Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים עם הנדחפים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תופעה מעצבנת לחלוטין. יש לי חלום, ובחלומי אני קונה וולבו 244 ישנה "עם פח חזק" ומשפר אותה במגני חזירים. יוצא למלחמה בכל נדחפי הנתיב המעצבנים האלו.

לשמחתי לאחרונה אני רואה יותר ויותר שוטרים שאוכפים את העבירות האלו. בפניה ימינה ל"על פרשת דרכים" נראה לי שהם הפסיקו לעמוד, מאז שהתחילו שם שיפוצים והלך הצל. עכשיו אני רואה אותם עומדים הרבה ביציאה של ארלוזרוב וביציאה של רוקח באיילון צפון. כמעט כל בוקר אני רואה אותם עומדים שם עם "קורבן".

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 336
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לי יצא לראות שמשאית גדולה +עגלה נדחף בכוח ובכוונה לתוך צומת. זה לא עשה טעות בפניה או משהו הוא ידע בדיוק מה עושה שלא נדבר איך הוא נסע אחרי. זה היה פעם ראשונה שראיתי מקרה כלכך מגעיל של נהג משאית. אני לא יודע איך היה אפשר למנוע מאחד כזה להידחף מבחינתו האוטו זה כמו חרק על הכביש.

פורסם
נו באמת, באיזה צומת אתה חושב ?

לצערי יש בחיפה יותר מדי מקומות קלאסיים לעבירה זו. אמנה את אלה שבהם אני נתקל הכי הרבה.

המרגיזים ביותר מבחינתי:

1. אנשים שעולים ברופין ובצומת של ראש מיא עומדים בנתיב הימני (המיועד לכניסה למנהרת הכרמל לצפון) ובהמשך חותכים שמאלה לכיוון אחוזה ולעתים שני נתיבים - לנו"ש.

2. היורדים בחורב בנתיב המיועד להמשיך ישר לכיוון מרכז הכרמל וחותכים ימינה לרופין.

3. היורדים בחורב בנתיב המיועד להמשיך למרכז הכרמל וחותכים על הקו הלבן לפרויד.

4. ברמזור בפניה שמאלה מחורב לכיוון בי"ח כרמל, חותכים על הקו הלבן במרווח שבין קו העצירה לאי התנועה.

5. בפניה ימינה מחנקין לרופין, יורדים בנתיב המיועד לנסיעה לכיוון אחוזה וחותכים ברגע האחרון לכיוון הדר.

6. הבאים ממרכז הכרמל ונוסעים בנתיב לכיוון האוניברסיטה, ובין שני הרמזורים של חורב חותכים שמאלה לכיוון רופין. להוסיף אליהם גם את היוצאים מהחניה שליד חורב 16 ומבצעים את אותו חיתוך - על קו לבן.

7. כביש 22 - מחלף פז, בשני מקומות: קודם ביציאה מ-22, הרבה חותכים על אי התנועה המצוייר. בהמשך חיתוכים בקט עם 3 הרמזורים עד גשר פז עצמו.

אני מנחש שאתה התכוונת לאפשרויות 3 או 6.

לי יצא לראות שמשאית גדולה +עגלה נדחף בכוח ובכוונה לתוך צומת. זה לא עשה טעות בפניה או משהו הוא ידע בדיוק מה עושה שלא נדבר איך הוא נסע אחרי. זה היה פעם ראשונה שראיתי מקרה כלכך מגעיל של נהג משאית. אני לא יודע איך היה אפשר למנוע מאחד כזה להידחף מבחינתו האוטו זה כמו חרק על הכביש.

לנהגי משאיות יש לא מעט מנהגים מגעילים, אבל יתכןן מאוד שדווקא במקרה שאתה מתאר לא מדובר בהתנהגות אלימה שלו, אלא בצורך לבצע פניה רחבה מהנתיב החיצוני בגלל פניה הדוקה מדי עבור הרכב הגדול מהנתיב הפנימי - ואם נהג הרכב הפרטי לא הבין את בעיתו של נהג המשאית (במיוחד אם מדובר בפניה ימינה) עלולה להווצר סיטואציה בעייתית מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צביקה, החלום שלי מאוד דומה לשלך :lol: . בחלומי אני מתנייד בטנדר עם פגושי ברזל ומדרכות צד גסות מברזל. ואז גם לא אכפת לי שיפתחו לי דלתות על האוטו בחניה או ישפשפו לי את הפגוש :twisted: .

