדת בשנתון אז אפשר לבדוק גם פולקסווגן פולו וטויוטה יאריס שלדעתי ניתן לאתר פה ושם גרסאות ידניות.

פורסם

אוטומט הוא לא אופציה מבחינתי, רוב הנסיעות שלי יהיו בין עירוניות ובמצב כזה לתיבה אוטומטית אין יתרונות. מה גם שכמו שאמרתי, מבחינתי להעביר הילוכים זה ממש לא ביג דיל.

פיג'ו 206 היא אופציה נחמדה ונפוצה אבל משום מה אני לא נמשך אלייה, וגרסת ה XS מתומחרת גבוה מידיי ויש יותר מידי סיכוי שהיא הייתה בידיים לא אוהבות, מאחר והיא האופציה הברורה לרכב כאילו ספורטיבי ויחסית זול.

פולו יקרות בלי שום פרופורציה, עדיף לקנות פאביה או איביזה משנתון מתדקם יותר.

יאריס לא מציגה מספיק יתרונות מעבר לאמינות מופלגת ביחס למחיר שלה, דבר שלדעתי פחות חשוב מאחר ואני לא מתכנן להחזיק ברכב תקופה ארוכה (שנה- שנתיים).

תודה רבה על העצות, עוד דעות?

• תוכן חדש...