Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ישנם 3 רכבים שעומדים על הפרק והייתי רוצה שתעזרו לי להחליט באיזה לבחור.

הרכבים הם :

Opel Berlina

Hyundai I35

Renault Fluence

הרנו והיונדאי הן בנפח מנוע 1600 ואילו האופל הוא 1400 טורבו וכולן בגרסה הבסיסית מבחינת האיבזור

השימוש ברכב הוא שימוש מסיבי עם קילומטרז' גדול לחודש, עדיף שהאיבזור (למרות שבסיסי) יהיה מתקדם ושהאוטו ייסחוב בעליות ולמרחקים ארוכים מכיוון שבאוטו ייסעו לא מעט 5 נוסעים (משפחה), בנוסף חשוב מאוד שהאוטו יהיה מרווח מכיוון שכל המשפחה גבוהה ובאוטו הנוכחי ( focus station) אנו מצטופפים.

מקווה שהכנסתי מספיק נתונים, אלה הנותנים שיש ברשותי.. תודה מראש, רועי (:

פורסם

לדעתי היונדאי זה רכב מעולה . הידע שלי בנוגע לרכב בא מהמנהל שלי בעבודה .

האוטו שלו עבר כבר 90 אלף והוא לא מרחם עליו בכלל , קורע אותו בכל צורה אפשרית .

ואני מדבר על נסיעות קבועות בערבה ובצפון . לפי מה שאומר הוא מרוצה וחוץ מטיפולים בסיסיים האוטו לא עושה בעיות בכלל !

Alfa romeo 147 , 1.6 , 120 hp .

פורסם

הנתונים שנתת אכן אינם מספיקים.

תן תקציב לרכישה (שכן אולי ניתן להציע לך גם אופציה אחרת. האם חדש או משומש ?) / האם רכב מליסינג בכלל ?

הפלואנס תהייה כנראה הכי מרווחת. כנראה הכי מתאימה לך פנקציונלית. לגבי אמינות - אינני יודע.

אופל ברלינה - מדווחים של קצין הרכב (בארגון שבו אני נמצא) - אמינות טובה מאוד. מישהו גם דווח כאן בפורום על מוסך מורשה יבואן של אופל שמחיריו סבירים מאוד. מנוע "נחמד" מגיב דיי טוב (לא מכונית מרוץ אבל בוודאי לא צב).

I35 - גם זו איננה קוטלת קנים מבחינת אמינות (דברי קצין הרכב). לטעמי - אם מדובר בגירסת ה-1600 - ביצועים פושרים.

עשה נסיעות מבחן ותחליט.

alfa 156 2.5.

פורסם

הפלואנס מרווחת מאוד אבל מבחינת ביצועים ו"סחיבה" היא האחרונה ברשימה. אמנם דגמי 2013 קיבלו גיר אוטומטי רציף שאמור לשפר את הנושא, אבל טרם יצא לי לבחון אותו אז אין לי מושג כמה הוא באמת שיפר את המצב. אם היית יכול להכניס לרשימת את הפלואנס דיזל, כנראה שהיה לך קלף מנצח.

מבחינת ביצועים האסטרה סדאן טורבו היא העדיפה. סוחבת בעליות עם 5 נוסעים בלי שום בעיה בזכות מנוע הטורבו החזק. אבל... אם אתה נוסע הרבה והדלקן שלך מוגבל - אתה בבעיה. כי ברגע שאתה מתעקש לבדוק את הסחיבה והביצועים של האסטרה, צריכת הדלק עולה משמעותית.

ה-i35 היא, כמו רוב הדגמים של יונדאי, ברירת המחדל. הביצועים שלה בסדר גמור, לא משהו ללכת לספר עליו לחברה'. מרווח פנים טוב, למעט קצת בעייתיות בגובה (מרווח ראש).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אתה כותב שברכב יסעו בתדירות גבוהה 5 אנשים + ק"מ נסועה גבוהה , משמע אתה צריך רכב מרווח וחסכוני = פלואנס דיזל , במידה והיא לא מוצעת גם הגירסא המעודכנת עם מנוע 1.6 של ניסאן וגיר רציף יעשו את העבודה בדיוק כמו כל המקבילות שלה לקבוצה.

את ה I35 אני הייתי מנפה , הרכב מאחור צפוף והעיצוב גובה את שלו במרווח מאחור במיוחד לגבוהים.

האופל אופציה נחמדה אך היא צרכנית דלק גדולה, מנוע הטורבו חי לו בחלק העליון של מד הסל"ד = צריכת דלק גבוהה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

יש אופציה למגאן אסטייט (סטיישן)?

היונדאי היא בעיקר עיצוב והפלואנס החלשה בחבורה בגרסת הבנזין המוצעת אבל המרווחת שבה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מבין השלושה הייתי מוחק את הפלואנס ישר, אתה מחפש רכב סוחב הפלואנס הוא ההפך הגמור מסוחב, חוץ מגודל אין בה כלום.

היונדאי I35 רכב מצוין , הן מבחינת עיצוב פנימי חיצוני, הן מבחינת אמינות וביצועים. יחסית ל1.6 אטמוספרי הרכב נוסע ממש טוב ואפשר להגיד שהוא בן המשפחתיות הזריזות כיום בשוק. לא נתקלתי בבעיות כלשהן.

לגבי האופל ברלינה, לא נתקלתי בבעיות אך משום מה המנוע לא כזה מרגש , לטעמי הטורבו לא כלכך מורגש ואין את הדחיפה כמו במנועי הTSI - כנראה עקב חוסר בסופרצארג'. אפילו גרסאת ה1.6 טורבו 180 כוח סוס לא הרגישה כזאת זריזה.