ובאופן כללי, לרוב אני מזהה מראש חוצפנים שינסו להידחף ופשוט לא נותן להם לעשות את זה. מבחינתי המגבלה היחידה שבגללה אני מוכן לוותר זה כשאני מזהה פוטנציאל לנזק לרכב שלי. מעבר לזה כל האמצעים כשרים :evil: .

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
לצערי יש בחיפה יותר מדי מקומות קלאסיים לעבירה זו. אמנה את אלה שבהם אני נתקל הכי הרבה.

המרגיזים ביותר מבחינתי:

1. אנשים שעולים ברופין ובצומת של ראש מיא עומדים בנתיב הימני (המיועד לכניסה למנהרת הכרמל לצפון) ובהמשך חותכים שמאלה לכיוון אחוזה ולעתים שני נתיבים - לנו"ש.

2. היורדים בחורב בנתיב המיועד להמשיך ישר לכיוון מרכז הכרמל וחותכים ימינה לרופין.

4. ברמזור בפניה שמאלה מחורב לכיוון בי"ח כרמל, חותכים על הקו הלבן במרווח שבין קו העצירה לאי התנועה.

5. בפניה ימינה מחנקין לרופין, יורדים בנתיב המיועד לנסיעה לכיוון אחוזה וחותכים ברגע האחרון לכיוון הדר.

6. הבאים ממרכז הכרמל ונוסעים בנתיב לכיוון האוניברסיטה, ובין שני הרמזורים של חורב חותכים שמאלה לכיוון רופין. להוסיף אליהם גם את היוצאים מהחניה שליד חורב 16 ומבצעים את אותו חיתוך - על קו לבן.

7. כביש 22 - מחלף פז, בשני מקומות: קודם ביציאה מ-22, הרבה חותכים על אי התנועה המצוייר. בהמשך חיתוכים בקט עם 3 הרמזורים עד גשר פז עצמו.

הפתעת אותי עם הרשימה הזאת.

התכוונתי לצומת חורב בשני מקומות, הבאים מכיוון פיק"א (פיק"א זה רופין ?) שרוצים להמשיך למרכז הכרמל בבקרים ובימי שישי הנתיב הימני מפוצץ (הפקק הזה מתחיל מחטיבת הראל), הנתיב לכיוון פרויד ודניה פתוח אז פשוט עוקפים משם ומנסים להשתלב (שם זה עוד יותר גרוע כי גם תוקעים את כל אלה שרוצים לעלות לפרויד).

והשני זה בחלק הדרומי של צומת חורב אלה שרוצים להמשיך לכיוון דניה ועוקפים את הפקק דרך הנתיב לפרויד.

גילוי נאות, פעם אחת יצאתי מהחניה בחורב 16 ורציתי לצאת, התחלתי לצאת וכמובן שזה היה מאוד קשה, בסוף הצלחתי אבל שמתי לב שאני על הקו הלבן כבר, לא חשבתי פעמיים עשיתי רוורס בחזרה לחניון הזה ויצאתי כמו שצריך.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

המרגיזים ביותר מבחינתי:

לנהגי משאיות יש לא מעט מנהגים מגעילים, אבל יתכןן מאוד שדווקא במקרה שאתה מתאר לא מדובר בהתנהגות אלימה שלו, אלא בצורך לבצע פניה רחבה מהנתיב החיצוני בגלל פניה הדוקה מדי עבור הרכב הגדול מהנתיב הפנימי - ואם נהג הרכב הפרטי לא הבין את בעיתו של נהג המשאית (במיוחד אם מדובר בפניה ימינה) עלולה להווצר סיטואציה בעייתית מאד.

הנתיב היה ישר זו הייתה צומת T.

פורסם
הפתעת אותי עם הרשימה הזאת.

התכוונתי לצומת חורב בשני מקומות, הבאים מכיוון פיק"א (פיק"א זה רופין ?) שרוצים להמשיך למרכז הכרמל בבקרים ובימי שישי הנתיב הימני מפוצץ (הפקק הזה מתחיל מחטיבת הראל), הנתיב לכיוון פרויד ודניה פתוח אז פשוט עוקפים משם ומנסים להשתלב (שם זה עוד יותר גרוע כי גם תוקעים את כל אלה שרוצים לעלות לפרויד).

