Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חברים נא לשנס מותניים ולשאול אפילו אם אפשר מכרים שלכם עם מגאן 2 . זה משהו די קריטי לי :lol:. תודה מרובה.

מתוך סקרנות גרידא, למה זה קריטי?

אתה רוכש רכב וזה הקריטריון היחיד שמשפיע על קבלת ההחלטה באיזה רכב לבחור?

אתה מגיש עבודה סמינריונית במכללת "מכלולי הנעה" והציון תלוי בזה?

אתה שולח את דיירי הפורום למשימה בחזית, לפחות תסביר למה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מתוך סקרנות גרידא, למה זה קריטי?

אתה רוכש רכב וזה הקריטריון היחיד שמשפיע על קבלת ההחלטה באיזה רכב לבחור?

אתה מגיש עבודה סמינריונית במכללת "מכלולי הנעה" והציון תלוי בזה?

אתה שולח את דיירי הפורום למשימה בחזית, לפחות תסביר למה.

האמת שכן . זה בדיוק הקריטריון שיטה את הכף. אולי לך זה יראה מטומטם , לי זה שיקול די חשוב.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
אלעד, בדרך כלל גיראים אוטומטיים "נהנים" מהילוך אחרון ארוך יותר בגלל ממיר המומנט משאפשר ליצור מעין חצאי הילוכים ולכן ניתן להקריב את ההילוך הגבוה ביותר לשיוט נינוח. זו גם הסיבה שברוב הגירים האוטומטיים הפלנטריים יש פחות הילוכים מאשר במקבילה הידנית וזה לא מפריע.

בחיים לא שמעתי על התיאוריה הזאת. תמיד חשבתי שהסיבה למיעוט ההילוכים ביחס לתיבה ידנית נובעת מעלות הייצור.

בכל אופן, זה מאוד מעניין מה שאתה אומר. בפולקסווגן גולף IV ובורה מקבילה ההילוך הרביעי בתיבה האוטומטית שמשודכת למנוע 1.6 קצר מאוד - כבר ב-100 קמ"ש המנוע מסתובב בכ-3,200 סל"ד. לפי התיאוריה שלך, באותו רכב שמצוייד בתיבה ידנית, המנוע אמור לעבוד בסל"ד גבוה יותר בהילוך החמישי.

אם יש כאן מישהו שנוהג בגולף IV או בורה ידניות, אודה לו אם יציין מהו סל"ד המנוע ב-100 קמ"ש בהילוך חמישי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
הייתה לי מגאן II דיזל ידנית שנה.

לא יודע להגיד כמה סל"ד ב 100 קמ"ש, אבל ב 130 זה בין 3000 ל 3200 סל"ד. ממש לא נורא.

בקליאו 1.2 שהייתה לי לפני זה היה בסביבות 4000-4100 סל"ד ב 130, והמנוע צרח. במגאן זה לא מורגש

תשמע 3200 סל"ד ב-130 קמ"ש זה מעולה. עד כמה שאני יודע מנוע דיזל שונה ממנוע בנזין. אז לא בטוח שגם בבנזין על 130 קמ"ש מחט הסל"ד תעמוד על 3200. תקנו אותי אם אני טועה.

הגיוני שהקליאו תצרח עם מנוע 1.2.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

בבדיקות שנערכו בחו"ל התברר שפיאט בראבו 1.4 טורבו 120 כ"ס מגיעה למהירות הסגירה שלה כשמחט הסל"ד נעצרת על הספרה 5 (המנתק ב-6), וספרת המאות של המהירות אינה מתחילה ב-1.

זה, כאמור, נבדק בחו"ל. הדגמים שמגיעים לארץ אינם מסוגלים להגיע ליותר מ-110 קמ"ש.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
אני מציע שתוודא שוב. 3200 על 120 קמ"ש נראה לי לא הגיוני. אתה לא סובל מהרעש ?

סופסוף יצאתי מהעיר עם הפיג'ו, להלן תמונה (כביש 1 לכיוון ירושלים):

66e8fd761f29f16869009ab4b7d2270c.jpg

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

לא רואה בעיות רעש מיוחדות בשיוט ב 120 , נכון שיש רכבים שקטים יותר אבל זה לא קריטי ברמה של מפריע.

פורסם
תשמע 3200 סל"ד ב-130 קמ"ש זה מעולה. עד כמה שאני יודע מנוע דיזל שונה ממנוע בנזין. אז לא בטוח שגם בבנזין על 130 קמ"ש מחט הסל"ד תעמוד על 3200. תקנו אותי אם אני טועה.

הגיוני שהקליאו תצרח עם מנוע 1.2.

דיזל עובד בסל"ד נמוך יותר כך שהנתון הגיוני לגמרי.

סתם נתון מעניין, הייתה לי לינקולן באמריקה (4.6 ליטר V8 בנזין כמובן) שהייתה שטה 180 קמ"ש ב3,000 סל"ד 8)

כבר חתמתי...

פורסם
סופסוף יצאתי מהעיר עם הפיג'ו, להלן תמונה (כביש 1 לכיוון ירושלים):

אין טוב ממראה עיניים :)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
מבקש ממישהו עם הרכב הנ"ל תשובה. ההילוכים קצרים ? בכמה סל"ד המנוע נמצא על 120 ?

ומה לגבי מגאן 2 ?

תודה רבה. כמובן שהרכבים ידניים.

מגאן 2 3100 סלד בהילוך חמישי 100 קמ"ש - נבדק על ידי חיבור למחשב הרכב

• תוכן חדש...