תנסה לבחון את שני הרכבים בנסיעת מבחן ותחליט מה יותר מתאים בשבילך, אני אישית הייתי הולך על היונדאי.

פורסם
מבין השלושה הייתי מוחק את הפלואנס ישר, אתה מחפש רכב סוחב הפלואנס הוא ההפך הגמור מסוחב, חוץ מגודל אין בה כלום.

היונדאי I35 רכב מצוין , הן מבחינת עיצוב פנימי חיצוני, הן מבחינת אמינות וביצועים. יחסית ל1.6 אטמוספרי הרכב נוסע ממש טוב ואפשר להגיד שהוא בן המשפחתיות הזריזות כיום בשוק. לא נתקלתי בבעיות כלשהן.

לגבי האופל ברלינה, לא נתקלתי בבעיות אך משום מה המנוע לא כזה מרגש , לטעמי הטורבו לא כלכך מורגש ואין את הדחיפה כמו במנועי הTSI - כנראה עקב חוסר בסופרצארג'. אפילו גרסאת ה1.6 טורבו 180 כוח סוס לא הרגישה כזאת זריזה.

תנסה לבחון את שני הרכבים בנסיעת מבחן ותחליט מה יותר מתאים בשבילך, אני אישית הייתי הולך על היונדאי.

כאשר מגיבים מחוסר ידע ככה זה בדיוק נראה, הפלואנס עם מנוע 1.6 ליטר והגיר הרציף של הניסאן , אינה מתקשה לשמור על הקצב של כל משפחתית 1.6 ליטר מקבילה, והיא בוודאי מרווחת הרבה יותר מהיונדאי אשר סובלת משיפול הגג במושב האחורי ומבוגר יתקשה לשבת בה בנוח, באם גירסאת הסולר בהיצע אין כלל ספק שהיא העדיפה מהשלוש.

פורסם
כאשר מגיבים מחוסר ידע ככה זה בדיוק נראה, הפלואנס עם מנוע 1.6 ליטר והגיר הרציף של הניסאן , אינה מתקשה לשמור על הקצב של כל משפחתית 1.6 ליטר מקבילה, והיא בוודאי מרווחת הרבה יותר מהיונדאי אשר סובלת משיפול הגג במושב האחורי ומבוגר יתקשה לשבת בה בנוח, באם גירסאת הסולר בהיצע אין כלל ספק שהיא העדיפה מהשלוש.

חוסר ידע? הצחקת אותי. אני עובד שנתיים בחברת ליסינג באופן יום יומי עם הרכבים האלו בכל גרסאותיהם.

הפלואנס מנוע 1.6 לא מתקרבת ולא תתקרב לאופי הנסיעה לא של הI35 ולא של האופל ולא של רוב המשפחתיות היום על הכביש. הרכב הנ"ל בקושי מוציא את עצמו מהרמזור ושלא נדבר על האצות ביניים. לא חסר על מה לקטול אותו , על כמות הפעמים שהוא נמצא במוסכים על שלל בעיות, על איכות החומרים שברכב והציפוי המתקלף בקונסולה, על חוסר האבזור שבו. אז כן הוא רכב מרווח וגדול, אבל הבחור ביקש רכב שסוחב- והרכב הזה לא סוחב בעליל.

I35 כן אין מה לעשות אכן צפופה מאחור עקב צורת ה"קופה" של הרכב, אבל הרכב מוכיח יותר אמינות, התנהגות כביש וזריזות ואבזור מאשר בפלואנס.

לכן פותח השרשור צריך להחליט אילו נתונים יותר חשובים לו וללכת על פיהם על הרכב המתאים.

פורסם

סביר להניח שאתה מדבר על הפלואנס הקודמת והתיאור אכן קולע , בחדשה הדבר השתנה לחלוטין, ובגירסא עם מנוע הסולר הפלואנס אינה מתקשה כלל לשנע את הרכב בעומס מלא.

מה שאתה לא אומר הוא שהביצועים ביונדאי מגיע עם מחיר בדמות רעש מעצבן ומנסר של המנוע, ונוחות נסיעה נחותה מהפלואנס.

פורסם

אכן מדובר על הדגם הקודם של ה1.6.

ה2 ליטר וה1.5 דיזל מתנהגות שונה לחלוטין ולטובה.

למיטב הבנתי דגם ה1.6 עבר רק מתיחת פנים, משהו השתנה מבחינת המנוע? אין לי עוד ניסיון עם הדגם החדש.

אני הייתי ממליץ לפותח השרשור לבדוק האם יש אופציות נוספות במחיר הנ"ל או פשוט לבצע נסיעת מבחן על כל אחד מהרכבים ולהחליט איזה הכי תואם לציפיותיו.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אבל ממזמן כבר tsi לא כולל סופרצ'רג'ר

פורסם
שלום, ישנם 3 רכבים שעומדים על הפרק והייתי רוצה שתעזרו לי להחליט באיזה לבחור.

הרכבים הם :

Opel Berlina

Hyundai I35

Renault Fluence

רועי, סה"כ האופל עדיפה מבין השלושה מבחינת ביצועים, נוחות, אבזור וגם תכיל מטען של משפחה ושלושה ילדים מאחור.

והעובדה שמדובר ברכב ליסינג שיתוחזק ע"י חברה (+דלקן) רק מחזקת את דעתי שזו הבחירה הנכונה.

תהנה,

ענת

http://malkabakvish.blogspot.co.il/ מבחני דרך במלכת הכביש

https://www.facebook.com/queenoftroads פייסבוק

http://instagram.com/queen.of.the.roadאינסטגראם

• תוכן חדש...