והשני זה בחלק הדרומי של צומת חורב אלה שרוצים להמשיך לכיוון דניה ועוקפים את הפקק דרך הנתיב לפרויד.

גילוי נאות, פעם אחת יצאתי מהחניה בחורב 16 ורציתי לצאת, התחלתי לצאת וכמובן שזה היה מאוד קשה, בסוף הצלחתי אבל שמתי לב שאני על הקו הלבן כבר, לא חשבתי פעמיים עשיתי רוורס בחזרה לחניון הזה ויצאתי כמו שצריך.

אכן פיק"א זה רופין. הקטע העליון - מחורב עד ככר אליזבט קרוי פיק"א, הקטע מככר אליזבט עד גאולה קרוי רופין. החיפאים הותיקים קוראים לכל הדרך "כביש רופין" - עוד מהימים בהם היה חד מסלולי. אם אתה תוהה מהי "ככר אליזבט" - איזור היכל הספורט ותחנת הדלק "פז רוממה" קרוי "ככר אליזבט מלכת הבלגים".

לגבי המעקפים שהזכרת - מכיר אותם. אפשר להוסיף גם את העליה בשמשון - בד"כ העומס הוא בנתיבים המוליכים מורדיה לכיוון מוריה ואז אנשים עולים בנתיב הפונה ימינה לביכורים וחותכים שמאלה על אי התנועה לכיוון מוריה.

שים לב שכל הצמתים שהוזכרו (חוץ מ-22) הם באותו איזור. כלל לא התיחסתי לאזורים אחרים של העיר, אבל גם בנו"ש לא חסרים מקומות מועדים לפורענות, שלא לדבר על מקומות כמו דרך ההגנה והכניסה ללב המפרץ.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
צודק, ראה המשפט של גיא

מסכים... זו מלחמה "מיותרת" לכאורה, אבל שוב- התופעה של "כולם על הזין שלי. נראה להם שאני אחכה מאחורי הטור הארוך הזה?" היא אחת התופעות המגעילות ביותר שיש.

גם אתה מאמין ב"מקדם הפחד"? התשובה היא לא. מאנייק בקיה פיקנטו או מאנייק בב.מ.וו 740- כולם מקבלים יחס שווה.

ממש לא מקדם הפחד :-)

חובבי רכב רוכשים "כבוד" למכוניות כאלה ולכן נותנים להם להכנס.

פורסם
אכן פיק"א זה רופין. הקטע העליון - מחורב עד ככר אליזבט קרוי פיק"א, הקטע מככר אליזבט עד גאולה קרוי רופין. החיפאים הותיקים קוראים לכל הדרך "כביש רופין" - עוד מהימים בהם היה חד מסלולי. אם אתה תוהה מהי "ככר אליזבט" - איזור היכל הספורט ותחנת הדלק "פז רוממה" קרוי "ככר אליזבט מלכת הבלגים".

לגבי המעקפים שהזכרת - מכיר אותם. אפשר להוסיף גם את העליה בשמשון - בד"כ העומס הוא בנתיבים המוליכים מורדיה לכיוון מוריה ואז אנשים עולים בנתיב הפונה ימינה לביכורים וחותכים שמאלה על אי התנועה לכיוון מוריה.

שים לב שכל הצמתים שהוזכרו (חוץ מ-22) הם באותו איזור. כלל לא התיחסתי לאזורים אחרים של העיר, אבל גם בנו"ש לא חסרים מקומות מועדים לפורענות, שלא לדבר על מקומות כמו דרך ההגנה והכניסה ללב המפרץ.

תודה החכמתי.

האמת שהיום אכלתי חומוס עם חברים בזיו (חומוס זיו, היה מעולה שכחתי לצלם, הבנתי שאחרי השעה 13:00 המקום מפוצץ כדאי לבוא מוקדם). יצאתי משם בשעה 12:30, למרות שהיה הרבה בלאגן לא שמתי לב לנדחפים, כנראה זה תלוי מקום (לכיוון דניה, לי יש כסף אז מגיע לי הכל).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לא נותן להם להכנס!

כל בוקר, גשר פולג מעל כביש החוף. טור בנתיב הימני לפנות לכביש החוף לכיוון דרום, ורבבות נדחפים.

אני נהנה לשלח אותם אל גדר ההפרדה.

אגב, העצה של המנעות מקשר עיין נכונה - הנדחפים יודעים שלא תתנגשו בהם בכוונה, ולכן הדרך הטובה ביותר לטפל בהם זה לנהוג כאילו לא ראיתם אותם (ואז הם ימנעו מלהכנס לנתיב הנסיעה שלכם).

מקום שני - כביש החוף מחלף הסירה מצפון. טור בימין ונדחפים משמאל. אני משאיר אותם על שטח ההפרדה עד שהוא נגמר להם :twisted:

:turn-l:
פורסם

כנראה שלא נסעת בכיוון הנכון. מקובל מאד לעלות בבירם בשמאלי ואחרי הפניה שמאלה לחתוך שני נתיבים ימינה לרחוב דניה. או להגיע מאחוזה באבא חושי בשמעלי ולבצע אותו חיתוך. או לרדת מהאוניברסיטה בשמאלי ואז לחתוך שני נתיבים ימינה לבירם. ולא לשכוח - להגיע מנשר בשינדלר בנתיב האמצעי ולחתוך על אי התנועה ימינה לאבא חושי. בקיצור - אותו איזור לא פחות בעייתי.

פורסם

זה קיים ביציאה מאשדוד מכיוון האיזורים ט''ו-י''ג לכיוון היציאה הדרומית ימינה כל בוקר בין 7 וחצי-9.

שני נתיבים שממשיכים ישר ויש רמזור ונתיב אחד ימינה שהוא היציאה מהעיר, מאות אם לא אלפי רכבים כל בוקר, פקק שמשתרך לאורך של 2 קילומטר לפעמים עד הכיכר שלפני הרמזור, תמיד יש את המתחכמים שמזהים פרצה בפנייה ימינה מזנקים ונכנסים, חלילה שיחכו בתור כמו כולם.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

שהייתה לי את האונו רק חיכיתי לנדחפים, אף פעם לא היה מזיק להתחדש בטמבון, אבל ברגע שהם רואים שאני עם רכב כזה ולא מוותר להם הם פשוט עוברים לפרייאר הבא.

מהרגע שעברתי ל206, נהייתי פחדן, נלחם קצת בהתחלה אבל ברגע שעלול להיגרם נזק אני נותן להם לעבור.

אפרופו נדחפים וניידות, בירידה לקריית אונו/בר אילן/גבעת שמואל ב471 מכיוון פ״ת, היא פשוט ירידה דפוקה.

כל הנתיב פקוק בגלל הפנייה ימינה לתוך פ״ת, כאשר הנתיב השמאלי לקריית אונו הוא ריק לחלוטין.

אז בימים שאני ממהר לבסיס אני נאלץ ל״הידחף״ ולברוח מהר שמאלה, ברגע שהנהגים מבינים לאן הכיוון שלי הם נותנים לי לעבור בכיף.

חייבים להוסיף שם עוד נתיב שיהיה נטו שמאלה לק.אונו.

פורסם

זה תלוי במצב הרוח שלי. ברוב המוחלט של הפעמים, אני סבלני ורגוע. אין לי בעיה לתת לאדם להיכנס ושיזד*ן.

בפעמים שאני ממהר, אני צופר לו ומסתכל עליו שיבין שאני לא הולך לתת לו.

פעם, עם הבורה בת ה-10, הייתי ממש נדחף עד הקצה ולא נותן לאנשים לעבור. לא היה לי את הפחד של השפשוף/דפיקה.

איך שרכשנו את הYeti, אני ממש נזהר, ואם אני רואה אדם שנדחף בכוח, אני מעדיף לתת לו להיכנס מאשר להרוס לעצמי את הרכב.

אגב, הקטע של ההידחפות לדעתי, מיותר. כשאני ממהר ויש תור ארוך, אני פשוט מתקדם עד שאני מגיע לנהג מנומנם שיצר מרווח גדול בינו לבין הרכב שמלפניו ונכנס מבלי להפריע לאף אחד. אם אין כזה, אני ממשיך לנסוע ומגיע לפנייה מהכיוון האחר. אם אין אפשרות כזו, אני פשוט מראש נעצר בסוף התור.

• תוכן חדש...